Daraltılmış Bölge

Daraltılmış Bölge

Son dakika Daraltılmış bölge haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Daraltılmış bölge ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Daraltılmış bölge haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Daraltılmış Bölge

haberleri sayfasında son dakika yaşanan daraltılmış bölge gelişmeleri de dahil olmak üzere 116 daraltılmış bölge haberi bulunmuştur. Tüm daraltılmış bölge haberleri aşağıda listelenmiştir.
Seçim tarihi ile ilgili kritik gelişme! AK Parti ve MHP anlaştı, bir yıl içinde...
Seçim tarihi ile ilgili kritik gelişme! AK Parti ve MHP anlaştı, bir yıl içinde... Seçim tarihi ile ilgili kritik gelişme! Muhalefette Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan sık sık erken seçim açılaması yapsa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli seçimlerin 2023 Haziran ayında olacağını her defasında yineliyor. Aday ve erken seçim tartışmaları devam ederken, seçim kanunlarında değişikliklerin yolda olduğu ortaya çıktı. AK Parti ve MHP maddelerde uzlaştı, Meclis’e geleceği tarih belli oldu. Eğer yasa TBMM’de kabul edilirse o tarihten itibaren 1 yıl içinde erken seçim olamayacağı ve seçim barajında bazı değişiklikler yapılacağı belirtiliyor.
28.01.2022 Siyaset
Seçim barajıyla ilgili flaş gelişme! Ve sona gelindi
Seçim barajıyla ilgili flaş gelişme! Ve sona gelindi Cumhur İttifakı'nın hazırladığı, seçim barajını yüzde 10'dan yüzde 7'ye düşürülmesini ön gören kanun teklifinin 1-2 hafta içinde TBMM Başkanlığı'na sunulması bekleniyor.
25.01.2022 Siyaset
Seçim yasasıyla ilgili flaş gelişme! Ve değişiyor
Seçim yasasıyla ilgili flaş gelişme! Ve değişiyor AK Parti ve MHP, yeni seçim yasası üzerindeki görüşmelere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın yaptığı son toplantı ile noktayı koydu.
21.01.2022 Siyaset
Döviz kuru, enflasyon ve faiz... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail'e mesaj: Bu iş Türkiyesiz olmaz
Döviz kuru, enflasyon ve faiz... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail'e mesaj: Bu iş Türkiyesiz olmaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk ziyareti sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yeni ekonomi programıyla ilgili 'Yavaş yavaş, kademeli bir şekilde, aceleci olmadan kur da düşecek, faiz de aynı şekilde düşecek ve 2022 bizim en parlak yılımız olacak inşallah. 2023’e de zaten böyle gireceğiz. Bu enflasyonun da düşüşünü getirir, enflasyon düşecek.' dedi. Erdoğan, ABD’nin, Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de İsrail ve Güney Kıbrıs Rum kesimiyle birlikteki boru hattı projesinden desteğini çekmesiyle ilgili soruya 'Burada hep konuşulan nedir? Bu iş, Türkiyesiz olmaz. Çünkü eğer buradan Avrupa’ya gaz gidecekse bu ancak Türkiye üzerinden olur' cevabını verdi.
18.01.2022 Siyaset
Seçim barajı yüzde 7 oldu mu? Seçim barajı kaç, seçim barajı yüzde 7 olursa ne olur?
Seçim barajı yüzde 7 oldu mu? Seçim barajı kaç, seçim barajı yüzde 7 olursa ne olur? Seçim kanunu netleşiyor. Seçim barajının yüzde 7'ye indirilmesi başta olmak üzere, seçim ve siyasi partiler mevzuatında yapılacak değişiklikler konusunda uzlaşma sağlandı. Peki, Seçim barajı yüzde 7 oldu mu? Seçim barajı kaç, seçim barajı yüzde 7 olursa ne olur?
5.11.2021 Gündem
Flaş erken seçim hamlesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli...
