Çocuklarda Beslenme

Çocuklarda Beslenme

Son dakika çocuklarda beslenme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çocuklarda beslenme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çocuklarda beslenme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çocuklarda Beslenme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çocuklarda beslenme gelişmeleri de dahil olmak üzere 637 çocuklarda beslenme haberi bulunmuştur. Tüm çocuklarda beslenme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karlı ve yağışlı havalar geliyor! İşte uzman isimden kışın beslenmenin altın kuralları
Karlı ve yağışlı havalar geliyor! İşte uzman isimden kışın beslenmenin altın kuralları Karlı ve yağışlı havalar sıcak günlerin yerini almaya başladı. Kış mevsiminde hava sıcaklığının düşmesi ile birlikte yetişkin ve çocuklarda beslenme değişiklikleri görüldüğünü ifade eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Güngör, sağlıklı hayatın sürdürülmesi için mevsimine uygun sağlıklı beslenme ile ideal kilonun korunmasının önemli olduğunu söyledi.
31.10.2023 Yaşam
Çocuklarda beslenme bozukluğuna yol açıyor! Bu belirtilere dikkat!
Çocuklarda beslenme bozukluğuna yol açıyor! Bu belirtilere dikkat! Çocuklarda beslenme bozuklukları, yutma bozukluğu ile birlikte veya bağımsız görülebiliyor. Beslenme ve yutma için gerekli becerilerin anne karnında gelişmeye başladığını belirten uzmanlar, yeni doğanlarda beslenme becerilerinin reflekslerle gerçekleştiğini ifade ediyor. Uzmanlar; erken doğum, nörolojik bozukluklar ve duygusal temelli zorluklar nedeniyle kaynaklı ortaya çıkabilen beslenme ve yutma bozukluklarında belirtilere önem verilerek tedaviye başlanmasını tavsiye ediyor.
4.02.2022 Sağlık
SMA hastalığı nedir? SMA hastalığı tedavisi var mı? SMA Bilim Kurulu toplanıyor!
SMA hastalığı nedir? SMA hastalığı tedavisi var mı? SMA Bilim Kurulu toplanıyor! SMA Bilim Kurulu toplanıyor! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanacak Kurul Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastaları için tedavi alternatifleri ve ülke genelinde başlatılacak tarama çalışmalarını ele alacak. Peki, SMA hastalığı nedir? SMA hastalığı tedavisi var mı? İşte detaylar…
2.12.2021 Sağlık
Çocukların beslenme çantasından eksik etmeyin! Hastalıklardan koruyor!
Çocukların beslenme çantasından eksik etmeyin! Hastalıklardan koruyor! Okulların açılmasıyla birlikte ebeveynler hem çocukların beslenmesi hem de bağışıklığın güçlendirilmesi ile ilgili uzman tavsiyelerini yakından takip ediyor. Çocukların gelişimleri ve bağışıklığın güçlendirilmesinde sütün önemine dikkat çeken uzmanlar, çocukların beslenme çantalarında mutlaka sütün bulunması gerektiğini belirtiyor.
27.09.2021 Sağlık
Çocuklarda sağlıklı beslenme önerileri!
Çocuklarda sağlıklı beslenme önerileri! Günümüzde yeterli ve dengeli beslenmeyen insan nüfusunun önemli bir bölümü, yanlış beslenme sonucunda meydana gelen hastalıklara karşı maddi ve manevi mücadele veriyor. Çocukların önemli bir yüzdesinin besinlere erişimde güçlük çektiğini ve eğitimsizlik nedeniyle yanlış beslenmeye maruz kaldığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, çocuklarda sağlıklı beslenme ile ilgili tüm merak edilenleri anlattı.
8.08.2021 Sağlık
Çocuklarda obezitenin önüne geçmek için 10 ipucu!
Çocuklarda obezitenin önüne geçmek için 10 ipucu! Tüm dünyada çocuklarda obezite hızla yaygınlaşıyor. Uzmanlara göre çocukluk çağı obezitesi, çocuklar için ciddi bir sağlık tehdidi! İlerleyen yaşlarda kronik hastalıklara neden olan obeziteyi önlemenin yolu ise bebeklikten itibaren doğru beslenmeden geçiyor. Diyetisyen Neva Yeniçeri, çocuklarda obezitenin önüne geçmek için beslenme ipuçlarını paylaştı. İşte çocuklarda obezitenin önüne geçmek için 10 ipucu!
30.05.2021 Sağlık
Çocuklarda diş çürükleri farklı sebeplerden kaynaklanıyor
Çocuklarda diş çürükleri farklı sebeplerden kaynaklanıyor Çocuklarda görülen diş çürüklerinin beslenme şeklinden genetik faktörlere, ağız bakımından uzak durulması gereken besinlere kadar çeşitli nedenleri olabileceğini belirten Pedodonti Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Dilek Özge Yılmaz, "Diş çürüğü, basitçe, ağızda var olan bazı bakterilerin dişin sert yapısını, belirli etkenlerin varlığı sonucu bozulması olayıdır" dedi.
12.05.2021 Sağlık
Pandemi tedbirleri çocuklara oyunlarla anlatılmalı!
