Delta

Delta

Son dakika delta haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan delta ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını delta haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Delta

haberleri sayfasında son dakika yaşanan delta gelişmeleri de dahil olmak üzere 825 delta haberi bulunmuştur. Tüm delta haberleri aşağıda listelenmiştir.
İtme Momentum Formülleri Nelerdir? İtme Nasıl Hesaplanır?
İtme Momentum Formülleri Nelerdir? İtme Nasıl Hesaplanır? Duran bir kutuya kuvvet uyguladığınızı düşünerek kutuyu itmeniz gerekir. Fizikteki itme kavramı ise, genellikle bu ilişkiyi anlatır. İtmenin formülünün (matematiksel modeli ya da tanımı) kuvvet ile kuvvetin uygulanma süresinin çarpımına denir. İtme ise, vektörel bir büyüklüktür. Çünkü kuvvet de vektöreldir. İtmenin yönü ise, her zaman kuvvet vektörünün yönü ile aynıdır. 
22.04.2024 Gündem
İkinci Dereceden Denklemler Nasıl Çözülür, Formülleri Nelerdir?
İkinci Dereceden Denklemler Nasıl Çözülür, Formülleri Nelerdir? İkinci dereceden denklemler, denklemler konusu içerisinde yer alan ve soru çözümlerinde oldukça fazla kullanılan bir konu olma özelliğine sahiptir. Derecesi 2 olan polinomların oluşturduğu denklemler, ikinci dereceden denklemler olarak ifade edilebilir. İkinci dereceden denklemlerin formülü ax² + bx + c = 0 biçiminde yazıldığında x, bilinmeyeni yani değişkeni ifade etmektedir. Denklemde a,b katsayıyı c ise sabit sayıyı ifade etmektedir.
22.04.2024 Gündem
Sinem Dedetaş kimdir, Üsküdar Belediye başkanı kim oldu 2024?
Sinem Dedetaş kimdir, Üsküdar Belediye başkanı kim oldu 2024? Üsküdar’dan aday olan eski Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş oldu. İşte, CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Sinem Dedetaş'ın biyografisi...
31.03.2024 Gündem
Delta Formülü Nedir? Diskriminant Analizi Nasıl Yapılır?
Delta Formülü Nedir? Diskriminant Analizi Nasıl Yapılır? Diskriminant delta adı verilen Δ simgesi ile gösterilen matematiksel alanda önemli bir ifadedir. Delta konusu matematik biliminde temel yapı taşları arasında yer alabilecek bir konuyu oluşturmaktadır. Delta konusu polinomların incelenmesi haricinde başka matematik alanları da içerisinde kullanan bir kavramı temsil eder. Konik kesitler ve kuadratik şekiller ile bağlantılı olan diskriminant konusu genel itibari ile bu konuların da çok daha iyi anlaşılabilmesine olanak sağlamaktadır. 
18.01.2024 Gündem
Tarihi adım! Bakan Kacır: Yerli uzay aracı yapıp uzay limanı kuracağız
Tarihi adım! Bakan Kacır: Yerli uzay aracı yapıp uzay limanı kuracağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Gelecekte yerli uzay aracımızla insansız ay misyonunu da gerçekleştireceğiz. Milli roket sistemlerimizle uzaya erişim kabiliyetimizi artıracak, kendimize ait bir uzay limanı kuracağız. Konumlama ve zamanlama sistemi oluşturan uydu takımlarını yerli üreteceğiz. Kalkınma yarışında asla yeniden geri düşmeyecek, Milli Teknoloji Hamlesi’ni gerçekleştirmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi.
18.01.2024 Gündem
Ova Nedir, Nasıl Oluşur? Ovanın Özellikleri Ve Çeşitleri... Türkiye'deki Ovalar Nelerdir?
Ova Nedir, Nasıl Oluşur? Ovanın Özellikleri Ve Çeşitleri... Türkiye'deki Ovalar Nelerdir? Ovalar akarsuların taşıdıkları alüvyonların birikmesi ile oluşan az engebeli düzlüklerdir. Farklı büyüklüklerde ve yapıda olabildikleri için birbirinden farklı ovalar ile karşılaşmak mümkündür.
