Deprem Raporu

Deprem Raporu

Son dakika deprem raporu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan deprem raporu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını deprem raporu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deprem Raporu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deprem raporu gelişmeleri de dahil olmak üzere 396 deprem raporu haberi bulunmuştur. Tüm deprem raporu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Depremde yıkılan binalarla ilgili gerçek aylar sonra ortaya çıktı! 'Yumuşak kat'
Depremde yıkılan binalarla ilgili gerçek aylar sonra ortaya çıktı! 'Yumuşak kat' Hacettepe Üniversitesi'nin 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerde yaptığı inceleme, bölgedeki yapı stoku sorununu gözler önüne serdi. Raporda, Hatay'da yapılan incelemelerde yıkılan binaların çoğunun 4 katlı olduğu, el ile ufalanabilecek kadar düşük kalitede beton dayanımına sahip oldukları, düz donatıların (demir) sıyrıldığı, yetersiz sıklıkta ve çapta kullanılan etriyeler arasında burkuldukları belirtildi.
30.06.2023 Gündem
Deprem raporu açıklandı! Asrın felaketinin maliyeti belli oldu
Deprem raporu açıklandı! Asrın felaketinin maliyeti belli oldu Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca, asrın felaketinin Türkiye'ye maliyetinin yaklaşık 2 trilyon lira olarak hesaplandığı, bu rakamın 2023 yılı milli gelir beklentisinin yüzde 9'una denk geldiği bildirildi.
17.03.2023 Gündem
Dünya bu görüntüleri konuşuyor: İnsanları hiç bu kadar cesur görmedim
Dünya bu görüntüleri konuşuyor: İnsanları hiç bu kadar cesur görmedim Depremden sonra Hatay'daki arama kurtarma çalışmalarında yer alan İngiliz ekipteki Adam Varey, "İnsanları hiç bu kadar cesur görmedim" dedi. Bir diğer isim Jim Davison ise "Kuşkusuz, Türk halkının felaketle baş etme şekli inanılmazdı" ifadesini kullandı. Çin televizyonunda yayınlanan görüntüler ise dünyada ses getirdi.
25.02.2023 Dünya
11 il için 11 master plan! İşte örnek konutlar
11 il için 11 master plan! İşte örnek konutlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “11 ile 11 ayrı master plan çalışıyoruz. TOKİ’mizle her şehre özel konutlar inşa edeceğiz!” ifadelerini kullanarak afet konutlarının görselini paylaştı. Öte yandan Bakan Kurum, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kalıcı konutlarımızı tamamlayana kadar vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz! Konteynerlerden sonra prefabrik ve tuğla evlerimiz de hazır!” ifadelerini kullandı.
25.02.2023 Ekonomi
MTA'dan flaş deprem raporu! 6.4'lük deprem potansiyeli var
MTA'dan flaş deprem raporu! 6.4'lük deprem potansiyeli var Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), 20 Şubat’ta Hatay’ın Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem ile ilgili saha gözlemleri ve değerlendirmelerini paylaştı.
25.02.2023 Gündem
Binanızın risk analizine baktırıp deprem raporunu mutlaka alın!
Binanızın risk analizine baktırıp deprem raporunu mutlaka alın! Sigorta uzmanları bina risklerine dikkat çekti. Sigorta sektörü temsilcisi Umut Vurdevir, “Herkes, satın alacakları ya da kiraya çıkacakları evlerin mutlaka deprem raporunu almalı. Doğan Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ve özel deprem sigortanızı mutlaka yaptırın” dedi.
22.02.2023 Gündem
Deprem raporunu yayınladılar! 'İlk kez karşılaştık' dedi ve  yıkım nedenini açıkladı
Deprem raporunu yayınladılar! 'İlk kez karşılaştık' dedi ve yıkım nedenini açıkladı Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin vurduğu 11 ilde arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken deprem incelem raporunu yayınladılar. Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Alan, deprem bölgesinde yaptıkları araştırma ile ilgili “İlk kez karşılaştık' diyerek depremin yıkıcı nedenlerini açıkladı. İşte haberin detayları...
