Covid Aşısı

Covid Aşısı

Son dakika covid aşısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan covid aşısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını covid aşısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Covid Aşısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan covid aşısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 633 covid aşısı haberi bulunmuştur. Tüm covid aşısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dr. Alan Shoemaker kimdir, hangi aşı için ne dedi? Dr. Alan Shoemaker aşı açıklaması!
Dr. Alan Shoemaker kimdir, hangi aşı için ne dedi? Dr. Alan Shoemaker aşı açıklaması! Koronavirüs aşısının yan etkileri konusu henüz netlik kazanmamışken Amerikalı Doktor ve Yazar Dr. Alan Shoemaker'ın aşı hakkında yaptığı açıklamalarla şaşırttı. Peki, Dr. Alan Shoemaker kimdir, hangi aşı için ne dedi? İşte Dr. Alan Shoemaker aşı açıklaması…
29.11.2023 Gündem
Aşı olmadığı için işten atılana müjde! Geçersiz sayılacak
Aşı olmadığı için işten atılana müjde! Geçersiz sayılacak Dünyayı sarsan Covid sürecinin yankıları sürüyor. Covid aşısı olmadığı gerekçesiyle işten çıkartılan işçiye Bölge Adliye Mahkemesi'nden müjde geldi. Mahkeme; sırf aşı olmadığı gerekçesiyle, alternatif çalışma yöntemlerinin uygulanmadan iş sözleşmesinin feshinin geçerli olmadığına hükmetti.
10.08.2023 Çalışan Hakları
Astım ve KOAH’ta atak mevsimi başladı
Astım ve KOAH’ta atak mevsimi başladı  Solunum yolu hastalıklarında yaşanan artışın özellikle KOAH ve astım hastaları için risk oluşturduğuna işaret eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Seha Akduman, alerji veya viral enfeksiyonlar nedeni ile zayıflayan bağışıklık sisteminin KOAH ve astım hastalarının atak geçirmesine, yaşam kaybıyla sonuçlanabilecek zatürrelere neden olabileceğine dikkat çekti.
24.10.2022 Sağlık
Mrna kanser aşısı nedir, ne zaman çıkacak? Kanser aşısı tarihi…
Mrna kanser aşısı nedir, ne zaman çıkacak? Kanser aşısı tarihi… Prof. Dr. Uğur Şahin ve Prof. Dr. Özlem Türeci çifti kanser çalışmalarında geldikleri son durumu açıkladı. Koronavirüse karşı geliştirdikleri Biontech aşısıyla tarihe geçen Türk bilim insanları Özlem Türeci’yle Uğur Şahin, BBC’ye yeni bir röportaj verdi ve kanser aşısı tarihini açıkladı. Söz konusu açıklamanın ardından “Mrna kanser aşısı nedir, ne zaman çıkacak?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Kanser aşısı tarihi…
17.10.2022 Sağlık
Aşı olanlar ve olmayanlar arasında covid semptomları farklı! Küçük ama belirgin değişim, sonuçlar açıklandı...
Aşı olanlar ve olmayanlar arasında covid semptomları farklı! Küçük ama belirgin değişim, sonuçlar açıklandı... İngiltere'de iki yıldan uzun süre Covid-19 vakalarını izleyen yeni bir araştırmaya göre en az iki doz Covid-19 aşısı olduktan sonra hastalığa yakalanan kişiler arasında en yaygın beş semptom; burun akıntısı, baş ağrısı, hapşırma, boğaz ağrısı ve sürekli öksürük. Aşı olmamış kişilerde ise en sık rastlanan semptomlar sırsıyla baş ağrısı, boğaz ağrısı, burun akıntısı, ateş ve inatçı öksürük.
8.07.2022 Dünya
Uyuşturucudan ölünce hastane bahçesine bırakılmıştı! Elif'in ablası ile ilgili flaş karar
Uyuşturucudan ölünce hastane bahçesine bırakılmıştı! Elif'in ablası ile ilgili flaş karar İzmir'in Konak ilçesinde Elif Terziler'in (16) taksiyle hastaneye götürülürken yolda uyuşturucudan öldüğü ve cansız bedeninin hastane bahçesine bırakıldığı olaya ilişkin davada 3'ü tutuklu 8 kişinin yargılanmasına başlandı. Mahkeme heyeti, Terziler'in duruşmaya katılmayan tutuksuz yargılanan ablası Z.T. (21) hakkında yakalama kararı çıkartılmasına hükmetti.
