Cari Açık

Cari Açık

Son dakika cari açık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cari açık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cari açık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cari Açık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cari açık gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.367 cari açık haberi bulunmuştur. Tüm cari açık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bolat: 2026 sonuna kadar tek haneli enflasyona ulaşmayı hedefliyoruz
Bakan Bolat: 2026 sonuna kadar tek haneli enflasyona ulaşmayı hedefliyoruzDünya Odalar Federasyonu Genel Konsey Toplantısı'nda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "OVP'nin (2025-2027) temel amacı, enflasyonu kademeli olarak tek haneli seviyelere düşürmek, dezenflasyon süreciyle uyumlu şekilde büyüme potansiyelimizi artırmak, yapısal reformlara dayalı yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı artırmak ve refahı artırarak geliri toplumumuzun tüm kesimlerine daha adil bir şekilde dağıtmaktır. Orta vadeli programın tamamlanmasından önce bile, 2026 yılı sonuna kadar tek haneli enflasyon hedefine ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
14.10.2024Ekonomi
Mehmet Şimşek: Cari açığın milli gelire oranı yüzde 1’in altına geriledi
Mehmet Şimşek: Cari açığın milli gelire oranı yüzde 1’in altına gerilediHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Cari açıktaki düşüş ve dış finansmandaki kuvvetli görünüm makro finansal istikrarımızı güçlendiriyor." dedi.
11.10.2024Ekonomi
Mehmet  Şimşek: Dış ticaret açığı 43 milyar dolar azaldı
Mehmet Şimşek: Dış ticaret açığı 43 milyar dolar azaldıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, eylülde yıllık dış ticaret açığının 79 milyar dolara gerilediğini bildirerek, "Yıllık cari açığın ağustosta yaklaşık 15 milyar dolara gerilemesini, eylülde benzer seviyelerde gerçekleşmesini bekliyoruz." ifadesini kullandı.
2.10.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, Lübnan'dan sonra gözünü topraklarımıza dikecekCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM 28. Dönem 3. Yasama Yılı Açılış Toplantısı'na katıldı. Erdoğan,."Yeni anayasa devlet ile milleti buluşturan niteliklere haiz olmalıdır. Milletin muazzez iradesini temsil eden insanlar olarak, insanımızın hiçbir ferdini dışlamadan, azami müştereklerde buluşturan bir anayasayı yazabilir, yapabilir, bu yüce Meclis eliyle hayata geçirebiliriz. Meclis'imizin yeni anayasa için daha fazla gayret göstereceğine inancımız tamdır. Toplumun tüm kesimlerini yeni ve sivil anayasa mücadelemize omuz vermeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı. İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarına da tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer açık söylüyorum bizim vatan topraklarımız olacaktır.. Netanyahu hayallerine Anadolu'yu da katıyor." diye konuştu.
1.10.2024Gündem
Bakan Şimşek açıkladı: Brüt rezervlerimiz 165,4 milyar dolarla tarihi seviyeye ulaştı
Bakan Şimşek açıkladı: Brüt rezervlerimiz 165,4 milyar dolarla tarihi seviyeye ulaştıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Brüt rezervlerimiz 156,4 milyar dolarla tarihi yüksek seviyeye ulaştı. Rezerv yeterliliğimiz uluslararası tanıma göre eşik seviyeyi aştı" dedi.
26.09.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten rezerv açıklaması: Tarihi yüksek seviyeye ulaştı
Bakan Şimşek'ten rezerv açıklaması: Tarihi yüksek seviyeye ulaştıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Brüt rezervlerimiz 156,4 milyar dolarla tarihi yüksek seviyeye ulaştı. Swap hariç net rezervler ise geçen yılın Mayıs ayına göre 90,5 milyar dolar artışla 5,5 yılın zirvesi olan 29,9 milyar dolara yükseldi” dedi.
26.09.2024Ekonomi
Bakan Şimşek açıkladı: Cari açık bir endişe kaynağı olmaktan çıktı
Bakan Şimşek açıkladı: Cari açık bir endişe kaynağı olmaktan çıktıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş aleminden beklentilerinin Orta Vadeli Program'ı rehber edinmeleri olduğunu söyledi.
