Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu Bölgesi

Son dakika Doğu Anadolu Bölgesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Doğu Anadolu Bölgesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Doğu Anadolu Bölgesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doğu Anadolu Bölgesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doğu anadolu bölgesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.431 doğu anadolu bölgesi haberi bulunmuştur. Tüm doğu anadolu bölgesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kars yerel seçim sonuçları 2024: Kars belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Kars'de hangi aday yüzde kaç oy aldı?
Kars yerel seçim sonuçları 2024: Kars belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Kars'de hangi aday yüzde kaç oy aldı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri bugün yapıldı. Mahalli İdareler seçimleri için milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarını bitirdiği saat 21:00'dan itibaren sonuçlar aktarılmaya başlandı. Sonuçları en çok merak edilen illerin başında Kars geldi. Kars yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 Pazar akşamı belli olmaya başladı. Kars Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının aldıkları oy oranları merak edildi. Kars'de yaşayan ve oy kullanan vatandaşar hangi adayın önde olduğunu haberimizden öğreniyor. İşte 31 Mart 2024 Kars yerel seçim sonuçları ve adayların aldıkları oy oranları...
31.03.2024 Gündem
Kastamonu yerel seçim sonuçları 2024: Kastamonu belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Kastamonu'de hangi aday yüzde kaç oy aldı?
Kastamonu yerel seçim sonuçları 2024: Kastamonu belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Kastamonu'de hangi aday yüzde kaç oy aldı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri bugün yapıldı. Mahalli İdareler seçimleri için milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarını bitirdiği saat 21:00'dan itibaren sonuçlar aktarılmaya başlandı. Sonuçları en çok merak edilen illerin başında Kastamonu geldi. Kastamonu yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 Pazar akşamı belli olmaya başladı. Kastamonu Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının aldıkları oy oranları merak edildi. Kastamonu'de yaşayan ve oy kullanan vatandaşar hangi adayın önde olduğunu haberimizden öğreniyor. İşte 31 Mart 2024 Kastamonu yerel seçim sonuçları ve adayların aldıkları oy oranları...
31.03.2024 Gündem
Sinop yerel seçim sonuçları 2024: Sinop belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Sinop'de hangi aday yüzde kaç oy aldı?
Sinop yerel seçim sonuçları 2024: Sinop belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Sinop'de hangi aday yüzde kaç oy aldı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri bugün yapıldı. Mahalli İdareler seçimleri için milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarını bitirdiği saat 21:00'dan itibaren sonuçlar aktarılmaya başlandı. Sonuçları en çok merak edilen illerin başında Sinop geldi. Sinop yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 Pazar akşamı belli olmaya başladı. Sinop Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının aldıkları oy oranları merak edildi. Sinop'de yaşayan ve oy kullanan vatandaşar hangi adayın önde olduğunu haberimizden öğreniyor. Sinop belediyesi hangi parti? İşte 31 Mart 2024 Sinop yerel seçim sonuçları ve adayların aldıkları oy oranları...
31.03.2024 Gündem
Kilis yerel seçim sonuçları 2024: Kilis belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Kilis'de hangi aday yüzde kaç oy aldı?
Kilis yerel seçim sonuçları 2024: Kilis belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Kilis'de hangi aday yüzde kaç oy aldı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri bugün yapıldı. Mahalli İdareler seçimleri için milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarını bitirdiği saat 21:00'dan itibaren sonuçlar aktarılmaya başlandı. Sonuçları en çok merak edilen illerin başında Kilis geldi. Kilis yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 Pazar akşamı belli olmaya başladı. Kilis Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının aldıkları oy oranları merak edildi. Kilis'de yaşayan ve oy kullanan vatandaşar hangi adayın önde olduğunu haberimizden öğreniyor. Kilis belediyesi hangi parti? İşte 31 Mart 2024 Kilis yerel seçim sonuçları ve adayların aldıkları oy oranları...
31.03.2024 Gündem
Düzce yerel seçim sonuçları 2024: Düzce belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Düzce'de hangi aday yüzde kaç oy aldı?
