Down Sendromu

Down Sendromu

Son dakika down sendromu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan down sendromu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını down sendromu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Down Sendromu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan down sendromu gelişmeleri de dahil olmak üzere 269 down sendromu haberi bulunmuştur. Tüm down sendromu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'nın Perileri down sendromuna dikkat çektiler
Adana'nın Perileri down sendromuna dikkat çektiler 01 Adana Basketbol Kulübü oyuncuları, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü kapsamında farkındalık oluşturmak için renkli çoraplar giydi.
22.03.2024 Adana
Vali Köşger'den farkındalık mesajı: "Her Zaman Yanınızdayız"
Vali Köşger'den farkındalık mesajı: "Her Zaman Yanınızdayız" Vali Yavuz Selim Köşger, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü'nde yayınladığı mesajla özel çocukların yanında olduğunun vurgusunu yaptı.
21.03.2024 Adana
Down Sendromu Günü sözleri ||  Anlamlı Down Sendromu farkındalık günü ile ilgili sözler: 21 Mart Down Sendromu Farkındalık günü mesajları
Down Sendromu Günü sözleri || Anlamlı Down Sendromu farkındalık günü ile ilgili sözler: 21 Mart Down Sendromu Farkındalık günü mesajları Down Sendromu günü sözleri ile 21 Mart Down Sendromu Günü kutlama mesajları için aramalar arttı. Bugün, 21 Mart Perşembe günü, Down Sendromu Farkındalık Günü'nü kutluyoruz. Bu özel günde, sevdiklerimize ve dostlarımıza "Hayatın her anında engel yoktur" mesajını yaymak için en etkileyici ve anlamlı sözleri sizler için paylaşıyoruz. Her bireyin benzersizliğini ve değerini vurgulayarak, farklılıkların gücünü kutluyoruz. İşte uzun, kısa, en güzel resimli 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü sözleri ve mesajları
21.03.2024 Gündem
İstanbul ve İzmir’de gönüllüler koştu, depremzede Down sendromlu çocuklar burs kazandı
İstanbul ve İzmir’de gönüllüler koştu, depremzede Down sendromlu çocuklar burs kazandı N KOLAY 18. İstanbul Yarı Maratonu ve 4. Maraton İzmir bu yıl da anlamlı çalışmalara sahne oldu. Down sendromlu bireylerin bağımsız ve üretken yaşamlar kurması için 2011 yılından bu yana çalışmalar yürüten Türkiye Down Sendromu Derneği adına İstanbul ve İzmir’de maratona katılan sporcular koştukça deprem bölgesinde yaşayan 32 çocuk burs kazandı.
10.05.2023 Yaşam
İstanbul’da yeni ev sahibi dehşeti kamerada
İstanbul’da yeni ev sahibi dehşeti kamerada Kağıthane’de bir üst katta oturan ev sahibi, 1 ay önce satın aldığı dairede yaşayan kiracısı kadına balkondan küfür, hakaret ve tehditler savurdu. Down sendromlu kızıyla o esnada evde olan kadına, “O evi boşaltmazsan seni mahvederim” diyerek sözlü saldırıda bulunan şahsa vatandaşlar tepki gösterdi. Korku dolu o anlar kameralara yansıdı.
5.05.2023 Haber
İstanbul’da ev sahibi dehşeti! Kiracı ile engelli kızına ağır hareketler kameralarda
İstanbul’da ev sahibi dehşeti! Kiracı ile engelli kızına ağır hareketler kameralarda Kağıthane’de bir üst katta oturan ev sahibi, 1 ay önce satın aldığı dairede yaşayan kiracısı kadına balkondan küfür, hakaret ve tehditler savurdu. Down sendromlu kızıyla o esnada evde olan kadına, “O evi boşaltmazsan seni mahvederim” diyerek sözlü saldırıda bulunan şahsa vatandaşlar tepki gösterdi. Korku dolu o anlar kameralara yansıdı. 
5.05.2023 Yaşam
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü mesajları-sözleri! Kısa, uzun, resimli Down Sendromu günü mesajları ve farkındalık kazandıran Down Sendromu sözleri!
21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık günü mesajları-sözleri! Kısa, uzun, resimli Down Sendromu günü mesajları ve farkındalık kazandıran Down Sendromu sözleri! Down Sendromu mesajları ve 21 Mart Down Sendromu Farkındalık günü resimli sözler için aramalar arttı. Down sendromu, bir genetik bozukluktur. Normalde, insan hücrelerinde 46 kromozom bulunur, ancak Down sendromlu insanlar 21. kromozomlarında bir ekstra kromozom taşırlar, bu nedenle toplamda 47 kromozoma sahiptirler. Down sendromu, çoğu durumda doğum öncesi dönemde, bebeğin genetik materyalinin incelenmesi yoluyla teşhis edilebilir. Down sendromlu insanlar, fiziksel özellikleri, zeka seviyeleri ve sağlık durumları açısından farklılık gösterirler. Biz Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde farkındalık yaratacak sözleri ve mesajları bir araya getirdik. Peki, 21 Mart neden Down Sendromu Farkındalık Günü olarak kutlanıyor, İşte Kısa, uzun, resimli seçenekli Down Sendromu mesajları ve Down Sendromu günü sözleri…
21.03.2023 Gündem
Bakan Kasapoğlu, down sendromlu milli sporcular ile basketbol oynadı
Bakan Kasapoğlu, down sendromlu milli sporcular ile basketbol oynadı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü sebebiyle down sendromlu milli sporcular ile bir araya geldi.
