Devlet Sanatçısı

Devlet Sanatçısı

Son dakika Devlet Sanatçısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Devlet Sanatçısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Devlet Sanatçısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Devlet Sanatçısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan devlet sanatçısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 785 devlet sanatçısı haberi bulunmuştur. Tüm devlet sanatçısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Pınar Öktem Doğan kimdir? Pınar Öktem Doğan heykelleri arasına Eda Erdem heykeli de eklendi
Pınar Öktem Doğan kimdir? Pınar Öktem Doğan heykelleri arasına Eda Erdem heykeli de eklendi Türkiye’nin A Milli Kadın Voleybol Takımı’nın ve Fenerbahçe Opet’in lideri olan Eda Erdem Dündar için bir heykel yaptı. Bu heykel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle tanıtıldı. Eda Erdem Dündar’ın heykeli, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi girişine yerleştirildi. Heykeli ise Pınar Öktem Doğan yaptı. Peki, Pınar Öktem Doğan kimdir?
9.03.2024 Gündem
Orhan Asena Eserleri Nelerdir? Orhan Asena Eserlerinin Özellikleri...
Orhan Asena Eserleri Nelerdir? Orhan Asena Eserlerinin Özellikleri... Orhan Asena, Türk Tiyatro tarihinin en önemli kalemidir. Tarihi konularda eserlere imza vererek Türk Tiyatrosunun Shakespeare’i olarak tanımıştır. Küçük yaşlardan itibaren şiir ve öyküler yazan Asena Lise döneminde Tiyatro eserleri yazmaya başlamıştır. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunudur.
10.02.2024 Yaşam
Usta oyuncu Ayla Algan hayatını kaybetti
Usta oyuncu Ayla Algan hayatını kaybetti Türk sinemasının duayen oyuncusu Ayla Algan geçirdiği beyin kanaması sonucu 86 yaşında aramızdan ayrıldı. Algan, Cumartesi günü son yolculuğuna uğurlanacak. Algan için, Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde cenaze töreni düzenlenecek.
4.01.2024 Magazin
Barış Manço'nun Cumhuriyet'in 100. yılı için söyledikleri gündem oldu
Barış Manço'nun Cumhuriyet'in 100. yılı için söyledikleri gündem oldu Usta sanatçı Barış Manço, 1 Şubat 1999 tarihinde yaşamını yitirmişti. Barış Manço'nun seneler önce Osaka'da verdiği konserde Türkiye ve 2023 yılı için söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medyada gündem olan video ile ilgili “Oğlu yerine getirmeli” yorumları geldi.
29.10.2023 Magazin
Mustafa Taşpınarlı hayatını kaybetti
Mustafa Taşpınarlı hayatını kaybetti İbrahim Tatlıses ve Sibel Can gibi ünlü isimlere sahnede eşlik eden usta keman sanatçısı Mustafa Taşpınarlı yaşamını yitirdi. 79 yaşındaki usta keman virtüözünün cenaze töreniyle ilgili detaylar belli oldu.
20.06.2023 Magazin
Erdoğan ve Aliyev ayakta alkışladı! Azerin'in söylediği türkü geceye damga vurdu
Erdoğan ve Aliyev ayakta alkışladı! Azerin'in söylediği türkü geceye damga vurdu Azerbaycan'da İlham Aliyev ile akşam yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şarkıcı Azerin'in 'Çırpınırdın Karadeniz' performansını ayakta alkışladı.
13.06.2023 Gündem
Dünyaca ünlü keman virtüözü Suna Kan hayatını kaybetti!
Dünyaca ünlü keman virtüözü Suna Kan hayatını kaybetti! Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi keman virtüözlerinden birisi olarak tanınan ve uzun yıllar Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda solist ve başkemancı olarak görev yapan Suna Kan, 86 yaşında hayatını kaybetti. Acı haberi Suna Kan'ın yakın dostu bir başka devlet sanatçımız Gülsin Onay duyurdu...
11.06.2023 Kültür Sanat
Barış Manço'nun 2023 yılı için söyledikleri gündem oldu!
Barış Manço'nun 2023 yılı için söyledikleri gündem oldu! Usta sanatçı Barış Manço, 1 Şubat 1999 tarihinde yaşamını yitirmişti. Barış Manço'nun seneler önce Osaka'da verdiği konserde Türkiye ve 2023 yılı için söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu. 1995 yılında çekilen videoda Manço "Osaka'da tekrar bu şarkıyı çalmak istiyorum" cümlesiyle herkesi duygulandırdı.
