Doğalgaz Keşfi

Doğalgaz Keşfi

Son dakika Doğalgaz keşfi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Doğalgaz keşfi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Doğalgaz keşfi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Doğalgaz Keşfi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan doğalgaz keşfi gelişmeleri de dahil olmak üzere 91 doğalgaz keşfi haberi bulunmuştur. Tüm doğalgaz keşfi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karadeniz gazında tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan meşaleyi yakacak
Karadeniz gazında tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan meşaleyi yakacak Karadeniz gazı için yarın büyük gün. Saat 20.23’te yapılacak törenle Türkiye için tarihi meşale yanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20 Nisan akşamı meşaleyi yakacak.
19.04.2023 Ekonomi
Uzman isimden çarpıcı doğal gaz yorumu: 'Türkiye enerji alanında söz sahibi olacak'
Uzman isimden çarpıcı doğal gaz yorumu: 'Türkiye enerji alanında söz sahibi olacak' Türkiye'nin Karadeniz'deki doğal gaz keşfi ile ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Türkiye'nin enerji merkezi olma yönündeki adımları tek tek açıklandı Türkiye'nin doğal gaz keşfi ile ilgili çarpıcı ayrıntıları aktaran MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş, doğal gaz arama faaliyetlerinin önemine vurgu yaparak, "Türkiye enerji anlamında söz sahibi olacak. Hatta fiyatları Türkiye belirleyebilecek" dedi.
20.01.2023 Ekonomi
Bakan Dönmez tarih verdi! Türkiye kendi gazını ne zaman kullanacak?
Bakan Dönmez tarih verdi! Türkiye kendi gazını ne zaman kullanacak? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni doğal gaz keşfinin detaylarına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Bakan Dönmez "Ekiplerimiz son sürat iş planına uygun olarak çalışmalarını yapıyor. 2023 Mart ayında bu gazı insanımızla buluşturmak istiyoruz" dedi.
27.12.2022 Ekonomi
Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması: Diyalog için şart olmaz
Bakan Çavuşoğlu'ndan flaş Suriye açıklaması: Diyalog için şart olmaz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'deki son durum, İsrail ile normalleşme süreci ve Rumların doğalgaz keşfine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
23.08.2022 Dünya
Rumlar tartışmalı 6’ncı parsel önemli miktarda doğalgaz keşfettiklerini açıkladı
Rumlar tartışmalı 6’ncı parsel önemli miktarda doğalgaz keşfettiklerini açıkladı Kıbrıs Rum yönetimi, Antalya açıklarında bir bölümü Türkiye’nin kıta sahanlığı içinde yer alan 6 numaralı parselde önemli miktarda doğalgaz keşfettiklerini açıkladı. 6’ncı parsel, Türkiye’nin yetki alanıyla çatışan bölgede yer alıyor.
23.08.2022 Dünya
Karadeniz gazı için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye için müjdeyi verdi
Karadeniz gazı için tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye için müjdeyi verdi Türkiye için tarihi gün. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filyos'ta Karadeniz Gazı Denize İlk Boru İndirme ve Kaynak Töreni'nde açıklamalarda bulundu. 4. sondaj gemisinin adını Abdülhamit Han olarak açıklayan Erdoğan, "Bugün ülkemizin şu ana kadar en büyük doğalgaz keşfi olan Karadeniz gazında kritik bir safhaya ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. 2 yıl önce müjdemiz, açıkladığımızda yerli gazımızın 2023'te milletimizin hizmetine sunacağımızı ifade etmiştik. Gemilerimiz Fatih'in açtığı sondaj kuyularının alt ve üst sondaj çalışmalarını gerçekleştirdiler." ifadelerini kullandı.
13.06.2022 Siyaset
Karadeniz gazı için süper teşvik kararı! KDV muafiyeti ve indirim...
Karadeniz gazı için süper teşvik kararı! KDV muafiyeti ve indirim... Karadeniz'de bulunan 540 milyar metreküp doğalgazın çıkarılıp kullanıma sunulması için 145 milyar lira tutarında yatırım yapılacak.Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfi için süper teşvik sistemi uygulanacak. Cumhurbaşkanı Kararı'yla Zonguldak Sakarya doğalgaz sahası proje bazlı devlet yardımı kapsamına alındı. Karadeniz'de bulunan 540 milyar metreküp doğalgazın çıkarılıp kullanıma sunulması için 145 milyar lira tutarında yatırım yapılacak.