Düzce yerel seçim sonuçları 2024: Düzce belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Düzce'de hangi aday yüzde kaç oy aldı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri bugün yapıldı. Mahalli İdareler seçimleri için milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarını bitirdiği saat 21:00'dan itibaren sonuçlar aktarılmaya başlandı. Sonuçları en çok merak edilen illerin başında Düzce geldi. Düzce yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 Pazar akşamı belli olmaya başladı. Düzce Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının aldıkları oy oranları merak edildi. Düzce'de yaşayan ve oy kullanan vatandaşar hangi adayın önde olduğunu haberimizden öğreniyor. Düzce belediyesi hangi parti? İşte 31 Mart 2024 Düzce yerel seçim sonuçları ve adayların aldıkları oy oranları...
31.03.2024 Gündem
Manisa yerel seçim sonuçları 2024: Manisa belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Manisa'de hangi aday yüzde kaç oy aldı?
Manisa yerel seçim sonuçları 2024: Manisa belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Manisa'de hangi aday yüzde kaç oy aldı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri bugün yapıldı. Mahalli İdareler seçimleri için milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarını bitirdiği saat 21:00'dan itibaren sonuçlar aktarılmaya başlandı. Sonuçları en çok merak edilen illerin başında Manisa geldi. Manisa yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 Pazar akşamı belli olmaya başladı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının aldıkları oy oranları merak edildi. Manisa'de yaşayan ve oy kullanan vatandaşar hangi adayın önde olduğunu haberimizden öğreniyor. Manisa belediyesi hangi parti? İşte 31 Mart 2024 Manisa yerel seçim sonuçları ve adayların aldıkları oy oranları...
31.03.2024 Gündem
Şiddet Haritası yayımlandı Karadeniz Bölgesi 2’nci sıraya yükseldi
Şiddet Haritası yayımlandı Karadeniz Bölgesi 2’nci sıraya yükseldi ‘2023 Türkiye Silahlı Şiddet Haritası’na göre, Karadeniz Bölgesi 266 kişinin ölümüyle sonuçlanan 555 silahlı şiddet olayı ile bölgeler bazında bir önceki yıl bulunduğu 4'üncü sıradan 2'nci sıraya yükseldi. Haritada 2022'de 1’inci sırada yer alan Marmara Bölgesi sabit kaldı. Yayımlanan verileri değerlendiren Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Özer, “Ateşli silah yaralanmaları ve şiddet, ülkemizde önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya başladı. Bireysel silahlanmadaki artışla, silahlı şiddet olaylarında da artış görüyoruz. Devletin silaha erişimi azaltma noktasında çalışmalar yapması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
6.03.2024 Gündem
Türkiye haritası || (İller ve bölgeler) Şehir isimleri ile detaylı renkli büyük boy Türkiye Siyasi İller Haritası ile Deprem Risk Haritası
Türkiye haritası || (İller ve bölgeler) Şehir isimleri ile detaylı renkli büyük boy Türkiye Siyasi İller Haritası ile Deprem Risk Haritası Türkiye Siyasi Haritası kuşbakışı bir düzlem üzerinden ülke sınırlarını, sınırlar dahilinde var olan askeri bloklaşmayı, kıta düzeylerini görmek isteyenlerin sık araştırdıkları konulardan birini oluşturuyor. Kullanım amaçlarına göre haritalar siyasi ölçekli harita, idari sınır ve kıta düzlemini belirtmek için kullanılır. Türkiye haritasını öğrenmek için ise öncelikle siyasi haritalar, özellikleri, neleri gösterir gibi detayları bilmek gerektiğinden haberimiz Türkiye İller Haritası ve haritalara yönelik merak edilenleri derledik.
25.01.2024 Gündem
Ağrı Nerede, Hangi Bölgede? Ağrı İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur?
Ağrı Nerede, Hangi Bölgede? Ağrı İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur? Ağrı kültür ve turizm bakımından zengin illerimiz arasındadır. Yaz aylarının gelmesiyle beraber en çok araştırılan iller arasında yer alır. Ağrı soğuk bir iklime sahip olduğu için yaz aylarında daha çok tercih edilir.
