Dul Yetim Maaşı

Dul Yetim Maaşı

Son dakika dul yetim maaşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dul yetim maaşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dul yetim maaşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dul Yetim Maaşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dul yetim maaşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 369 dul yetim maaşı haberi bulunmuştur. Tüm dul yetim maaşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
SSK, Bağ-Kur üzerinden maaş alanların dul ve yetim aylığına ek zam geldi! İşte maaş farkı dahil yeni ödeme tutarı
SSK, Bağ-Kur üzerinden maaş alanların dul ve yetim aylığına ek zam geldi! İşte maaş farkı dahil yeni ödeme tutarı Milyonlarca SSK ve Bağ-Kurlu dul ve yetimin aylıklarını ilgilendiren kararı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu. Dul ve yetimleri aylıklarına yüzde 49.25 oranında zam yapıldı.
24.01.2024 Ekonomi
Asgari ücrete ara zam, EYT'liere ilk maaş ve ikramiye! Bakan Bilgin açıkladı...
Asgari ücrete ara zam, EYT'liere ilk maaş ve ikramiye! Bakan Bilgin açıkladı... EYT'lilere ilk maaş, ikramiye ve asgari ücrete ara zam. Çalışan milyonların merak ettiği soruları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında açıkladı. Bakan Bilgin, mart ayı içinde EYT'ye başvuran ve hak kazanan herkesin nisan ayı içinde maaşını alacağını belirtti.
31.03.2023 Emekli
Emekli, memur, dul ve yetim maaşlarına büyük zam! Taban hesap değişti
Emekli, memur, dul ve yetim maaşlarına büyük zam! Taban hesap değişti Emekli aylıkları ve memur maaşları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına ek zam geliyor. Emekliler için taban maaş 5.500 TL’ye çıkartıldı. Peki bu nasıl uygulanacak? Hesap nasıl yapılacak? Dul yetim maaşı alanlar bundan nasıl yararlanacak? Milyonlarca vatandaş bu soruların yanıtını merak ederken, 3600 ek gösterge sonrası yeni memur ve emekli maaşları ortaya çıktı. Ek gösterge artışı, mevcut emeklilerin aylıklarına yansıyacak. Ek gösterge artışından yararlanan emekliler, şubat ayından itibaren yeni ek gösterge üzerinden emekli aylığı almaya başlayacaklar.
8.01.2023 Emekli
Emekli, EYT’li, işçi, işveren milyonları ilgilendiriyor! Zam geldi 4 bin 173 lira cezası var…
Emekli, EYT’li, işçi, işveren milyonları ilgilendiriyor! Zam geldi 4 bin 173 lira cezası var… İşçi, işveren, emekli, EYT’li, emekli herkes merak ediyor. Emekli maaşı, tazminat, yıllık izin dul yetim maaşı ve EYT düzenlemesi tek tek açıkladı. Cezası çok ağır, yapan yanar. 524 günlük yurtdışı borçlanması ile Bağkur statüsüne alınmazsınız. 4/a kapsamında emekli olabilirsiniz ancak yurtdışı borçlanması yaparak aylık bağlanan kişilerin yurtdışında çalışması veya emekli olması durumunda bağlanan aylıkları kesiliyor. Her işçi için ayrı ayrı özlük dosyası oluşturulması zorunludur. Özlük dosyası oluşturmayan işverenlere 2022 yılı içerisinde 4.173 TL idari para cezası uygulanır. Mobbinge katlanmak zorunda değilsiniz. Bahsetmiş olduğunuz durum eşitlik ilkesine de aykırılık oluşturmaktadır. Alo 170 hattını arayarak ihbarda bulunabilirsiniz. Ayrıca mobbingin ülkemizde 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası da var. Kolay gelsin, bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım ve ne kadar yıpranma alırım teşekkürler.Merhaba Mert Bey, benim 14 gün yıllık iznim mevcut. Ancak işverenim hiç benim belirlediğim tarihlerde izin vermiyor. Ben 4 yıldır çalışıyorum, yıllık izinlerimi hep kış aylarına denk getiriyor. Hiç yaz tatili yapamıyorum, bu durumda ne yapmam gerekir? Merhaba, benim emeklilik yaşım doldu ancak prim günüm eksik. 5525 günle emekli olacağım, 5001 günüm var. 2009 yılından itibaren de yurtdışında çalışıyorum, borçlanma ile emekli olabilir miyim? Mert Bey merhaba, sigortalılık öncesi doğum borçlanması hakkı çıkacak mı? gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi…