21.04.2022 Ekonomi
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Müjdeyi verdi: Azalacak...
Doğal gaz ile ilgili flaş gelişme! Müjdeyi verdi: Azalacak... Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, "Karadeniz’deki doğal gaz keşfinin üretime geçmesi ve ülkemiz ekonomisine kazandırılması en büyük hedefimiz." dedi. Bilgin, ayrıca Amasra-1 kuyusundan gelen 135 milyar metreküplük doğal gaz keşif haberlerinin doğal gaz ihtiyacını karşılamada dışarıya bağımlılığını önemli ölçüde azaltacağını müjdeledi.
27.10.2021 Ekonomi
Türkiye için tarihi gün! Yeni dönem başlıyor, 10 yıl boyunca...
Türkiye için tarihi gün! Yeni dönem başlıyor, 10 yıl boyunca... Türkiye'nin gözü kulağı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı müjdedeydi. Merakla beklenen açıklama geldi. Müjdeyi Zonguldak'ta veren Cumhurbaşkanı Erdoğan tarihi keşfi duyurdu. Erdoğan, "Fatih sondaj gemimiz yine Sakarya Gaz Sahası'ndaki Amasra 1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz keşfi daha yaptı. Böylece Karadeniz'deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı. Bu güzel haberin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, petrol ve doğal gaz aramalarında yeni keşifler için rota oluşturulduğunu bildirdi. Bakan Dönmez yaptığı flaş açıklamada keşif ile ilgili '10 yıl' detayını paylaştı. Öte yandan Uzmanlar, son keşifle birlikte 540 milyar metreküpe ulaşan doğal gaz rezervini değerlendirdi. BOTAŞ Eski Genel Müdürü Dr. İbrahim Palaz ise keşifle ilgili olarak "Her iki halde de Türkiye için iyi bir haber. En son kazılan kuyudaki veriler çok cesaretlendirici" ifadelerini kullandı.Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar "Bu işin içinde ismini zikretmek gerekirse Berat Albayrak var. Enerji Bakanı olduğu dönemde yaptığı girişimlerdir. 2014’teki girişimlerin meyvesini 2020’de aldık" dedi. İşte ayrıntılar...
4.06.2021 Ekonomi
Bakan Dönmez açıkladı! Keşfedilen doğal gaz ne zaman kullanılacak?
Bakan Dönmez açıkladı! Keşfedilen doğal gaz ne zaman kullanılacak? Bakan Dönmez, Karadeniz'deki yeni keşfin ardından açıklamalarda bulundu. Dönmez, "Yeni keşif 10 yılın üzerinde bir ihtiyacı karşılayacak. Bu doğalgaz, Türkiye'ye 2023'te gelecek." dedi.
4.06.2021 Ekonomi
Türkiye merak ediyordu! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müjdeyi duyurdu
Türkiye merak ediyordu! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müjdeyi duyurdu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Filyos Limanı Açılışı ve Doğal gaz İşleme Tesisleri Temel Atma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm Türkiye'nin beklediği müjdeyi açıklayarak, "Fatih sondaj gemimiz yine Sakarya Gaz Sahası'ndaki Amasra 1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz keşfi daha yaptı. Böylece Karadeniz'deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı. Bu güzel haberin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi
4.06.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı bugün ne açıklayacak, saat kaçta konuşacak? Yeni müjde ne olabilir?
Cumhurbaşkanı bugün ne açıklayacak, saat kaçta konuşacak? Yeni müjde ne olabilir? Cumhurbaşkanı bugün ne açıklayacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, petrol ve doğal gaz arama çalışmalarıyla ilgili yeni bir müjdeyi verdi. Erdoğan müjdeyi Cuma günü Zonguldak'ta açıklayacağını söyledi. Bu açıklamanın ardından "Cuma günü müjde ne olabilir?” "Erdoğan'ın cuma günü vereceği müjde ne olabilir?" gibi soruları sorulmaya başlandı. Peki, Cumhurbaşkanı saat kaçta konuşacak, yeni müjde ne olabilir?
4.06.2021 Gündem
Müjdenin adı belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün duyuracak...
