Diş Fırçalama

Diş Fırçalama

Son dakika diş fırçalama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan diş fırçalama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını diş fırçalama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Diş Fırçalama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan diş fırçalama gelişmeleri de dahil olmak üzere 246 diş fırçalama haberi bulunmuştur. Tüm diş fırçalama haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ağız kokusunu sorun olmaktan çıkarın! İşte nedenleri ve yapılması gerekenler
Ağız kokusunu sorun olmaktan çıkarın! İşte nedenleri ve yapılması gerekenler Ağız kokusu, muhtemelen bir kişinin yaşayabileceği en rahatsız edici durumlardan biri. Bu sorunun ortaya çıkmasının farklı nedenleri var. Birçok kişi diş dolgusunun ağız kokusu yapıp yapmadığını merak ediyor. İşte detaylar...
22.04.2024 Yaşam
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Diş Eti İltihabı Nasıl Geçer? Diş Eti İltihabı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Diş eti iltihabını engellemede diş ve ağız bakımının yapılması çok önemlidir. Her gün dişleri fırçalamak ve diş ipi kullanmak büyük ölçüde dişlerin temizlenmesini sağlar. 
1.01.2024 Sağlık
Diş İpi Nasıl Kullanılır? Diş İpi Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Diş İpi Nasıl Kullanılır? Diş İpi Kullanırken Yapılması Gerekenler... Diş ipi kullanımı sağlıklı diş görünümü için oldukça önemlidir. Diş fırçası dişlerin tam aralarına giremediği için bakteri oluşumunu engellemez. Diş fırçası genellikle yüzeysel temizlik için tercih edilmektedir. Fakat diş ipi kullanımı dişlerin tamamının bakterilerden arındırılmasını ve yemek artıklarının temizlenmesini sağlar. Diş ipi kullanımına özen gösteren kişiler daha temiz ve beyaz dişlere sahip olmaktadır. Diş çürümelerinin önüne geçmek isteyenler için diş ipi kullanımına ağırlık vermek gerekmektedir.
11.07.2023 Sağlık
Her yemeğinizde olmalı! 4 gıda kanser savaşçısı
Her yemeğinizde olmalı! 4 gıda kanser savaşçısı Son zamanlarda kanserden hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi. Kanserle mücadelede en büyük rollerden biri doğru beslenmek. Kanseri önlemek veya kanser savaşında güçlü kalabilmek için hangi besinleri tüketmeliyiz? Hangi besinlerden uzak durmalıyız? İşte yanıtları...
28.05.2023 Sağlık
Bakan Koca: Deprem bölgesinde şu ana kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık salgını saptanmadı
Bakan Koca: Deprem bölgesinde şu ana kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık salgını saptanmadı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde şu ana kadar herhangi bir bulaşıcı hastalık salgınına rastlanmadığını belirterek, "Valilik ya da Kaymakamlıkların ‘musluk suyu içilebilir’ duyurusuna kadar içme ve diş fırçalama için ambalajlı sular tercih edilmeli, şebeke suyu temizlik vs. için kullanılmalıdır" dedi.
19.02.2023 Gündem
Deprem felaketinde 15. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 15. gün! Son durum açıklandı AFAD'ın verilerine göre, 6 Şubat Pazartesi saat 04:17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 kilometre altında gerçekleşti. Aynı gün saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yapılan son açıklamaya göre; can kaybı 41 bin 156’ya yükseldi.
20.02.2023 Gündem
Kansere yol açıyor! Evinizin konumu sağlığınızı tehdit ediyor
Kansere yol açıyor! Evinizin konumu sağlığınızı tehdit ediyor Günlük yaşantımızda yediğimiz yiyecekler, kullandığımız birçok ürün ve yaşadığımız stres kanser olmamıza neden olabiliyor. Değişen yaşam koşulları, sürekli stres halinde olmamız, beslenme düzensizliği, hareketsiz kalmak, sürekli radyasyon almak, ilaçlı yiyecekler kanser vakalarının artmasında büyük rol oynuyor. Peki kanser bir pandemiye dönüşecek mi? Önlemek için neler yapmalıyız? Nasıl beslenmeliyiz? İşte detaylar...
27.01.2023 Gündem
Rinoplasti uygulamasında nelere dikkat edilmelidir?
Rinoplasti uygulamasında nelere dikkat edilmelidir? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk; rinoplasti yani "burun estetiği", burun kemiğini veya kıkırdağını modifiye ederek burnunuzun şeklini değiştirmek için yapılan ameliyattır. Estetik cerrahinin en fazla talep edilen ve uygulanan yöntemlerinden biridir.
8.08.2022 Sağlık
Ramazan ayında ağız ve diş bakımını ihmal etmeyin
Ramazan ayında ağız ve diş bakımını ihmal etmeyin Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, Ramazan ayında ağız ve diş bakımının ihmal edilmemesi gerektiğini belirterek, ağız ve diş sağlığını korumak adına yapılması ve uzak durulması gereken davranışları anlattı
18.04.2022 Ramazan
Genç hekimlerden köylüye sağlık taraması
Genç hekimlerden köylüye sağlık taraması Trakya Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu, “Sağlık Sokağı” adlı proje kapsamında Edirne’nin Tayakadın köyünde sağlık taraması yaptı.