24.09.2024Ekonomi
Doğalgazda zam olacak mı? Bakan Bayraktar soruları yanıtladı: Elektrik ve doğalgazda faturaların devlet olarak yüzde 60'ını biz karşılıyoruz
Doğalgazda zam olacak mı? Bakan Bayraktar soruları yanıtladı: Elektrik ve doğalgazda faturaların devlet olarak yüzde 60'ını biz karşılıyoruzEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı bir programda doğalgaza zammı ve Akdeniz'deki gaz arayışına ilişkin açıklamalarda bulundu.
20.09.2024Ekonomi
Mehmet Şimşek: OVP'nin temel amacı enflasyonu tek haneye düşürmektir
Mehmet Şimşek: OVP'nin temel amacı enflasyonu tek haneye düşürmektirOVP’nin nihai hedefinin sürdürülebilir yüksek büyüme ve daha adil gelir dağılımı olduğunu aktaran Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘‘Programımızın öncelikli amacı enflasyonu tek haneye düşürmektir. Dezenflasyon süreci hedeflerimize paralel şekilde seyrediyor. Daha dengeli ve sürdürülebilir büyümeye geçiş yapacağız. Yapısal reformlar hızlanacak’’ dedi.
19.09.2024Ekonomi
Bakan Bayraktar: Bor üretim yelpazesini genişletiyoruz
Bakan Bayraktar: Bor üretim yelpazesini genişletiyoruzEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Balıkesir Bigadiç’te yapımı tamamlanan Granül Bor Üretim Tesisleri’nin açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Bayraktar, "Maden çeşitliliğinde dünyanın önde gelen 10 ülkesi arasındayız. Önümüzdeki süreçte bu rezervleri daha hızlı şekilde ekonomiye katmamız, sanayimizi daha da geliştirmemiz ve sadece ham madde değil, daha fazla nihai ürün üretmemiz yani katma değerli madencilik anlayışı ile hareket etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. Bayraktar, "Açılışını yaptığımız bu tesisle gübre katkı maddesi üreterek bor ürün yelpazemizi genişletiyoruz." dedi.
14.09.2024Ekonomi
Bakan Şimşek: 20 milyar doların altına geriledi
Bakan Şimşek: 20 milyar doların altına gerilediHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yıllık cari açığın temmuzda 20 milyar doların altına gerilediğini, düşen cari açık ve artan dış kaynak girişlerinin kalıcı rezerv birikimine katkı sağladığını belirtti.
12.09.2024Ekonomi
Ticaret Bakanı Bolat: Dış ticaret dengesindeki olumlu gelişmeler makroekonomik istikrarı güçlendiriyor
Ticaret Bakanı Bolat: Dış ticaret dengesindeki olumlu gelişmeler makroekonomik istikrarı güçlendiriyorTicaret Bakanı Ömer Bolat, dış ticaret dengesindeki olumlu gelişmelerin ekonomik büyümeyi daha dengeli hale getirdiğini, cari işlemler hesabındaki iyileşmeyle birlikte, makroekonomik istikrarı güçlendirdiğini bildirdi.
12.09.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Narin kızımızın canını alanlardan hesabını soracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Narin kızımızın canını alanlardan hesabını soracağızCumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine sona erdi. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ordumuzun disiplinine, insicamına ve itibarına gölge düşürecek her türlü girişimin karşısındayız." dedi. Erdoğan, "Narin kızımızın canını alanlardan hesabını soracağız. Masum yavruyu öldüren canilerin en ağır cezaya çarptırılması için konunun bizzat takipçisi olacağım." ifadeleriin kullandı.
9.09.2024Gündem
Bakan Şimşek: Cari dengede düşüş bekliyoruz
Bakan Şimşek: Cari dengede düşüş bekliyoruzHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Temmuz ve ağustosta yıllık cari dengede önemli bir düşüş bekliyoruz. Geçen yıl mayısta 57 milyar dolar olan yıllık cari açığın ağustos itibarıyla yaklaşık 16 milyar dolara gerilemesini öngörüyoruz" ifadelerini kullandı.
2.09.2024Ekonomi
Bakan Şimşek: Dezenflasyon sürecine girdik
Bakan Şimşek: Dezenflasyon sürecine girdikHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin, "Büyümede dengelenme başladı. Cari açık daraldı. Risk pirimi azaldı. Dış kaynak girişleri arttı, rezervler iyileşti ve dezenflasyon sürecine girdik" dedi.
