Gazete Vatan Logo

Dr. Alan Shoemaker kimdir, hangi aşı için ne dedi? Dr. Alan Shoemaker aşı açıklaması!

Koronavirüs aşısının yan etkileri konusu henüz netlik kazanmamışken Amerikalı Doktor ve Yazar Dr. Alan Shoemaker'ın aşı hakkında yaptığı açıklamalarla şaşırttı. Peki, Dr. Alan Shoemaker kimdir, hangi aşı için ne dedi? İşte Dr. Alan Shoemaker aşı açıklaması

Dr. Alan Shoemaker kimdir, hangi aşı için ne dedi? Dr. Alan Shoemaker aşı açıklaması!

Koronavirüs aşılarının yan etkileri için yapılan açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Amerikalı Doktor ve Yazar Dr. Alan Shoemaker, bir toplantıda canlı yayında yaptığı açıklamalarla izleyenleri hayrete düşürdü. Peki, Dr. Alan Shoemaker ne dedi, kovid-19 aşısı olanlar kaç yıl yaşayacak? Dr. Alan Shoemaker kimdir, hangi aşı için açıklama yaptı?

DR. ALAN SHOEMAKER AŞI İÇİN NE DEDİ?

Dr. Alan Shoemaker, Covid aşısı olanlarda %5 ila %9 oranında kalp hasarı geliştiğini, bunun da her bir milyon kişide 50 bin ila 90 bin kişi arasında ölüme yol açabileceğini iddia etti.

Shoemaker, “Miyokardit tanısı konulan insanların yarısı 5 yıl içinde, %75’i 10 yıl içinde ölecek” dedi. İddiaların bilimsel bir dayanağı olmadığı ve aşı karşıtı bir propaganda olduğu da belirtilen iddialar arsında yer alıyor.

DR. ALAN SHOEMAKER KİMDİR?

1975 yılında Queen's University'den mezun olan ve 1998 yılından bu yana bağımsız pratisyen olarak görev yapan Shoemaker, özellikle COVID-19 pandemisi ve ilgili konularda sosyal medya ve dijital platformlarda yaptığı açıklamalar nedeniyle eleştiriliyor. 

Haberin Devamı

Doktor Christopher Alan Shoemaker'ın profesyonel davranışları, son zamanlarda ciddi tartışmaları beraberinde getiriyor.

MİYOKARDİT NEDİR?

Miyokardit kalpteki bu kasının iltihaplanması ya da enfeksiyonu olarak ifade edilir.alp kası kalbin büyük bir kısmını oluşturmaktadır. Kalp kası da diğer kaslar gibi iltihaplanabilir. Bakteriler, virüsler, mantarlar, otoimmün hastalıklar da buna neden olabilir.