19.12.2023 Eğitim
Yolcu uçağında 'ishal' paniği! Pilottan kuleye: Bu bir biyolojik tehlike
Yolcu uçağında 'ishal' paniği! Pilottan kuleye: Bu bir biyolojik tehlike ABD’nin Georgia eyaletine bağlı Atlanta şehrinden İspanya’nın Barselona şehrine gitmek üzere havalanan uçak, ishal olan bir yolcunun ciddi şekilde rahatsızlanmasının ardından dönüş yaparak acil iniş gerçekleştirdi.
6.09.2023 Dünya
Perseid meteor yağmuru başlıyor! Ateş topları gibi görünecek
Perseid meteor yağmuru başlıyor! Ateş topları gibi görünecek Halk arasında 'yıldız kayması' olarak nitelendirilen, yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurlarının en görkemlisi Perseid meteor yağmuru, 12-13 Ağustos gecesi en yoğun dönemine ulaşacak ve saatte 60- 100 adet arasında görülebilecek. Dünya atmosferine giriş hızları saniyede 59 kilometreyi bulacak meteorlar, ateş toplarını andıran görüntü verecek.
8.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Delta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Delta İşareti Nasıl Yapılır?
Delta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Delta İşareti Nasıl Yapılır? Klavyede Delta işareti yapmak bazı insanlara karmaşık gelebilir. Bilgisayarların klavyelerinde bu kısayol bulunmaz. Ancak bilgisayarda bu işareti farklı yollar ile beraber kolay bir şekilde yapmak mümkündür. 
25.05.2023 Eğitim
Yeni koronavirüs tehlikesi! On binlerce fare birden fazla virüs taşıyor
Yeni koronavirüs tehlikesi! On binlerce fare birden fazla virüs taşıyor Missouri Üniversitesi'nden araştırmacılar, New York şehrini istila eden farelerin, COVID-19'a neden olan virüs SARS-CoV-2'nin birden fazla varyantını taşıyor olabileceğini açıkladı.
10.03.2023 Dünya
ŞOK aktüel ürünler kataloğu! 28 Aralık 2022 ŞOK’ta hangi ürünler var? ŞOK 28 Aralık 2022 kataloğu
ŞOK aktüel ürünler kataloğu! 28 Aralık 2022 ŞOK’ta hangi ürünler var? ŞOK 28 Aralık 2022 kataloğu ŞOK aktüel ürünler indirimli fiyatlarla raflardaki yerini aldı. ŞOK'ta bu hafta Toronto Köşe Takımından 4 Kişilik Mutfak Masa Takımına, hazır mutfak Dolapları ve Çekmece Düzenleyicisinden Asus Expert book Taşınabilir Bilgisayara kadar birbirinden farklı ürünler yer alıyor. Peki, 28 Aralık 2022 ŞOK’ta hangi ürünler var? ŞOK 28 Aralık 2022 kataloğu
28.12.2022 Ekonomi
3 Ekim ne günü, 3 Ekim Türk Dünyası Günü mü? 3 Ekim Dünya ne günü?
3 Ekim ne günü, 3 Ekim Türk Dünyası Günü mü? 3 Ekim Dünya ne günü? 3 Ekim ne günü olarak kutlanır? 3 Ekim'de yaşanmış doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olaylar, günün önemi gibi konu başlıkları merak ediliyor. Peki, 3 Ekim Dünya ne günü? 3 Ekim Türk Dünyası Günü mü?
3.10.2022 Gündem
Batman'da yelken kanat, kara yoluna düştü: 2 ölü
Batman'da yelken kanat, kara yoluna düştü: 2 ölü Batman'ın Gercüş ilçesinde kara yoluna düşen yelken (delta) kanattaki Emin Çoban (41) ve Ali Özkan (48), yaşamını yitirdi.