8.01.2023 Magazin
Kanal D, Şarkılar Bizi Söyler'e bu hafta Resul Dindar, Azerin, Züleyha, Samida ve İmran Salkan konuk oluyor
Kanal D, Şarkılar Bizi Söyler'e bu hafta Resul Dindar, Azerin, Züleyha, Samida ve İmran Salkan konuk oluyor Kanal D’nin, yapımcılığını Poll Production by Polat Yağcı’nın üstlendiği, müziğin iki büyük ismi Sibel Can ve Hakan Altun ile ünlü klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici’yi bir araya getiren müzik programı Şarkılar Bizi Söyler yine çok izlenecek bir bölüm ile ekrana geliyor. Bu bölümde, Karadeniz’den Kafkaslara, Balkanlara, Ege’den Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya uzanan farklı kültürlerin şarkıları, türküleri ve dans şovları yer alacak.
16.12.2022 Televizyon
Çatal ve kaşıkları sanat eserine dönüştürüyor! Meslek aşkıyla bir gözünü kaybetti...
Çatal ve kaşıkları sanat eserine dönüştürüyor! Meslek aşkıyla bir gözünü kaybetti... Bursa'da, kılıç ve kama ustası olan 81 yaşındaki Devlet Sanatçısı Yılmaz Emen, bir gözünü kaybetmesine rağmen yaptığı eserlerle kendine hayran bırakıyor.
1.11.2022 Yaşam
AK Parti İstanbul’un kampanya şarkısı belli oldu
AK Parti İstanbul’un kampanya şarkısı belli oldu AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın 2023 seçimleri kapsamında başlattığı "Yüz Yüze 100 Gün" kampanyasının şarkısı belli oldu.
9.08.2022 Siyaset
Pelin Elitez'den olay sözler!  "Ufuk Yıldırım, nafaka vermemek için bize dava açtı!"
Pelin Elitez'den olay sözler! "Ufuk Yıldırım, nafaka vermemek için bize dava açtı!" 90'lı yılların popüler şarkıcısı Ufuk Yıldırım ile Pelin Elitez, 2012 yılında nikâh masasına oturmuş, 2016'da tek celsede evliliklerini bitirmişti. Sekiz yaşında Armin adından bir kızları olan eski eşlerden Pelin Elitez, "Anne olarak tek derdim çocuğunu görmesi. Kızımın şu an tek hissettiği şey korku" açıklamasıyla dikkat çekti.
22.06.2022 Magazin
Emel Sayın'dan nostaljik paylaşım: İyi ki bu kadar çok çalışmışım
Emel Sayın'dan nostaljik paylaşım: İyi ki bu kadar çok çalışmışım Emel Sayın, yıllar önce stüdyoda çekilen karesini yayınlayarak, takipçilerini eski günlere götürdü. Usta sanatçı, gönderisine, "Bu fotoğrafı görünce, 'Acaba ömrümün kaç yılını böyle kayıt yaparak geçirdim?' diye düşündüm ama iyi ki bu kadar çok çalışmış, emek vermişim. Yoksa o güzelim şarkıları nasıl unutulmaz kılardık..." ifadelerini not düştü.
9.02.2022 Magazin
Müzeyyan Senar kimdir? İşte Cumhuriyetin Divası Müzeyyan Senar’ın hayatı!
Müzeyyan Senar kimdir? İşte Cumhuriyetin Divası Müzeyyan Senar’ın hayatı! Türk sanat müziğinin en önemli sanatçılarından Müzeyyan Senar’ın bugün ölüm yıldönümü! Türk müziğinin en önemli assolistlerinden olan Müzeyyan Senar, "Benzemez Kimse Sana", "Şarkılar Seni Söyler", "Ormancı" gibi nice şarkılarıyla biliniyordu. Peki, Müzeyyan Senar kimdir? İşte Müzeyyan Senar’ın hayatı hakkında merak edilenler…
8.02.2022 Kültür Sanat
Bozkurt Kuruç kimdir? Bozkurt Kuruç kaç yaşındaydı? İşte Bozkurt Kuruç’un hayatı!
Bozkurt Kuruç kimdir? Bozkurt Kuruç kaç yaşındaydı? İşte Bozkurt Kuruç’un hayatı! Eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Bozkurt Kuruç hayatını kaybetti. Türk tiyatrosuna yıllarca hizmet veren ve birçok öğrenci yetiştiren Prof. Dr. Bozkurt Kuruç, 86 yaşındaydı. Bozkurt Kuruç kimdir? Bozkurt Kuruç’un kaç yaşındaydı? İşte Bozkurt Kuruç’un hayatı!
16.01.2022 Gündem
Prof. Dr. Bozkurt Kuruç hayatını kaybetti
Prof. Dr. Bozkurt Kuruç hayatını kaybetti Türk tiyatrosunun usta ismi Prof. Dr. Bozkurt Kuruç, 86 yaşında hayatını kaybetti.