21.03.2022 Sağlık
Kontrolleri aksatmayın! Kalp hastalığı ve kansere neden olabilir!
Kontrolleri aksatmayın! Kalp hastalığı ve kansere neden olabilir! Türkiye'de her 4 yetişkinden üçünde diş çürüklerine rastlandığını belirten Diş Hekimi Hüsnü Temel, “Diş kontrollerinin aksatılması, kalp rahatsızlıklarından kansere kadar çok sayıda riskli hastalığa kapı aralıyor. Sağlıksız beslenme de diş kayıplarını artırıyor. Kaybedilen dişler için ayları bulan sancılı implant tedavisini, kurum bünyesindeki laboratuvarımız ve dijital teknolojilerle 1 güne indirmeyi başardık” dedi.
9.11.2021 Sağlık
Türkiye’de yetişkinlerin yüzde 73,8’inin dişleri çürük
Türkiye’de yetişkinlerin yüzde 73,8’inin dişleri çürük Türkiye'de her 4 yetişkinden üçünde diş çürüklerine rastlandığını belirten Novadent Mesul Müdürü Dt. Hüsnü Temel, “Diş kontrollerinin aksatılması, kalp rahatsızlıklarından kansere kadar çok sayıda riskli hastalığa kapı aralıyor. Sağlıksız beslenme de diş kayıplarını artırıyor. Kaybedilen dişler için ayları bulan sancılı implant tedavisini, kurum bünyesindeki laboratuvarımız ve dijital teknolojilerle 1 güne indirmeyi başardık” dedi.
9.11.2021 Sağlık
10 soruda ruhsal problemlerinizi keşfedin
10 soruda ruhsal problemlerinizi keşfedin Uzman Klinik Psikolog Merve Tokgöz, kişinin kendisine soracağı “Uyku düzenimde değişiklik var mı, normalden daha fazla veya az yemek yiyor muyum, günlük işlerimi yaparken zorlanıyor muyum, sindirim sorunları yaşıyor muyum, sosyallikten kaçıyor ve insanlara karşı tahammülsüz hissediyor muyum” gibi soruların ruhsal problemlerin ipuçlarını ele verebileceğini söyledi.
7.10.2021 Sağlık
Gece sütü içildikten sonra mutlaka ağız çalkalanmalı!
Gece sütü içildikten sonra mutlaka ağız çalkalanmalı! Çocukların ağzı sağlığı konusunda ailelere büyük görevler düşüyor. Bu noktada anne baba rol model olmalı ve çocuğun günde iki kere diş fırçalamasını, şekerden uzak durmasını sağlamalı. Ayrıca çocuk, gece süt içtikten sonra mutlaka su tüketmeli ya da ağzını çalkalamalı. Çünkü gece ağızda kalan süt, ağız florasını değiştirip, çürüğe sebep olabilecek ortam oluşturabilir. Diş Hekimi Arzu Yalnız çocukların ağız sağlığında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
2.10.2021 Sağlık
'Dişlerinize limon ve karbonat uygulamayın' uyarısı
'Dişlerinize limon ve karbonat uygulamayın' uyarısı Diş Hekimi Dr. Öğr Üyesi Özge Gürbüz, "Evde dişleri beyazlatmak için karbonat ve limon gibi dişleri aşındırıcı yöntemler uygulanmamalı. Çünkü aşınmış dişlerin zamanla beyaz rengi geri dönülmez bir şekilde kaybedilir." ifadelerini kullandı.
23.09.2021 Sağlık
'Diş problemleri okul devamsızlığına yol açabilir'
'Diş problemleri okul devamsızlığına yol açabilir' Okulların açılmasıyla birlikte evden erken çıkan çocukların ağız bakımlarına daha az zaman ayırdıklarını görmekteyiz. İşte diş bakımı hakkında merak edilenler...
8.09.2021 Sağlık
Okula uyum sürecinde 8 öneri
Okula uyum sürecinde 8 öneri Okullar uzun bir pandemi arasının ardından açıldı. Çocukların hem eğlenip hem öğrendikleri, bireysel vakit geçirebildikleri okullarına bir süre uzaktan eğitimle devam etmeleri ne yazık ki çocukların sosyal becerilerinin gelişimi için yetersiz olduğunun ve okulların yüz yüze eğitime başlamasının çocukların gelişimleri için çok önemli olduğunun altını çizen Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, “Pandemi süreci, yetişkinlerin dahi uyum sağlamakta güçlük çektiği günlük yaşamda yeni kurallara adapte olmayı ve sürdürmeyi gerektiren bir süreç. Özellikle çocuklar için pandemi ve beraberindeki kuralların okulda da uygulanacak olması zaman zaman bunaltıcı olabilir. Bu nedenle ebeveynlerin, pandemi sonrası okula uyum sürecinin normal okula uyum sürecinden daha uzun sürebileceğini unutmamaları ve okulların açıldığı ilk birkaç haftada sabırlı olmaları gerekiyor” açıklamasında bulundu.