22.07.2022 Uzmana Sor
Emekli, EYT’li, dul yetim milyonları ilgilendiriyor! Maaş artar ve…
Emekli, EYT’li, dul yetim milyonları ilgilendiriyor! Maaş artar ve… İşçi, işveren, emekli, EYT’li, ev kadını herkes merak ediyordu. Emekli maaşı, kıdem tazminatı, dul yetim maaşı ve EYT düzenlemesi tek tek açıkladı. Bir kişi üç maaş alabilir mi? Ticari faaliyeti devam ederken başka bir işyerinde 4/a kapsamında çalışan vergi mükellefi, sigortalılığı işsizlik maaşı alacak şekilde sonlanırsa adına İŞKUR işsizlik maaşı ödemesi yapmaz. Malulen emeklilik ile normal emeklilik arasında hiçbir fark yoktur. Şimdi daha fazla prim ödemeniz ve çalışma gününüz olduğundan adınıza bağlanacak aylık daha yüksek olacaktır. Mert Bey. Emekli sandığı emeklisi anne ve SSK emeklisi babanın tek bekar kız evladı olarak vefatları halinde ikisinin de maaşlarını alabilir miyim? Ev hizmetlisinin kıdem tazminatı hakkı var mı? Biz ne zaman emekli olabiliriz ve EYT bizi kapsıyor mu? gibi çok sayıda soruya İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır yanıt verdi…
11.07.2022 Uzmana Sor
Bayram ikramiyeleriyle ilgili son dakika gelişmesi! Ödemeler bugün başlıyor
Bayram ikramiyeleriyle ilgili son dakika gelişmesi! Ödemeler bugün başlıyor Kurban Bayramı ikramiyeleriyle ilgili son dakika gelişmesi. Emekli milyonlarca vatandaşın Kurban Bayramı ikramiyesi hesaba yatıyor. Kurban Bayramı nedeniyle emeklilere verilecek olan bayram ikramiyesinin ödemeleri bugün itibarıyla başlıyor. Bayram ikramiyelerinin yapılacağı tarihler daha önce belli olmuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2022 yılı Kurban Bayramı emekli bayram ikramiyelerinin bayramdan önce 2-7 Temmuz’da hesaplara yatırılacağını açıklamıştı. İkramiyeler, 2018, 2019 ve 2020 yıllarında enflasyon göz önünde bulundurmaksızın 1.000 TL olarak sabit bırakıldı. İlk defa geçen sene yüzde 10 oranında artırılarak 1.100 TL’ye çıkarıldı. Bu yılın ilk bayramında 1.100 TL olarak ödenen emekli bayram ikramiyesinin bu bayramda da aynı miktarda olması bekleniyor. Emekli ikramiyesinden yeni emekli olanlar da faydalanıyor. Emeklilere, iki bayramda toplamda 2 bin 200 lira ödenmiş oluyor.
2.07.2022 Emekli
Emekli maaşında 40 gün detayı! O aylık kesilir, SGK parayı geri ister…
Emekli maaşında 40 gün detayı! O aylık kesilir, SGK parayı geri ister… İşçi işveren, memur milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Emekli maaşında 40 gün detayı. Bu durum 90 güne kadar da çıkıyor. İki maaş ile ilgili çok önemli karar. Kurum alacakları tebliğ edilmediyse kişi 10 yıllık zaman aşımına tabidir. Emekli sandığına tabi kız çocuklarına ne yazık ki mevzuat düzenlemelerinden dolayı yetim aylığı bağlanmamaktadır. Müracaat tarihiniz Aralık 2017 yılından önce ise her iki aylığı da alabilirsiniz. SGK, bu tarihten sonra değişiklik yaptı ve parayı geri ister, siz dava açabilirsiniz.
20.06.2022 Uzmana Sor
Emekli zammında yeni gelişme! Yüzde 22.81 kesinleşti, ek zam ise...
Emekli zammında yeni gelişme! Yüzde 22.81 kesinleşti, ek zam ise... Milyonlarca emekliyi doğrudan ilgilendiriyor. Temmuz zammı ile ilgili flaş gelişme! Enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından zam oranları netleşmeye başladı. Emeklilerin yüzde 22.81 zam alması kesinleşti. Peki emekliler ek zam da alacak mı? Ocak ayında düşük emekli aylığı alan vatandaşlar için 2.500 liralık taban belirlendi. Böylece en düşük emekli aylığı 2.500 lira oldu. Ancak bu rakamın temmuz ayında yeniden belirlenmesi gündeme gelebilir.