18.02.2023 Gündem
AFAD Düzce depreminin ön değerlendirme raporunu paylaştı!
AFAD Düzce depreminin ön değerlendirme raporunu paylaştı! Düzce ilinin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki bir çok ilde hissedildi. AFAD depreme ilişkin ön değerlendirme raporunu resmi sitesinden yayımladı.
23.11.2022 Gündem
Uzmanlar korkutan raporu açıkladı! İşte depremin verdiği zarar
Uzmanlar korkutan raporu açıkladı! İşte depremin verdiği zarar Bingöl'de geçtiğimiz hafta meydana gelen depremin verdiği zarar günler sonra ortaya çıktı. Uzmanlar, 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, günlerce yürüttükleri çalışmaların hasar tespit raporunu açıkladı.
2.07.2021 Gündem
İstanbul'un korkutan deprem raporu! '48 bin bina yıkılacak'
İstanbul'un korkutan deprem raporu! '48 bin bina yıkılacak' İstanbul İstatistik Ofisi, 'İstanbul’un deprem raporu'nu yayımladı. İstanbul, beklenen 7,5 büyüklüğündeki bir depreme hazırlıksız yakalanırsa 48 bin bina yıkılacak ya da ağır hasar görecek. 194 bin bina orta ve üstü hasar alacak. Afet ve acil durum anında hayati önem taşıyan, bölgeye yardımların ve arama kurtarma ekiplerinin ulaşımı zorlaşacak. Böyle bir durumda yolların en az yüzde 30’unun kapanması öngörülüyor. Ayrıca yaşanacak ekonomik kaybın ise, en az 120 milyar lira olacağı tahmin ediliyor. İstanbul hanelerinde anlık nüfusun gece 15 milyon, gündüz 6 milyon kişi olması nedeniyle beklenen depremin gece olması halindeyse, can kaybı sayısı önemli ölçüde artabilir.
6.11.2020 Gündem
RTÜK'ten flaş Netflix açıklaması
RTÜK'ten flaş Netflix açıklaması Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Netflix ile ilişkilerimiz iyi. Son dönemde bütün uyarılarımızı dikkate aldılar. Nihayetinde ticari bir kuruluş. Türkiye'den kar ederken, regülasyon kurumuyla kötü olmak istemezler. Bizim onlardan milli ve manevi değerlerimize saygı ya da milli güvenliğe ilişkin taleplerimizin olması doğaldır." dedi.
25.10.2020 Gündem
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan çarpıcı rapor: Silivri depremi sürpriz bir depremdir
İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'dan çarpıcı rapor: Silivri depremi sürpriz bir depremdir İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji Anabilim Dalı'nın hazırladığı "Silivri Depremi Ön İnceleme Raporu'nda "26 Eylül 2019 Silivri depremi odak mekanizması çözümleri itibarıyla sürpriz bir depremdir" denildi.
4.10.2019 Gündem
Korkutan rapor! Deprem 6.5 büyüklüğünde...
Korkutan rapor! Deprem 6.5 büyüklüğünde... Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kumsar, 8 Ağustos'ta Bozkurt ilçesinde meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremle ilgili bölgede yaptıkları inceleme sonrası rapor hazırladı. Prof. Dr. Kumsar, depremin fay parçalarından birinin kırılması sonucu meydana geldiğini, bölgedeki aktif fayların 6.5 büyüklüğüne kadar deprem üretme kapasitesine sahip olduğunu ifade ederek, hasarın ise binalarda zayıf yapı malzemelerinin kullanılmasından kaynaklandığını açıkladı.
7.09.2019 Gündem
Korkutan deprem raporu! O fay bölgesi...
