E-Duruşma

E-Duruşma

Son dakika e-duruşma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan e-duruşma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını e-duruşma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

E-Duruşma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan e-duruşma gelişmeleri de dahil olmak üzere 429 e-duruşma haberi bulunmuştur. Tüm e-duruşma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hukukta 'metaverse' devrimi! Türkiye'de uygulanabilir mi?
Hukukta 'metaverse' devrimi! Türkiye'de uygulanabilir mi? Kolombiya’da metaverse aracılığı ile yapılan bir duruşma ile dünya tarihinde bir ilk imza atıldı. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran gelişmeyi yorumlayan Avukat Begüm Gencer Aytaç, benzer bir duruşmanın Türkiye’de uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin önemli tespitlerde bulundu.
11.03.2023 Gündem
E-duruşma 81 ilde 2 bin 37 hukuk mahkemesinde uygulanıyor
E-duruşma 81 ilde 2 bin 37 hukuk mahkemesinde uygulanıyor Adalet Bakanlığı'nca büyükşehirlerdeki adliyelerde kurulumu tamamlanan 637 mahkemenin sisteme dahil edilmesiyle 81 ilde toplam 2 bin 37 hukuk mahkemesinde e-duruşma uygulaması yapıldığı duyuruldu.
31.12.2021 Gündem
Bakan Gül: e-Tebligat ile 2021 yılında 1 milyar TL tasarruf sağlandı
Bakan Gül: e-Tebligat ile 2021 yılında 1 milyar TL tasarruf sağlandı Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, e-Tebligat uygulaması sayesinde 2021 yılında 1 milyar TL tasarruf sağlandığını açıkladı. Kira uyuşmazlıklarının arabuluculuk yoluyla çözüme kavuşturulması konusunda da çalıştıklarını kaydeden Bakan Gül, "Özellikle basit bir kira tespit davasının bile 7-10 yıl sürmesi gerçekten kabul edilemez bir durum" dedi.
24.12.2021 Gündem
Bakan Gül: “Kira uyuşmazlıkları artık arabulucuyla çözülecek”
Bakan Gül: “Kira uyuşmazlıkları artık arabulucuyla çözülecek” Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kira uyuşmazlıklarının arabuluculuk yöntemiyle çözülmesi için çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Basit bir kira tespit davasının bile 7-10 yıl sürmesi gerçekten kabul edilemez bir durum. Bu hususla alakalı kiracının da kiralayanın da mağdur olmayacağı bir sistem olacak” dedi.
24.12.2021 Siyaset
e-duruşma nasıl yapılır? e-duruşma nedir?
e-duruşma nasıl yapılır? e-duruşma nedir? Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "e-Duruşma"nın bugün itibarıyla 81 ilde uygulanmaya başladığını bildirdi. Peki, e-duruşma nedir? e-duruşma nasıl yapılır?
9.11.2021 Gündem
81 ilde uygulanıyor! Bugün başladı, Bakan Gül duyurdu
81 ilde uygulanıyor! Bugün başladı, Bakan Gül duyurdu Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'e-Duruşma'nın bugün itibarıyla 81 ilde uygulanmaya başladığını bildirdi.
9.11.2021 Gündem
E-duruşma mahkeme sayısı 915'e ulaştı
E-duruşma mahkeme sayısı 915'e ulaştı Adalet Bakanlığı’nca, emek ve zaman tasarrufu ile yargılamalarda kolaylık sağlayan e-duruşmanın uygulandığı mahkeme sayısının 915’e çıktığı duyuruldu.
29.09.2021 Gündem
Bakan Gül: Yargının, yargısız infazını asla kabul etmiyoruz
Bakan Gül: Yargının, yargısız infazını asla kabul etmiyoruz Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Hepimizin müşterek duygularına, ortak vicdanına hitap eden olayların soruşturma veya davalarını, bağımsız ve tarafsız yargıyı yıpratma kampanyasına dönüştürme girişimlerini asla kabul etmeyiz." dedi.
20.09.2021 Siyaset
Bakan Gül: Yeni yıla reform adımlarıyla başlıyoruz
Bakan Gül: Yeni yıla reform adımlarıyla başlıyoruz Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Bu adli yıla da geçtiğimiz yıldan devraldığımız reform adımlarıyla başlıyoruz. Yeni dönemde de hukukun üstünlüğünü tahkim etmek, adalete erişimi güçlendirmek için reform stratejimizin izini sürmeye devam edeceğiz" dedi.
