Cso

Cso

Son dakika CSO haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan CSO ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını CSO haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cso

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cso gelişmeleri de dahil olmak üzere 25 cso haberi bulunmuştur. Tüm cso haberleri aşağıda listelenmiştir.
12 yaşındaki şef, CSO’yu yönetecek
12 yaşındaki şef, CSO’yu yönetecek Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle gerçekleştireceği konserinde 6’ncı sınıf öğrencisi Atahan Dinç (12), şef ve solist olarak yer alacak.
19.04.2023 Kültür Sanat
İçecekte zorunlu depozito dönemi başlıyor! Tarih verildi
İçecekte zorunlu depozito dönemi başlıyor! Tarih verildi İçecek ambalajlarında 2023 yılından itibaren zorunlu depozito sistemi hayata geçirilecek. Uygulamanın maden suyunun diğer içeceklerle rekabetini zorlaştıracağını belirten Türkiye Maden Suyu Üreticileri Derneği Başkanı Ömer Kızıl, "Maden suyu firmalarının günlük satışlarının yüzde 35'lik bedelinin peşin ödemesi yükü kayıt dışılığı arttıracak" dedi.
18.11.2022 Ekonomi
Emine Erdoğan, Filistin Gençlik Orkestrası ve CSO sanatçılarının “Barış Konseri”ni izledi
Emine Erdoğan, Filistin Gençlik Orkestrası ve CSO sanatçılarının “Barış Konseri”ni izledi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, daveti üzerine Türkiye'ye gelen Filistin direnişinin sembolü Mariam Afifi'nin de yer aldığı Filistin Gençlik Orkestrası üyeleri ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) sanatçılarının verdiği "Barış Konseri"ni izledi.
19.07.2022 Gündem
Emine Erdoğan: Nerede insan, kadın ve çocuk hakları ihlal ediliyorsa kalbimiz orada atmalıdır
Emine Erdoğan: Nerede insan, kadın ve çocuk hakları ihlal ediliyorsa kalbimiz orada atmalıdır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Nerede insan hakları, kadın hakları, çocuk hakları ihlal ediliyorsa, hepimizin kalbi orada atmalıdır. Çünkü gerçek vicdan, dökülen tüm gözyaşlarına eşit yakınlıktadır” dedi.
18.07.2022 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın ilk kadın müdürü
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın ilk kadın müdürü Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nda (CSO) ilk kez kadın müdür göreve getirildi. Seçimle CSO müdürü olan flüt sanatçısı Sibel Ayhan Bayer, "1957'de CSO’nun kuruluşu hakkında 6940 sayılı yasa ve yönetmelik yürürlüğe girdiğinden beri her yıl martta seçimler yapılıyor. Bu kadar uzun sürede bir kadın müdürün olmaması ilginç. CSO’ya kadın eli değdi, diyebiliriz ama o kadın eli her zaman da var" dedi.
2.04.2022 Gündem
Kültür ve Turizm Bakanlığı'dan ramazan etkinlikleri
Kültür ve Turizm Bakanlığı'dan ramazan etkinlikleri Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenecek ramazan etkinlikleri, koronavirüs tedbirleri nedeniyle bu yıl televizyondan sanatseverlere ulaştırılacak.
15.04.2021 Kültür Sanat
Bitcoin'den yeni rekor! Bitcoin kaç TL?
Bitcoin'den yeni rekor! Bitcoin kaç TL? Bitcoin kaç TL? Kripto para piyasalarının en büyük hacimli birimi, artan kurumsal alımların desteğinde 58,330.57 dolarlık yeni zirveyi gördü.
22.02.2021 Ekonomi
İletişim Başkanı Altun: Türkiye markasını güçlendirmek için çalışacağız
İletişim Başkanı Altun: Türkiye markasını güçlendirmek için çalışacağız Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İletişimi milli çıkarlar doğrultusunda stratejik bir bakış açısıyla ele alıyoruz. Ülkemizin itibarını koruyacak ve yükseltecek bir anlayışla ulusal ve uluslararası boyutta çalışmalar gerçekleştiriyoruz." dedi.
13.01.2021 Gündem
Bakan Ersoy, yeni CSO binasını tanıttı
Bakan Ersoy, yeni CSO binasını tanıttı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara'da yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılacak yeni Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binasını, medyanın Ankara temsilcilerine tanıttı. Bakan Ersoy, CSO binasının yanında CerModern, Devlet Opera ve Balesi ile Resim Heykel Müzesi'nin bulunduğu bölgeyi kültür vadisi haline getirmek istediklerini söyledi.
2.12.2020 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'na 31 stajyer sanatçı alınacak
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'na 31 stajyer sanatçı alınacak Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'na sınavla 11 ayrı branşta 31 stajyer sanatçı alımı gerçekleştirilecek.
26.06.2020 Kültür Sanat