16.01.2022 Kültür Sanat
Alaeddin Yavaşça öldü mü? Devlet sanatçısı Prof. Dr. Aleaddin Yavaşça kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti?
Alaeddin Yavaşça öldü mü? Devlet sanatçısı Prof. Dr. Aleaddin Yavaşça kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti? 600’den fazla bestesi bulunan usta sanatçı Alaeddin Yavaşça’nın hayatını kaybettiği duyuruldu. Bir süredir tedavi gören Yavaşça’nın vefat haberini TRT Müzik Koordinatörü Kenan Bölükbaş duyurdu. Peki, Alaeddin Yavaşça kimdir, neden vefat etti, hastalığı ne?
23.12.2021 Yaşam
Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca hayatını kaybetti...
Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca hayatını kaybetti... Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca hayatını kaybetti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Türk sanat müziğinin duayen bir ismini daha kaybetmenin derin üzüntüsüyle Devlet Sanatçımız Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca'ya Allah'tan rahmet; ailesine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."  açıklaması yaptı.
23.12.2021 Yaşam
Zeki Müren ne zaman doğdu? Zeki Müren kaç yaşında vefat etti? İşte Zeki Müren’in hayatı
Zeki Müren ne zaman doğdu? Zeki Müren kaç yaşında vefat etti? İşte Zeki Müren’in hayatı Türkiye’nin Sanat Güneşi olarak anılan Zeki Müren’in bugün doğum günü! Etkileyici sesiyle bir döneme damga vuran Zeki Müren doğum gününde anılıyor. Peki, Zeki Müren kimdir? Zeki Müren ne zaman doğdu? Zeki Müren kaç yaşında vefat etti? İşte Zeki Müren’in hayatı!
6.12.2021 Gündem
Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş ölümün 9. yılında anılıyor! Abdal müziğinin son temsilcisi Neşet Ertaş’ın hayatı…
Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş ölümün 9. yılında anılıyor! Abdal müziğinin son temsilcisi Neşet Ertaş’ın hayatı… Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş 9. ölüm yıl dönümünde anılıyor. Abdal müziğinin son temsilcisi olarak Neşet Ertaş, yaşamına 400 plak, kaset ve kayıt sığdırarak bu dünyadan ayrıldı. Kayıtlarıyla Bozlak türkülerini koruma altına alan Neşet Ertaş, UNESCO tarafından da yaşayan insan hazinesi olarak kabul edilmiştir. Öte yandan siyasiler de Neşet Ertaş'ı unutmadı, ölümünün yıldönümünde rahmet mesajları yayınladı. İşte Neşet Ertaş'ın 9. ölüm yıl dönümünde hakkında merak edilenler…
25.09.2021 Gündem
İnci Çayırlı son yolculuğuna uğurlandı
İnci Çayırlı son yolculuğuna uğurlandı Türk sanat müziği ve devlet sanatçısı İnci Çayırlı Teşvikiye Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
3.09.2021 Magazin
Usta sanatçı İnci Çayırlı hayatını kaybetti!
Usta sanatçı İnci Çayırlı hayatını kaybetti! Türk Sanat Müziği sanatçısı, koro şefi İnci Çayırlı vefat etti. Onur Akay, acı haberi "Türk sanat müziğinin usta ismi Devlet Sanatçısı İnci Çayırlı'yı maalesef kaybettik" sözleriyle duyurdu.
1.09.2021 Magazin
Usta oyuncu Nedret Güvenç'e veda
Usta oyuncu Nedret Güvenç'e veda Devlet sanatçısı, oyuncu, yönetmen ve yazar Nedret Güvenç, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
2.08.2021 Magazin
Nedret Güvenç kimdir? Nedret Güvenç kaç yaşındaydı? Nedred Güvenç dizileri ve filmleri!
Nedret Güvenç kimdir? Nedret Güvenç kaç yaşındaydı? Nedred Güvenç dizileri ve filmleri! Oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı Nedret Güvenç 90 yaşında hayatını kaybetti. Nedret Güvenç, 1998 yılında Kültür Bakanlığı’nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almış, Türkiye'nin 2009 Dünya Tiyatro Günü bildirisini yazmıştı. Peki, Nedret Güvenç kimdir? Nedret Güvenç kaç yaşındaydı? Nedred Güvenç dizileri ve filmleri!
1.08.2021 Gündem
Nedret Güvenç hayatını kaybetti
Nedret Güvenç hayatını kaybetti Usta sanatçı Nedret Güvenç, 90 yaşında yaşamını yitirdi
31.07.2021 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Devlet Sanatçısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki devlet sanatçısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.