5.04.2022 Emekli
Bayram ikramiyeleri ile ilgili yeni gelişme! Zam geliyor, 2.126 lira bu ay hesaplara yatırılacak
Bayram ikramiyeleri ile ilgili yeni gelişme! Zam geliyor, 2.126 lira bu ay hesaplara yatırılacak Milyonlarca emekliye müjde! Zam geliyor. SSK'lı, Bağ-Kur'lu, Emekli Sandığı mensubu tüm emekliler ile yeni emekli olacak vatandaşlar alacak. Ödeme miktarı ile ilgili detaylar belli oldu. Rakamlar ortaya çıktı. 2.126 lira ödenecek. Sadece emekliler değil, dul ve yetim maaşı alanlar da zamlı ödemelerden yararlanacak. Emekliler uzun süredir bekliyordu. Bayram ikramiyelerinin ödeneceği tarih yaklaştıkça zamlı ikramiye miktarı da ortaya çıktı. Emekli bayram ikramiyesi ile ilgili 4 formül gündemde. Masadaki formüllerden öne çıkanı 2 bayramda asgari ücret tutarında ödeme yapılması. Bu formüle göre; emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları'nda toplam 4 bin 253 lira 40 kuruş ikramiye ödenecek. Emeklilerin ikramiyesinde yıllık 2 bin 53 lira artış yaşanmış olacak. Bayram başına ikramiye 2 bin 126 lira 70 kuruşa çıkacak.
29.03.2022 Emekli
Emekliye çifte zam! Yeni maaşlar ödenmeye başladı, SSK ve Bağ-Kur'lu...
Emekliye çifte zam! Yeni maaşlar ödenmeye başladı, SSK ve Bağ-Kur'lu... SSK ve Bağ-Kur emeklisi milyonlarca kişi bekliyordu. Zamlı maaşlar ödenmeye başladı. Emekli aylıklarına enflasyon zammı dışında seyyanen zam da eklendi. En düşük emekli maaşı 2.500 TL'ye yükseldi. Peki çifte zamdan kimler yararlanabilecek? Emekli aylıklarına yüzde 25,47 oranında zam yapıldı. Ancak bu zam oranı ile maaşı 2.500 liranın altında kalan emekliler için bir zam daha yapılarak tüm maaşlar 2.500 TL seviyesine çekildi. Dul ve yetim maaşı alanlar ise kendi maaşlarının ne kadar artacağını merak ediyor. Eşinden dolayı maaş alan SSK ve Bağ-Kur'lular yüzde 25.47, Emekli Sandığı'ndakiler yüzde 30.95 zam alacak. Alt sınır aylığındaki 2 bin 500 lira sınırı ise dosya bazında uygulanacak. Ölen sigortalıdan dolayı dul veya yetim aylığı alanlar, bu uygulamadan hisseleri oranında yararlanacak.
18.01.2022 Emekli
Ek zamda flaş gelişme! Milyonlarca emekli alacak, 17 Ocak...
Ek zamda flaş gelişme! Milyonlarca emekli alacak, 17 Ocak... Ek zam ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Milyonlarca emekli ve memur 2022'de maaşlarına enflasyon zammı dışında ek zam da alacak. Ek zam kararı Meclis'te kabul edildi . TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, memura ek zam, emekli maaşlarını en az 2500 olarak düzenleyen yasa teklifi kabul edildi. Tarihler belli oldu. Memur ve emekliler ilave zammın maaşlara ne zaman yansıyacağını merak ediyordu. Ek zammın memurların 15 Ocak, emeklilerin ise 17 Ocak ve sonrasındaki maaşlarına yetişmesi bekleniyor.