3.09.2022 Yaşam
Matrix'in Kahin'i Mary Alice 85 yaşında hayatını kaybetti
Matrix'in Kahin'i Mary Alice 85 yaşında hayatını kaybetti Matrix serisinin üçüncü filmi 'The Matrix Revolutions'da Kahin rolünü canlandıran Mary Alice 85 yaşında hayatını kaybetti.
30.07.2022 Dünya
Coronavirüs BA5 varyantı nedir, belirtileri neler? Yeni varyant bulaşıcı mı? Coronavirüs BA5 en kötü varyant mı?
Coronavirüs BA5 varyantı nedir, belirtileri neler? Yeni varyant bulaşıcı mı? Coronavirüs BA5 en kötü varyant mı? Coronavirüs vakalarında artış görülüyor! Vakalar haftalık bazda neredeyde ikiye katlandı. Günlük yeni vaka sayısı 16 bine yaklaştı. Uzmanlara göre vakaların artış nedeni yeni mutasyon BA5 varyantı. Uzmanlara göre, BA5 varyantı bulaşıcı ve daha tehlikeli. Dünya coronavirüsün etkilerini henüz atlatamamışken BA.5 varyantı ile ilgili uyarılar gelmeye devam ediyor. Peki, Coronavirüs BA5 varyantı nedir, belirtileri neler? Yeni varyant bulaşıcı mı? İşte yeni varyantın belirtileri…
15.07.2022 Sağlık
Yunanistan'dan skandal kararlar! Rusya ve İran çıldırdı: Atina iki ayda iki kez çark etti...
Yunanistan'dan skandal kararlar! Rusya ve İran çıldırdı: Atina iki ayda iki kez çark etti... ABD'ye yaranmaya çalışan aldığı skandal kararlarla dünyaya rezil oldu. Rusya’ya karşı petrol yaptırımlarına katılarak ABD’yi memnun etmeye çalışan Atina, Yunan armatörlerin baskısı üzerine geri adım attı.
10.06.2022 Dünya
Rusya'dan aralarında 2 bakanın da olduğu 61 ABD'li yetkiliye yaptırım kararı!
Rusya'dan aralarında 2 bakanın da olduğu 61 ABD'li yetkiliye yaptırım kararı! Rusya, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ve Enerji Bakanı Jennifer Granholm’ün de aralarında bulunduğu 61 ABD'li yetkiliye yaptırım uyguladı.
6.06.2022 Dünya
İran ve Yunanistan arasında kriz sürüyor! Görüntüler yayınlandı
İran ve Yunanistan arasında kriz sürüyor! Görüntüler yayınlandı İran, Basra Körfezi'nde Yunanistan’a ait 2 petrol tankerine el koyduğu anlara ait görüntüleri yayınladı.
31.05.2022 Dünya
Alfa, Beta, Delta, Gamma, Omicron derken şimdi de XE alarmı! 10 kat daha tehlikeli
Alfa, Beta, Delta, Gamma, Omicron derken şimdi de XE alarmı! 10 kat daha tehlikeli Koronavirüs salgınında alınan önlemler dünya genelinde kademeli olarak gevşetiliyor. Ancak yeni varyantlar ile ilgili gelen açıklamalar korkuttu. Alfa, Beta, Delta, Gamma, Omicron derken şimdi de XE için alarm verildi. İngiltere'de görülen yeni koronavirüs varyatı XE ile ilgili açıklama yapan uzmanlar XE'nin Omicron'un yenini alabileceği uyarında bulundu ve kilit öneme sahip semptomu açıkladı.Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yeni mutasyon XE'nin Omicron'un BA.2 alt varyantından yüzde 10 daha bulaşıcı olduğunu belirtiyor.
20.04.2022 Dünya
XE varyantı nedir, yeni varyant XE belirtileri nelerdir? XE varyantı daha mı bulaşıcı?
XE varyantı nedir, yeni varyant XE belirtileri nelerdir? XE varyantı daha mı bulaşıcı? Kovid-19 salgının etkisi devam ederken, İngiltere'de yeni varyant "XE" alarmı verildi. Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı'nın "XE" adı verilen yeni bir koronavirüs varyantını araştırdığı bildirirken, Dünya Sağlık Örgütü'nden de XE varyantına ilişkin açıklama geldi.
