Çumra

Çumra

Son dakika çumra haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çumra ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çumra haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çumra

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çumra gelişmeleri de dahil olmak üzere 255 çumra haberi bulunmuştur. Tüm çumra haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çarşamba Çayı tabanında çok sayıda obruk ve yarık oluştu!
Çarşamba Çayı tabanında çok sayıda obruk ve yarık oluştu! Konya'nın Çumra ilçesinde 3 farklı bölgede, Çarşamba Çayı’nın tabanında irili ufaklı 10’un üzerinde obruk ve yer yarıkları oluştu. Bölgede inceleme başlatan Konya Teknik Üniversitesi Obruk Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fetullah Arık, Apa Barajı’ndan ovaya aktarılan 54 metreküplük su çıkışını 15 metreküpe indirerek, obruk oluşan bölgelere verilen suyu başka bir kanala aktarıldığını söyledi.
29.04.2024 Gündem
23 Nisan kutlamaları için Yıldız Dağı’na tırmanan emekli öğretmen kayboldu! Arkadaşları yoruldukları için tırmanışa devam etmedi..
23 Nisan kutlamaları için Yıldız Dağı’na tırmanan emekli öğretmen kayboldu! Arkadaşları yoruldukları için tırmanışa devam etmedi.. Mersin'in Toroslar ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Yıldız Dağı’na tırmanan Konya Selçuk Üniversitesi'nden emekli öğretim üyesi Mustafa Taşpınar, iki arkadaşıyla bölgeye gittiği, onlar yorulunca Ereğli ilçesinden gelen dağcılarla zirveye çıktığı kaydedildi.
26.04.2024 Gündem
23 Nisan kutlamaları için Yıldız Dağı’na tırmanan emekli öğretmen kayboldu!
23 Nisan kutlamaları için Yıldız Dağı’na tırmanan emekli öğretmen kayboldu! Mersin'in Toroslar ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Yıldız Dağı’na tırmanan Konya Selçuk Üniversitesi'nden emekli öğretim üyesi Mustafa Taşpınar için arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.
25.04.2024 Gündem
Rapor alan herkesi ilgilendiriyor! 'Hastayım' deyip iş göremezlik raporu aldı, hayatının şokunu yaşadı
Rapor alan herkesi ilgilendiriyor! 'Hastayım' deyip iş göremezlik raporu aldı, hayatının şokunu yaşadı Konya'da fizyoterapist Sait U. (37), hastaneye gitmeden 4 gün iş göremez raporu alıp, tatile gitti. Durumu fark eden rehabilitasyon merkezi sahibi Mehmet Evrim'in şikayetiyle soruşturma başlatılıp, dava açıldı. Savcı, Sait U.'ya 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Resmi belgede sahtecilik' suçlarından toplam 15 yıla kadar; raporu düzenleyen doktor Ömer Tayyip Ç. ve hemşire Esra T.'ye ise 'Resmi belgede sahtecilik' suçundan 8'er yıla kadar hapis cezası istedi.
11.04.2024 Gündem
Yeniden Refah Partisi Konya il başkanı istifa etti
Yeniden Refah Partisi Konya il başkanı istifa etti Konya'da 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 6 ilçeyi kazanan Yeniden Refah Partisi (YRP) İl Başkanı Temel Peker, istifa etti.
1.04.2024 Gündem
Konya yerel seçim sonuçları 2024: Konya belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Konya'de hangi aday yüzde kaç oy aldı?
Konya yerel seçim sonuçları 2024: Konya belediyesi hangi parti? 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde Konya'de hangi aday yüzde kaç oy aldı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri bugün yapıldı. Mahalli İdareler seçimleri için milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandık başına gitti. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarını bitirdiği saat 21:00'dan itibaren sonuçlar aktarılmaya başlandı. Sonuçları en çok merak edilen illerin başında Konya geldi. Konya yerel seçim sonuçları 31 Mart 2024 Pazar akşamı belli olmaya başladı. Konya Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının aldıkları oy oranları merak edildi. Konya'de yaşayan ve oy kullanan vatandaşar hangi adayın önde olduğunu haberimizden öğreniyor. İşte 31 Mart 2024 Konya yerel seçim sonuçları ve adayların aldıkları oy oranları...