17.05.2022 Yaşam
Avrupa'da kısıtlamalar kalktı, tatil rezervasyonları arttı! Türkiye'ye yoğun ilgi
Avrupa'da kısıtlamalar kalktı, tatil rezervasyonları arttı! Türkiye'ye yoğun ilgi Avrupa'daki birçok ülkenin seyahat kısıtlamalarını büyük oranda kaldırması; test ve karantina zorunluluğu gibi Covid önlemlerini büyük ölçüde yumuşatmaya hazırlanması, yaz tatili rezervasyonlarında artışa neden oldu.
10.02.2022 Ekonomi
Covid aşısı zorunluluğu başladı! Avusturya'da yasa bugün yürürlüğe girdi
Covid aşısı zorunluluğu başladı! Avusturya'da yasa bugün yürürlüğe girdi Avusturya'da bugün yürürlüğe giren yasayla, 18 yaşından büyük herkesin Covid-19 aşısı yaptırması zorunlu hale getirildi.
1.02.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında bozdurulan döviz miktarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında bozdurulan döviz miktarını açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomideki yeni yol haritası ve gündemdeki önemli konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kur korumalı TL Vadeli Mevduat Sistemi'nin açıklanmasından sonra TL mevduatlarının 23.8 milyar liranın üzerinde arttığını belirterek, "Amacımız yatırımcı, sanayici, tasarruf sahibi vatandaşlarımız için kur oynaklığını azaltmak, TL'yi değerli hale getirmek, TL'nin değerine itibar katmaktır. Kur düzeyi serbest piyasa işleyişi içerisinde olması gereken seviyeye kendisi gelecektir. Para yatağında akar, bu yatağını da şimdi buluyor, buldu, daha iyi olacak" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan üreticileri stokçulukla ilgili uyararak, "Fahiş fiyat ve stokçuluk gibi yollara lütfen tenezzül etmeyin. Bunların sonuçları ağır olacaktır. Döviz kurundaki düşüşleri fiyatlara yansıtmayanlara gereken yaptırımları uygulayacağımızı söylemek istiyorum" dedi.
24.12.2021 Siyaset
Ücretsiz olacak! Bakan Koca 'çok sürmeyecek' dedi ve duyurdu
Ücretsiz olacak! Bakan Koca 'çok sürmeyecek' dedi ve duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs nedeniyle Türkiye'de kısıtlama olup olmayacağı ile ilgili soruya "Türkiye'de yeni dönemde biz kapatmalarla salgın yönetimi düşünmüyoruz." dedi. Koca, koronavirüs tedavisinde kullanılan ''Molnupiravir' ilacıyla ilgili de konuştu, "Türkiye olarak zorunlu lisans vererek Türkiye'de üretimini birden fazla merkezde yaparak vatandaşı en ucuz maliyetle ücretsiz bu ilaçla buluşturmayı hedefliyoruz, bu çok sürmeyecek" ifadelerini kullandı.
23.11.2021 Gündem
Grip ile koronavirüs arasındaki fark nasıl ayırt edilir?
Grip ile koronavirüs arasındaki fark nasıl ayırt edilir? Vakaların artmasıyla birlikte vatandaşlarda büyük panik başladı. Koronavirüs ile grip arasındaki fark nasıl anlaşılır. İşte her iki hastalığın belirtileri ve arasındaki farklar.
30.09.2021 Sağlık
Hollanda'da 12 yaşındaki çocuk Covid aşısı olmasına izin vermeyen babasını mahkemeye verdi
Hollanda'da 12 yaşındaki çocuk Covid aşısı olmasına izin vermeyen babasını mahkemeye verdi Hollanda'da babasının Covid aşısı olmasına izin vermediği 12 yaşındaki çocuk mahkemeye başvurarak aşı olma hakkı kazandı
24.09.2021 Dünya
Biden son noktayı koydu! 80 milyon çalışana aşı zorunluluğu geldi
Biden son noktayı koydu! 80 milyon çalışana aşı zorunluluğu geldi Alınan tüm önlemlere ve devam eden aşılama kampanyalarına rağmen ortaya çıkan bulaşıcı varyantlar Kovid-10 salgınıyla mücadele hızımızı düşürdü. Aşı karşıtlığı ve bu grupların yaptığı karalama kampanyaları da aşılama hızını kesmeye başladı. Vaka ve ölüm sayılarında büyük artışların görüldüğü ABD'de ise Başkan Biden tartışmaları sonlandıracak açıklamayı yaptı.
10.09.2021 Dünya
12 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? Aşı randevusu alma ekranı!