Flaş erken seçim hamlesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli... Erken seçim tartışmaları gündemden düşmüyor. Muhalefet erken seçim isterken iktidar ise seçimlerin zamanında yapılacağını söylüyor. Tartışmalar sürerken iktidar cephesi erken seçim ile ilgili flaş bir hamle yapmaya hazırlanıyor.
4.10.2021 Siyaset
Seçim ile ilgili son dakika gelişmesi! AK Parti ve MHP karar verdi
Seçim ile ilgili son dakika gelişmesi! AK Parti ve MHP karar verdi Seçim yasasıyla ilgili son dakika gelişmesi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla AK Parti ve MHP'nin üzerinde çalıştığı seçim yasası düzenlemesinde iki kritik nokta üzerinde duruluyor. Bunlar, "Büyükşehirlerde 12 milletvekilli seçim bölgeleri oluşsun" ve "Muhtarlık seçimleri yerel seçimle birlikte mi yoksa ayrı mı yapılsın" olarak ortaya şekillendi.
21.09.2021 Siyaset
Cumhur İttifakı’nın oy oranı belli oldu! AK Partili Hamza Dağ canlı yayında açıkladı
Cumhur İttifakı’nın oy oranı belli oldu! AK Partili Hamza Dağ canlı yayında açıkladı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN TÜRK muhabiri Arda Erdoğan'ın sorularını cevapladı. Sosyal medya düzenlemesi eleştirilerini değerlendiren Dağ, “Siz yolda giderken birine hakaret ettiğinizde bir karşılığı nasıl oluyorsa aynı şeyi sosyal medya üzerinden değerlendirdiğiniz zaman müeyyidesi olması gerekiyor” dedi. Cumhur İttifakı’nın oy oranına ilişkin de açıklama yapan Dağ, “Cumhur İttifakı olarak AK Parti-MHP kendi oy oranımızı artırmaya bakıyoruz. Ve bugün itibarıyla 50'yi geçen bir durumumuz var. Allah'ın izniyle ben 2023 seçimlerde 2018'den daha fazla oyla inşallah ipi göğüsleyen yine Cumhur İttifakı olacak” ifadelerini kullandı.
15.09.2021 Siyaset
AK Parti ve MHP uzlaştı seçim barajı düşüyor!
AK Parti ve MHP uzlaştı seçim barajı düşüyor! AK Parti ile MHP arasında bir süredir devam eden Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası konusunda önemli adımlar atıldığı ve ikinci aşamaya geçildiği ortaya çıktı.
18.08.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron ve Miçotakis'e net mesaj: Üzerlerine gidiyoruz, gitmeye de devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Macron ve Miçotakis'e net mesaj: Üzerlerine gidiyoruz, gitmeye de devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs konusunda yürütülen müzakerelerin iki toplum arasında değil iki devlet arasında yürütülmesinin zamanının geldiğini belirterek Kıbrıs Türkü'nün müktesep hakları garanti altına alınmadan başlayacak bir müzakere sürecinin başarısızlığa mahkum olacağını kaydetti.
21.07.2021 Siyaset
Seçimle ilgili yeni gelişme! AK Parti ve MHP düğmeye bastı
Seçimle ilgili yeni gelişme! AK Parti ve MHP düğmeye bastı MHP, hazırladığı raporu AK Parti’ye verdi: “Seçim barajı yüzde 5 olsun. İttifak içi baraj uygulansın. Daraltılmış bölgeye itirazımız var.” Rapor Erdoğan’a sunulduktan sonra iki parti ortak çalışma yapacak.
18.06.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaderini değiştirebilir! AK Parti, MHP...
Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaderini değiştirebilir! AK Parti, MHP... AK Parti seçim yasasıyla ilgili değişiklikler için düğmeye bastı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, hukukçu milletvekilleriyle uzun süredir üzerinde çalıştıkları Seçim Yasası ve Siyasi Partiler yasası üzerindeki değişikliklerle ilgili bilgi verdi. Önemli değişikliklerin bulunduğu düzenlemenin 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkileyeceği de ifade ediliyor.