1.09.2021 Gündem
Cevap süresi 60 günden 30 güne iniyor! Dördüncü yargı paketi Meclis'te
Cevap süresi 60 günden 30 güne iniyor! Dördüncü yargı paketi Meclis'te Dördüncü yargı paketine ilişkin AK Parti'nin uzun süredir yürüttüğü çalışma tamamlandı. AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu, paketi Meclis Başkanlığı'na sunduklarını açıkladı. Son çalışmayla pakette önemli bir değişikliğe gidilerek "ısrarlı takip" suçunun nitelikli suç kapsamına alınmasından vazgeçildi. Akbaşoğlu, "İdarenin cevap süresini 60 günden 30 güne indiriyoruz." ifadelerini kullandı.
18.06.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında meydan okudu: Sinsi operasyonu akamete uğratacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında meydan okudu: Sinsi operasyonu akamete uğratacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grup toplantısında konuştu. Erdoğan, ''İçişleri Bakanımız Soylu'yu hedef alan saldırıların gerisinde ülkedeki huzur ikliminden duyulan rahatsızlık var. Terör örgütleri gibi suç örgütleriyle mücadelesinde de İçişleri Bakanımızın yanında olduk, yanındayız ve yanında olacağız. Binali Yıldırım arkadaşımızın oğlu üzerinden hedefe alınması asıl niyeti gösteren bir başka işarettir. Bu tezgahı da Allah'ın izniyle bozacağız'' dedi.
26.05.2021 Siyaset
e-Duruşma açıklaması! 535 mahkemede uygulanıyor
e-Duruşma açıklaması! 535 mahkemede uygulanıyor Adalet Bakanlığı'nca hayata geçirilen e-Duruşma uygulaması, Kovid-19 salgını sürecinde avukatlara emek ve zaman tasarrufu ile kolaylık sağlıyor.
4.04.2021 Gündem
Bakan Gül: İnsan Hakları Eylem Planı'nın iki yıllık uygulama süreci var
Bakan Gül: İnsan Hakları Eylem Planı'nın iki yıllık uygulama süreci var Adalet Bakanı Gül, "İnsan Hakları Eylem Planı'nın iki yıllık uygulama süreci var. Tüm faaliyetler iki yıl içinde tamamlanmış olacak Vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren konuların gecikmeksizin kanunlaşacağını düşünüyorum." dedi.
3.03.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 maddelik İnsan Hakları Eylem planını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 maddelik İnsan Hakları Eylem planını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de İnsan Hakları Eylem Planı'nı açıkladı. Erdoğan, ''Bu sürecin sonunda 9 amaç, 50 hedef, 393 faaliyeti içeren bir belge olarak ortaya çıktı. 2 yıllık bir zaman diliminde uygulanmak üzere hazırlanmıştır'' dediği belgenin ayrıntılarını tek tek anlattı. Erdoğan, "Adil kararın makul sürede verilmesini temin için yargıda hedef süre uygulamasını yaygınlaştırıyoruz. Aynı uygulamayı istinaf ve adli tıp içinde getiriyoruz. Kararın 30 gün içinde yazılmasını zorunlu kılıyoruz. İdareye yapılan başvurularda idarenin cevap verme süresini 60 günden 30 güne indiriyoruz. Hukuk fakültelerinde öğrenim süresini 5 yıla çıkarıyoruz. Kontenjanlarını da daha nitelikli eğitim verilecek şekilde gözden geçiriyoruz." dedi.
2.03.2021 Siyaset
Yargı reformu kapsamında İnsan Hakları Eylem Planı tamamlandı
Yargı reformu kapsamında İnsan Hakları Eylem Planı tamamlandı Adalet Bakanlığı'nın hazırladığı İnsan Hakları Eylem Planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 Mart'ta açıklanacak. Eylem Planının açıklanmasının ardından Yargı Reformu Strateji Belgesi çerçevesinde sunulacak yeni yargı paketleriyle plan kapsamındaki faaliyetler yasalaşacak, yeni uygulamalar devreye girecek.
28.02.2021 Siyaset
Teşvik önceliği, yatırım kolaylığı, her şehre özel ofis... Tamamen değişiyor
Teşvik önceliği, yatırım kolaylığı, her şehre özel ofis... Tamamen değişiyor Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi duyurmuştu. Detaylar belli olmaya başladı. Herkesi çok yakından ilgilendiren reform paketi ile ekonomi ve hukuk alanında pek çok değişiklikler yaşanacak. Gıda, ilaç, kimya, otomotiv gibi sektörler için yol haritası çıkarılacak. Yatırımcı için hukuki güvence artırılırken izin süreçleri kolaylaştırılacak. Yatırımcıya destek için her ilde bilgilendirme ofisi kurularak, devlet destekleri başvuru, izin ve teşvik belgeleri elektronik ortamda verilecek.