21.03.2023 Gündem
Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi
Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi İstanbul'un sembol yapılarından Kız Kulesi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Kurulan iskelede çalışmalar devam ederken, kubbe aslına uygun olarak yeniden ortaya çıkarıldı ve kaplama aşamasına geçildi. Kulenin restorasyon yapılmadan önceki fotoğraflarında ise kolon demirlerinin açığa çıktığı, betonunda deniz kumu ve midye kabuklarının olduğu görüldü.
21.03.2023 Gündem
Galatasaray NEF, parkeye sadece play-off için değil çocuklar için de çıkıyor
Galatasaray NEF, parkeye sadece play-off için değil çocuklar için de çıkıyor Galatasaray Nef, 24 Nisan’da evinde oynayacağı son maça anlamlı bir sürprizle çıkacak. Galatasaray Nef-Tofaş mücadelesinde, hava atışını özel çocuklar gerçekleştirecek.
22.04.2022 TBL
Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Flaş karar, güncelleme yapıldı, artık...
Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Flaş karar, güncelleme yapıldı, artık... Sağlık Bakanlığı son dakika olarak kamuoyuna duyurdu. Güncelleme yapıldı. Çok sayıda kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Sağlık Bakanlığı, Molnupiravir etken maddeli antiviral Kovid-19 ilacının kullanımına ilişkin güncellemeye gitti. İlacın kullanacağı yeni hasta grupları belirlendi. Buna göre, Molnupiravir etken maddeli ilaç, aşılama durumuna bakılmaksızın, tanısı PCR ile doğrulanmış, hafif-orta seyirli, semptomlarının ilk 5 gününde olan ve ağır Covid-19’a ilerleme açısından yüksek riskli, 18 yaş üstündeki şu hasta gruplarında da kullanılacak
13.04.2022 Gündem
Ergoterapi çocukların toplumla uyumunu artırıyor
Ergoterapi çocukların toplumla uyumunu artırıyor Ergoterapi hakkında bilgiler paylaşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. M. Şükrü Paksu, “Ergoterapi, anlamlı ve amaçlı aktivitelerle sağlığı geliştirmeyi ve yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen kişi merkezli bir sağlık mesleğidir. Ergoterapistler, sağlığın iyileştirilmesi konusunda hem sağlıklı hem de sağlık sorunu olan kişilerle çalışırlar” dedi.
31.03.2022 Sağlık
Bakan Özer’den Eymen ve Ali Kerem’in okuluna ziyaret
Bakan Özer’den Eymen ve Ali Kerem’in okuluna ziyaret Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, söz verdiği gibi kendisine mektup gönderen Mehmet Eymen İspir ve kardeşi Ali Kerem İspir’i eğitim aldıkları okulda ziyaret etti. Eşi Nebahat Özer ile birlikte Beylikdüzü Haldun Taner İlkokuluna giden Özer; öğretmen, öğrenci ve veliler ile bir araya geldi.
30.03.2022 Eğitim
Down sendromlu çocukların gelişimini desteklemenin yolları!
Down sendromlu çocukların gelişimini desteklemenin yolları! Down sendromlu çocukların gelişimini desteklemenin en birincil yolunun ailenin çocukla etkili iletişim kurması olduğunu belirten uzmanlar, çocukla iletişim kurarken açık ve net ifadeler kullanılmasını ve çocuğun seçimlerinin göz önünde bulundurulmasını tavsiye ediyor. Ailelerin çocuğun günlük yaşam aktivitelerine katılımının çoğaltılmasını ve sosyal iletişimi artırmaya yönelik desteğin önemli olduğunu belirten uzmanlar, gidilen bir restoranda yemek siparişini çocuğun vermesinin önemli bir motivasyon kaynağı olabileceğini vurguluyor.
22.03.2022 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel gereksinimli sporcularla bir araya geldi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel gereksinimli sporcularla bir araya geldi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü' dolayısıyla Ankara Özel Sporcular Federasyonu üyelerini kabul etti.
21.03.2022 Siyaset
Down sendromlu bireylerin haklarına dikkat çekilecek!