7.09.2021 Sağlık
Google'da 'Okulun ilk günü' Doodle oldu! Okulun ilk günü ne yapılmalı?
Google'da 'Okulun ilk günü' Doodle oldu! Okulun ilk günü ne yapılmalı? Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs nedeniyle uzun süre uzaktan eğitime devam eden okullarda yüz yüze eğitim başlıyor. Arama motoru Google da okulların açılması nedeniyle 'okulun ilk günü' temalı Doodle tasarladı.
6.09.2021 Eğitim
Yaz aylarında delta uykusunun süresi azalıyor
Yaz aylarında delta uykusunun süresi azalıyor Uykusuzluk, yorgun uyanma, uykuya dalmakta güçlük çekme gibi problemlerin yaz aylarında daha fazla görüldüğüne dikkat çeken Nöroloji Uzmanı, Uzm. Dr. Nejla Çabuk, “2019’da yapılan bir çalışmaya göre havanın aydınlık olması uykunun dinlendirici bölümü olan delta uykusunun süresini azaltıyor ve gece daha fazla uyanmaya neden oluyor. Bu nedenle de yazın uyunan uyku daha az dinlendirici oluyor” dedi.
18.08.2021 Sağlık
Bu besinler dişlerinizi çürütüyor! 'Risk altındalar'
Bu besinler dişlerinizi çürütüyor! 'Risk altındalar' Günümüzde giderek yaygınlaşan sağlıksız beslenme alışkanlıkları diş çürüklerini de yaygınlaştırıyor. Özellikle de şeker, karbonhidrat ve asitli gıdaların ağırlıklı olarak tüketilmesinin ve diş temizliğine önem verilmemesinin dişlerin hızla çürümesine yol açtığını belirten Diş Hekimi Arzu Tekkeli, “Düzenli diş fırçalama ve ağız bakımı yapmayan kişiler, beslenmesinde karbonhidrat ve şekere ağırlık verenler, gece dişlerini fırçalamadan yatanlar, bebeklik çağında biberonla şeker, bal katılmış gıdalar ile beslenenler, çok fazla asitli gıdalar tüketenler diş çürükleri açısından risk altındalar” dedi.
12.08.2021 Sağlık
Türk bilim insanları geliştirdi! Seri üretime hazırlanıyor
Türk bilim insanları geliştirdi! Seri üretime hazırlanıyor Gebze Teknik Üniversitesinde geliştirilen, led ışıkla aktif hale gelerek ağızdaki zararlı bakteri ve mikropları 3 dakikada yüzde 99 oranında temizleyen akıllı nanomoleküller içeren diş macunu ile diş fırçası, seri üretimle kullanıma sunulacak.
13.07.2021 Bilim ve Teknoloji
“Gargara solüsyonlar riskli olabilir”
“Gargara solüsyonlar riskli olabilir” Aromatik kokulu antibakteriyel gargaraların ağız içindeki damar sağlığını etkileyen, nitrit üretiminden sorumlu faydalı bakterileri de yok ettiğini söyleyen Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy, İsveç’te yapılan bir çalışmada düşük nitrit üretimi kardiyovasküler hastalık riskiyle ilişkilendirildi” dedi.
5.06.2021 Sağlık
Ağrı atakları ile gelen bu belirtilere dikkat
Ağrı atakları ile gelen bu belirtilere dikkat Ağrı atakları ile birlikte gelen bazı belirtilerin trigeminal nevralji habercisi olabileceğini belirten ve hastalığın tedavisine ilişkin önemli ipuçları veren Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Alev Güner, “Trigeminal nevralji, yüzün tamamının ve başın ön yarısının dokunma hissinin beyne iletilmesini sağlayan sinirin bir rahatsızlığıdır. Yüzün bir yarısında ciddi yanma, batma, elektrik çarpması gibi çok şiddetli ve kısa süreli bir ağrı ile kendini belli eder” dedi.
17.05.2021 Sağlık
Kahve tüketimi diş sağlığını koruyor
Kahve tüketimi diş sağlığını koruyor Ramazan Bayramı’nda şeker tüketimine ve diş sağlığı açısından dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çeken Uzm. Dr. Fatma Çiçekdağı Set, “ Ölçülü olarak koyu, şekersiz ve siyah kahve tüketiminin, diş sağlığına katkısı bulunmaktadır” dedi.
9.05.2021 Sağlık
Kahve tüketimi diş sağlığını koruyor
Kahve tüketimi diş sağlığını koruyor Ramazan Bayramı’nda şeker tüketimine ve diş sağlığı açısından dikkat edilmesi gerekenlere dikkat çeken Uzm. Dr. Fatma Çiçekdağı Set, “ Ölçülü olarak koyu, şekersiz ve siyah kahve tüketiminin, diş sağlığına katkısı bulunmaktadır” dedi.
8.05.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Diş Fırçalama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki diş fırçalama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.