12 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? Aşı randevusu alma ekranı! Aşılamada yaş sınırı 12'ye düştü. 12 yaş ve üstüne koronavirüs aşı randevuları sisteme tanımlandı. Aşılama tercihe bağlı olacak. Peki, 12 yaş ve üstü aşı randevusu nasıl alınır? İşte aşı randevusu alma ekranı!
6.09.2021 Gündem
Öğretmenler PCR testi yaptırmazsa ne olur? Öğretmenlerin kaçı aşılandı?
Öğretmenler PCR testi yaptırmazsa ne olur? Öğretmenlerin kaçı aşılandı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son yapılan Kabine toplantısı sonrası Covid-19 tedbirleriyle ilgili alınan kararları açıkladığı basın toplantısında, Covid aşısı olmayanlardan PCR testi istenmesine ilişkin yeni uygulamayı da anlattı. Erdoğan, okullarda 6 Eylül'de yüz yüze eğitimin başlamasıyla, aşı olmamış öğretmen ve personelden haftada en az 2 kez PCR testi yaptırması isteneceğini söyledi. Aşı olmayan üniversite öğrencileri ve üniversite çalışanlarından da düzenli test yapılması istenecek. Okulların açılmasına sayılı günler kala öğretmenlerin PCR testi araştırmaları yoğunlaştı. En çok merak edilenler de Öğretmenler PCR testi yaptırmazsa ne olur? sorusu oldu.
3.09.2021 Eğitim
PCR testi zorunluluğu ne zaman başlayacak? PCR testi ücretli mi? PCR testi nerelerde geçerli olacak?
PCR testi zorunluluğu ne zaman başlayacak? PCR testi ücretli mi? PCR testi nerelerde geçerli olacak? Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesi devam ediyor. Vaka sayılarındaki önlenemez yükseliş nedeniyle hükümet yeni tedbirler almaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre eylül ayında PCR testi zorunluluğu başlıyor. Türkiye'de koronavirüsle mücadelede yeni bir dönem başlıyor. Peki, PCR testi zorunluluğu ne zaman başlayacak? PCR testi ücretli mi? PCR testi nerelerde geçerli olacak? İşte PCR testi ile ilgili merak edilenler...
25.08.2021 Sağlık
Aşı kaygısı olanlara motivasyonel yaklaşım önemli!
Aşı kaygısı olanlara motivasyonel yaklaşım önemli! Covid-19 pandemisiyle mücadelede aşılamanın önemine işaret eden uzmanlar, aşıyı destekleyenler, aşıyı reddedenler ve aşıdan kaçınanlar diye üç grup olduğunu fark etmek gerektiğini vurguluyor. Uzmanlar, özellikle aşı kaygısı olanlarla motivasyonel yaklaşımlarla görüşmenin aşılanma oranlarını arttıracağını kaydetti. Uzmanlar, aşı olmadan önce ya da aşı olduktan sonra aşının biyolojik etkisinden bağımsız olarak ortaya çıkan bazı psikiyatrik belirtilere de dikkat çekiyor.
23.08.2021 Sağlık
Prof. Dr. Ertuğrul: Önlem alınmazsa vaka artışı...
Prof. Dr. Ertuğrul: Önlem alınmazsa vaka artışı... Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul, koronavirüs vaka sayılarındaki artışın, kademeli normalleşmeye geçildikten sonra insan hareketliliğinin artmasıyla başladığını söyledi. Önlem alınmazsa salgının sonbahara kadar artmaya devam edeceğini belirten Ertuğrul, “Herhangi bir kısıtlama veya önlem alınmazsa artışın devam edeceğini söyleyebiliriz. Önümüzdeki sonbahara kadar yani ağustos ayı boyunca sürekli olarak bir artış eğilimi olacaktır” dedi.
7.08.2021 Sağlık
Aşı olan herkese 100 dolar veriliyor! Para ve hediye çekleriyle teşvik
Aşı olan herkese 100 dolar veriliyor! Para ve hediye çekleriyle teşvik Dünyada aşılama çalışmaları hızla devam ederken, ülkeler vatandaşlarının aşı olmalarını teşvik etmek için bazı kampanyalar yürütüyor. Kimi ülkeler vatandaşlarına aşı olmaları için para verirken, kimi ülkelerde teşvik için hediye çekleri dağıtılıyor. ABD Başkanı Biden, ülkesinde yapılan bir kampanyadan örnek vererek, kampanya sonucunda aşılamanın arttığına dikkat çekti. Öte yandan İngiltere’de Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin önde gelen gıda ve seyahat işletmelerinden bazılarının gençleri aşıya teşvik etmek için bazı imkanlar sunduğu duyuruldu
3.08.2021 Dünya
Aşı zorunlu olacak mı? Aşı zorunluluğu gelecek mi?  Sağlık Bakanı Koca açıkladı!