Down sendromlu bireylerin haklarına dikkat çekilecek! Down sendromlu bireylerin toplumdaki yerlerini güçlendirmek için çalışan Türkiye Down Sendromu Derneği (Down Türkiye), onların vazgeçilmez hakları için dört yıldır sürdürdüğü #rengimizbelliolsun kampanyasına bu yıl da devam ediyor. 15 Mart’ta gerçekleştirilen basın toplantısı ile başlatılan ve tüm ay boyunca devam edecek kampanya ile dernek; toplumda Down sendromlu bireylerin var olduğuna, haklarını eşit şekilde kullanarak yaşamaları gerektiğine vurgu yapacak.
15.03.2022 Sağlık
Ensesi kalın olan her bebek down sendromlu doğmaz!
Ensesi kalın olan her bebek down sendromlu doğmaz! 11. ile 14. haftada yapılan tarama testleri ile bebekte Down Sendromu olasılığının tespit edildiğini belirten Perinatolog Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mustafa Behram, ultrason ile ölçülen ve ense kalınlığı 3 mm sınırını aşan her bebek için ‘’Down Sendromu’’ teşhisi konulmasının yanlış bir tanı olduğunun altını çizdi.
2.03.2022 Sağlık
Başarılı bir tüp bebek tedavisi nasıl planlanmalı?
Başarılı bir tüp bebek tedavisi nasıl planlanmalı? Kadın Hastalıkları ve Doğum Prof. Dr. Ercan Baştu, başarılı bir tüp bebek tedavisinin nasıl planlanması gerektiğini sizler için anlattı.
16.02.2022 Sağlık
Bebeğin sağlık durumu anne karnındayken teşhis edilebilir mi?
Bebeğin sağlık durumu anne karnındayken teşhis edilebilir mi? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Yüksek Riskli Gebelikler (Perinatoloji) Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Esin, henüz doğmamış bebeklerin sağlık durumlarının nasıl anlaşıldığı hakkında merak edilenleri sizler için anlatıyor.
24.12.2021 Sağlık
Şehir hayatı doğurganlığı azaltıyor!
Şehir hayatı doğurganlığı azaltıyor! Günümüzde kadınların eğitim seviyesinin yükselmesi, iş gücüne katılımın artması, kariyer kaygısı ve geniş aile yapısının azalması, özellikle doğurganlığın en yüksek olduğu 21-25 yaş aralığının kaçırılmasına sebep oluyor. Yaş ilerledikçe bazı sağlık sorunlarının artması ve yumurta rezervlerinin azalması ise hamile kalmayı zorlaştırıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman anlattı.
28.11.2021 Sağlık
Özel hastanede yoğun bakım hemşiresine silahlı saldırı!
Özel hastanede yoğun bakım hemşiresine silahlı saldırı! İstanbul Bayrampaşa'da özel bir hastanenin yoğun bakım servisinde görevli erkek hemşire, tedavi altında bulunan 5 aylık Kaan bebeğin babası tarafından silahlı saldırıya uğradı. Göğsünden ve omzundan ağır şekilde yaralanan hemşire aynı hastanede tedavi altına alındı. Saldırı sonrası şüpheli gözaltına alındı.
30.09.2021 Gündem
Görme kayıplarının en büyük sebebi bunlar
Görme kayıplarının en büyük sebebi bunlar Şaşılığın kız ve erkek çocukta eşit oranda görüldüğünü söyleyen Op. Dr. Melek Kırcalı, "Şaşılık 0-2 yaş grubundaki göz tembelliği ve binoküler görme kayıplarının en büyük sebebidir" dedi.
3.07.2021 Sağlık
BioNTech-Pfizer aşısında flaş gelişme! 12 yaş üstü  çocuklar...
BioNTech-Pfizer aşısında flaş gelişme! 12 yaş üstü çocuklar... Almanya'da, BioNTech-Pfizer'in yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği aşının belirli hastalıkları olan 12 yaş üstü çocuklara uygulanması tavsiye edildi.
10.06.2021 Dünya
Sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili son dakika açıklaması! Haziran sonu
Sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili son dakika açıklaması! Haziran sonu Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Bugün yapılması planlanan kabine toplantısı ertelendi. Toplantıda yasak saatlerinin esnetilmesi ve pazar günü sokağa çıkma yasağının kaldırılması bekleniyordu. Yasaklarla ilgili yapılan açıklamaya göre mevcut yasakların haziran ayı boyunca devam edileceği bildirildi. Alınan son kararda hafta içi ve cumartesi günü sokağa çıkma yasakları saat 22.00 ile saat 05.00 arası olarak güncellenmişti. Pazar günü ise sokağa çıkma yasağı uygulamasına devam edilmişti.
10.06.2021 Gündem
İçişleri'nden 81 il valiliğine genelge! İşte yeni normalleşmenin detayları
İçişleri'nden 81 il valiliğine genelge! İşte yeni normalleşmenin detayları İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında haziran ayı boyunca uygulanacak olan kademeli normalleşme sürecinin ikinci etabına ilişkin tedbirleri duyurdu.
1.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Down Sendromu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki down sendromu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.