Dış Ticaret Açığı

Dış Ticaret Açığı

Son dakika Dış ticaret açığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Dış ticaret açığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Dış ticaret açığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dış Ticaret Açığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dış ticaret açığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 729 dış ticaret açığı haberi bulunmuştur. Tüm dış ticaret açığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
İthalat ve ihracat rakamları açıklandı
İthalat ve ihracat rakamları açıklandı Ticaret Bakanlığı Şubat ayı ithalat ve ihracat rakamlarını açıkladı. Dış ticaret açığı 29,2 milyar dolar azalışla, 93 milyar dolara geriledi.
22.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası verileri açıkladı! Cari açıkta hızlı düşüş
Merkez Bankası verileri açıkladı! Cari açıkta hızlı düşüş Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre Türkiye'nin cari açığı Ocak ayında 10,4 milyar dolardan 2,5 milyar dolara geriledi.
12.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Dış ticaret açığındaki gerileme programın çalıştığını teyit ediyor'
Bakan Şimşek: Dış ticaret açığındaki gerileme programın çalıştığını teyit ediyor' Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik programın başarıyla ilerlediğini, bunun sonucunda Ocak ayında dış ticaret açığının gerilediğini belirtti.
2.02.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dezenflasyon programının çerçevesi basittir. Tekerleği yeniden keşfetme çabası yoktur. Uluslararası normlar nasılsa odur. Fed ve AB enflasyonu nasıl indirdiyse biz de öyle yapıyoruz. Enflasyonun yerçekim gücüne karşı mücadele edeceğine inanmıyorum, düşecektir. Bu program sabırla ve kararlılıkla uygulanacaktır. Siyasi sahipliği olan bir programdır, geçici bir heves değildir” diye konuştu.
31.01.2024 Ekonomi
Moody's Türkiye için not kararını açıkladı
Moody's Türkiye için not kararını açıkladı Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.
13.01.2024 Ekonomi
Türkiye raporu için geri sayım! Piyasalar Moody's'e odaklandı
Türkiye raporu için geri sayım! Piyasalar Moody's'e odaklandı Kredi derecelendirme kuruluşları, büyüyen ve sürekli ivme kazanan Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerini açıklamaya başladı. S&P'nin not görünümünü yükseltmesiyle başlayan değerlendirmelerde sıra Moody's'e geldi. Moody's'in bugün saat 24:00'e kadar not ve not görünümüne ilişkin açıklama yapması bekleniyor.
12.01.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süper Kupa kriziyle ilgili açıklama: Açık bir sabotaj girişimi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Süper Kupa kriziyle ilgili açıklama: Açık bir sabotaj girişimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 yılı ihracat rakamlarını açıkladı. Süper Kupa maçındaki krizle ilgili de konuşan Erdoğan, "Türkiye'nin çıkarlarına yönelik açık bir sabotaj girişimi vardır. Nasıl daha önceki kirli senaryoları yırtıp attıysak bu oyunu da mutlaka boşa çıkaracağız" ifadelerini kullandı.
2.01.2024 Gündem
Bakan Bolat: 4,7 milyar TL değerinde 11 tonu aşan uyuşturucu madde ele geçirildi
Bakan Bolat: 4,7 milyar TL değerinde 11 tonu aşan uyuşturucu madde ele geçirildi ​Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kaçakçılıkla mücadele kapsamında; 13 Aralık 2023 tarihi itibarı ile Gümrük Muhafaza birimlerince, 4,7 milyar TL değerinde 11 tonu aşan uyuşturucu madde, 17,2 milyar TL değerinde ticari eşya olmak üzere toplam 21,9 milyar TL değerinde ele geçirilme gerçekleştirildiğini söyledi.
15.12.2023 Gündem
Dönercide akıllara durgunluk veren plan! Saçını kopardı, yemeğine attı
Dönercide akıllara durgunluk veren plan! Saçını kopardı, yemeğine attı Kocaeli'nin Gebze ilçesinde geçtiğimiz günlerde lokantada akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı.
29.11.2023 Gündem
Dış ticaret açığı geriledi! Rakamlar açıklandı
Dış ticaret açığı geriledi! Rakamlar açıklandı TÜİK'in verilerine göre Ekim ayında genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 7,4, ithalat yüzde 0,6 arttı.
29.11.2023 Ekonomi
Merkez Bankası PPK toplantı özeti yayımlandı
Merkez Bankası PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, "Yumuşak bir geçiş süreci için sadeleşme politikasının kademeli olmasına karar verilmiştir" denildi.
3.07.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı ihracat rakamlarını açıkladı
Ticaret Bakanlığı ihracat rakamlarını açıkladı Ticaret Bakanlığı Haziran ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre haziran ayında ihracat 20,9 milyar dolar oldu.
3.07.2023 Ekonomi
TÜİK açıkladı! Dış ticaret rakamları belli oldu
TÜİK açıkladı! Dış ticaret rakamları belli oldu Mayıs ayında dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,6 artarak 10 milyar 657 milyon dolardan, 12 milyar 527 milyon dolara yükseldi.