9.01.2022 Emekli
Zamlı maaş ödemeleri ile ilgili flaş detay! Ve belli oldu, emekli, memur, işçi, dul ve yetim.... Hepsini kapsıyor
Zamlı maaş ödemeleri ile ilgili flaş detay! Ve belli oldu, emekli, memur, işçi, dul ve yetim.... Hepsini kapsıyor Milyonlarca vatandaşın maaşı ocak 2022 itibarı ile değişti. Emekli, memur, işçi, engelli, işsiz, dul ve yetim... Vatandaşların büyük kısmı maaş ve devlet desteklerindeki artıştan yararlanıyor. Emekliler 'Emekli maaşım ne kadar oldu?' diye araştırma yaparken çalışan kesim 'zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?' diye merak ediyor. Pek çok kişi net gelirini hesaplamakta zorlanıyor. Kimin maaşın ne kadar artacak? 2.250 lira emekli maaşı alanlar 250 lira mı zam alacak? Yüzde 66'lık zamdan kimler faydalanacak. İşte yeni maaşlar ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
6.01.2022 Çalışma Hayatı
Emekli ve memur maaşıyla ilgili son dakika gelişmesi!
Emekli ve memur maaşıyla ilgili son dakika gelişmesi! Emekli taban aylığının 2 bin 500 liraya çıkarılması ve memur maaşlarına yüzde 7 buçuk artışla toplamda yüzde 30.5 zam yapılmasına ilişkin düzenlemenin de yer aldığı yasa teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Yasa teklifinde öne çıkan konular şu şekilde: Bireysel Emeklilikte devlet katkısı yüzde 25’ten yüzde 30’a çıkarılıyor. Emekli aylıklarında asgari ödeme tutarı 2 bin 500 TL’ye çıkarılıyor. Kamu görevlilerine 01/01/2022-30/06/2022 tarihleri arasında dönemi için yapılacak artış oranı yüzde 5’ten yüzde 7.5’e çıkartılıyor. Enflasyon farkı dahil yapılması gereken zam yüzde 30.95’e çıkarılıyor.
4.01.2022 Emekli
2022 mühendis maaşları ne kadar oldu? Kamuda çalışan mühendisler ne kadar maaş alacak?
2022 mühendis maaşları ne kadar oldu? Kamuda çalışan mühendisler ne kadar maaş alacak? Milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. Aralık enflasyon verileriyle birlikte 2021 yılı enflasyonu da belli oldu. Aralık enflasyon yüzde 13.58 olarak gerçekleşti. Memur ve memur emeklisi için yüzde 22.46 enflasyon farkı oluştu. Hükümet, 4 milyon memur ile 2 milyon memur emeklisinin alacağı enflasyon farkı zammı ile birlikte yüzde 2,5’luk ek zam yaptı. Memurlara verilen ek zam ile birlikte enflasyon farkına ek olarak yüzde 2,5 zamla toplamda yüzde 30,5 zam yapılacak. Yeni zamlarla birlikte 2022 yılında kamuda çalışan mühendislerin maaşları da merak konusu oldu. Peki, 2022 mühendis maaşları ne kadar oldu? Kamuda çalışan mühendisler ne kadar maaş alacak? İşte 2022 yeni mühendis maaşları!
4.01.2022 Memur
Emekli zammında son dakika gelişmesi! Flaş 'ek madde' hamlesi
Emekli zammında son dakika gelişmesi! Flaş 'ek madde' hamlesi Emekli vatandaşlar uzun süredir zam oranlarının netleşmesini bekliyordu. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli zammı da netleşti. SSK ve Bağ-Kur mensubu emeklilerin maaşlarına ocak ayında, yılın ilk yarısı için yüzde 23,65 oranında zam yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşının 1500 lira yerine 2500 lira olduğunu duyurdu. Böylece en düşük emekli maaşı yüzde 66 artmış oldu. Emekliler ile dul ve yetim aylığı alanlar zamdan nasıl yararlanacaklarını merak ediyor. Emekli aylığına yapılan bu iyileştirme ile ilgili merak edilen detaylar netleşti . Öte yandan Ak Parti de emekli maaşlarına yapılacak zam ile ilgili harekete geçti. TBMM'de AK Parti grubu, muhalefet partilerini ziyaret ederek, emekli maaşlarının en az 2 bin 500 TL olmasıyla alakalı yasal düzenlemenin, bugün Genel Kurul'da görüşmelerine başlanacak olan teklife madde eklenmesini görüşecek.
4.01.2022 Emekli
Emekli zammı 2022 tablosu! 2022 SSK, Bağkur ve dul-yetim maaşı ne kadar oldu?
