Gazete Vatan Logo

Yurt faciasına 3 tutuklama

Konya'da 18 kişinin ölümü, 29 kişinin yaralanmasında sorumlu görüldüler

KONYA'nın Taşkent İlçesi'ne bağlı Balcılar Beldesi'nde, izinsiz Kuran Kursu olarak kullanılan ve cuma günü öğrencilerin sabah namazına kalktığı sırada gaz kaçağından meydana gelen patlamada 18 kişinin ölümü, 29 kişinin de yaralanmasında sorumlu görülen 3 kişi tutuklandı.

İtfaiye ve deprem raporu bulunmadığı için Milli Eğitim Müdürlüğü'nden izin alamayan ancak Kuran Kursu olarak faaliyet gösteren Boğaziçi Kız Öğrenci Yurdu ile ilgili soruşturma devam ediyor. Olayda sorumlulukları olduğu gerekçesiyle dün sabah gözaltına alınan Boğaziçi Öğrenci Yurdu Müdürü Hüseyin Çömlek, Müdür Yardımcısı Mehmet Semerci, Balcılar Kasabası Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı Mehmet Göktaş ile yurdun kurucusu Mümin Eğilmez jandarmada sorgulandı.

Sorgularından sonra dün akşam saatlerinde Hadim Adliyesi'ne sevkedilen 4 zanlıdan Mümin Eğilmez savcılıkta ifadesinin alınmasından sonra serbest bırakılırken Hüseyin Çömlek, Mehmet Semerci ve Mehmet Göktaş, `Dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçlamasıyla tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Hadim Sulh Ceza Mahkemesi, 18 kişinin ölümü 29 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayda kusurlu gördüğü Boğaziçi Öğrenci Yurdu Müdürü Hüseyin Çömlek, Müdür Yardımcısı Mehmet Semerci ve Balcılar Kasabası Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Başkanı Mehmet Göktaş'ı tutukladı.

Sabaha karşı saat 04.00'te verilen tutuklama kararından sonra Hüseyin Çömlek, Mehmet Semerci ve Mehmet Göktaş, Konya E Tipi Cezaevi'ne gönderildi. Çömlek, Semerci ve Göktaş, iddianamanenin hazırlanmasından sonra Konya Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

Haberin Devamı