4.04.2022 Sağlık
Yeni varyant gelecek mi? Prof. Dr. Aydın'dan flaş açıklama
Yeni varyant gelecek mi? Prof. Dr. Aydın'dan flaş açıklama Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, "Yeni oluşacak varyantların Delta gibi ciddi sağlık sorunu yaratabileceğini öngörmüyoruz. Varyant oluşumu devam edecek ama iyi yönde devam edeceğine yönelik kanılarımız var. Daha kötü varyant gelmeyecek" dedi.
15.03.2022 Gündem
Yeni salgın açıklaması! Türkiye'yi vurabilir! Deltamicron...
Yeni salgın açıklaması! Türkiye'yi vurabilir! Deltamicron... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, Asya Pasifik'te yeniden bir tırmanış yaşandığına dikkati çekerek "Bu Omicron'un Delta ile kombinasyonu gibi bir kavram söz konusu. Avrupa Birliği'nin bazı ülkelerinde özellikle Fransa'dan bu konuyla ilgili bildirimler geldi. 'Deltamicron' ya da Delta ile Omicron'un karmaşık varyantı adıyla yeni bir varyant söz konusu olabilir" dedi.
13.03.2022 Yaşam
Maske ile ilgili flaş açıklama! Uyarı geldi
Maske ile ilgili flaş açıklama! Uyarı geldi İngiltere ve Danimarka’nın ardından Türkiye’de de Kovid tedbirlerinin gevşetilmesine Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Derneği’nden (KLİMİK) itiraz geldi. KLİMİK Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, ‘’Pandeminin bitip bitmediğini belirleyen kurum Dünya Sağlık Örgütü’dür, DSÖ, pandemi bitmedi diyor’’ derken, Antalya’da düzenlenen 22’nci KLİMİK Kongresi’nde konuşan Kongre Başkanı Prof. Dr. Neşe Demirtürk, “Ülkelerdeki vaka ve aşılama oranlarına baktığımızda, tedbirlerin gevşetilmesi çok da uygun değil” dedi. Enfeksiyon uzmanlarının ortak görüşü ise ‘’Pandeminin devam etmesi demek, halen olağanüstü enfeksiyon ve ölüm var demektir’’ şeklinde ifade edildi.
10.03.2022 Yaşam
Yasaklar kaldırıldı! Türkiye yeni planı devreye aldı...
Yasaklar kaldırıldı! Türkiye yeni planı devreye aldı... Koronavirüs pandemisinde dünyadaki gibi ‘toplumsal bağışıklık’ planını Türkiye devreye soktu. Uzmanlara göre aşılılar ve hastalığı geçirenler, koronavirüse karşı bağışıklık oluşmasını hızlandıracak. Ancak aşı ve maske halen iki güçlü koruyucu.
9.03.2022 Gündem
Maske, HES kodu yasakları kaldırıldı! Okul, yolculuk, Avm'lerde yeni dönem
Maske, HES kodu yasakları kaldırıldı! Okul, yolculuk, Avm'lerde yeni dönem Maske ve HES kodu yasaklarıyla ilgili flaş açıklama! AVM, market, uçak, otobüs, sinema gibi kapalı yerlerdeki maske yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi. Yasaklarla ilgili detaylar belli oldu. Açık havada maske zorunluluğu kaldırıldı. Kapalı ortamda havalandırmanın yeterli olması ve mesafeye uyulması şartıyla maske takılmayabilir. Uçak, otobüs, sinema, sağlık kuruluşları ile okulların kapalı alanlarında maske kuralı sürecek. HES kodu uygulaması kaldırıldı. Hiçbir kurum ve kuruluş girişte HES kodu istemeyecek. Hastalık belirtisi olmayan kişilerden test istenmeyecek. Okullarda 2 vaka çıkması halinde sınıf kapanmayacak. Pozitif öğrenci izole edilecek.
3.03.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Delta ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki delta haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.