Değerli Konut Vergisi

Değerli Konut Vergisi

Son dakika değerli konut vergisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan değerli konut vergisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını değerli konut vergisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Değerli Konut Vergisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan değerli konut vergisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 107 değerli konut vergisi haberi bulunmuştur. Tüm değerli konut vergisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev sahibi olan milyonları ilgilendiriyor! Yüzde yüz arttı
Ev sahibi olan milyonları ilgilendiriyor! Yüzde yüz arttı Ev sahiplerini ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Evi olan yüz binlerce vatandaşı ilgilendiriyor. Türkiye’de konut fiyatlarının yıllık bazda artışının yüzde 100’ün üzerinde seyretmeye devam etmesi, akıllara Değerli Konut Vergisi’ni de getiriyor. Piyasada evlerin değeri 10 milyon liralarla ölçülürken, ev sahipleri verginin tahakkuk edip etmeyeceğini merak ediyor. Konutun vergi ‘değeri’ piyasaya göre değil taşınmazın rayiç değerine göre belirleniyor. Eviniz bu vergiye tabi mi, ne zaman ödeniyor, kimler mükellef? İşte merak edilenler...
27.07.2023 Ekonomi
Ödemeler yüzde 36 arttı! Vergiden muaf olacaklar, son gün 31 Ağustos
Ödemeler yüzde 36 arttı! Vergiden muaf olacaklar, son gün 31 Ağustos Değerli konut vergisinde son gün yaklaşıyor. Rayiç değeri 6 milyon 173 bin lirayı aşan konutlar için geçerli Değerli Konut Vergisi için şubat ayında beyanname verilip, ilk taksit ödenmişti. Bu ayın sonuna kadar ise ikinci taksit ödemelerinin yapılması gerekli. Peki değerli konut vergisi nedir, nasıl hesaplanır? Değerli konut vergisi ödemekle yükümlü kişiler kimler? İşte merak edilen tüm detaylar...
28.08.2022 Ekonomi
Değerli konut vergisinde son gün yaklaşıyor!
Değerli konut vergisinde son gün yaklaşıyor! Bedeli 6 milyon 173 bin liradan fazla olan taşınmazı bulunan kişilerin ödemekle yükümlü olduğu değerli konut vergisi ilk taksit ödemesi yaklaşıyor. 28 Şubat tarihine kadar ilk taksit ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki değerli konut vergisi nedir, nasıl hesaplanır? Değerli konut vergisi ödemekle yükümlü kişiler kimler? İşte merak edilen tüm detaylar...
20.02.2022 Ekonomi
Birden fazla konutu olanlar dikkat! Süre doluyor! Yüz binleri kapsıyor
Birden fazla konutu olanlar dikkat! Süre doluyor! Yüz binleri kapsıyor 2021 emlak vergisi değeri 5 milyon 227 bin lirayı geçen birden fazla konutu olanlardan, 2022 vergi tarifesine göre (6 Milyon 173 bin lirayı aşan kısım için) vergi isteniyor. Değerli konut vergisini; konutların sahipleri, varsa intifa (kullanım) hakkı sahipleri ödeyecek. Konuta paylı mülkiyet hâlinde sahip olanlar, hisseleri oranında mükellef kabul ediliyor. Elbirliği mülkiyette sahipleri vergiden müteselsilen (zincirleme olarak) sorumlu oluyorlar. Geçen yıl şubatta ilk kez Değerli Konut Vergisi (DKV) ödemesi yapılmıştı. Öte yandan Tapu kayıtlarında konut görünmesine iş yeri olan gayrimenkul sahipleri ise vergi ödemek zorunda kalmıyorlardı. İşte birden fazla konutu olanları ilgilendiren DKV ile ilgili tüm bilinmeyenler...
1.02.2022 Ekonomi
Evi olanlar dikkat! 10 kat arttı, tek konut için...