Müjdenin adı belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün duyuracak... Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filyos Limanı açılışında önemli bir müjdeyi verecek. Erdoğan, Amasra-1 kuyusunda bulunduğu bildirilen doğalgaz miktarıyla ilgili detayları açıklayacak. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesinin altında yatan çok önemli detaylar
4.06.2021 Gündem
1 metreküp doğalgaz kaç TL, kaç dolar? Doğalgazın metreküpü ne kadar? 1 metreküp doğalgaz fiyatı
1 metreküp doğalgaz kaç TL, kaç dolar? Doğalgazın metreküpü ne kadar? 1 metreküp doğalgaz fiyatı 1 metreküp doğalgaz kaç dolar sorusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fatih sondaj gemisinde yeni doğalgaz rezervini açıklamasıyla merak edilen konuların başında geliyor. İlk olarak 320 milyar metreküp doğalgaz rezervinin bulunmasının ardından yeni rezerv miktarının 85 milyar metreküp daha ilave edildiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya sahasının Tuna 1 bölgesindeki doğalgaz rezerv miktarının 405 metreküpü bulduğunu açıkladı. Peki, 1 metreküp doğalgaz kaç dolar? 1 metreküp doğalgaz kaç TL? 1 metreküp doğalgaz ne kadar? Doğalgazın metreküpü kaç lira? Doğalgaz fiyatı nasıl hesaplanıyor? İşte 1 metreküp doğalgaz fiyatı...
17.10.2020 Gündem
Yeni doğalgaz rezervi ne kadar? Cumhurbaşkanı doğalgaz rezerv miktarını açıkladı!
Yeni doğalgaz rezervi ne kadar? Cumhurbaşkanı doğalgaz rezerv miktarını açıkladı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni doğalgaz rezervini açıkladı. Karadeniz’de doğalgaz sondaj çalışmaları yapan Fatih gemisini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni doğalgaz keşfi ile ilgili müjdeyi verdi. Peki, Yeni doğalgaz rezervi ne kadar? Türkiye doğalgaz rezervi miktarı kaç metreküp? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları...
17.10.2020 Gündem
Dünya doğalgaz rezervleri! En fazla doğalgaz rezervine sahip ülkeler! Dünya üzerinde toplam doğalgaz rezervi kaç metreküp?
Dünya doğalgaz rezervleri! En fazla doğalgaz rezervine sahip ülkeler! Dünya üzerinde toplam doğalgaz rezervi kaç metreküp? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz’de doğal gaz sondaj çalışmaları yapan Fatih gemisini ziyareti ile birlikte yeni doğalgaz keşfi ile ilgili açıklamaları bekleniyor. Pek çok kişi de yeni rezerv miktarı ile ilgili müjde beklenirken dünyada en fazla doğalgaz rezervi olan ülkeleri de merak ediliyor. Peki, Dünyada en fazla doğalgaz rezervine sahip ülkeleri hangileri? İşte ülkelerin doğalgaz rezervleri...
17.10.2020 Ekonomi
Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi kaç dolar ve kaç metreküp? Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi ne kadar?
Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi kaç dolar ve kaç metreküp? Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi ne kadar? Karadeniz’de doğalgaz sondaj çalışmaları yapan Fatih gemisini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz Tuna 1 kuyusunda bulunan yeni doğalgaz miktarını açıklaması bekleniyor. Açıklamalar öncesinde Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi merak edilmeye başlandı. Pek çok kişi, Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi kaç dolar, Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi kaç metreküp, Türkiye'nin yıllık doğalgaz ihtiyacı ne kadar, gibi sorulara yanıt aranıyor. Peki, Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi kaç dolar ve kaç metreküp? Yeni doğalgaz rezervi Türkiye'nin yıllık doğalgaz ihtiyacını karşılıyor mu? İşte Türkiye'nin yıllık doğalgaz tüketimi ve yeni doğalgaz keşfi ile ilgili merak edilenler...
17.10.2020 Gündem
Karadeniz Tuna 1 kuyusu nerede? Fatih Sondaj gemisi nerede?  İşte yeni doğalgaz rezervinin bulunduğu Tuna 1 lokasyonu!
