Dolandırıcılar

Dolandırıcılar

Son dakika dolandırıcılar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dolandırıcılar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dolandırıcılar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dolandırıcılar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dolandırıcılar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.096 dolandırıcılar haberi bulunmuştur. Tüm dolandırıcılar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Memur olmak isteyenleri avlıyorlar! Devlet kapısıyla dolandırıyorlar
Memur olmak isteyenleri avlıyorlar! Devlet kapısıyla dolandırıyorlar Memur olmak isteyen milyonlarca vatandaşa kritik uyarı geldi. Dolandırıcılar bu kez de memur olmak isteyen vatandaşa tezgâh kurdu. İnternet sitesi üzerinden 'iş vaadi' ile para toplayan dolandırıcılar, binlerce kişiyi mağdur etti. İşte yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren detaylar...
6.04.2024 Gündem
İğneyle kazanırken dolandırıldı! 1 TL parası kalmadı
İğneyle kazanırken dolandırıldı! 1 TL parası kalmadı İstanbul'un Zeytinburnu İlçesinde yaşayan 65 yaşındaki Sabiha İhtiyar'ı arayan dolandırıcılar, 'Adınız FETÖ soruşturmasına karıştı' diyerek yaklaşık 1 buçuk milyon lira altın ve nakit parasını alıp kayıplara karıştı. İhtiyar, "Evimde 1 kuruş haram para yok" dedi.
5.04.2024 Vatan TV
İğneyle kazanırken dolandırıldı! 1 TL parası kalmadı
İğneyle kazanırken dolandırıldı! 1 TL parası kalmadı İstanbul'un Zeytinburnu İlçesinde yaşayan 65 yaşındaki Sabiha İhtiyar'ı arayan dolandırıcılar, 'Adınız FETÖ soruşturmasına karıştı' diyerek yaklaşık 1 buçuk milyon lira altın ve nakit parasını alıp kayıplara karıştı. İhtiyar, "Evimde 1 kuruş haram para yok" dedi.
5.04.2024 Gündem
Emekliler dikkat! Banka promosyonu dolandırıcıların yeni tuzağı
Emekliler dikkat! Banka promosyonu dolandırıcıların yeni tuzağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bankalara verdiği talimatın ardından kamu ve özel bankalar emekli maaş promosyon tutarlarında yarışa girerken, yaşanan yoğunluk dolandırıcıların radarına girdi. Dolandırıcılar kendilerine banka yetkilisi olarak tanıtarak vatandaşları telefonla arayarak tuzağa düşürmeye çalışıyor.
4.04.2024 Ekonomi
Enfalsyonu kullanarak emeklileri hedef aldılar!
Enfalsyonu kullanarak emeklileri hedef aldılar! 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından dolandırıcılar başta enflasyonu kullanarak emeklileri hedef almaya başladı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi İletişim Fakültesi, Yeni Medya ve İletişim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sefer Darıcı, "Sosyal medyada gördükleri içeriklere yönelik olduğu için de bu oltalama durumu çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşebiliyor. Dolandırıcılar amaçlarına ulaşabiliyor" dedi.
3.04.2024 Gündem
Kredi kartı kullananlar dikkat! Marka ürün alışverişi yaparken dolandırılmayın
Kredi kartı kullananlar dikkat! Marka ürün alışverişi yaparken dolandırılmayın Dolandırıcılar sosyal medya üzerinden kredi kartı kullanıcılarını ve banka kullanıcılarını hedef almaya başladı. Ünlü markaların isimlerini kullanarak tuzak kuran fırsatçılar, vatandaşları döviz üzerinden borçlandırıyor.
1.04.2024 Ekonomi
Kripto para vurgunu! Kar vaadiyle binlerce kişi dolandırıldı
Kripto para vurgunu! Kar vaadiyle binlerce kişi dolandırıldı Ankara merkezli güneş enerjisi üretimi ve gayrimenkul alım satımıyla yüksek kar vadeden şirkete yatırım yapan binlerce kişi, yaklaşık 100 milyon dolar dolandırıldı. Gayrimenkul alım satımı yapan şirket, iddiaya göre 2020-2021 yılları arasında sosyal medya üzerinden verdiği reklamlarla Türkiye genelinde üye yaptığı 50 bin kişiden 'kar payı ortaklığı' adı altında yaklaşık 100 milyon dolar topladığı belirtildi.