Evi olanlar dikkat! 10 kat arttı, tek konut için... Ev sahiplerini ilgilendiren yeni gelişme! 5-10 kat arasında arttı. Sadece bir evi olanlar etkilenmeyecek. Değerli Konut Vergisi'nde ikinci taksit ödemesi yaklaşıyor. Konutun değeri 5.2 milyon lirayı aşan yerlerde Değerli Konut Vergisi ödenmesi zorunlu oluyor.
25.07.2021 Ekonomi
Ev sahipleri için flaş uyarı! 4 yıl boyunca yapılamayacak...
Ev sahipleri için flaş uyarı! 4 yıl boyunca yapılamayacak... Evi olan herkesi yakından ilgilendiriyor! Emlak vergisi için flaş uyarı geldi. 4 boyunca itiraz edemezsiniz. Muhtarlıklara gidilmesi gerekiyor. 30 Haziran tarihinde güncel arsa değerleri asıldı. Emlak vergisi ödeyen mülk sahiplerinin önümüzdeki 4 yılda ödeyeceği verginin hangi değerler üzerinden hesaplanacağı bu dönemde kesinleşiyor. Eğer mülklerin arsa değerinde fahiş oranda artış yaşanmışsa ve itiraz edilmezse 4 yıl boyunca bir itiraz hakkı olamayacak. İşte haberin detayları...
13.07.2021 Ekonomi
Konutlar için flaş karar! 1 Temmuz'a kadar değişecek, kullanılamayacak...
Konutlar için flaş karar! 1 Temmuz'a kadar değişecek, kullanılamayacak... Konutlarda yeni dönem başladı. Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Devreye alındı. 1 Temmuz'a kadar değiştirilecek ve artık kullanılamayacak. Değerli konutta vergi uygulaması devreye girdi. İmar planlarında yer alan serbest olarak belirlenmiş yükseklikler ise 1 Temmuz'a kadar değiştirilecek. İmar planlarında bina yükseklikleri serbest olarak belirlenemeyecek. Yeni düzenlemeyle imar planlarında görülen 'h (yükseklik) serbest' ibaresi artık kullanılamayacak. İmar planlarında, kamu hizmetine tahsis amacıyla mülkiyet hakkına getirilen sınırlandırmalar ile hukuki el atmadan kaynaklı vatandaşı mağdur eden uygulamalar sona erecek.
5.06.2021 Ekonomi
Borcu olan milyonları ilgilendiriyor! Süre yarın doluyor
Borcu olan milyonları ilgilendiriyor! Süre yarın doluyor Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Vergi borçları, trafik cezaları, kamuya olan borçlar siliniyor. Yüz binlerce vatandaş borçlarını yapılandırarak büyük avantaj sağladı. Ancak yapılandırılan borçların son taksit süresi 1 Mart'ta doluyor. Vatandaşların 1 Mart'a kadar borçlarının ilk taksitini ödemesi gerekiyor.
28.02.2021 Ekonomi
81 il için izin verildi! Kuyruğun sonu yok
81 il için izin verildi! Kuyruğun sonu yok Hafta sonu açık olacağının açıklanmasının ardından vergi borçlarını ödemek isteyen ve yapılandırma işlemini son güne bırakan vatandaşlar vergi dairelerinde yoğunluk oluşturdu. Borç yapılandırmasının ilk taksitinden değerli konut vergisi ile basit usuldeki mükellefler için gelir vergisine kadar pek çok verginin son ödeme süresi yarın dolacak.
28.02.2021 Gündem
Ödeme yapılması gerekiyor! Son 5 gün...
Ödeme yapılması gerekiyor! Son 5 gün... On binlerce kişiyi ilgilendiriyor. İnternet üzerinden yapılabiliyor. Son gün 22 Şubat. Yıl başından itibaren devreye alınan değerli konut vergisi için mükelleflerin beyanname verme süresi 22 Şubat'ta doluyor.
