Deprem Haftası

Deprem Haftası

Son dakika deprem haftası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan deprem haftası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını deprem haftası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deprem Haftası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deprem haftası gelişmeleri de dahil olmak üzere 79 deprem haftası haberi bulunmuştur. Tüm deprem haftası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Okulda gerçeği aratmayan deprem tatbikatı! 'Çök, kapan, tutun'
Okulda gerçeği aratmayan deprem tatbikatı! 'Çök, kapan, tutun' Adana'nın Kozan ilçesinde deprem haftası nedeniyle Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından 100. Yıl Şehit Serkan Ağca İlköğretim Okulunda yapılan deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.
11.03.2024 Adana
İMO, JFMO, JMO'dan deprem ile ilgili ortak basın açıklaması!
İMO, JFMO, JMO'dan deprem ile ilgili ortak basın açıklaması! Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkanı Mehmet Tatar, Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) Adana Şube Başkanı Emin Pişkin ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Hıdır Çak tarafından, 1 – 7 Mart Deprem haftası nedeniyle basın açıklaması yapıldı.
5.03.2024 Adana
BİM 17 Şubat 2023 katalog yayınlandı! BİM deprem haftası katalogunda ısıtıcı, eşofman, ayakkabılar indirim listesinde
BİM 17 Şubat 2023 katalog yayınlandı! BİM deprem haftası katalogunda ısıtıcı, eşofman, ayakkabılar indirim listesinde BİM 17 Şubat 2023 Cuma katalogu yayınlandı. Ucuz yollu alışveriş yapmak isteyenlerin marketi BİM, bu hafta raflarında indirimli ürünlere yer verdi. Deprem felaketi yaşadığımız şu günlerde BİM katalogunda onlarca üründe indirim yapıldı. Eşofman, ısıtıcı ve çocuk ayakkabısında indirim yapıldığı görüldü. İşte BİM 17 Şubat 2023 katalogu ve indirimli ürünler listesi...
16.02.2023 Ekonomi
Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Bakan tarih verip duyurdu, büyük indirim...
Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Bakan tarih verip duyurdu, büyük indirim... Ev sahibi olmak isteyenlere müjde geldi! Bakan resmen duyurdu, indirim oranı belli oldu. TOKİ’den ev alanları ilgilendiriyor, tarih belli oldu. Bakan Murat Kurum, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan (TOKİ) ev sahibi olan ve ödemeleri devam eden vatandaşlarımıza borçlarını kapatmaları halinde yüzde 22 indirim yapıyoruz" dedi.
6.03.2022 Ekonomi
Korkutan deprem açıklaması! 24 şehir kritik faydan geçiyor, 7 ve üzeri deprem...
Korkutan deprem açıklaması! 24 şehir kritik faydan geçiyor, 7 ve üzeri deprem... Korkutan deprem açıklaması geldi. Adıyaman Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Osman Özdemir, deprem konusunda uyarıda bulunarak “Kaybedecek zaman yok” dedi. 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle basın açıklaması yapan Adıyaman Jeoloji Mühendisleri Odası, deprem konusunda alınması gereken önlemlere dikkat çekti. Oda Başkanı Osman Özdemir yaptığı açıklamada, depremin afete dönüşmemesi için önlem alınması gerektiği ve kaybedecek zaman olmadığı vurgulandı.
5.03.2022 Gündem
Bakan Kurum: 2035'te kentsel dönüşüme girmemiş binamız kalmayacak
Bakan Kurum: 2035'te kentsel dönüşüme girmemiş binamız kalmayacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "2035 yılına geldiğimizde, Türkiye'nin deprem riski olan bölgelerinde kentsel dönüşüme girmemiş, yapı stoku yenilenmemiş hiçbir binamız kalmayacak" dedi.tü
4.03.2022 Siyaset
Son dakika deprem açıklaması! Korkutan tahmin geldi, binlerce ölüm olacak! Fay 2 bin yıldır kırılmıyor...
Son dakika deprem açıklaması! Korkutan tahmin geldi, binlerce ölüm olacak! Fay 2 bin yıldır kırılmıyor... Son dakika deprem açıklaması! Korkutan bir açıklama geldi. Binlerce ölüm olabileceği belirtildi. Deprem Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, deprem üretme aralığı 2 bin yıl olan Tuzla fayının 2 bin yıldır kırılmadığını belirterek "Bu fayın üreteceği en büyük deprem 7.1 civarında. Tuzla fayı deprem ürettiğinde 10 bin civarı bir can kaybı olabilir" dedi.
