Corona Virüs Aşısı

Corona Virüs Aşısı

Son dakika corona virüs aşısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan corona virüs aşısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını corona virüs aşısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Corona Virüs Aşısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan corona virüs aşısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 159 corona virüs aşısı haberi bulunmuştur. Tüm corona virüs aşısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! e- Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır?
Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! e- Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır? Sağlık Bakanlığı duyurdu! Hatırlatma dozu randevusu açıldı! Son yaptırdığı aşının üzerinden 6 ay geçenler için aşı randevusu randevu e-nabız sistemine tanımlandı. Peki, Covid aşı randevusu nasıl alınır? e-Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır? İşte Aşı randevusu alma ekranı!
10.07.2022 Sağlık
Omicron varyantıyla ilgili önemli uyarı! Ciddi hastalıklara sebep oluyor
Omicron varyantıyla ilgili önemli uyarı! Ciddi hastalıklara sebep oluyor Omicron corona virüs varyantının alt mutasyonu olan BA.2 virüsünün diğer mutasyonlara göre daha hızlı yayılmasının yanı sıra daha ciddi hastalıklara neden olabileceği belirtildi. Japonya’da yapılan araştırmada, BA.2’nin virüse karşı sahip olunan tedavileri engelleme yeteneği de olduğunun altı çizildi.
18.02.2022 Sağlık
Turkovac aşısı randevu alma! Turkovac randevu açıldı mı, Turkovac aşısı hangi hastanelerde yapılıyor?
Turkovac aşısı randevu alma! Turkovac randevu açıldı mı, Turkovac aşısı hangi hastanelerde yapılıyor? Turkovac randevu açıldı mı, Turkovac aşı randevusu nasıl alınır? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın artık şehir hastaneleri ile eğitim ve araştırma hastaneleri başta olmak üzere 81 ilde uygulanmaya başlandığını bildirdi. Alo 182 sisteminden randevu oluşturulabildiği gibi MHRS ve e nabız üzerinden de randevu alınabilecek. İşte Turkovac aşısı randevu alma…
8.02.2022 Sağlık
4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü?
4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü? Dördüncü doz corona virüs aşısının varyantlar üzerindeki etkisi merak ediliyordu! İsrail açıkladı! İsrail'de Sheba hastanesi tarafından yapılan çalışmada, corona virüsün Omicron varyantına karşı yeterince bağışıklık sağlayıp sağlamadığı araştırıldı. Peki, 4. doz aşı omicrondan koruyor mu? Omicron'un bulaşmasını engellemek mümkün mü? İşte detaylar…
18.01.2022 Sağlık
Turkovac aşısı ne zaman kullanılmaya başlanacak? Turkovac nerede üretiliyor?
Turkovac aşısı ne zaman kullanılmaya başlanacak? Turkovac nerede üretiliyor? Yerli corona virüs aşısı TURKOVAC'ın bugün itibarıyla acil kullanım onayı aldı. Seri üretimine başlandığı belirtilen aşının başta şehir hastaneleri olmak üzere yaygın kullanıma gireceği belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Covid-19 aşısı üreten bugün itibariyle 9 ülkeden biri olduk. Şu an dolum tesislerinin olduğu alandayız. Şu an dolum, etiketlenme ve ambalajlanma olan noktadayız." dedi. Peki, Turkovac aşısı ne zaman kullanılmaya başlanacak? Turkovac aşısı ne zaman çıkacak? Turkovac aşısında son durum ne? İşte detaylar...
22.12.2021 Sağlık
İngiltere'de iğnesiz aşı geliştirildi! Aşı olana 15 bin TL verecekler
İngiltere'de iğnesiz aşı geliştirildi! Aşı olana 15 bin TL verecekler İngiltere’de koronavirüs varyantları ve gelecekteki türlerine karşı “geniş kapsamlı koruma” sağlaması amacıyla iğnesi koronavirüs aşısı geliştirildi. Cambridge Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından geliştirilen aşının iğne yerine hava jeti kullandığı belirtilirken, yeni aşı için kullanılan DIOSvax adı verilen teknolojinin, virüsün nasıl mutasyona uğrayabileceğini tahmin ettiği ve yeni ortaya çıkan varyantları hedeflediği belirtildi. Aşının denemelerine başlanırken, iki doz aşı olmuş gönüllülere 785 sterlin (14 bin 850 TL) ödeneceği aktarıldı.
14.12.2021 Dünya
Aşı olmayan işçiye PCR tersti zorunluluğu var mı? Çalışanlara PCR testi zorunlu mu?
Aşı olmayan işçiye PCR tersti zorunluluğu var mı? Çalışanlara PCR testi zorunlu mu? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 81 ile genelge gönderdi. Buna göre corona virüs aşısı olmayan işçilere haftada bir kez PCR testi zorunluluğu getirildi. Uygulama 6 Eylül'de başlıyor.
3.09.2021 Çalışma Hayatı
Adetliyken korona aşısı olunur mu? Koronavirüs aşıları regl döngüsünü etkiliyor mu?