18.01.2024 Eğitim
Kıtlama olarak içilen sıcak çaylar yemek borusu kanserini tetikliyor
Kıtlama olarak içilen sıcak çaylar yemek borusu kanserini tetikliyor Doğu Anadolu Bölgesi'nde sık görülen yemek borusu kanserine kıtlama olarak içilen sıcak çayın etkisinin olduğu uzman doktorlar tarafından açıklandı.
5.01.2024 Yaşam
Doç. Dr. Toker'den deprem açıklaması: Yüksekova depremleri levha sınırında meydana geldi
Doç. Dr. Toker'den deprem açıklaması: Yüksekova depremleri levha sınırında meydana geldi Van YYÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Toker, Yüksekova depremlerinin levha sınırında meydana geldiğini belirterek, “Depremler küçük ve etkisiz olmasına rağmen oluştukları ortam çok kritik bir bölgededir” dedi.
1.01.2024 Gündem
Ova Nedir, Nasıl Oluşur? Ovanın Özellikleri Ve Çeşitleri... Türkiye'deki Ovalar Nelerdir?
Ova Nedir, Nasıl Oluşur? Ovanın Özellikleri Ve Çeşitleri... Türkiye'deki Ovalar Nelerdir? Ovalar akarsuların taşıdıkları alüvyonların birikmesi ile oluşan az engebeli düzlüklerdir. Farklı büyüklüklerde ve yapıda olabildikleri için birbirinden farklı ovalar ile karşılaşmak mümkündür.
19.12.2023 Eğitim
Alüvyal Toprak Nedir, Nerelerde Görülür? Alüvyal Toprak Özellikleri Nelerdir?
Alüvyal Toprak Nedir, Nerelerde Görülür? Alüvyal Toprak Özellikleri Nelerdir? Alüvyal topraklar yüksek yerlerde oluşmaktadır. Yüksek yerlerin aşınmadan kaynaklı meydana getirdiği toprak cinsi olarak da nitelendirilir. Aynı zamanda çıkan bu malzeme pek çok alanda kullanılmaktadır. Alüvyal topraklar bitki örtüsü ve iklim değişikliği olan yerlerde de sıkça görülmektedir. Üstelik yer kabuğunun üst tarafında bulunan bu toprak cinsi kayaç yapılarına göre oluşmaya başlamaktadır. Çevresel faktörlere bağlı olarak farklı oluşum şekilleri bulunmaktadır.
14.12.2023 Eğitim
Doğu ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Turistik gidiş dönüş doğu ekspresi bilet fiyatları kaç TL, Doğu Ekspresi bileti nasıl alınır?
Doğu ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Turistik gidiş dönüş doğu ekspresi bilet fiyatları kaç TL, Doğu Ekspresi bileti nasıl alınır? Türkiye'nin en uzun ve en unutulmaz tren rotalarından biri olan Turistik Doğu Ekspresi, seferlerine yeniden başlıyor. Doğu Ekspresi bilet fiyatları ise merak ediliyor. Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nden başlayıp Karadeniz'in muhteşem manzaralarına kadar uzanan bu eşsiz tren yolculuğu, geçmişteki hatıraları canlandırmanın ve doğanın güzelliklerine tanıklık etmenin harika bir yolu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Turistik doğu ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Gidiş dönüş doğu ekspresi bilet fiyatları kaç TL, Doğu Ekspresi bileti nasıl alınır?
1.11.2023 Gündem
Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi! Bölgede bulunan kalıntılar 5500- 3000 yıl öncesinden...
Ağrı Dağı'nda Nuh'un Gemisi! Bölgede bulunan kalıntılar 5500- 3000 yıl öncesinden... Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) tarafından kurulan araştırma ekibinin geçen yıl Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, 'Nuh'un Gemisi' kalıntılarının olduğuna inanılan alandan alınan kaya ve toprak numunelerinin ilk sonuçları çıktı. Sonuçlara göre, bölgede milattan önce 5500 ve 3000 yılları arasındaki dönemden itibaren insan faaliyetlerinin olduğu belirlendi. Prof. Dr. Faruk Kaya, "Tarihlendirmeyle birlikte geminin burada olduğunu söylemek mümkün değil. Bunun ortaya çıkabilmesi için uzun süreli çalışmamız gerekiyor. Bundan sonraki dönemde İTÜ, Andrew Üniversitesi AİÇÜ öncülüğünde ortak çalışma yapma konusunda mutabakata vardık. İleriki süreçte 3 üniversite bu alanda çalışmalarını sürdürecek" dedi.
