Dijital Dünya

Dijital Dünya

Son dakika dijital dünya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dijital dünya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dijital dünya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dijital Dünya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dijital dünya gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.061 dijital dünya haberi bulunmuştur. Tüm dijital dünya haberleri aşağıda listelenmiştir.
AOSB Bölge Müdürü Akpınar: “Yenilikçi bir OSB olarak, sinerjiyi önemsiyoruz”
AOSB Bölge Müdürü Akpınar: “Yenilikçi bir OSB olarak, sinerjiyi önemsiyoruz” Adana Organize Sanayi Bölgesi, yenilikçi ve sosyal bir OSB olarak işbirliğinin öneminden hareketle diğer OSB’ler ile bilgi ve deneyim paylaşımında bulunarak, sinerji oluşturuyor. Türk Sanayisinin Güneydeki Üssü AOSB, bu çerçevede İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi ekibini konuk etti.
30.01.2024 Adana
Kanada'nın Google hamlesi sonrası uzman isimden Türkiye için 'dijital telif' yorumu: ‘Platformların belli bir ücret vermesi şart’
Kanada'nın Google hamlesi sonrası uzman isimden Türkiye için 'dijital telif' yorumu: ‘Platformların belli bir ücret vermesi şart’ Google'ın Kanada merkezli dijital yayıncılara yılda 74 milyon dolara varan miktarda telif ödemeyi kabul etmesi, Türkiye'yle ilgili beklentileri de artırdı. Peki Dijital Telif Yasası'nın ülkemizde de yürürlüğe girmesi nasıl sonuçlar getirir? İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beyler Yetkiner anlattı.
11.12.2023 Gündem
Chip Para Nasıl Kullanılır? Chip Para Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Chip Para Nasıl Kullanılır? Chip Para Kullanırken Yapılması Gerekenler... Farklı bankaların kartlarında biriken miktar chip para olarak ifade edilmektedir. Özellikle bu durum kredi kartı ile gerçekleştirilen alışverişin arkasından gelen belirli yüzdelerdeki miktardır. Her bankanın kendine özgü kredi kartı doğrultusunda chip para sistemi bulunur. Bu sistem herhangi bir şekilde nakli dönüşmez. Ancak anlaşmalı üye iş yerleri üzerinden farklı ürün ve hizmeti elde etme şansı vermektedir.
6.07.2023 Ekonomi
Bankkart Lira Nasıl Kullanılır? Bankkart Lira Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Bankkart Lira Nasıl Kullanılır? Bankkart Lira Kullanırken Yapılması Gerekenler... Ziraat Bankası'nın bir uygulaması olarak öne çıkan bankkart lira, biriken paranın farklı yerlerde kullanılmasına imkan veren bir sistemdir. Tabii bu konuda anlaşmalı üye işyerlerinden yapılan alışveriş kapsamında biriken bir para olduğunu söylemek mümkündür.
24.06.2023 Ekonomi
IGN ve Mashable, Türkiye’ye 'Merhaba' dedi
IGN ve Mashable, Türkiye’ye 'Merhaba' dedi Dünyanın önde gelen oyun, film ve teknoloji haber mecraları Demirören Medya çatısı altında yayına başladı.
16.12.2022 Gündem
Bakan Ersoy: Dünyanın en etkili tanıtım yapan ülkesiyiz
Bakan Ersoy: Dünyanın en etkili tanıtım yapan ülkesiyiz Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin tanıtımına önem verdiklerini belirterek, "Dünyanın en etkili tanıtım yapan ülkesiyiz. 200 ülkede, televizyon ve dijital dünya olmak üzere, hedef pazarlarımızda ülkemizi tanıtıyoruz" dedi.
15.09.2022 Siyaset
Bakan Ersoy: Dünyanın en etkili tanıtım yapan ülkesiyiz
Bakan Ersoy: Dünyanın en etkili tanıtım yapan ülkesiyiz Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin tanıtımına önem verdiklerini belirterek, "Dünyanın en etkili tanıtım yapan ülkesiyiz. 200 ülkede, televizyon ve dijital dünya olmak üzere, hedef pazarlarımızda ülkemizi tanıtıyoruz" dedi.
15.09.2022 Siyaset
Yeni nesil belediyecilik: "BADİ"
Yeni nesil belediyecilik: "BADİ" Kocaeli'de Başiskele Belediyesi, hizmetlerini dijital ortama taşıdı. Başiskele Dijital (BADİ) ismi verilen sistem, imar ve yapı ruhsat işlerinden yazı işlerine, halkla ilişkilerden akıllı şehir otomasyonlarına kadar birçok hizmeti içinde barındırıyor.
30.06.2022 Bilim ve Teknoloji
‘Telif hakkı için yasa çıkarılsın’
‘Telif hakkı için yasa çıkarılsın’ Google’ın, AB ve diğer ülkelerde yaptığı gibi Türkiye’de de haber içerikleri için medya kuruluşlarına telif ödemesi gerektiği belirtildi. Uzmanlar, bunun için Türkiye’de bir yasa çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.