31.03.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu rekoru açıkladı: 2 yılda 2 milyon 423 bin 868 yolcu
Bakan Uraloğlu rekoru açıkladı: 2 yılda 2 milyon 423 bin 868 yolcu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman- Konya- Ankara, Karaman - Konya- İstanbul YHT hattı ile seyahat rekoru kırıldığını ifade ederek 2 yılda 2 milyon 423 bin 868 yolcunun seyahat ettiği bilgisini paylaştı.
7.01.2024 Gündem
Köylüler tedirgin! Sayılar giderek artıyor, gaz çıkışları başladı
Köylüler tedirgin! Sayılar giderek artıyor, gaz çıkışları başladı Konya'da yer altı sularının çekilip, toprağın göçmesiyle oluşan obrukların sayıları 2 bin 500’ü bulurken, yeni oluşanların bazılarında volkanik gaz çıkışı görülmeye başlandı. Konya Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Arif Delikan, bu yıl obruklarda daha dinamik bir dönemin yaşandığını belirterek, ''Ekmekçi yaylasında şubat ayında 30 metrelik çerçeve çizen obruk ise yarım metre kadardı. 1 ay önce burada 2 saat boyunca müthiş bir gaz çıkışı gözlendi. Bunun ardından da 1,5 metrelik bir çökme oluştu. Burada gaz çıkışı devam ediyor ve bazı dönemlerde artıyor" dedi.
11.11.2023 Yaşam
İmam ve eşi evde öldürülmüş olarak bulunmuştu! İtiraf etti, kendini böyle savundu
İmam ve eşi evde öldürülmüş olarak bulunmuştu! İtiraf etti, kendini böyle savundu Konya’da evlerinde öldürülmüş olarak bulunan imam ve eşinin katil zanlısı olarak gözaltına alınan 26 yaşındaki oğulları tutuklandı. Zanlının cinayeti itiraf ederek, “Olaya aklım ermedi” diyerek kendini savunduğu öğrenildi.
2.06.2023 Yaşam
Sahte rapor alan çalışana hapis istemi!
Sahte rapor alan çalışana hapis istemi! Konya'da özel bir rehabilitasyon merkezinde fizyoterapist olarak çalışan Sait U. (37), hastaneye gitmeden 4 gün iş göremez raporu alıp, tatile gitti. Durumdan şüphelenen iş yeri sahibi Mehmet Evrim de, Sait U.'nun hastaneye rapor almaya hiç gitmediğini ve Mersin'de plajda çekilmiş fotoğraflarını tespit edince, suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından yapılan soruşturmanın ardından Sait U., 15 yıla kadar, raporu düzenleyen doktor Ömer Tayyip Ç. ve tanıdığı hemşire Esra T., 11’er yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.
26.03.2023 Çalışan Hakları
10 bin iş yeri için kura çekimlerinin ilk etabı 15 Mart’ta, 12 il ve ilçede, 3 bin 106 hak sahibi için yapılacak
10 bin iş yeri için kura çekimlerinin ilk etabı 15 Mart’ta, 12 il ve ilçede, 3 bin 106 hak sahibi için yapılacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ eliyle hayata geçirilen ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ara verilen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi projelerinde kura çekimlerine yeniden başlandı. Bakan Kurum, resmî sosyal medya hesabından, “İlk İş Yerim” için kura çekimlerine başlandığını duyurarak, “250 alt sektörü harekete geçiren ‘İlk Evim, İlk İş Yerim’ projemizle istihdamı destekliyor, vatandaşımızı iş sahibi de yapıyoruz. Konut ve arsa kuralarımız devam ederken sıra iş yerlerine geldi. 12 ilde, 3 bin 106 iş yeri için 15 Mart’ta kuraları çekmeye başlıyoruz.” ifadelerini kullandı. Bu arada altyapısı tamamlanmış, imar planı hazırlanmış 1 milyon “İlk Evim Arsa” kuraları da 13-17 Mart tarihleri arasında, 23 ilde, 21 bin 120 hak sahibi için çekilecek.
