Diyala

Diyala

Son dakika Diyala haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Diyala ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Diyala haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diyala

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diyala gelişmeleri de dahil olmak üzere 335 diyala haberi bulunmuştur. Tüm diyala haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek? Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının üzerinden birkaç saat geçmeden, Sadr Grubu destekçileri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı bastı. Başkent Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Söz konusu gelişmenin ardından Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
30.08.2022 Dünya
Türkiye'den Irak'a taziye mesajı
Türkiye'den Irak'a taziye mesajı Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın Diyala vilayetinde DEAŞ'lı teröristlerce düzenlenen saldırıyı kınayarak, hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
21.01.2022 Siyaset
Dışişleri'nden Irak'taki terör saldırısına kınama
Dışişleri'nden Irak'taki terör saldırısına kınama Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın Diyala kentinde DEAŞ'lı teröristlerce düzenlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.
27.10.2021 Siyaset
Irak'ta elektrik santrallerine saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Irak'ta elektrik santrallerine saldırı: Çok sayıda ölü ve yaralı var Irak hükümeti, elektrik santrallerine yapılan saldırılarda 7 kişinin öldüğünü, 11 kişinin yaralandığını açıkladı.
3.07.2021 Dünya
Irak'ta DEAŞ saldırısı: 2 ölü
Irak'ta DEAŞ saldırısı: 2 ölü Irak'ın doğusundaki Diyala vilayetinde terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, bir kişi kaçırıldı.
28.02.2021 Dünya
DEAŞ’ın 2 lojistik destek sorumlusu yakalandı
DEAŞ’ın 2 lojistik destek sorumlusu yakalandı Irak'ın Kerkük kent merkezinde yapılan polis baskınlarında terör örgütü DEAŞ’ın 2 lojistik destek sorumlusunun yakalandığı bildirildi.
9.08.2020 Dünya
Irak ile İran arasındaki Zurbatiyah Sınır Kapısı açılıyor
Irak ile İran arasındaki Zurbatiyah Sınır Kapısı açılıyor Irak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında kapatılan İran'la arasındaki Zurbatiyah Sınır Kapısı'nı haftada iki gün ticari geçişlere açma kararı aldı.
6.05.2020 Dünya
DEAŞ saldırısında iki Haşdi Şabi milisi ve bir asker öldü
DEAŞ saldırısında iki Haşdi Şabi milisi ve bir asker öldü Irak'ın doğusundaki Diyala vilayetinde terör örgütü DEAŞ'ın düzenlediği iki ayrı saldırıda iki Haşdi Şabi milisi ve Irak ordusundan bir asker öldü.
3.05.2020 Dünya
Kerkük’te DEAŞ operasyonu : 24 ölü
Kerkük’te DEAŞ operasyonu : 24 ölü Irak'ın Kerkük kentinde, Amerika öncülüğündeki koalisyon gücünün hava desteğiyle terör örgütü DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda bir Irak askeri ve DEAŞ mensubu 23 kişinin öldüğü belirtildi.
13.04.2020 Dünya
Irak’ta DEAŞ saldırısı: 3 ölü, 5 yaralı
Irak’ta DEAŞ saldırısı: 3 ölü, 5 yaralı Irak'ın Salahaddin vilayetine bağlı Tuzhurmatu ilçesinin kuzey batısında terör örgütü DEAŞ tarafından düzenlenen saldırıda 3 kişinin öldüğü ve 5 kişinin yaralandığı belirtildi.
9.04.2020 Dünya
Irak'ta üst düzey komutanlar arasında corona virüsten ilk ölüm
Irak'ta üst düzey komutanlar arasında corona virüsten ilk ölüm Irak Savunma Bakanlığı, ordudaki üst rütbeli komutanlar arasında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynaklı ilk ölümün gerçekleştiğini açıkladı.
9.04.2020 Corona Virüsü
Irak'ın Diyala kentinde 2 kişi taburcu edildi
Irak'ın Diyala kentinde 2 kişi taburcu edildi Irak'ın doğusundaki Diyala kentinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tespit edilen 2 kişinin tedavilerinin ardından iyileşerek taburcu edildiği açıklandı.
11.03.2020 Sağlık
Tunus ve Irak'ta yeni tip koronavirüs salgınına yönelik önlemler
Tunus ve Irak'ta yeni tip koronavirüs salgınına yönelik önlemler Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik önlemler çerçevesinde Tunus, İtalya'nın kuzeyinden yapılan gemi seferlerini, Irak ise İran ve Kuveyt ile ticareti askıya aldı.
4.03.2020 Dünya
Türkiye İran sınır kapıları hangileri, kaç tane sınır kapısı var, Van İran sınır kapısı hangisi? (İran Türkiye sınır kapısı kapatılacak mı?)