18.02.2021 Ekonomi
Ev sahiplerini ilgilendiriyor! Ve başladı, son gün 20 Şubat
Ev sahiplerini ilgilendiriyor! Ve başladı, son gün 20 Şubat On binlerce ev sahibini kapsıyor. Bir yıl ertelenmişti. Bu sene ilk kez uygulanıyor. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe gidi. Son gün 20 Şubat. Değerli Konut Vergisi'nde beyan dönemi başladı. Beyannamenin hemen ardından ödemeler başlayacak. Değerli Konut Vergisi, ilgili yılın şubat ve ağustos aylarının sonuna kadar iki eşit taksitte ödenecek. Beyannameler 20 Şubat'a kadar verilecek, ilk taksit şubat sonuna kadar ödenebilecek.
11.02.2021 Ekonomi
Ödemeler iki taksitte yapılacak! 20 Şubat'a kadar...
Ödemeler iki taksitte yapılacak! 20 Şubat'a kadar... On binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Ödemeler 2 taksitte eşit şekilde yapılacak. Beyannameler 20 Şubat’a kadar verilecek ve ilk taksit şubat sonuna kadar ödenebilecek. Değerli Konut Vergisi kapsamına giren yaklaşık 150 bin konut var. Değeri ne olursa olsun tek konut vergiden muaf. Birden fazla evi olanlar 20 Şubat’a kadar beyanname verecek. Peki eviniz vergiye tabi mi? Beyanname nasıl verilir? Hesaplamalar nasıl yapılıyor? İşte tüm detaylar...
28.01.2021 Ekonomi
Değerli konut vergisini kimler ödeyecek?
Değerli konut vergisini kimler ödeyecek? Binleri ilgilendiriyor. O kişiler ödeme yapmayacak. Evi olan ya da ev sahibi olmayı düşünen herkes için geçerli. Türkiye sınırları içinde konut nitelikli tek taşınmazı olanlar, değeri ne olursa olsun Değerli Konut Vergisi ödemeyecek. Ayrıca, birden fazla konut nitelikli taşınmazı bulunanların, değerli konut vergisi konusuna giren en düşük değerli konut nitelikli tek taşınmazı vergiden istisna olacaktır ve beyannameye dahil edilerek değeri üzerinden vergi ödenmeyecektir.
20.01.2021 Ekonomi
Vergi ile ilgili flaş karar! 1 yıl ertelenmişti artık...
Vergi ile ilgili flaş karar! 1 yıl ertelenmişti artık... Vergi ile ilgili yeni karar... Türkiye sınırları içinde bulunan ve bina vergi değeri 5 milyon lirayı aşan mesken nitelikli taşınmazlar, değerli konut vergisine tabi olacak. Değeri 5 milyon lira ile 7,5 milyon lira arasında olanlar, 5 milyon lirayı aşan kısmı için binde 3 vergilendirilecek. Söz konusu taşınmazlardan değeri 10 milyon liraya kadar olanlar, 7,5 milyon lirası için 7 bin 500 lira, fazlası için binde 6 vergiye tabi olacak. Taşınmazının değeri 10 milyon liradan fazla olanlar, 10 milyon lirası için 22 bin 500 lira, fazlası için binde 10 vergilendirilecek
15.01.2021 Ekonomi
Lüks konuta vergi! Peki kim ne kadar ödeyecek...
Lüks konuta vergi! Peki kim ne kadar ödeyecek... Geçen şubat ayında ertelenen değerli konut vergisi 2021’de yürürlüğe girecek. Emlak vergisi değeri 5 milyon TL’nin üzerinde birden fazla konutu olanlar vergiye tabi olacak. Lüks bir konutta hisse sahibi olanlar da bu vergiyi ödeyecek. Türkiye sınırları içinde mesken nitelikli tek taşınmazı olanlar gelir durumuna bakılmaksızın muafiyet kapsamına alındı. Birden fazla bu nitelikte konutu olanlar en düşük değerdekini istisna tutup diğerlerini beyan edecekler.