23.06.2023 Ekonomi
Bakan Muş: Ocak ayında ihracat 19,4 milyar dolara ulaştı
Bakan Muş: Ocak ayında ihracat 19,4 milyar dolara ulaştı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ocak ayı dış ticaret rakamları ile ilgili basın toplantısında konuştu. Bakan Muş, "Türkiye önemli bir üretim üssüdür, 2023 yılında da başarılar elde edeceğinden en ufak bir şüphemiz yoktur. Ocak ayında ihracat yüzde 10,4 artarak 19,4 milyar dolara ulaştı" dedi.
2.02.2023 Ekonomi
Merkez Bankası TL ve faiz açıklaması!
Merkez Bankası TL ve faiz açıklaması! Merkez Bankası toplantı özetinde parasal aktarım mekanizmasının etkinliğini destekleyecek araçların kararlılıkla kullanılmaya devam edileceği ve fonlama kanalları başta olmak üzere tüm politika araç setinin liralaşma hedefleriyle uyumlu hale getirileceği kaydedildi.
29.12.2022 Ekonomi
İhracatta tarihi rekor! Bakan Muş açıkladı
İhracatta tarihi rekor! Bakan Muş açıkladı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kasım ayında ihracat rakamının geçen yıla göre yüzde 1,9 artarak 21,9 milyar dolar olduğunu duyurdu. Bakan Muş, ocak-kasım döneminde ihracatın yüzde 14 artışla 231 milyar doları aştığını kaydetti.
2.12.2022 Ekonomi
Bakan Muş: Türkiye’de ne enerji ne de gıda arz güvenliğiyle alakalı sorun yok
Bakan Muş: Türkiye’de ne enerji ne de gıda arz güvenliğiyle alakalı sorun yok Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'de enerji tedariği konusunda bir sorun yaşanmadığını belirterek, "Şu an hiç kimsenin kışa doğru gidiyorken ya da diğer konularda ne enerji ile alakalı ne de gıda arz güvenliği ile alakalı bir tereddüdü olduğunu görmedim” dedi.
7.11.2022 Ekonomi
Türkiye'nin ihracatı yüzde 13,1 arttı
Türkiye'nin ihracatı yüzde 13,1 arttı Türkiye'nin ihracatı ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,1 artarak 21 milyar 337 milyon dolara, ithalatı yüzde 40,4 yükselişle 32 milyar 531 milyon dolara ulaştı.
30.09.2022 Ekonomi
Temmuz ayında ihracat yüzde 13,4, ithalat yüzde 41,4 arttı
Temmuz ayında ihracat yüzde 13,4, ithalat yüzde 41,4 arttı İhracat 2022 yılı Temmuz ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,4 artarak 18 milyar 551 milyon dolar, ithalat yüzde 41,4 artarak 29 milyar 240 milyon dolar olarak gerçekleşti.
29.08.2022 Ekonomi
Dar gelirliler için yeni çalışma yolda! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdesini verecek
Dar gelirliler için yeni çalışma yolda! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdesini verecek Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dar gelirlilerle ilgili bir müjdesi olduğunu söyleyerek, "Dar gelirlilerle ilgili birçok yeni bir çalışmamız var. Bu kabineye yetişmedi ama önümüzdeki kabine sonrası Cumhurbaşkanımız, sıkıntıları giderecek, Adalet Bakanlığı'mızla yaptığımız çalışmaları açıklayacak." ifadelerini kullandı.
3.08.2022 Ekonomi
Bakan Muş ihracat rakamlarını açıkladı
Bakan Muş ihracat rakamlarını açıkladı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, temmuz ayı dış ticaret rakamlarını basın toplantısıyla açıkladı. Muş "Temmuz ayında ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 13,4 artışla 18,6 milyar dolar oldu. Bu, ölçülmüş en yüksek temmuz ayı ihracat rakamıdır" dedi.
3.08.2022 Ekonomi
İhracat yüzde 18,7, ithalat yüzde 39,7 arttı
İhracat yüzde 18,7, ithalat yüzde 39,7 arttı Haziran ayında dış ticaret açığı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 184,5 artarak 2 milyar 871 milyon dolardan, 8 milyar 167 milyon dolara yükseldi. Haziran ayında genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 18,7, ithalat yüzde 39,7 arttı.
29.07.2022 Ekonomi
İhracat rakamları tüm zamanların rekorunu kırdı! Bakan Muş açıkladı
İhracat rakamları tüm zamanların rekorunu kırdı! Bakan Muş açıkladı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, haziran ayı ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,5 artarak 23,4 milyar dolar olduğunu söyledi. Bakan Muş, "Memnuniyetle belirtmek isterim ki bu rakam, tüm zamanların en yüksek aylık ihracat rakamıdır. Böylelikle, 2022 yılının ilk altı ayının tamamında, en yüksek aylık ihracat değerine ulaştık ve altıda altı yaptık" dedi.
2.07.2022 Ekonomi
İhracat rekoru kırıldı! Mayıs ayı...
İhracat rekoru kırıldı! Mayıs ayı... Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Mayıs ayında ihracat geçtiğimiz yıla göre yüzde 15,2 artarak 19 milyar dolara ulaştı. Bu tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı" dedi.
2.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Dış Ticaret Açığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dış ticaret açığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.