26.10.2023 Gündem
65 Plaka Neresi? 65 Hangi Şehrin Plakası? 65 Hangi İlin Plaka Kodu?
65 Plaka Neresi? 65 Hangi Şehrin Plakası? 65 Hangi İlin Plaka Kodu? Doğu Anadolu'nun önemli şehirlerinden biri olan Van şehri için 65 plaka kodu verilmiş durumdadır. Bu plaka kodları şehir üzerinden çıkış gerçekleştirmiş olan tüm araçlara entegre edilmektedir. Arabaların ya da motosikletlerin arka ve ön taraflarında yer alır.
29.08.2023 Yaşam
49 Plaka Neresi? 49 Hangi Şehrin Plakası? 49 Hangi İlin Plaka Kodu?
49 Plaka Neresi? 49 Hangi Şehrin Plakası? 49 Hangi İlin Plaka Kodu? Motorlu kara tavırlarının hem ön hem arka kısmında plaka bulunur. Bu plakalarda ise ilk olarak il plaka kodu sonra harf ve sayılardan oluşan kodlama yer alır. 49 sayısı bir plaka kodudur. Ait olduğu şehrin araçlarında yer alır. Verilen bu sayılar alfabetik sıralama olarak ilerlese de sonradan il olan şehirler bu kod sıralamasının sonunda yer alır. 49 sayısı nereye ait plakadır sorusunun cevabına ve daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
27.08.2023 Yaşam
44 Plaka Neresi? 44 Hangi Şehrin Plakası? 44 Hangi İlin Plaka Kodu?
44 Plaka Neresi? 44 Hangi Şehrin Plakası? 44 Hangi İlin Plaka Kodu? Kıyı şehirler ve Anadolu şehirleri ile beraber tüm iller adına Türkiye'de plaka kodları bulunmaktadır. Bu plaka kodları araçları entegre edilir ve karayollarında düzen sağlanır. Özellikle denetimin sağlıklı biçimde yapılabilmesi için alfabetik sıralamaya uygun olarak plaka kodları entegre edilmektedir. Bütün farklı araç çeşitleri için geçerli olan bu plaka kodları konusunda 44 numara Malatya şehrine aittir. Malatya'dan çıkış yapmış tüm araçlar buradan plaka aldıklarında 44 numara ile trafiğe çıkarlar.
27.08.2023 Yaşam
36 Plaka Neresi? 36 Hangi Şehrin Plakası? 36 Hangi İlin Plaka Kodu?
36 Plaka Neresi? 36 Hangi Şehrin Plakası? 36 Hangi İlin Plaka Kodu? Kanun nezdinde verilmiş olan plakalar doğrultusunda her şehrin bir plakası değerlendirilir. Sabit olarak öne çıkan bu plakalar daha çok araçlar için kullanılmaktadır. Alfabetik sıralama doğrultusunda ise 36 plaka kodu Kars şehrine denk gelmektedir.
24.08.2023 Yaşam
30 Plaka Neresi? 30 Hangi Şehrin Plakası? 30 Hangi İlin Plaka Kodu?
30 Plaka Neresi? 30 Hangi Şehrin Plakası? 30 Hangi İlin Plaka Kodu? Ülkemizde bulunan her il için belirlenmiş olan özel bir plaka kodu bulunmaktadır. Karayollarında taşıtların trafikte denetlenebilmesi için plakalar kullanılmaktadır. Araçların sahip oldukları plakalar sayesinde araçların resmi kurumlar tarafından kayıt altına alınması mümkün olmaktadır. Ülkemizde plaka kodları alfabetik bir düzene sahiptir. 30 plaka kodu ise Hakkari iline ve ilçelerine ait olarak bilinmektedir. 