4.03.2022 Gündem
Bakan Soylu’dan müzik yasağı açıklaması: Değerlendireceğiz
Bakan Soylu’dan müzik yasağı açıklaması: Değerlendireceğiz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 24.00'ten sonra müzik yasağının kaldırılmasına ilişkin, “Bütün bunları Sağlık Bakanımız ve Kültür ve Turizm Bakanımız ile değerlendireceğiz” dedi.
3.03.2022 Gündem
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! Marmara Bölgesi'ni vuracak, biriken enerji artıyor! Tarih verildi...
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! Marmara Bölgesi'ni vuracak, biriken enerji artıyor! Tarih verildi... Son dakika deprem açıklaması! Türkiye genelinde sık sık depremler yaşanıyor. Korkutan açıklamalar peş peşe geliyor. Vatandaşlar İstanbul'da büyük deprem ne zaman olacak? Marmara depremi kaç büyüklüğünde olacak? sorularını merak ediyor. Deprem uzmanları ise gerçekleşmesi beklenen Marmara depremi ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin her yerinin deprem tehlikesine maruz olduğunu söyleyen Prof. Dr. Haluk Özener, Marmara depremi için beklenen büyüklüğün 7'nin üzerinde olacağını belirtti. Marmara’da 2030 yılına kadar 7 büyüklüğünde bir depremin olma olasılığı yüzde 64 olarak belirlendi. Marmara depremi ile ilgili yapılan son açıklamalar...
2.03.2022 Gündem
Çocuklarda deprem travması ile başa çıkmanın yolları!
Çocuklarda deprem travması ile başa çıkmanın yolları! Depremle ilgili travmalara erken müdahalenin önemine işaret eden uzmanlar, travmanın bir aydan fazla sürmemesi gerektiğini vurguluyor. Çocuklarda ortaya çıkan deprem korkusuyla başa çıkmada anne ve babalara önemli görevler düşüyor. Depremle ilgili çocuğa doğru bilgilendirme yapılmalı, korku ve kaygılar doğru yönetilmeli. İşte çocuklarda deprem travması ile başa çıkmanın yolları...
7.03.2021 Sağlık
Olası İstanbul depremine ilişkin flaş açıklama! Başı bu 2 ilçe çekiyor...
Olası İstanbul depremine ilişkin flaş açıklama! Başı bu 2 ilçe çekiyor... İstanbul'da muhtemel 7,5 ve üzeri büyüklüğe sahip bir depremde 13 bin 492'si çok ağır olmak üzere 53 bine yakın binanın ağır hasar alması bekleniyor.
4.03.2021 Gündem
Prof. Sözbilir'den olası İzmir depremi açıklaması! 'Hazır değiller'
Prof. Sözbilir'den olası İzmir depremi açıklaması! 'Hazır değiller' Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 1- 7 Mart Deprem Haftası'nda İzmir'in olası bir depreme hazır olmadığını söyledi. İzmir için 1999 yılında depreme hazırlık için 'Radius' projesinin tasarlanmasına rağmen hazırlık anlamında yeteri kadar ilerleme sağlanamadığını, projenin de geçerliliğini yitirdiğini belirten Sözbilir, "Şu an yerel yönetimler kendini, 1999 deprem master planına göre hareket etme zorunluluğunda hissediyor. Çünkü elinde başka bir deprem master planı yok. Ama biz üniversite olarak master planı yapılması gerektiğini, şu anki bilgi birikimiyle yapılması gerektiğini ifade ettik. Ama o aşamaya henüz gelebilmiş değiliz" dedi.
4.03.2021 Gündem
Kıbrıs Rum kesiminde sığınmacı akını korkusu
Kıbrıs Rum kesiminde sığınmacı akını korkusu Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Avrupa'nın büyük bir sığınmacı felaketiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.
4.03.2020 Dünya
Bağcılar’da 7 büyüklüğünde deprem tatbikatı
Bağcılar’da 7 büyüklüğünde deprem tatbikatı Bağcılar Belediyesi ve AFAD 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında ilkokul öğrenci ve öğretmenleriyle birlikte bir deprem tatbikatı yaptı. Öğrencilerin ve öğretmenlerin aktif rol aldığı tatbikatta AFAD ekipleri depremde karşılaşılacak risklerle nasıl mücadele etmeleri gerektiğini anlattı.