Korkutan deprem raporu! O fay bölgesi... İzmir ve Denizli'de önceki gün yaşanan depremlere ilişkin Dokuz Eylül Üniversitesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyelerince hazırlanan raporda, "2017 yılında Gökova Körfezi'ndeki 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından, depremlerin güneybatıdan kuzeydoğuya doğru göç ettiği" olarak yorumlanabileceği belirtilerek, bu durumun, depremlerin, Banaz ve Afyon-Akşehir graben sistemi içindeki faylara doğru tetiklenebileceğini gösterdiği ifade edildi.
10.08.2019 Gündem
Tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor! 23 yıl sonra değişti...
Tüm Türkiye'yi ilgilendiriyor! 23 yıl sonra değişti... Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, 1 Ocak'ta yürürlüğe giren "Türkiye Deprem Tehlike Haritası" ile birçok ilin deprem tehlikesi değerinin değiştiğini söyledi.
22.03.2019 Gündem
Çocuklarımız kime emanet?
Çocuklarımız kime emanet? Bursa İnegöl’de 1 yaşındaki Melisa Tuana Memiş’in uyurken yaşamını yitirdiği kreşin iki yıldır izinsiz hizmet vermesi “merdiven altı” anaokullarını gündeme getirdi.
2.12.2018 Yaşam
Çok kritik deprem uyarısı: Avrupa yakası...
Çok kritik deprem uyarısı: Avrupa yakası... Marmara depremiyle ilgili bir uyarı da inşaat ve jeofizik mühendisleri odasından geldi. Uzmanlar, binaların depremden etkilenmemesi için zemin ve yapı denetimi konusundaki eksikliklere dikkat çekti. Avrupa yakasının zemin bakımından Anadolu’ya oranla daha riskli olduğu belirtildi
13.03.2018 Gündem
Ege Bölgesi için korkutan deprem raporu
Ege Bölgesi için korkutan deprem raporu Ege Denizi'nde ardı ardına yaşanan depremlere ilişkin hazırlanan raporda 6 şiddetinde büyük depremlerin olabileceği yer alıyor.
29.09.2021 Gündem
İstanbul'un 10'da biri için tehlike daha büyük!
İstanbul'un 10'da biri için tehlike daha büyük! İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Boğaziçi İnşaat Müşavirlik A...
29.09.2021 Gündem
ODTÜ'nün raporu açıklandı
ODTÜ'nün raporu açıklandı Van Depremi raporunda yapısal hasarların bina kat sayısıyla olan ilişkisine dikkat çekildi
29.09.2021 Gündem
İstanbul'un ilçe ilçe deprem raporu
İstanbul'un ilçe ilçe deprem raporu 13 milyonluk nüfusun dağıldığı 39 ilçesiyle İstanbul, büyük depreme hazırlanıyor. 1999’dan sonra harekete geçen belediyelerden ürküten bilgiler geldi. Eski ilçelerde büyük hasar beklendiğini hatırlatan başkanlar, kentsel dönüşümün hızlanması için düzenleme yapılmasının şart olduğunu söyledi.
5.11.2011 Yaşam
Korkutan deprem raporu!
Korkutan deprem raporu! Türkiye’nin yüzde 70’inde deprem riski var
29.09.2021 Gündem
Deprem raporu uykuları kaçırıyor!
Deprem raporu uykuları kaçırıyor! "Japonların olası deprem raporuna göre, 22 gün sonra enkazdaki cesetlere ulaşılıyor"
29.09.2021 Gündem
Yurt faciasına 3 tutuklama
Yurt faciasına 3 tutuklama Konya'da 18 kişinin ölümü, 29 kişinin yaralanmasında sorumlu görüldüler
29.09.2021 Gündem
Ünlü profesörün deprem isyanı...
Ünlü profesörün deprem isyanı... "Deprem raporu sunduk ne Başbakan ilgilendi ne MGK!"
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Deprem Raporu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deprem raporu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.