21.05.2022 Ekonomi
Bakan Ersoy duyurdu! Yenikapı’da yeni bir port için çalışmalara başlandı
Bakan Ersoy duyurdu! Yenikapı’da yeni bir port için çalışmalara başlandı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’yla bir planlama yapıldığı ve Yenikapı’da yeni bir port için çalışmalara başlandığının belirterek, "Çok yakın bir gelecekte İstanbul dünyanın sayılı homeportlarından biri haline gelecek" dedi.
16.05.2022 Siyaset
Bakan Ersoy: Bu yılın hedeflerini 2023'te 2 katına çıkaracağımızı öngörüyoruz
Bakan Ersoy: Bu yılın hedeflerini 2023'te 2 katına çıkaracağımızı öngörüyoruz 3. Global Gastroekonomi Zirvesi'nde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Galataport, Costa Venezia kruvaziyer gemisini ağırladı. Bu kruvaziyer turizmde İstanbul'un homeport olduğunun ilanıydı. Bu öyle kolay yakalanacak, dünya üzerinde her kentin erişebileceği bir ayrıcalık değildir. Bu yılın hedeflerini 2023'de iki katına çıkaracağımızı öngörüyoruz" dedi.
11.05.2022 Ekonomi
Metaverse ile ilgili harekete geçildi! AK Parti'den flaş hamle
Metaverse ile ilgili harekete geçildi! AK Parti'den flaş hamle AK Parti, yarın Ankara'da Metaverse Çalıştayı düzenleyecek. Çalıştayda, dijital dünya, tüm yönleri ile ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı çalıştayda, davetlileri bekleyen sürprizler de olacak.
20.03.2022 Siyaset
Metaverse nedir? Metaverse’de nasıl arsa satın alabilirim, fiyatlar neye göre belirleniyor?
Metaverse nedir? Metaverse’de nasıl arsa satın alabilirim, fiyatlar neye göre belirleniyor? Facebook’un adını Meta olarak değiştirmesinden ve internetin geleceği olarak göstermesinden sonra popülerliği gittikçe artan Metaverse yepyeni teknolojiler ve uygulamalar ile gündem olmaya devam ediyor. Fiziki dünyayı sanal ortama taşıyan Metaverse üzerinden arsa satın almak teknoloji ve dijital dünya ile ilgilenen herkesin son günlerde en çok konuştuğu konu oldu. Uzmanlar uyarıyor. Bilişim ve Teknoloji Hukuku Uzmanı Av. Görkem Gökçe Metaverse ve yeni uygulamaları anlattı. Metaverse nedir, nasıl girilir, Metaverse’de arsa nasıl alınır? 10 soruda Metaverse ile ilgili tüm detaylar...
14.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Yeni bir döneme giriyoruz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Yeni bir döneme giriyoruz! Cumhurbaşkanı Erdoğan Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri Ödül Töreni'nde konuştu. Erdoğan açıklamalarında, "Önümüzdeki dönemde ustalarımızın ve sanatkarlarımızın asırlık birikimlerinin ürünü olan kabiliyetlerinin yaşatılmasını temin edeceğiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Artık eğitimin ve kültürün merkezine medeniyetimizin ihyasına çok daha çok odaklanacağımız yeni bir döneme giriyoruz." sözlerine yer verdi.
11.01.2022 Siyaset
ÇİÇEK 'Çocukların dijital dünyasını' masaya yatırdı
ÇİÇEK 'Çocukların dijital dünyasını' masaya yatırdı Her 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde ebeveynleri bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapan Çocuk İçin İçerik Derneği (ÇİÇEK) bu yıl “Çocukların Dijital Dünyası” konusunu inceledi. İki gün süren çalıştayta; alanında uzman birçok kişiyle çocukların dijital yaşamındaki gelişmeleri ve etkileri değerlendirildi. Uzman kişilerce, "Çocuklar dijital dünyada ne kadar korunuyor, dijital dünyanın sunduğu avantajlar neler, dijital ortamın barındırdığı riskler ve etkileri neler, dijital dünyada çocuklarımıza nasıl rehberlik etmeliyiz?" sorularına cevap arandı.
19.11.2021 Yaşam
Bakan Yanık: 1368 riskli içeriğe müdahale edildi
Bakan Yanık: 1368 riskli içeriğe müdahale edildi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Çocukların dijital ortamlar üzerinden karşılaşabilecekleri risklerin tespit edilmesi ve önleyici çalışmalar yapılması amacıyla bakanlığımız bünyesinde 'Sosyal Medya Çalışma Grubu' oluşturduk. Bu grubumuzca yapılan çalışmalar sonucu 2021 Kasım ayı itibariyle 1368 riskli içeriğe müdahale edildi" dedi.