Karadeniz Tuna 1 kuyusu nerede? Fatih Sondaj gemisi nerede? İşte yeni doğalgaz rezervinin bulunduğu Tuna 1 lokasyonu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni doğalgaz keşfi ile ilgili açıklamaları beklenirken milyonlarca kişi internette Karadeniz Tuna 1 kuyusu nerede? Tuna 1 sahası neresi? Tuna 1 lokasyonu neresi? sorularını araştırıyor. İşte yeni doğalgaz rezervinin bulunduğu Tuna 1 lokasyonu hakkında merak edilenler...
17.10.2020 Gündem
Karadeniz'de yeni doğalgaz keşfi! Yeni doğalgaz rezervi ne kadar? Türkiye  doğalgaz ihracatçısı olabilir!
Karadeniz'de yeni doğalgaz keşfi! Yeni doğalgaz rezervi ne kadar? Türkiye doğalgaz ihracatçısı olabilir! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni müjde için cumartesi gününü işaret etmesi büyük heyecan yarattı. Karadeniz'de bulunan rezerv miktarı ise internette gündem oldu. Son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Fatih sondaj gemisinin görüntüsünü 'müjdeler olsun' etiketi ile paylaştı. Pek çok kişi de yeni doğal gaz bulundu mu? Yeni doğalgaz rezervi ne kadar? sorularını araştırıyor. Peki, yeni doğalgaz keşfi Türkiye'yi doğalgaz ihracatçısı yapar mı? İşte yeni doğalgaz keşfi ile ilgili gelişmeler...
16.10.2020 Ekonomi
Bakan Dönmez 'müjdeler olsun' etiketi ile paylaştı: Kazdık, bulduk
Bakan Dönmez 'müjdeler olsun' etiketi ile paylaştı: Kazdık, bulduk Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de sondaj faaliyetini gerçekleştiren Fatih sondaj gemisinin görüntüsünü 'müjdeler olsun' etiketi ile paylaşarak, "Kazdık, bulduk" açıklamasını yaptı.
16.10.2020 Ekonomi
Doğalgaz'da tarihi indirim! Yüzde 50...
Doğalgaz'da tarihi indirim! Yüzde 50... Karadeniz'deki 320 milyar metreküplük doğalgaz keşfi ilk etapta Türkiye'nin doğalgaz faturasında yüzde 50 indirimin kapısını aralayacak. 2021 yılında gaz ithal edilen ülkelerle kontratların yenileceğini ve Türkiye'nin pazarlık masasına eli güçlü bir şekilde oturacağını belirten enerji uzmanları masada Türkiye'nin alacağı büyük indirimlerin vatandaşın faturasına yansımasının önümüzdeki yılının ortasından itibaren gerçekleşebileceğini, indirim oranının ise faturalarda en az yüzde 25 seviyesinde olacağını öngörüyor. Bahsedilen indirimle vatandaşın yıllık doğalgaz faturası 425 TL birden düşmüş olacak.
22.09.2020 Ekonomi
Doğu Akdeniz'de yeni doğalgaz keşfi!
Doğu Akdeniz'de yeni doğalgaz keşfi! Doğu Akdeniz'de İtalyan enerji devi ENI, İngiliz şirket BP ile Akdeniz'de Mısır açıklarında 2015'te keşfettiği rezerv ile birlikte toplam 120 milyar metreküp hacminde doğalgaz rezervi bulunduğunu duyurdu.
17.09.2020 Ekonomi
Bakan Dönmez doğalgaz için tarihi açıkladı!
Bakan Dönmez doğalgaz için tarihi açıkladı! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'deki doğalgaz keşfiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. yılında bu gazı kıyımıza getirip sisteme bağlamak. 2023'te karada ilk gaz teslimini yapacağız. Toplamda 30-40 kuyu açmayı planlıyoruz" dedi.
11.09.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan yeni müjde açıklaması!
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan yeni müjde açıklaması! Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tarihi doğalgaz keşfi ile ilgili de konuşan Kalın, "Yeni müjdeler gelebilir, yeni rezervler, yeni sahalar ortaya çıkabilir. Keşif, Türkiye ekonomisine muazzam bir katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.
25.08.2020 Ekonomi
Tüm gözler orada! Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı
Tüm gözler orada! Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı başladı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. En önemli gündem corona ile mücadele. Artan vakalar değerlendirilecek yeni önlemler ele alınacak.
24.08.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Doğalgaz Keşfi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki doğalgaz keşfi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.