Aşı zorunlu olacak mı? Aşı zorunluluğu gelecek mi? Sağlık Bakanı Koca açıkladı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca delta varyantının 36 ilde 750 kişide tespit edildiğini söyledi. Toplam vaka sayılarındaki artışa da dikkat çeken Koca, "Son bir haftaya baktığımızda özellikle düşmesi gereken vakanın düşmediğini, haftasonunun bir önceki haftasonuna göre yüzde 20'lere yakın bir artış olduğunu görüyoruz" dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Aşı yaptırmak zorunlu olacak mı?' sorusuna da yanıt verdi. Peki, Aşı zorunlu olacak mı? Aşı zorunluluğu gelir mi? İşte Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları...
13.07.2021 Gündem
Salgını bitirmek için 12 yaşından büyükler aşılanmalı!
Salgını bitirmek için 12 yaşından büyükler aşılanmalı! Solunum Derneği TÜSAD, aşı çalışmaları hızla sürerken 12 yaş üzeri çocukların aşılanmasının pandemisi ile mücadeleye önemli büyük katkısı olacağını belirtti. TÜSAD Çocuk Göğüs Hastalıkları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Ayşe Tana Aslan, “Ailedeki diğer bireylerin ve toplumun COVID-19 dan korunması için de çocuklar da aşılama programına alınmalı” çağrısında bulundu.
27.06.2021 Sağlık
Bakan Koca, Sinovac firmasını Türkiye'de yatırım yapmaya davet etti
Bakan Koca, Sinovac firmasını Türkiye'de yatırım yapmaya davet etti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans yöntemiyle görüşme gerçekleştirdiği Çinli Sinovac firması yetkililerini Türkiye'de yatırım yapmaya davet etti, aşı üretimini ortak gerçekleştirme önerisinde bulundu. Firma yetkilileri bu teklifi memnuniyetle karşıladıklarını, yatırım için ön inceleme yapacak teknik ekibi Türkiye'ye yönlendireceklerini bildirdi.
20.06.2021 Sağlık
Aşı olduktan sonra sigara içmek bağışıklığa zarar verir mi?
Aşı olduktan sonra sigara içmek bağışıklığa zarar verir mi? Türkiye koronavirüsle mücadelesinde yeni bir sürece girdi. Başlatılan kapsamlı aşı programı ile belirlenen gruplara aşılar uygulanmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı aşılama sürecine hız verirken yerinde aşı uygulamasını da devreye aldı. Vatandaşlar bakanlığa bağlı e-Nabız, MHRS ve Alo 182 ile randevularını alıyor. Alamayanlara da mobil aşılama ile ulaşılacak. Aşılama yoğun bir şekilde devam ederken pek çok kişi de aşı öncesi ve sonrası merak ettikleri soruları araştırıyor. Peki, Aşıdan sonra sigara içilir mi? Covid aşısı olduktan sonra sigara içilir mi? Aşı olduktan sonra sigara içmek zararlı mı? Aşı olduktan sonra sigara içmek bağışıklığa zarar verir mi? İşte uzmanların aşı sonrası sigara ile ilgili verdiği bilgiler...
17.06.2021 Sağlık
Randevusuz aşı olunur mu, randevu almadan aşı olabilir miyim? Randevusuz covid aşısı…
Randevusuz aşı olunur mu, randevu almadan aşı olabilir miyim? Randevusuz covid aşısı… Randevusuz covid aşısı olur mu, randevu almadan aşı olabilir miyim? Sosyal Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) kayıtlı tüm çalışanların Covid-19 aşı programına dahil edilmesi üzerine randevu sisteminde sıkıntı yaşandı. Yoğunluğun önüne geçebilmek adına bazı merkezlerde sırası gelenlere randevusuz aşı yapılmaya başlandı. Doç. Dr. Ümit Savaşçı, sistemde yaşanan sorun nedeniyle sırası gelenlere randevusuz aşı yapılabildiğini belirtti.
16.06.2021 Gündem
Kimler aşı olabiliyor, Covid aşısı olmak zorunlu mu?
Kimler aşı olabiliyor, Covid aşısı olmak zorunlu mu? Aşı olmak zorunlu mu, kimler aşı olabiliyor? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) kayıtlı tüm işçi ve memurların aşı programına dahil edildiğini duyurdu. Peki, kaç kişi aşı oldu?
15.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Covid Aşısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki covid aşısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.