12.03.2023 Ekonomi
Eski nişanlısının yüzüne kimyasal atan sanık: Susturmak için yaptım
Eski nişanlısının yüzüne kimyasal atan sanık: Susturmak için yaptım   Konya'da, 'Su sayacına bakacağız abla' diyerek açtırdığı kapıdan eski nişanlısı Merve Küçüktekin'in (28) yüzüne ve vücuduna kimyasal madde atan tutuklu Sabit Türk (26)  ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle yargılandığı davanın duruşmasında, "'Sıvının zarar verebileceğini bilmiyordum. Küfür ediyordu. Susturmak için bir anlık öfkeyle attım" dedi. 
16.01.2023 Yaşam
TOKİ Konya kura sonuçları sorgulama ve Konya TOKİ çekilişi canlı yayın izleme ekranı! Konya TOKİ kura sonuçları listesi 2022 ne zaman açıklanacak?
TOKİ Konya kura sonuçları sorgulama ve Konya TOKİ çekilişi canlı yayın izleme ekranı! Konya TOKİ kura sonuçları listesi 2022 ne zaman açıklanacak? Konya TOKİ kura çekilişi bugün saat 10.00 itibariyle canlı yayın ile noter huzurunda gerçekleşecek. TOKİ kura sonuçları canlı yayın ile takip edilebilecek. TOKİ sosyal konut kura çekilişi 6 ay içinde tamamlanacak. Buna göre 250 bin konutun hak sahibi 2023 yılının Mart ayı içerisinde belli olacak. Peki, Konya TOKİ kura sonuçları listesi 2022 ne zaman açıklanacak? TOKİ Konya kura sonuçları sorgulama ve Konya TOKİ çekilişi canlı yayın izleme ekranı…
5.12.2022 Ekonomi
Ekimde, Antalya'da 41,2 derece ile sıcaklık rekoru
Ekimde, Antalya'da 41,2 derece ile sıcaklık rekoru Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sıcaklık raporuna göre, Türkiye'de son 52 yılın en sıcak 12'nci ekim ayı yaşanırken, Antalya ise 41,2 dereceyle en yüksek sıcaklığın görüldüğü il oldu. Antalya ile birlikte 18 noktada ekstrem sıcaklık gerçekleşti.
28.11.2022 Yaşam
4 çocuklu çift, araçta ölü bulundu!
4 çocuklu çift, araçta ölü bulundu! Konya'da, 4 çocukları olan Fadime (42) ve Mehmet (42) Dağlı çifti, otomobilde tabancayla vurulmuş olarak ölü bulundu.
22.11.2022 Yaşam
Eski nişanlısının yüzüne kimyasal madde atan sanık ile ilgili dikkat çeken gelişme
Eski nişanlısının yüzüne kimyasal madde atan sanık ile ilgili dikkat çeken gelişme Konya'da "Su sayacına bakacağız" diyerek açtırdığı kapıdan eski nişanlısı Merve Küçüktekin'in (28) yüzüne kimyasal madde atan tutuklu Sabit Türk'ün (26) hakkında, savcılıkça iddianame hazırlandı. İddianamede Türk için 'canavarca hisle ve tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.
5.11.2022 Yaşam
Öldürülen Büyükşen çiftinin kızı: Tanıklar jandarmaya iftira atıyor
Öldürülen Büyükşen çiftinin kızı: Tanıklar jandarmaya iftira atıyor Konya'nın Karatay ilçesinde 4 yıl önce yanlış adrese girilerek öldürülen Necla (54) ve Metin Büyükşen (55) çifti cinayetinde azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan Esra Taş (28) ile sevgilisi Abdullah Başdemir (47), cinayeti işlediği öne sürülen Ertuğrul Çelik (47) ve yardım ettiği belirtilen tutuksuz sanık Zekeriya Okşen'in (40) yargılandığı davanın duruşmasında söz alan çiftin kızı Büşra Büyükşen (24), "Tanıklar jandarma tarafından baskı gördüğünü söyledi. Tek kaçış noktaları, jandarmaya iftira atmak" dedi.