Duayen viyola sanatçısı Ruşen Güneş hayatını kaybetti
Duayen viyola sanatçısı Ruşen Güneş hayatını kaybetti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ve Londra Filarmoni Orkestrasında görev yapan, devlet sanatçısı, viyola virtüözü Ruşen Güneş, Londra'da 80 yaşında vefat etti. Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say Instagram hesabından "Sevgili dostum Ruşen Güneş vefat etti. Çok ama çok üzgünüm. Daha iki gün önce konuşmuştuk. Tüm sanat camiasının başı sağ olsun. Büyük bir değerdi, uzun yıllar Londra'da sanatını yapan büyük bir viyola üstadıydı. Onun için bir viyola eseri yazma sözüm vardı, yetişemedim. Nurlar içinde yatsın." paylaşımında bulundu.
30.05.2020 Gündem
Yüz binlerce sözleşmeli personele müjde! Bakan duyurdu...
Yüz binlerce sözleşmeli personele müjde! Bakan duyurdu... Bakan yüz binlerce kişiye müjdeyi verdi. Yeni düzenlemeyi duyuran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy "Bütün sözleşmeli personeli kapsayacak genel bir yönetmeliğe gidiliyor. 1 Ocak'tan itibaren bizim bütçede maaşlar, bu şekilde programlandı" şeklinde konuştu.
15.11.2019 Çalışan Hakları
CSO yeni sezon açılışı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı
CSO yeni sezon açılışı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni sezon açılışı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.
30.09.2019 Siyaset
Bakan Ersoy yeni AKM binası için tarih verdi
Bakan Ersoy yeni AKM binası için tarih verdi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Ersoy, ihalenin Kasım ayı içinde tamamlanacağını belirterek "Şubat ayından sonra 2 yıl içinde de Atatürk Kültür Merkezi'ni hizmete almayı planlıyoruz" dedi
1.11.2018 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Roma’yı ‘fethetti’
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Roma’yı ‘fethetti’ İtalya’nın başkenti Roma’da hafta sonunda CSO rüzgarı esti.
18.09.2017 Yaşam
Truecaller ve Google el ele verdi!
Truecaller ve Google el ele verdi! Truecaller ve Google milyonlarca kişinin daha iyi görüntülü görüşme yapabilmesi için bir araya geldi.
29.03.2017 Bilim ve Teknoloji
Hem hızlı hem de hesaplı!
Hem hızlı hem de hesaplı! Doğayı korumanın yollarından biri de kağıt tüketimini azaltmak. Bu aynı zamanda Türkiye ekonomisi için de tasarruf demek.
5.06.2015 Ekonomi
Fazıl Say’a ambargo iddiası
Fazıl Say’a ambargo iddiası Kültür Bakanlığı’nın, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın programındaki konserlerde Fazıl Say bestelerini çıkarttığı iddia edildi...
29.09.2021 Gündem
Counter-Strike Online’da büyük içerik güncellemesi!
Counter-Strike Online’da büyük içerik güncellemesi! EXON Avrupa’nın 10 Temmuz’daki devasa içerik güncellemesi ile renklenen Counter-Strike Online (CSO)’da Türk oyuncular patlamaları hissetmek üzereler. CSO Türkiye’deki tüm oyuncular için daha fazla silah, harita ve gelişmiş eşyaları takiben zombiler, terör
11.07.2013 Bilim ve Teknoloji
Rengim Gökmen görevden alındı
Rengim Gökmen görevden alındı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Müzik Direktörü Rengim Gökmen, CSO’daki görevinden alındı.
28.10.2011 Yaşam
'Tutuklu gazeteciler beni tedirgin ediyor'
'Tutuklu gazeteciler beni tedirgin ediyor' İshak Alaton: Tutuklu gazeteciler beni tedirgin ediyor...
15.04.2011 Ekonomi
Altını bırak, gümüşle paladyuma bak!
Altını bırak, gümüşle paladyuma bak! Avrupa’daki borç krizi altın, gümüş, paladyum ve bakır gibi değerli madenlerin 2010 yılında da değer kazanmasına neden oldu
27.12.2010 Ekonomi
Orkestrayı şoke eden not!
Orkestrayı şoke eden not! Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın anı defterindeki not görenleri şaşkına çevirdi
29.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Senfoni stüdyoya girip, albüm çıkaracak
Cumhurbaşkanlığı Senfoni stüdyoya girip, albüm çıkaracak Tarihi, Cumhuriyet’ten çok daha eskilere dayanan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), sanatseverleri geçen ay yenilenen salonunda ağırlamaya başladı.
12.12.2008 Arşiv
CSO kadrosuzluktan sustu
CSO kadrosuzluktan sustu Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası kadro eksiğini konservatuar öğrencileriyle gideriyordu. Ancak öğrenciler son provaya gelmeyince 80. yıl konseri iptal oldu
22.10.2003 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Cso ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cso haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.