21.03.2024 Gündem
Yüksek kar vaadiyle binlerce kişiyi 100 milyon dolar dolandırdılar! "Evimi satıp bu işe girdim"
Yüksek kar vaadiyle binlerce kişiyi 100 milyon dolar dolandırdılar! "Evimi satıp bu işe girdim" Ankara merkezli güneş enerjisi üretimi ve gayrimenkul alım satımıyla yüksek kar vadeden şirkete yatırım yapan binlerce kişi, yaklaşık 100 milyon dolar dolandırıldı. Adana’da evini ve arabasını satıp şirkete yatırım yapan mağdurlar, biran önce şirket sahibi karı kocanın yakalanmasını istedi.
21.03.2024 Adana
Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti! Parasının yanmasından korkan ödeme yapmak zorunda kalıyor
Dolandırıcıların yeni yöntemi pes dedirtti! Parasının yanmasından korkan ödeme yapmak zorunda kalıyor Alternatif konaklama yöntemleri arasında yer alan bungalovlar ve villalara her geçen gün talep artıyor. Son dönemde yaşanan dolandırıcılık vakaları ise endişe yaratıyor. Dolandırıcıların yeni yöntemlerine karşı uyarıda bulunan Mehmet Bozdoğan, Birebir kopyalanan internet siteleri ve binlerce takipçisi olan sahte sosyal medya hesapları, insanlarda güven duygusu uyandırıyor. Rezervasyon için ön ödemeyi alan dolandırıcılar maalesef durmuyor. Ev sigortası adı altında bir ödeme daha talep ediyor. İkinci ödeme yapılmazsa, rezervasyonun iptal edilip paranın iade edilmeyeceği belirtiliyor. Parasının yanmasından korkanlar bir ödeme daha yapıyor. Ancak, mekana gittiklerinde ne bir muhatap ne de ev bulabiliyorlar” ifadelerini kullandı.
14.03.2024 Gündem
Yeni aldığı telefon yarım milyona patladı! Sabah uyanınca gerçek ortaya çıktı
Yeni aldığı telefon yarım milyona patladı! Sabah uyanınca gerçek ortaya çıktı Erzurum'da mobilya pazarlamacısı Adem Kızıltaş'ın (43) satın aldığı yeni cep telefonuna sızan dolandırıcılar, hesabındaki 173 bin lira ile kredi kartlarından 336 bin lira para çekerek kendi hesaplarına aktardı. Yaklaşık yarım saat içerisinde 509 bin lirayı alan dolandırıcıların Türk Kızılay Kahramanmaraş Şubesi'ne de 50 lira bağış yaptıkları dikkat çekti.
14.03.2024 Gündem
Yeni telefon aldı! Dolandırıcılar hesabından para çekti, 50 Lira'da bağış yaptılar
Yeni telefon aldı! Dolandırıcılar hesabından para çekti, 50 Lira'da bağış yaptılar Erzurum'da toptan mobilya pazarlamacılığı yapan Adem Kızıltaş'ın telefonuna su kaçması sonucu bozuldu. Yeni telefon aldı, kurulumunu yaptı ve uykuya daldı. Dolandırıcılar 02.30 ile 03.00 saatleri arasında Kızıltaş'ın hesabından 509 bin lira çekti, 50 lira da Kızılay'a bağış yaptılar.
14.03.2024 Gündem
Kargo yalanıyla 3 bin kişiyi dolandırıp günlük 200 lira vurgun yaptılar! Dolandırıcılık şebekesiyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı
Kargo yalanıyla 3 bin kişiyi dolandırıp günlük 200 lira vurgun yaptılar! Dolandırıcılık şebekesiyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı İstanbul’da sahte cinsel içerikli ilaçları internet sitesi üzerinden satışa çıkarıp, sipariş veren kişileri telefonla arayarak 'Kargonuzu teslim almadığınız için hakkınızda icra takibi başlatıldı' mesajıyla yüzlerce kişiyi dolandıran 82 kişilik şebeke hakkında yürütülen soruşturma tamamlanarak, iddianame düzenlendi.
29.02.2024 Gündem
'Kimliğin çalındı, bankada işlem yapılıyor' yalanıyla dolandırdılar
'Kimliğin çalındı, bankada işlem yapılıyor' yalanıyla dolandırdılar Kayseri'de, Mevlidiye (49) ve Hüseyin Civelek (54) çifti, umre için biriktirdikleri 188 bin lirayı, kendilerini 'Kimliğin çalındı, bankada işlem yapılıyor' yalanıyla arayan telefon dolandırıcılarına kaptırdı. Hüseyin Civelek, şüphelilerin eşiyle telefonda konferansla görüştürdüğünü de söyleyerek, "Beni arayarak, 'Kimliğin ile kredi çekmeye uğraşıyorlarmış, 2 tane şüpheli var' dediler. Bankaya gönderdiler. Dişimle tırnağımla biriktirip bu hale getirmiştim. Kısmet olmadı. Eşimle umreye gitmek için 1 yıldır uğraşıyordum" dedi.