Adetliyken korona aşısı olunur mu? Koronavirüs aşıları regl döngüsünü etkiliyor mu? Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu’nda yer alan bilgilere göre, saat 00:10 itibariyle toplam 32 milyon 876 bin 636 aşı yapıldı. Son bilgilere göre, birinci doz uygulanan kişi sayısı 19 milyon 290 bin 582, ikinci doz uygulanan kişi sayısı da 13 milyon 586 bin 54 oldu. Koronavirüsle mücadelede aşı süreci devam ederken vatandaşların aşılarla ilgili merakı da aşı sırasının düşmesi, aşı önceliği olan mesleklerin art arda açıklanmasıyla arttı. Aşı konusunda merak edilen konulardan biri de korona ve regl ilişkisi oldu. Peki, Adetliyken korona aşısı olunur mu? Koronavirüs aşıları regl döngüsünü etkiliyor mu?
13.06.2021 Gündem
40 yaş aşı sırası ne zaman, 40 yaş aşı randevusu nasıl alınır?
40 yaş aşı sırası ne zaman, 40 yaş aşı randevusu nasıl alınır? 40 yaş ne zaman aşı olacak, 40 yaş aşı randevusu ne zaman açılacak? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19 aşısına ilişkin, "40 yaşa kadar indik. Yaşınız 40 veya üstüyse bu sabahtan itibaren randevu alabilirsiniz. Yüzde yüz katılım bekliyoruz." açıklamasında bulundu. Peki, 40 yaş aşı randevusu nasıl alınır? İşte aşı randevusu alma…
13.06.2021 Gündem
Biontech aşısı aile hekimliğinde yapılıyor mu? Biontech aşı randevusu nasıl alınır?
Biontech aşısı aile hekimliğinde yapılıyor mu? Biontech aşı randevusu nasıl alınır? Biontech aşısı aile hekimliğinde yapılıyor mu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, BioNTech aşılarının bugünden itibaren Aile Hekimlerinde uygulanabileceğini kaydetti. Peki, biontech aşı randevusu nasıl alınır?
8.06.2021 Gündem
50 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? 50 yaş üstü aşı başladı mı? (MHRS aşı randevu alma ekranı)
50 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır? 50 yaş üstü aşı başladı mı? (MHRS aşı randevu alma ekranı) Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 50 yaş üzeri vatandaşların aşı programının bugün başladığını açıkladı. Toplam yapılan aşı sayısı 29 milyona ulaştı. Bir yandan ikinci doz aşı çalışmaları devam ederken, ilk doz aşıda sıra 50 yaş üstü vatandaşlara geldi. Peki, 50 yaş üstü aşı randevusu nasıl alınır?
1.06.2021 Gündem
Menopoz sonrası dönemde olan kadınlar dikkat! Korona aşısı...
Menopoz sonrası dönemde olan kadınlar dikkat! Korona aşısı... Bilim insanları, yeni tip corona virüs aşısı olan ve menopoz sonrası dönemde bulunan kadınların beklenmedik kanamalar yaşadıklarını belirterek, aşı ve adet döngüsü arasındaki ilişkinin araştırıldığını ifade etti. Durumun geçici olduğunu ve endişelenecek bir şey olmadığını vurgulayan araştırmacılar, Covid-19'a karşı korunmanın faydalarının diğer risklerden çok daha ağır bastığını açıkladı.
20.05.2021 Sağlık
Pandemi ne zaman sona erecek? Tarih verdi
Pandemi ne zaman sona erecek? Tarih verdi ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un kurucusu Bill Gates koronavirüs pandemisinin ne zaman sonra ereceği hakkında açıklamalarda bulundu. Gates pandemi için bir de bitiş öngörüsünü tarih vererek açıkladı.
26.04.2021 Gündem
55 yaş üstü aşı başladı mı? 55 yaş üstü aşı randevusu alma-sorgulama
55 yaş üstü aşı başladı mı? 55 yaş üstü aşı randevusu alma-sorgulama 55 yaş üstü aşı süreci başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 55 yaş üstü vatandaşların aşı sırasının geldiğini açıkladı. 55 yaş üstü vatandaşlar aşı için randevu alabilecek. İşte 55 yaş üstü aşı randevusu alma-sorgulama…
19.04.2021 Gündem
Öğretmen aşı randevusu nasıl alınıyor? E Nabız-MHRS aşı randevusu alma…
Öğretmen aşı randevusu nasıl alınıyor? E Nabız-MHRS aşı randevusu alma… Öğretmen aşı randevusu nasıl alınır? Aşı randevusu almak isteyen öğretenler nasıl aşı randevusu alacaklarını sorguluyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı yayında 81 ilde yeniden uzaktan eğitime geçilmesi ihtimali var mı?" sorusuna 125 bin öğretmenin de birkaç gün içinde aşılanacağını duyurmuştu. Öğretmenlerin aşılanma süreci başladı. E Nabız-MHRS aşı randevusu alma…
13.04.2021 Eğitim
Aşı ne zaman gelecek? 2. Parti (yeni aşı) ne zaman gelecek, Cumhurbaşkanı aşı açıklaması!