2.09.2024Ekonomi
Eylül ayında ekonomi gündemi yoğun
Eylül ayında ekonomi gündemi yoğunTürkiye'yi gelecek haftadan itibaren yoğun bir ekonomi veri gündemi beklerken gözler eylülde bir yandan büyüme, ihracat ve enflasyon rakamlarında, diğer yandan da güncelleme çalışmaları son aşamaya gelen Orta Vadeli Program'da (OVP) olacak.
30.08.2024Ekonomi
Bakan Şimşek: Cari açığın azaltılmasında önemli mesafe katettik
Bakan Şimşek: Cari açığın azaltılmasında önemli mesafe katettikHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, temmuzda yıllık dış ticaret açığının bir önceki yılın aynı dönemine göre 38,7 milyar dolar gerilediğini belirterek, "Bu durum temmuz için yıllık cari açıkta 20 milyar doların altında bir seviyeye işaret ediyor. Azalan cari açık ve dış finansman ihtiyacı dezenflasyon sürecine önemli katkı veriyor" dedi.
28.08.2024Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: İstifa etmedim, dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: İstifa etmedim, dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildirHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada, "İstifa etmedim. Dolaşıma koyulan senaryolar doğru değildir. - Ekonomi yönetimi bir ekip ruhuyla çalışıyor. Aldığımız büyük ve zor sorumluluğun farkındayız." ifadelerini kullandı.
23.08.2024Ekonomi
Bütçe uygulama sonuçları açıklandı!
Bütçe uygulama sonuçları açıklandı!Bütçe gelirleri temmuzda 730 milyar 930 milyon lira, giderleri 827 milyar 706 milyon lira olarak hesaplandı. Bütçede temmuzda 96 milyar 776 milyon lira, ocak-temmuzda döneminde 843 milyar 960 milyon lira açık oluştu.
15.08.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi! Yüzde 40 civarı bir enflasyonla yılı kapatacağız
Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi! Yüzde 40 civarı bir enflasyonla yılı kapatacağızHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek canlı yayında enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Bakan Şimşek, "Yüzde 40 civarı bir enflasyonla yılı kapatacağımıza inanıyoruz." dedi.
6.08.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon mesajı: Dezenflasyon süreci hız kesmeden devam ediyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon mesajı: Dezenflasyon süreci hız kesmeden devam ediyorCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Temel öncelik olarak gördüğümüz enflasyonla mücadelemizi sürdürüyoruz. Haziran ile başlayan dezenflasyon süreci hız kesmeden devam ediyor." ifadesini kullandı.
5.08.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten cari açık açıklaması: Kayda değer bir gerileme bekliyoruz
Bakan Şimşek'ten cari açık açıklaması: Kayda değer bir gerileme bekliyoruzHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dış ticaret dengesi ve cari açık hakkında açıklamada bulundu.
2.08.2024Ekonomi
Turizm gelirinde 58 milyar dolarlık artış
Turizm gelirinde 58 milyar dolarlık artışHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dış ticaret istatistikleri ve turizm rakamlarını değerlendirdi.
31.07.2024Ekonomi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Gabar'da petrol üretimi 45 bin varile yükseldi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Gabar'da petrol üretimi 45 bin varile yükseldiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Türkiye petrolleri, bugün sadece Gabar'da Türkiye'nin en kaliteli petrolünü, 45 bin varil günlük üretime çıkarmış durumda. 2021 yılında yaptığımız bu keşif yine Türkiye'nin Cumhuriyet tarihinin karalardaki en büyük keşfidir. Şu anda 41 kuyudan 45 bin varil üretiyoruz. Hedefimiz 95 kuyuda, 100 bin varil üretime çıkabilmek" dedi.
13.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı: Sorun olmaktan çıkıyor
Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı: Sorun olmaktan çıkıyorHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İstikrar, güven ve dayanıklılık artıyor, cari açık önemli bir sorun olmaktan çıkıyor. Dış borcun milli gelire oranı düşüyor ve rezerv birikimi hızlanıyor" açıklamasında bulundu.
12.07.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Cari Açık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cari açık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.