22.10.2020 Ekonomi
İmar Kanunu'nda değişiklik Resmi Gazete'de
İmar Kanunu'nda değişiklik Resmi Gazete'de Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
20.02.2020 Gündem
Kentlerin siluetinin korunması yasal hüküm oldu
Kentlerin siluetinin korunması yasal hüküm oldu Gökdelenlere olanak sağlayan ‘kat serbest’ hakkı mevzuattan çıkarılırken, kentlerin ‘siluetinin’ korunması yasal hüküm oldu. Belediyeler, mevcut planlarda serbest olarak belirlenmiş yükseklikleri 1 Temmuz 2021’e kadar düzeltecek. Kaçak yapının cezası, değerine göre her bölgede farklı olacak. Bayburt’ta birim başına örneğin 10 lira uygulanan ceza, Maslak’ta aynı birimde 900 liraya çıkacak.
15.02.2020 Ekonomi
114 yıllık Perili Köşk icradan satılık!
114 yıllık Perili Köşk icradan satılık! Kadıköy'de bulunan "Küçük Dolmabahçe", "Saray Yavrusu" ve "Perili Köşk" gibi adlarla da anılan tarihi Ragıp Paşa Köşkü, alacaklı bankaların icra takibi sonucu satılacak.
14.02.2020 Gündem
İmar Kanunu'nda değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
İmar Kanunu'nda değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi TBMM Genel Kurulunda, Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı.
14.02.2020 Gündem
Değerli Konut Vergisi'nde değişiklik
Değerli Konut Vergisi'nde değişiklik Değeri 5 milyon liraya kadar olan mesken nitelikli taşınmazlar "değerli konut vergisi"ne tabi olmayacak.
11.02.2020 Gündem
Değerli konut vergisinde yeni gelişme!
Değerli konut vergisinde yeni gelişme! Değerli konut vergisi için beyanname verme süresi 20 Mart'a, vergi ödeme süresi ise 31 Mart'a ertelendi.
7.02.2020 Ekonomi
Kılıçdaroğlu'ndan yerli otomobil açıklaması
Kılıçdaroğlu'ndan yerli otomobil açıklaması CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,"Yerli otomobile karşı çıkmak Türkiye’nin çıkarları açısından doğru değil. Güney Kore’den önce biz yapmalıydık. Türkiye, teknolojideki hızlı devinimi yakalar ve bunu sürdürürse yerli otomobil yapabilir. Yerli otomobil yapmak mesele değil. Yaptığınız ürünü dünyaya satabilecek misiniz? Bana getirirlerse deneme yapabilirim. Sipariş vermedim" dedi.
4.01.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan önemli açıklamalar Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basın toplantısında konuştu. Kalın, "İdlib'te rejim ihlallerinin arttığını görüyoruz. Rusya tarafına sert bir mesaj gönderdik." derken, "Saldırıların bir an önce durmasını, bunun yeni bir ateşkesle hayata geçirilmesini bekliyoruz. Rus tarafından da temel beklentimiz bu." ifadelerini kullandı.
24.12.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! 'Değerli konut vergisi' yeniden düzenlenecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! 'Değerli konut vergisi' yeniden düzenlenecek TBMM'den 5 Aralık'ta geçen ve 7 Aralık'ta onaylanıp yürürlüğe giren 'değerli konut vergisi' yeniden düzenlenecek. Son dakika haberine göre yeni yılın ilk yasal düzenlemeleri arasında yer alacak olan, 'değerli konut vergisi'ne yeni kriterler gelecek.
24.12.2019 Ekonomi
İtiraz için 15 gününüz var!
İtiraz için 15 gününüz var! Değerli konut vergisi kapsamına Türkiye sınırları içerisinde bulunan ve tapuda konut (mesken) olarak kayıtlı bulunan taşınmazlar giriyor. Değeri 5 milyon lira ve üstü konutlar vergi kapsamında. Vergiye yönelik tebligatlar yapılmaya başlandı.
23.12.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Değerli Konut Vergisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki değerli konut vergisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.