4.03.2020 Gündem
'Bu depremin büyüklüğü 7,1-7,2  olur!'
'Bu depremin büyüklüğü 7,1-7,2 olur!' İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ziyadin Çakır, Büyükçekmece ve Kumburgaz açıklarından Adalar'a kadar gelen ve kırılmayan fayda 7'nin üzerindeki büyüklükte deprem olasılığı artarken, zaman ilerledikçe büyüklüğün değişmediğini kaydetti.
5.03.2019 Gündem
Bakan Kurum: Belediyelerde 7 gün 24 saat usulüne geçeceğiz
Bakan Kurum: Belediyelerde 7 gün 24 saat usulüne geçeceğiz Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bakanlık olarak Cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde artık belediyelerde 7 gün 24 saat usulüne geçeceğiz." dedi.
3.03.2019 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! Bakan Kurum tanıttı
Tapuda yeni dönem! Bakan Kurum tanıttı Evi ve iş yeri olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tapuda yeni dönem başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ilk olarak cep telefonundan kendisinin yaptığı QR kodlu yeni tapu senet uygulamasını anlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Türkiye’de 6,7 milyon konutun dönüşmesi gerekir. Yılda 300 bin, 5 yılda 1,5 milyon yapıyı dönüştürme hedefimiz var. Biz kararlıyız, riskli hiçbir binada hiçbir vatandaşımızı oturtmayacağız” dedi.
2.03.2019 Ekonomi
Olası İstanbul depremi için 7 insani yardım merkezi önerisi
Olası İstanbul depremi için 7 insani yardım merkezi önerisi ‘İstanbul’da Deprem Yardım Malzemelerinin Önceden Konumlandırılması’ başlıklı araştırma yapıldı. Araştırmada insani yardım malzemelerinin önceden belirlenmiş merkezlere konumlandırılması gerektiği vurgulandı. Bunun için 4’ü Avrupa yakasında olmak üzere 7 deprem deposu belirlendi.
6.03.2018 Gündem
İstanbulluları rahatlatan deprem açıklaması
İstanbulluları rahatlatan deprem açıklaması İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bilimsel araştırmalara göre İstanbul'da olası bir depremin 2045 yılından önce olmayacağını söyledi.
5.03.2018 Gündem
Deprem poliçeleri için kritik uyarı!
Deprem poliçeleri için kritik uyarı! Türkiye'de zorunlu deprem sigortasını yaptıranları sayısı yüzde 44'te sınırlı kalırken konunun uzmanları sigorta yaptırmamanın riskleri konusunda uyardı
8.03.2017 Ekonomi
Jeoloji mühendisinden korkutan açıklama: 7.5 şiddetine hazır olun
Jeoloji mühendisinden korkutan açıklama: 7.5 şiddetine hazır olun TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, devam eden Çanakkale depremlerine dikkat çekerek 7.5 şiddetinde depremin beklendiğini ifade etti.
29.09.2021 Gündem
Akdeniz'de tsunami paniği!
Akdeniz'de tsunami paniği! Jeofizik Mühendisi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Ege ve Akdeniz'de meydana gelecek bir depremde tsunami tehlikesi olduğunu iddia etti.
29.09.2021 Gündem
Hilti binaların röntgenini çekiyor
Hilti binaların röntgenini çekiyor Binaların röntgenini çeken Hilti, yapı elemanlarını güvenle sabitliyor ve yangına karşı önlem sunuyor
4.03.2015 Arşiv
"Bu il 7 büyüklüğündeki depreme hazır olsun"
"Bu il 7 büyüklüğündeki depreme hazır olsun" Aydın'da, Deprem Haftası kapsamında, arama, kurtarma ve tahliye tatbikatı düzenlendi...
2.03.2015 Yaşam
Yüksek binalara yeni uygulama
Yüksek binalara yeni uygulama Yeni deprem yönetmeliğinde yüksek binaların, deprem etkisi altında tasarımına ilişkin özel kuralları içeren bağımsız bir bölüm yer alacak.
2.03.2015 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

Deprem Haftası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deprem haftası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.