22.02.2024 Gündem
Yine aynı yöntem! Bankaya gitti, yarım milyonluk oyunu böyle fark etti
Yine aynı yöntem! Bankaya gitti, yarım milyonluk oyunu böyle fark etti Esenyurt’ta kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, Suriye asıllı Türk vatandaşı kadını, “Terör örgütüne para gönderdiniz ve vatandaşlığınız iptal edildi. Altınlarınızı bozdurup tüm paranızı bu hesap numarasına gönderin” diyerek tehdit etti. Durumdan şüphelenen kocasının ihbarı üzerine polis ekipleri, kadının gittiği bankaya giderek yaklaşık yarım milyon lirayı dolandırıcılara göndermeden önce duruma müdahale etti.
27.01.2024 Gündem
200 liralık davul derisiyle milyonluk 'İncil' dolandırıcılığı! 15 milyon lira...
200 liralık davul derisiyle milyonluk 'İncil' dolandırıcılığı! 15 milyon lira... Antalya Valiliği Kültür Varlıkları Birim Yetkilisi Koruma ve Restorasyon Uzmanı Cemil Karabayram, dolandırıcıların 200 liraya satın aldığı eskimiş davul derilerini, üzerine işlem yaparak, '10 sayfalık ceylan derisinden İncil' şeklinde verdikleri ilanla 15-20 milyon liraya sattığını söyledi.
24.01.2024 Gündem
Diyarbakır ve İzmir'de dolandırıcılara 'Paydos' operasyonu: 12 gözaltı
Diyarbakır ve İzmir'de dolandırıcılara 'Paydos' operasyonu: 12 gözaltı Diyarbakır ve İzmir'de, sosyal medyada oluşturdukları kariyer platformlarından iş arayanları dolandıran ve paralarını alıp kamuda iş vaadinde bulunan 12 şüpheli, 'Paydos' adlı operasyonla yakalandı. Şüphelilerin aldıkları paraları, farklı hesaplara yatırıp 'türbülans' ismi verdikleri yöntemle izini kaybettirmeye çalıştığı ortaya çıktı.
20.01.2024 Gündem
Ünlü müzik gruplarının İstanbul konseri biletleri için 'karaborsa ve dolandırıcılık' uyarısı
Ünlü müzik gruplarının İstanbul konseri biletleri için 'karaborsa ve dolandırıcılık' uyarısı Dünyaca ünlü metal grubu Megadeth’in 8 yıl aradan sonra 12 Haziran’da İstanbul’da vereceği konserin internet üzerinden satışa sunulan biletleri, dakikalar içinde tükendi. 23 Mayıs’ta Türkiye’de konser verecek olan Scorpions grubunun biletleri de yok sattı. Her iki müzik grubunun biletleri tükenince, internet üzerinden yaklaşık 10 katı fiyatla ilanlar verilerek satılmaya başladı.
15.01.2024 Gündem
Para ve altınlarını kaptıran kadın, bir gün sonra başka dolandırıcıları yakalattı
Para ve altınlarını kaptıran kadın, bir gün sonra başka dolandırıcıları yakalattı Çanakkale'de para ve altınları telefon dolandırıcılarına kaptıran İ.S. (80) adlı kadın, bir gün sonra kendisini aynı yöntemle dolandırmaya çalışan başka şüphelileri suçüstü yakalattı.
13.01.2024 Gündem
Kredi kartı kullananlar dikkat! Marka ürün alışverişi yaparken dolandırılmayın
Kredi kartı kullananlar dikkat! Marka ürün alışverişi yaparken dolandırılmayın Dolandırıcılar sosyal medya üzerinden kredi kartı kullanıcılarını ve banka kullanıcılarını hedef almaya başladı. Ünlü markaların isimlerini kullanarak tuzak kuran fırsatçılar, vatandaşları döviz üzerinden borçlandırıyor.
11.01.2024 Ekonomi
Sosyal medyada gördüğü reklama tıkladı, 150 bin lirasından oldu
Sosyal medyada gördüğü reklama tıkladı, 150 bin lirasından oldu Kastamonu’da sosyal medyada gördüğü düşük vadeli kredi reklamına tıklayarak bilgilerini paylaşan vatandaş 150 bin TL dolandırıldı.