9.02.2021 Ekonomi
30 büyükşehirde başladı! Bakanlık duyurdu
30 büyükşehirde başladı! Bakanlık duyurdu Adalet Bakanlığı'ndan e-duruşmalara ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, ekim ayı sonunda İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda başlanan e-duruşmanın uygulamasının, 30 büyükşehirde 405 mahkemede uygulanmaya devam ettiği duyuruldu.
31.12.2020 Gündem
İstanbul'da e-duruşma dönemi başladı
İstanbul'da e-duruşma dönemi başladı İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda avukatların bulunduğu yerden cep telefonu, tablet veya laptop bilgisayar sistemi ile duruşmalara katılmalarını sağlayan ilk e-duruşma yapıldı. E-duruşmaya ilişkin bilgi veren İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili Uğur Seçgin, e-duruşmanın ancak avukatın talebi ile yapılabileceğini, bu talebin hakim tarafından kabul edilmesi halinde avukatın bulunduğu yerden duruşmaya katılabileceğini söyledi.
22.10.2020 Gündem
'E-duruşma' uygulamasının kapsamı genişletiliyor
'E-duruşma' uygulamasının kapsamı genişletiliyor Yargıtay dijital dönüşümün en önemli başlıklarından biri olan ve adli yılla birlikte Ankara Batı Adliyesi’ndeki 5 mahkemede uygulanmaya başlanan e-duruşma uygulaması, Ankara, İstanbul, İstanbul Anadolu ve Bakırköy adliyelerindeki 42 tüketici mahkemesinde daha bu haftadan itibaren başlıyor.
19.10.2020 Gündem
Adalet Bakanlığı'ndan flaş açıklama! 1 Ekim'de başlıyor
Adalet Bakanlığı'ndan flaş açıklama! 1 Ekim'de başlıyor Adalet Bakanlığı Sözcüsü Ertuğrul Çekin, Ceza İnfaz Kurumlarında bulunanların yakınları ile görüntülü görüşebilmesini sağlayan teknolojik yenilikten bahsederek, pilot uygulamanın 1 Ekim 2020 tarihinde Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda başlatılacağını bildirdi.
25.09.2020 Gündem
Bakan Gül duyurdu: İstanbul ve diğer illerde de yaygınlaşacak
Bakan Gül duyurdu: İstanbul ve diğer illerde de yaygınlaşacak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, canlı yayında önemli açıklamalarda bulunarak, "E-duruşma' pandemiden önce bir hayalimizdi. Bu hafta Ankara’da pilot olarak başlattık. İstanbul ve diğer illerde de yaygınlaşacak." ifadelerini kullandı.
19.09.2020 Gündem
Yargıda 'e-Duruşma' dönemi bugün başladı
Yargıda 'e-Duruşma' dönemi bugün başladı Avukatların bulundukları yerlerden duruşmaya video konferansla katılmalarını sağlayan 'e-Duruşma' uygulaması Ankara Batı Adliyesi'nde başladı.
15.09.2020 Gündem
Yargıda yeni dönem 15 Eylül'de başlıyor!
Yargıda yeni dönem 15 Eylül'de başlıyor! Adalet Bakanlığı, Türkiye'de ilk kez avukatların bulundukları yerlerden duruşmaya video konferansla katılmalarını sağlayan "e-Duruşma"nın pilot uygulamasını 15 Eylül'de Ankara Batı Adliyesinde başlatacak.
11.09.2020 Gündem
Yargıda yeni dönem! Hata sıfıra inecek
Yargıda yeni dönem! Hata sıfıra inecek Yargıda yapay zeka uygulamaları için çalışmalar başladı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yaptığı sunumda “Adli işlemlerin hızlandırılması ve hata ihtimalinin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışılmaktadır” denildi.
10.09.2020 Gündem
Adalet Bakanı Gül'den flaş 'e-duruşma' açıklaması
Adalet Bakanı Gül'den flaş 'e-duruşma' açıklaması Adalet Bakanı Gül, yaptığı açıklamada, "Yeni adli yıl, test süreci başarıyla devam eden 'e-duruşma'nın pilot olarak uygulanıp yaygınlaştırılacağı bir dönem de olacaktır." dedi.
31.08.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

E-Duruşma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki e-duruşma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.