Emekli zammı 2022 tablosu! 2022 SSK, Bağkur ve dul-yetim maaşı ne kadar oldu? SSK (İşçi) Bağkur ve dul-yetim maaşı alan milyonları ilgilendiriyor. Belli oldu! 2022 yılı emekli maaşlarına zam oranı belli oldu. TÜİK, aralık ayı enflasyonunu açıkladı. Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte ikinci 6 aylık enflasyon oranı da ortaya çıktı. Yaklaşık 8,5 milyon emekli ile dul ve yetim aylığı alanların maaşları değişti. Peki, 2022 SSK, Bağkur ve dul-yetim maaşı ne kadar oldu? Emekli maaşları ne kadar oldu? İşte “Ne kadar emekli maaşı alacağım?” diyenlere emekli zammı 2022 tablosu ve emekli maaşı hesaplama yöntemi!
4.01.2022 Emekli
2022 SSK ve Bağkur emeklisi ile dul-yetim maaşı ne kadar oldu? İşte Dul yetim, Bağkur, işçi emekli maaşları 2022 zamları!
2022 SSK ve Bağkur emeklisi ile dul-yetim maaşı ne kadar oldu? İşte Dul yetim, Bağkur, işçi emekli maaşları 2022 zamları! Yaklaşık 8,5 milyon emekli ile dul ve yetim aylığı alanları ilgilendiriyor. TÜİK, aralık ayı enflasyonunu açıkladı. Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte ikinci 6 aylık enflasyon oranı da ortaya çıktı. Son verilerle birlikte emeklinin beklediği zam oranı da belli oldu. Memur ve memur emeklisinin yanı sıra SSK ve Bağkur emeklisi ile dul-yetim aylığı alanların da maaşları artacak. Peki, 2022 SSK ve Bağkur emeklisi ile dul-yetim maaşı ne kadar oldu? İşte Dul yetim, Bağkur, işçi emekli maaşları 2022 zamları!
3.01.2022 Emekli
Emekli ve memur maaşlarına zam! Enflasyon rakamları açıklandı! Zam oranları kuruşu kuruşuna hesaplandı
Emekli ve memur maaşlarına zam! Enflasyon rakamları açıklandı! Zam oranları kuruşu kuruşuna hesaplandı Emekli ve memur maaşlarına zam! Milyonların beklediği enflasyon rakamları açıklandı. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak zam oranları kuruşu kuruşuna hesaplandı. Türkiye İstatistik Kurumu Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK'ten yapılan açıklamada Aralık ayında enflasyonun (TÜFE) aylık bazda yüzde 13,58 artış kaydettiği duyuruldu. Böylece 2021 enflasyonu yüzde 36,08 seviyesine ulaştı. Milyonlarca memur ve emekli bekliyordu. Yılın son enflasyon rakamının dün açıklanmasıyla birlikte memur ve emeklinin alacağı zam netleşti. Buna göre; işçi ve Bağkur emeklileri yüzde 25.46 zam alacak. Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşmeyle birlikte zam oranı yüzde 27.46 olacak. Refah payı ve ek zam düzenlemesi olursa ayrıca bu maaşlara eklenecek. İşte açıklanan enflasyon rakamlarıyla birlikte maaşlara yapılacak olan zam oranları...
3.01.2022 Ekonomi
Emekliye müjde! Çifte zam geliyor, hem SSK hem de Bağ-Kur emeklisi alacak, 2.000 TL...
Emekliye müjde! Çifte zam geliyor, hem SSK hem de Bağ-Kur emeklisi alacak, 2.000 TL... Milyonlarca emekliye güzel haber! Çifte zam geliyor. SGK ve Bağ-Kur emeklileri büyük zamdan yararlanacak. Zam oranlarında rakamlar netleşiyor. Yeni maaşlar belirlenirken ek zam gündeme geldi. SSK ve Bağ-Kur emeklisi şimdiden yüzde 10.46’lık zammı garantiledi. Yılın son ayına ilişkin enflasyonun yüzde 4-5 civarında çıkması en az yüzde 15’lik zammın kapısını açacak. Kamu çalışanları için devreye alınan ek zamdan emekli vatandaşların yararlanması da gündemde. Böylece milyonlarca emekli çifte zam almış olacak. Öte yandan emeklilerin gelirlerinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili çalışmalar yürütülüyor. En düşük emekli maaşının da 1.500'den 2.000 TL'ye çıkarılması üzerinde çalışılıyor.
16.12.2021 Çalışma Hayatı
Emekli, SSK'lı dul, yetim ve memur maaşına zam! Belli oldu, 3.214 TL...