5.01.2024 Gündem
Dolandırıcıların yeni yöntemi 'kardeşime eş arıyorum' tuzağı
Dolandırıcıların yeni yöntemi 'kardeşime eş arıyorum' tuzağı Dolandırıcılar her gün farklı yöntem geliştirerek tuzak kuruyor. Son günlerde dolandırıcılar attıkları mesajlarla abla, abi veya kız kardeşlerine eş aradıklarını söylüyorlar. Verilen numara mesaj atanlar ya da linki tıklayanlar tuzağa düşüyor. Sosyal medyada çok kişi bu tuzağa düştüğünü belirtiyor. Uyarıda bulunan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, "İstenen amaç; tehdit, şantaj ve korkuyla para sızdırmaktır. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda bu hesabı engellemek ve hiçbir şekilde yazışma yapmamak son derece önemlidir. Zira para verseniz de bundan kurtuluşunuz yoktur" dedi.
29.12.2023 Gündem
Gulmtal tarafından adınıza alıcı ödemeli kargo mesajı nedir? Gulmtal mesaj geldi, ne yapmalıyım? Gulmtal dolandırıcılığı ne demek, Gulmtal nedir?
Gulmtal tarafından adınıza alıcı ödemeli kargo mesajı nedir? Gulmtal mesaj geldi, ne yapmalıyım? Gulmtal dolandırıcılığı ne demek, Gulmtal nedir? Gulmtal mesajı nedir, Gulmtal tarafından adınıza alıcı ödemeli kargo mesajı dolandırıcı mı? Son günlerde “adınıza alıcı ödemeli kargo gönderi kabul edilmiştir” şeklindeki mesajlarda artış var. Dolandırıcılar her geçen gün yeni taktiklerle binlerce vatandaşı mağdur ediyor. Şimdiki dolandırıcılığı adı ise Gulmtal oldu.
22.12.2023 Gündem
161 bin lirası buhar oldu! Maili onayladı, hesabını ele geçirdiler
161 bin lirası buhar oldu! Maili onayladı, hesabını ele geçirdiler Yozgat’ın Çekerek ilçesinde yaşayan Yasin Turgut, çekmeği düşündüğü 50 bin liralık kredi için internetten araştırma yaptı. Birçok siteye giren Turgut, bankaları tek tek araştırdı. İddialara göre bir gün süre sonra araştırma yaptığı banka Turgut’u aradı. Kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan kişi Turgut’a bir mail gönderileceğini ve mailin onaylanması gerektiğini söyledi. İstenileni yapan Turgut’un haberi olmadan mobil bankacılığına giren dolandırıcılar, Turgut’un hesabından çektiği parayı yine Turgut’un başka bir hesabına aktardı. Durumu fark eden Turgut, kendisinin 50 bin lira ihtiyacının olduğunu söyleyerek, gelen paranın fazla olduğunu belirtti. Dolandırıcılar Turgut’a paranın atılan maildeki bilgilere geri atılmasını ifade etti. Parayı geri atan Turgut, dolandırıldığını anlayınca hemen savcılığa giderek şikayette bulundu.
21.12.2023 Gündem
Sosyal medyada yeni tuzak: Bedava peynir fare kapanında olur!
Sosyal medyada yeni tuzak: Bedava peynir fare kapanında olur! Son dönemde artan dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcılar açtıkları sahte sosyal medya hesaplarından "yurtdışına taşınıyoruz, eşyalarımız uygun fiyata satılık" ya da "Havalimanında unutulan bagajların satışına başlanıyor" ilanına ekledikleri link ile vatandaşları tuzağa düşürüyor. Mağdur Başak Beyaz "Bu kadar ucuz olması dikkatimi çekti evet şüphelendim ama o an aceleyle sağlıklı düşünemedim. Dolandırıcı beni acele ettirdi" dedi. Siber Güvenlik Uzmanı Dr. Ahmet Naci Ünal ise "Bedava peynir fare kapanında olur. Herhangi bir şey çok çok ucuz veya ücretsizse ücret sizsiniz. Lütfen bunu unutmayın. Bu tür mesajları engelleyin. Engellemekle kalmayın, karşı tarafı mağdur etmek için, bu hesapların kapatılması yönünde şikayetlerde bulunun" dedi.
20.12.2023 Gündem
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi?
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi? Dolandırıcıların hedefinde banka ATM'leri var. Bankacılık işlemlerinin birçoğunu yapabildiğimiz ATM'ler gündelik hayatı kolaylaştırsa da bazı riskleri de beraberinde getirdi. Özellikle pandemi sonrası dolandırıcıların ATM’lere yönelik saldırıları daha da arttı. Hem sosyal medyada hem de çözüm platformlarında ATM dolandırıcılıklarıyla ilgili onlarca şikâyet bulunuyor. Peki dolandırıcılar hangi yöntemleri kullanıyor? Kullanıcılar nelere dikkat etmeli? QR kod ile işlem yapılması güvenilir mi? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
12.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dolandırıcılar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dolandırıcılar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.