24.08.2023 Yaşam
25 Plaka Neresi? 25 Hangi Şehrin Plakası? 25 Hangi İlin Plaka Kodu?
25 Plaka Neresi? 25 Hangi Şehrin Plakası? 25 Hangi İlin Plaka Kodu? Tarihte ilk olarak Fransa’da uygulanan taşıt kayıt plakaları daha sonra karayolu ulaşımın artması ile birlikte önce Belçika ardından da İngiltere üzerinden tüm dünyaya yayılmış bir sistemdir. Türkiye'de de kullanılmakta olan bu plaka sistemi, araçları belirli bölgeler ile ilişkilendirme konusunda büyük avantaj sağlamaktadır. Ülkemizde 81 ile ait ayrı ayrı plaka kodları bulunmakta ve bunlardan bir tanesi olan 25 plaka kodu ise Erzurum'a ait olmaktadır.
22.08.2023 Yaşam
24 Plaka Neresi? 24 Hangi Şehrin Plakası? 24 Hangi İlin Plaka Kodu?
24 Plaka Neresi? 24 Hangi Şehrin Plakası? 24 Hangi İlin Plaka Kodu? Türkiye çapında her şehir için kendine has ve özel plaka kodu bulunur. Şehrin ilgili trafik şubesine başvurmak suretiyle bu plaka kodları alınmaktadır. Daha sonra araçların arka ve ön kısımlarını entegre edilmek suretiyle kullanılır. Yasal süreç altında ön plana çıkan bu plakalar, araçlarda mutlaka olması gereken materyallerdir.
22.08.2023 Yaşam
23 Plaka Neresi? 23 Hangi Şehrin Plakası? 23 Hangi İlin Plaka Kodu?
23 Plaka Neresi? 23 Hangi Şehrin Plakası? 23 Hangi İlin Plaka Kodu? Hem Türkiye'de hem de dünyanın bütün farklı ülkelerinde kullanımı zorunlu olan plaka kodları, trafikte düzenin sağlanması için büyük öneme sahiptir. Aynı zamanda şehirler için sabit olarak ele alınan bu kodlar, çok uzun yıllardır kullanılmaktadır. Avrupa'dan sonra Türkiye'ye geçmiş olan plaka kodları, 01'den başlamak suretiyle 81 rakamına kadar devam eder.
22.08.2023 Yaşam
Yasaklı ırklara barınaktan çıkış yok! Bakımları eksiksiz yapılıyor
Yasaklı ırklara barınaktan çıkış yok! Bakımları eksiksiz yapılıyor Van'da sokaklarda tehlike oluşturdukları için toplatılan, 42 yasaklı ırk köpeğe Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakılıyor. Hayvan Sağlığı ve Koruma Şube Müdürü Yusuf Burhan Burkay, yasaklı ırkların kontrolsüz üremeleri ve satışlarını engellemek amacıyla kayıt altına alınma zorunluluğunun getirilmesinin ardından, birçok yasaklı ırkın sokaklara bırakıldığını belirterek, "Her gün günlük bakımları ve beslenmeleri yapılmaktadır. Bu hayvanların sahiplendirilmesi yapılmıyor" dedi.
5.08.2023 Yaşam
Bakan Uraloğlu: Hakkari-Yüksekoava seyahat süresi 1 saat 15 dakikadan 50 dakikaya inecek
Bakan Uraloğlu: Hakkari-Yüksekoava seyahat süresi 1 saat 15 dakikadan 50 dakikaya inecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yüksekova-Yeniköprü arasında tünel çalışmalarında önemli aşamaya gelindiğini belirterek, “Yurtiçi karayolu ulaşımı ile uluslararası ticaretin daha hızlı gelişmesine büyük katkı sağlayacak. Ayrıca yol güzergahında can ve mal emniyetini arttırarak Yüksekova-Hakkâri arası seyahat süresini 1 saat 15 dakikadan 50 dakikaya indireceğiz. Seyahat süresini 25 dakika azaltırken aynı zamanda akaryakıt ve zamandan büyük tasarruf sağlamayı hedefliyoruz” dedi.
26.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Doğu Anadolu Bölgesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doğu anadolu bölgesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.