Türkiye İran sınır kapıları hangileri, kaç tane sınır kapısı var, Van İran sınır kapısı hangisi? (İran Türkiye sınır kapısı kapatılacak mı?) İran’ın Kum kentinde yeni tip koronavirüs bulaştığı 4 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Tahran’da olduğu gibi Türkiye’de de vatandaşlar, endişe içinde gelişmeleri takip ediyor. Sosyal medya üzerinden ‘’İran sınırları kapatılsın’’ etiketiyle açıldı. Irak, komşu İran'daki koronavirüs vakaları nedeniyle bir sınır kapısını kapattı. Irak, koronavirüs nedeniyle İran sınırını kapatırken sosyal medyada Türkiye'nin de İran sınır kapılarını kapatması yönünde sosyal medyada paylaşımlar yapıldı. Peki, Türkiye ile İran arasında hangi sınır kapıları var?
21.02.2020 Gündem
Resmen duyuruldu: Kerkük'ten çekildi
Resmen duyuruldu: Kerkük'ten çekildi Irak'ın Kerkük kentindeki petrol sahasında geliştirme çalışması yapan İngiliz enerji devi BP (British Petroleum), Irak Petrol bakanlığı tarafından saha çalışma sözleşmesinin yenilenmemesi üzerine Kerkük'ten çekildi.
23.01.2020 Dünya
ABD'li askerlerin bulunduğu üsse 5 roket atıldı
ABD'li askerlerin bulunduğu üsse 5 roket atıldı Irak'ın batısındaki Enbar vilayetinde ABD askerlerinin konuşlandığı üsse 5 roket atıldığı belirtildi.
3.12.2019 Dünya
Irak'taki gösteriler için inceleme başlatıldı
Irak'taki gösteriler için inceleme başlatıldı Irak’ın başkenti Bağdat’ta dün meydana gelen, 1 kişinin ölümü ve 200 kişinin yaralanması ile sonuçlanan protesto gösterilerine ilişkin açıklama yapan Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi soruşturma başlatıldığını duyururken, Cumhurbaşkanı Berham Salih ise herkesi sükunete çağırdı.
2.10.2019 Dünya
Irak'ta DEAŞ'lı 15 terörist öldürüldü
Irak'ta DEAŞ'lı 15 terörist öldürüldü Irak'ın Salahaddin vilayetinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda terör örgütü DEAŞ üyesi 15 kişi öldürüldü.
10.09.2019 Dünya
DEAŞ'ın sözde Bağdat valisi öldürüldü
DEAŞ'ın sözde Bağdat valisi öldürüldü Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın sözde Bağdat valisi olduğu belirtilen terörist Abdusselam Hamed Hammud'un ülkenin batısındaki Enbar vilayetinde öldürüldüğü bildirildi.
30.08.2019 Dünya
Terörist elebaşı Bağdadi'ye yakın sözde emir yakalandı
Terörist elebaşı Bağdadi'ye yakın sözde emir yakalandı Irak'ta terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir Bağdadi'ye yakın örgütün sözde emirlerinden birinin yakalandığı duyuruldu.
19.08.2019 Dünya
Kerkük'te art arda 6 bombalı saldırı
Kerkük'te art arda 6 bombalı saldırı Irak'ın Kerkük kentinin çeşitli noktalarında art arda 6 bombalı saldırı meydana geldiği, patlamalar sonucu ilk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğü 15 kişinin yaralandığı bildirildi.
30.05.2019 Dünya
Irak'ta dünyaya gelen yediz bebekler hayatını kaybetti
Irak'ta dünyaya gelen yediz bebekler hayatını kaybetti Irak'ta geçtiğimiz hafta dünyaya gelen yediz bebeklerin kaldıkları hastanede hayatlarını kaybettiği bildirildi.
19.02.2019 Dünya
Iraklı milletvekillerinden "İsrail ziyareti" iddiasına yalanlama
Iraklı milletvekillerinden "İsrail ziyareti" iddiasına yalanlama Iraklı milletvekilleri 2018'de İsrail'i ziyaret ettikleri iddiasını yalanladı. AA muhabirine konuşan Irak Meclisi Kerkük Milletvekili Halid el-Mafraci, 2018'de Irak'tan 3 heyetin İsrail'i ziyaret ettiği ve kendisinin de bu heyetin içinde yer aldığı yönündeki iddiaların tümüyle yalan olduğunu söyledi.
8.01.2019 Dünya
Irak'ta DEAŞ saldırısında 2 polis öldü
Irak'ta DEAŞ saldırısında 2 polis öldü Terör örgütü DEAŞ'ın, Irak'ın doğusundaki Diyala vilayetinde güvenlik noktasına düzenlediği saldırı sonucu görevli 2 polisin hayatını kaybettiği belirtildi.
29.12.2018 Dünya
Irak'ta DEAŞ zaferi kutlanıyor
Irak'ta DEAŞ zaferi kutlanıyor Irak'ın başkenti Bağdat'ta terör örgütü DEAŞ'a karşı elde edilen zaferin birinci yıl dönümü dolayısıyla vatandaşlar sokak ve caddelerde kutlamalar yaptı. Bağdat'ın merkezindeki Tahrir Meydanı, Irak bayraklarıyla donatıldı. Meydanda toplanarak kutlama yapan bir grup vatandaş, ellerinde Irak bayrağı taşıyarak güvenlik güçlerini öven sloganlar attı.
10.12.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Diyala ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diyala haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.