18.11.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 100 Objede Türk İslam Bilim Tarihi Sergisi Açılışı'nda konuştu!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, 100 Objede Türk İslam Bilim Tarihi Sergisi Açılışı'nda konuştu! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Geçmişte nasıl bilime ve ilerlemeye öncülük ettiysek bugün de çığır açan teknolojilerde lider ülke olmak için çalışıyoruz." dedi.
15.11.2021 Siyaset
Pandemiyle birlikte çocukların dijital dünyası nasıl değişti?
Pandemiyle birlikte çocukların dijital dünyası nasıl değişti? Her 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde, çocukların önemli bir güncel ihtiyacına ya da problemine dikkat çekmeyi amaçlayan Çocuk İçin İçerik Derneği, bu yıl uzmanlarla ‘Çocuklarımızın Dijital Dünyası’nı irdeleyerek pandemiyle birlikte bu alanda meydana gelen değişikliklere dikkat çekmeyi hedefliyor.
15.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Dijital dünya çocuklar için ne kadar güvenli?
Dijital dünya çocuklar için ne kadar güvenli? Dijital farkındalığın gelişmesi ve dijital dünyada güvenli eğitim için geliştirilen oyunlar ve programlar Da Vinci Kids ile Kolay Kampüs’te yer alıyor.
8.11.2021 Bilim ve Teknoloji
'Dijital dünya algılarımızı yönetiyor'
'Dijital dünya algılarımızı yönetiyor' Nörobilim uzmanı ve marka danışmanı Roberto Murat Özdemir, dijital içeriklerin önemine dikkat çekerek, “Bir yerde bu içeriklere denk gelen zihin, onu asla unutmuyor ve sıradaki tercihini ondan yana kullanıyor. Bu demek oluyor ki dijital dünya, beynimize karşı kontrol mekanizması olarak kullanılabiliyor. Yani dijital dünya algılarımızı yönetiyor” dedi.
21.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Yapı Kredi resmen duyurdu! Yüzde 34 yükseldi, hesabı olan herkes...
Yapı Kredi resmen duyurdu! Yüzde 34 yükseldi, hesabı olan herkes... Yapı Kredi resmen duyurdu. Hesabı olan herkesi ilgilendiriyor. 350 liraya yükseldi. Yüzde 34 arttı. Dev bankadan Yapı Kredi kartları ile ilgili açıklama yapıldı. Kredi kartı, banka kartı ve NFC mobil ödeme ile şifresiz temassız ödeme limiti önce 250 TL'ye, ardından 350 TL'ye yükseltildi. Kartlarla yapılan her 3 peşin fiziki işlemden 2’si temassız ödendi. Restoran harcamaları 2021’in ilk 8 ayında bir önceki yıla göre yüzde 34 artarak, pandemi öncesi seviyesinin de üzerine çıktı.
1.10.2021 Ekonomi
Çocukların ekran karşısında geçirdiği süreye dikkat!
Çocukların ekran karşısında geçirdiği süreye dikkat! Dünyayı etkisi altına alan Kovid- 19 salgınının tetiklediği dijitalleşme süreçleri, eğitimin en önemli paydaşı olan ebeveynleri de doğrudan etkiliyor. Salgınla birlikte yayılımı büyük bir ivme kazanan dijital süreçlerin, aile sosyolojisini yeniden şekillendirdiğini ve ebeveynliğin anlamını değiştirdiğini ifade eden Dr. Derya Kavgaoğlu, “Ebeveynin yorgun olduğu için veya vakti olmadığı için çocuğun ekran karşısında geçirdiği süreyi görmezden gelmesi önemli bir risktir” dedi.
27.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Fahrettin Altun: Filistin için mücadele etmeyi sürdüreceğiz
Fahrettin Altun: Filistin için mücadele etmeyi sürdüreceğiz Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Filistin için uluslararası her platformda mücadele etmeyi sürdüreceğiz. İsrail'in bu hukuk tanımaz tavrının son bulması için ne gerekiyorsa yapacağız. Mücadelemiz Filistin tam anlamıyla özgürlüğüne kavuşana kadar sürecek." ifadelerini kullandı.
21.05.2021 Siyaset
Facebook İsrail için ilk adımı attı! Çok konuşulacak karar...
Facebook İsrail için ilk adımı attı! Çok konuşulacak karar... Son dakika haberine göre; Facebook eleştirilerin odağında olan, milyonlarca takipçiye sahip İsrail yanlısı sayfa için kararını verdi.
19.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Millet ittifakında ortak aday mesaisi! Kılıçdaroğlu, Akşener, İmamoğlu, Yavaş...
Millet ittifakında ortak aday mesaisi! Kılıçdaroğlu, Akşener, İmamoğlu, Yavaş... Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimleri için Millet ittifakı aday çalışmalarına başladı. Kulislerden gelen bilgilere Millet ittifakı cumhurbaşkanlığı seçiminde ortak aday çıkarmayı planlıyor. Ortak adayda Akşener, Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş gibi isimlerin üstünde duruluyor.
4.05.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Dijital Dünya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dijital dünya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.