26.10.2022 Gündem
Büyükşen çifti cinayeti davasında yeni gelişme
Büyükşen çifti cinayeti davasında yeni gelişme Konya'da komşularının adresine benzetilerek 4 yıl önce yanlışlıkla öldürülen Necla (54) ve Metin Büyükşen (55) çifti cinayetiyle ilgili azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan Esra Taş (28) ve sevgilisi Abdullah Başdemir (47), cinayeti işlediği öne sürülen Ertuğrul Çelik (47) ile olaya yardım ettiği belirtilen, tutuksuz Zekeriya Okşen'in (40) yargılanmasına devam edildi. Mahkemede tanık olarak dinlenen adres karışıklığı nedeniyle annesi ile babası Büyükşen çiftine benzetilen  Esra Taş'ın eski sevgilisi Hüseyin K., ''Öldürme olayıyla ilgili herhangi bir bilgim yok. Esra ile aramızda çıkan dedikodularla ilgili bir tehdit almadım. Sadece Esra Taş ile birlikteliğim vardı'' dedi.   
24.10.2022 Gündem
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak?
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? 'İlk Evim İlk İş Yerim' kampanyası kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak arsaların hangi illerde olacağı belli oldu. Peki, TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? İşte TOKİ arsa listesi…
11.10.2022 Ekonomi
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kapsamında duyurulan 'İlk Evim Arsa' ve 'İlk İş Yerim' projesindeki yerlerin hangi illerde yapılacağı belli oldu.
10.10.2022 Ekonomi
Denizde bulunan cesedin kimliği belli oldu
Denizde bulunan cesedin kimliği belli oldu Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki falezlerin 20 metre açığında bulunan cesedin Muhammet Doğan'a (48) olduğu belirlendi. Doğan'ın, Antalya'da yaşadığı ve mermer işi ile uğraştığı belirtildi.
16.08.2022 Yaşam
Sulama kanalında kaybolan Oğuz'un cesedi bulundu
Sulama kanalında kaybolan Oğuz'un cesedi bulundu  Konya'nın Çumra ilçesinde, dün serinlemek için girdiği sulama kanalında kaybolan Muhittin Oğuz Çay'ın (15), bu sabah dalgıç polisler tarafından cansız bedenine ulaşıldı. 
12.08.2022 Yaşam
Karısını öldürüp evin bodrumuna sakladı! 'Kayıp' yalanıyla iş yerine bunu sormuş...
Karısını öldürüp evin bodrumuna sakladı! 'Kayıp' yalanıyla iş yerine bunu sormuş... Konya'da, Bayram Süner, tartıştığı eşi Fadim Süner'i tabancayla vurarak öldürüp evinin bodrumuna sakladı. Evinin yakındaki iş yerine gidip, ‘Eşim kayboldu, güvenlik kamerasına bakabilir miyim?” deyince ortaya çıkan olay sonrası gözaltına alınan Bayram Süner, ifadesinde eşini öldürüp, cesedini bodruma sürükleyerek indirdiğini, burada da başına tabancanın kabzasıyla vurduğunu söyledi.
4.08.2022 Yaşam
MSB acı haberi duyurdu! 2 asker şehit oldu
MSB acı haberi duyurdu! 2 asker şehit oldu Milli Savunma Bakanlığı (MSB), tarafından yapılan açıklamada Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde, üs bölgesine açılan taciz ateşi sonucu 2 askerin şehit olduğu bildirildi.
7.07.2022 Gündem
Eski nişanlısının yüzüne kimyasal madde atmıştı! 1 gün önce keşif yapmış
Eski nişanlısının yüzüne kimyasal madde atmıştı! 1 gün önce keşif yapmış Konya'da, 'Su sayacına bakacağız' diyerek açtırdığı kapıdan Merve Küçüktekin'in (28) yüzüne kimyasal madde atan tutuklu Sabit Türk'ün (26), olaydan 1 gün önce, eski nişanlısının çalıştığı markete giderek çevreyi ve iş yerini gözleyip, keşif yaptığı ortaya çıktı. Güvenlik kamera kayıtlarıyla keşfi belirlediklerini söyleyen, Küçüktekin'in avukatı Aycan Ceylan, "Kamera kayıtlarında saldırganın, müvekkilime yönelik bu eylemi tasarladığı açıkça görülmektedir" dedi.
30.06.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Çumra ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çumra haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.