Aşı ne zaman gelecek? 2. Parti (yeni aşı) ne zaman gelecek, Cumhurbaşkanı aşı açıklaması! Yeni aşı ne zaman gelecek? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İkinci parti aşımız, nasip olursa onayı çıktı Çin'den. Büyük ihtimalle bu hafta sonuna kadar gelebilir" dedi.
22.01.2021 Gündem
Nasıl aşı olurum? Aşı sıramı nasıl öğrenirim? Aşı grubu öğrenme ve Sağlık bakanlığı aşı takvimi!
Nasıl aşı olurum? Aşı sıramı nasıl öğrenirim? Aşı grubu öğrenme ve Sağlık bakanlığı aşı takvimi! Sağlık Bakanlığı, corona virüs aşısı olanların internet üzerinden anlık takibinin yapılabilmesi için ''Covid-19 Aşısı Bilgilendirme Platformu'' oluşturdu. Platformda yer alan bilgiye göre saat 13.30 itibariyle Türkiye'de 691 bin 742 kişi aşılandı. İşte Nasıl aşı olurum? diyenler için aşı grubu öğrenme ve Sağlık bakanlığı aşı takvimi!
13.06.2022 Gündem
İngiltere, AstraZeneca/Oxford aşısının kullanımını onayladı
İngiltere, AstraZeneca/Oxford aşısının kullanımını onayladı AstraZeneca ve Oxford tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı, İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Dairesi (MHRA) tarafından onaylandığı açıklandı.
30.12.2020 Dünya
Aşı ne zaman başlayacak? Bilim Kurulu aşı açıkladı! Aşı zorunlu mu olacak?
Aşı ne zaman başlayacak? Bilim Kurulu aşı açıkladı! Aşı zorunlu mu olacak? Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında "aşı" gündemiyle toplandı. Toplantı sonrası Bakan Koca'nın yaptığı yazılı açıklamada aşılanmanın 4 aşamada yapılacağını belirtildi. 11 Aralık'tan sonra gelecek aşı ilk aşamada sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile yaşlı, engelli, koruma evlerinde kalanlar gibi toplu ve kalabalık yerlerde yaşayan yetişkinlere yapılacak.
3.12.2020 Gündem
Koronavirüse karşı 10 kat koruma sağlayabilen aşı geliştirildi
Koronavirüse karşı 10 kat koruma sağlayabilen aşı geliştirildi ABD’li bilim insanları yeni tip koronavirüsün hareketlerini taklit etmek üzere eğitilmiş nano partiküller içeren deneysel bir koronavirüs aşısı geliştirdiklerini açıkladı. Fareler ve maymunlar üzerinde yapılan deneylerde, aşının virüsü etkisiz hale getiren antikorların sayısını 10 kat artırdığı ve koronavirüsün diğer mutasyonlarına karşı koruma sağladığı görüldü.
4.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Uzman isim corona virüs aşısı için tarih verdi!
Uzman isim corona virüs aşısı için tarih verdi! Aşı Bilimi Derneği Başkanı Prof. Dr. Gürüz, dünya genelinde çalışmaları devam eden yeni tip corona virüs (Kovid-19) aşısının en geç mart ayı sonunda hazır olacağına inandığını söyledi.
21.10.2020 Gündem
DSÖ'den corona virüs aşısı açıklaması
DSÖ'den corona virüs aşısı açıklaması Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip koronavirüs aşısının regülatörlerin onayına sunulmak üzere aralık ayı veya 2021'in başında hazır olacağını bildirdi.
13.10.2020 Dünya
DSÖ: Corona virüs aşısı yıl sonuna kadar hazır olabilir
DSÖ: Corona virüs aşısı yıl sonuna kadar hazır olabilir DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yeni tip corona virüse (Kovid-19) karşı bir aşının yıl sonuna kadar hazır olabileceğini bildirdi.
6.10.2020 Dünya
Corona virüs ne zaman bitecek? Corona virüs aşısı ne zaman kullanılacak? Bill Gates'ten yeni açıklama!
Corona virüs ne zaman bitecek? Corona virüs aşısı ne zaman kullanılacak? Bill Gates'ten yeni açıklama! Bill Gates corona virüsün biteceği tarih ile ilgili tahminlerini paylaştı. Gates corona virüs salgınının tarihin en iyi senaryo olduğu iddiası yineledi. Peki, Corona virüs ne zaman bitecek? İşte Bill Gates'in corona virüs ile ilgili iddiaları ve corona virüsün biteceği tarih...
23.09.2020 Dünya
Corona virüs aşı çalışmalarında son durum ne?
Corona virüs aşı çalışmalarında son durum ne? Tüm dünyayı etkisi altına alan pek çok insanın ölümüne neden olan corona virüs nedeniyle gözler corona virüs aşı çalışmalarında. Dünya çapınca toplam 170'den fazla aşı çalışması yürütülüyor. Çin ve Rusya'nın yanı sıra Türkiye'nin aşı çalışmaları da yakından takip ediliyor. Peki, Corona virüs aşı çalışmalarında son durum ne? İşte corona virüs aşı çalışmaları hakkında merak edilenler...
21.09.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Corona Virüs Aşısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki corona virüs aşısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.