31.05.2021 Siyaset
Seçim barajı yüzde 7'ye iniyor! AK Parti düğmeye bastı
Seçim barajı yüzde 7'ye iniyor! AK Parti düğmeye bastı AK Parti'nin bir süredir üzerinde çalıştığı Siyasi Partiler Kanunu'nda değişiklik öngören taslak çalışması, Merkez Yürütme Kurulu'nda görüşüldü. Kuruldan MHP ile müzakere kararı çıktı. AK Parti'nin taslağında seçim barajının yüzde 7'ye indirilmesi, seçim bölgelerinin 7 vekille sınırlandırılması gibi düzenlemeler var.
28.05.2021 Gündem
Seçim barajı ile ilgili flaş açıklama!
Seçim barajı ile ilgili flaş açıklama! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Yazıcı, seçim barajına ilişkin "Barajı makul bir yere getirme şeklinde çabamız var. 7 mi olur 5 mi olur, hangisi doğru şeklinde bir çalışmalar yapıyoruz. 5 ile 10 arasında bir şey olacak" dedi. Yazısı partilere hazine yardımına ilişkin yaptığı açıklamada "Bu düzenlemelerle anlaşılır olmayı, sadeyi, karışık pozisyonlar oluşturmaktan yana değiliz. Seçim barajı ne düzeydeyse hazine yardımı alabilmenin şartı olacak. Barajı geçen hazine yardımı alabilecek" dedi.
11.03.2021 Gündem
AK Parti düğmeye bastı! Seçim barajı, ittifak, transferler...
AK Parti düğmeye bastı! Seçim barajı, ittifak, transferler... AK Parti’nin seçim yasası değişikliğiyle ilgili çalışması son aşamaya geldi. Taslak teklifte ittifak içi baraj uygulamasına gidilmemesi; Türkiye barajının yüzde 7’ye çekilmesi görüşü netleşti. Hazırlanan taslak teklifin 10 ila 15 maddeyi kapsayacak mini bir değişiklik paketi olacağı ifade edilirken, Türkiye’de seçim barajı, ittifaklar, milletvekili transferleri gibi başlıklarda atılacak adımlar netleşti.
11.03.2021 Siyaset
Numan Kurtulmuş'tan flaş açıklama: Mükemmel şekilde hazırlandı
Numan Kurtulmuş'tan flaş açıklama: Mükemmel şekilde hazırlandı Son dakika haberine göre; AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk ‘Özel Röportaj’ programında Ankara temsilcisi Dicle Canova’nın sorularını yanıtladı. Siyasi partiler ve seçim kanunu çalışmaları ile ilgili olarak bilgi veren Kurtulmuş, ''Seçim barajı konusunun da tartışılması lazım. Barajların da aşağıya çekilmesinin Türkiye demokrasisi açısından faydalı olacağını düşünüyorum'' dedi.
3.03.2021 Siyaset
Seçim barajı ile ilgili flaş karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu
Seçim barajı ile ilgili flaş karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunuldu AK Parti'nin, Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığında üzerinde bir süredir çalıştığı Siyasi Partiler ve Seçim Yasası taslağında sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçtiğimiz günlerde iki defa bir araya gelen komisyon, hazırladığı taslağa son şeklini verdi.
22.02.2021 Gündem
Seçim barajı düşecek mi? Seçim barajı nedir?
Seçim barajı düşecek mi? Seçim barajı nedir? Seçim barajı düşecek mi? Seçim barajı nedir? AK Parti’nin seçim ve siyasi partiler yasalarında yaptığı çalışmada taslak netleşiyor. Seçim barajının yüzde 7 olarak önerildiği taslakta, Sonradan kurulan parti gruplarına da bazı sınırlamalar getirilecek.
12.02.2021 Gündem
AK Parti'den flaş seçim barajı kararı!