Emekli, SSK'lı dul, yetim ve memur maaşına zam! Belli oldu, 3.214 TL... Milyonlarca kişi merakla bekliyordu ve belli oldu. Emekli, işçi, memur, dul ve yetim aylığı alan tüm vatandaşları kapsıyor. Zamlar kuruşu kuruşuna hesaplandı. Emekliye çifte zam geliyor. Memur zam farkı alırken, dul ve yetim aylığı alanlar da yapılan zamdan yararlanıyor. Enflasyon rakamlarının açıklamasının ardından beklenen zam oranları da netlik kazanmaya başladı. SSK ve Bağkur emeklisi şimdiden yüzde 6.39'luk zammı garantiledi. Memur ve memur emeklisi için ise enflasyon ocaktaki yüzde 3'lük zammı geçtiği için yüzde 3.39'luk fark göründü.
3.06.2021 Ekonomi
Maaş alamayacaklar mı? Dul, yetim milyonları ilgilendiriyor
Maaş alamayacaklar mı? Dul, yetim milyonları ilgilendiriyor Milyonlarca kişi için geçerli. Maaş alabilecekler mi? Dul yetim maaşları ile ilgili flaş detay! Ödeme yapılacak mı? Reddi miras yapanların alacakları dul ve yetim maaşı kesiliyor mu? Reddi miras talebinde bulunan birçok kişi bu sorunun yanıtını merak ediyor. Mirası reddetmek kanuni olarak tanınan maaş hakkından vazgeçilmesi anlamına gelmiyor. Reddi miras yapılması dul ve yetim maaşını etkilemiyor.
20.05.2021 Ekonomi
Dul ve yetim aylığı maaş zammı! 2021 dul ve yetim maaşı ne kadar oldu?
Dul ve yetim aylığı maaş zammı! 2021 dul ve yetim maaşı ne kadar oldu? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) geçtiğimiz günler de 2020 yılı ikinci altı aylık dönemde enflasyon oranın yüzde 8,37 olarak gerçekleştiğini söyledi. Enflasyon oranları ile birlikte memur ve memur emeklileri ile SSK ve BAĞKUR emeklilerinin maaşları değişirken, dul yetim maaşlarına yapılacak zam oranları da kesinlik kazandı. Dul ve yetim maaşı alanlar sigortalı olma türüne zamlı maaş alacak. Peki, Dul ve yetim aylığı 2021 ne kadar oldu?
16.01.2021 Ekonomi
2021 Dul ve yetim maaşı ne kadar oldu? İşte 2021 dul ve yetim aylığı!
2021 Dul ve yetim maaşı ne kadar oldu? İşte 2021 dul ve yetim aylığı! Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, 2020 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 8,37 gerçekleşti. Enflasyon oranları ile birlikte memur ve memur emeklileri ile SSK ve BAĞKUR emeklilerinin maaşları da değişti. Emekli maaş zam oranlarının belli olmasıyla dul yetim maaşlarına yapılacak zam oranları da kesinlik kazandı. Dul ve yetim maaşı alanlar sigortalı olma türüne zamlı maaş alacak. Peki, Dul ve yetim aylığı 2021 ne kadar oldu? 2021 Dul ve yetim maaşına ne kadar zam geldi? 2021 dul ve yetim aylığı tutarı...
4.01.2021 Ekonomi
Dul ve yetim aylığı ne kadar oldu? Dul yetim maaşı başvurusu nereye, nasıl yapılır?
Dul ve yetim aylığı ne kadar oldu? Dul yetim maaşı başvurusu nereye, nasıl yapılır? Eylül ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından, dul ve yetim aylıklarına yapılacak zamlar araştırılmaya başlarken, dul ve yetim maaşı için nasıl başvuru yapılacağı da sorgulanmaya başlandı. Eşini kaybeden bir kadın evlenene ya da sigortalı bir şe girene kadar dul maaşı alırken, baba veya annesini kaybeden erkek çocuk 18 yaşına, öğrenciliği devam ederse 25 yaşına kadar yetim aylığı alır. Kız çocukları ise evlenene kadar ya da sigortalı bir işe girene kadar yaşı ne olursa olsun yetim maaşı alır. İşte Dul aylığı hakkında merak edilenler…

Benzer Haber Etiketleri

Dul Yetim Maaşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dul yetim maaşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.