AK Parti'den flaş seçim barajı kararı! AK Parti’nin seçim ve siyasi partiler yasalarında yaptığı çalışmada son noktaya gelindi. Seçim barajının yüzde 7 önerilmesi kesinleşti. Sonradan kurulan parti gruplarına, Meclis yönetiminde ve komisyonlarda görev verilmeyecek. Grup kurmak, seçime katılma şartı olmaktan çıkarılacak.
12.02.2021 Siyaset
Seçim barajı ile çalışmalarda sona gelindi! AK Parti harekete geçti
Seçim barajı ile çalışmalarda sona gelindi! AK Parti harekete geçti 2023 seçimlerine doğru siyasi partilerin baraj önerileri de gündemde. AK Parti'nin çalışması tamamlandı. MHP ile bir araya gelerek hem baraj hem de seçim kanunlarına ilişkin değerlendirme yapılması bekleniyor. CHP'den de "Bu sistemde baraj hiç olmamalı, parlamenter sistemde yüzde 5 olabilir" açıklaması geldi.
9.02.2021 Siyaset
AK Parti ve MHP düğmeye bastı! Seçim ve siyasi partiler...
AK Parti ve MHP düğmeye bastı! Seçim ve siyasi partiler... MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları ile birlikte siyasi partiler ve seçim yasalarında yapılacak değişiklik tekrar gündeme geldi. Bu kapsamda üstünde durulan en önemli konulardan biri ittifakların durumu. AK Parti, siyasi partiler ve seçim yasaları için değişiklikleri için bir komisyon oluşturmuştu. Komisyon çalışmalarını yaptı ve alternatifli bir taslak hazırladı.
15.01.2021 Gündem
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak?
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak? 25 Haziran 2023'te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimine daha çok süre varken muhalefet partilerinde daha şimdiden kimin aday olacağının belirlenmesi için süreç başladı. Masada bir çok isim yer alıyor.
13.10.2020 Siyaset
AK Parti'den barajı ile ilgili dikkat çeken çalışma
AK Parti'den barajı ile ilgili dikkat çeken çalışma AK Parti seçim kanunu ve siyasi partilere ilişkin mevzuatta değişiklik için harekete geçildi. Buna göre; seçime ittifak yapmadan girecek partiler için baraj düşürülecek. 'Kiralık vekil' olayının önüne geçilebilmesi adına, 'Meclis’te grubu bulunması' şartı kaldırılacak. Muhtarlık seçimleri için ikamet değişikliği yaşanmaması için, bu seçimlerin genel seçimlerden ayrı bir zamanda yapılması da gündeme alındı.
20.06.2020 Gündem
Seçim sistemi değişiyor mu? Daraltılmış bölge seçim sistemi nedir?
Seçim sistemi değişiyor mu? Daraltılmış bölge seçim sistemi nedir? Tartışmaları bir süre önce başlayan Siyasi Partiler ve Seçim Yasa değişiklikleri kapsamlı ve geniş bir çalışmaya dönüştürülüyor. AK Parti’de kurulan komisyonun hazırladığı çalışma yeni ittifak modelleri, seçim barajı, daraltılmış bölge gibi konuları da içeriyor. Seçim sistemi ile ilgili yapılan çalışma "Erken seçim olacak mı? Seçim sistemi değişiyor mu?" sorularını gündeme getirdi. Peki, Seçim sistemi değişiyor mu? Daraltılmış bölge seçim sistemi nedir? Seçim barajı değişiyor mu? İşte seçim sistemi, seçim barajı, daraltılmış bölge seçim sistemi ile ilgili merak edilenler...
8.06.2020 Gündem
Seçim mevzuatı değişiyor! Seçim barajı...
Seçim mevzuatı değişiyor! Seçim barajı... İttifak uygulamasının seçim barajını fiilen ortadan kaldırdığı yorumları yapılırken, barajın ittifak yapan partilerin en az yüzde 5 oy almaları şekline dönüştürülebileceği iddia ediliyor. Bu durumda küçük partiler ittifak aracılığıyla Meclis’e giremeyecek.
8.06.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Daraltılmış Bölge ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki daraltılmış bölge haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.