Pandemi tedbirleri çocuklara oyunlarla anlatılmalı! Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Harika Sönmez, çocukların pandemide en çok etkilenen yaş grubu olduğunu belirterek, “Bu durumun bir süreç olduğu çocuklara doğru şekilde anlatılmalı. Maske, mesafe ve hijyen kuralı yaş grubuna göre oyunlarla anlatılabilir” dedi
3.04.2021 Sağlık
Giderek artan tehlike: Kızarmış gıda tüketimi
Giderek artan tehlike: Kızarmış gıda tüketimi Kızarmış gıda tüketiminin giderek arttığını ve bu yolla oluşan kalp hastalıklarının da yaygınlaştığını belirten Kardiyolog Dr. Rıza Kaya, “Trans yağlar ve doymuş yağ asitleri, kötü kolestrol dediğimiz, kolestrol düzeyini yükseltiyor. Kızartılmış gıdaların tüketimi, kalp damar hastalıkları, inme, diyabet, hipertansiyon gibi hastalıkların da oranını artırıyor” dedi.
28.02.2021 Sağlık
Çocuklarda beslenme güçlüğü ve kilo alamama varsa dikkat!
Çocuklarda beslenme güçlüğü ve kilo alamama varsa dikkat! Çocuklarda kalp üfürümleri altta yatan bir kalp rahatsızlığına işaret edebiliyor. Doğuştan kalp hastalıklarının önemli kısmını kalp içi delikler ve büyük damarlar arası açıklıklar oluşturuyor. Genellikle belirti vermeyen bu durum muayene sırasında ortaya çıkabiliyor ve kilo alamama, beslenme güçlüğü, solunum ve sık solunum yolu enfeksiyonu gibi belirtiler görülebiliyor. Prof. Dr. Feyza Ayşenur Paç, çocuklarda kalp üfürümü ile ilgili merak edilenleri anlattı.
19.02.2021 Sağlık
Çocuğunuzun bağışıklığını beslenme çantasıyla koruyun
Çocuğunuzun bağışıklığını beslenme çantasıyla koruyun Okullar kademeli olarak açıldı. Kantinlerin kapalı olmasıyla birlikte okul çevrelerinde bulunan büfe, döner ve pastanelere öğrencilerin talebi arttı. Uzmanlarsa salgın döneminde çocuklar için beslenmenin önemli olduğunu ve hazır gıdalardan uzak durulması gerektiğini söylüyor. Prof. Dr. Funda Elmacıoğlu, “Anneler dışarıdan poğaça almak yerine kendileri evlerinde yapabilir. Türk geleneğinde ekmek arası diye bir söylem vardır. Veliler tam buğday ekmeğinin arasına peynir, yumurta, balık, tavuk kıymasından olan köfte koyabilir alın size ne güzel beslenme çantası” dedi.
16.10.2020 Sağlık
Çocuklarda ek gıda nasıl olmalı?
Çocuklarda ek gıda nasıl olmalı? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Büşra Filiz Genç çocuklarda beslenme ve ek gıda konularında önemi bilgiler verdi.
5.06.2020 Sağlık
Kahvaltı yapan öğrenciler derslere daha çok katılıyor
Kahvaltı yapan öğrenciler derslere daha çok katılıyor Okul dönemlerinde çocuklarda beslenme meselelerinin baş gösterdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Uğur Çelik, ailelerin dikkat edeceği hususları anlattı.
3.09.2019 Sağlık
Gençleri teknoloji bağımlılığından  kurtarıyorlar
Gençleri teknoloji bağımlılığından kurtarıyorlar Bursa Osmangazi Sağlıklı Hayat Merkezindeki Teknoloji Bağımlılığıyla Mücadele Birimi, telefon, tablet ve bilgisayar bağımlılığına karşı çalışmalar yapıyor, bağımlılara destek oluyor.
8.03.2019 Bilim ve Teknoloji
Kadınları doğum korkusundan kurtarmak için çalışıyorlar
Kadınları doğum korkusundan kurtarmak için çalışıyorlar Normal doğum anne adayları için korkulu bir rüya. Sezaryen doğumları azaltmak için artık birçok etkinlik düzenleniyor.
22.09.2017 Arşiv
Çocuklarda görülen bu virüse dikkat
Çocuklarda görülen bu virüse dikkat Sivas'ta son bir hafta içerisinde yaklaşık 350 çocukta görülen rota virüsü ateş, kusma ve ishalle baş gösteriyor...
15.06.2016 Sağlık
Dilbağı ve konuşmaya etkisi
Dilbağı ve konuşmaya etkisi Uzm. Dil ve Konuşma Terapisti Sümeyra Öztürk cevaplıyor; Dilbağı ve konuşmaya etkisi Halk arasında dil bağı olarak bilinen ankiloglossi, doğuştan gelen bir sorundur. Ankiloglossi (dilbağı) dilin alt ve orta kısmında bulunan ve dili ağız tabanına bağlayan kısmının normalden kısa olması durumudur. Dilaltıbağı, bazı bebeklerde ya da çocuklarda beslenme, yutma ve konuşma sorunları oluşturabilir. Dilin konuşma işlevini yerine getirebilmesi için aşağı, yukarı ve yanlara doğru serbestçe hareket edebilmesi gerekir. Bazı çocuklarda dilbağı dilin hareketini kısıtlar ve özellikle yukarı kalkma hareketini gerektiren “r” ve “l” seslerinde sorun görülür. Ayrıca dilbağı, dilin ön bölgesinin kullanılmasını gerektiren “ş”, “ç”ve “t” gibi sesleri de etkileyebilir.
17.03.2016 Sağlık
Çocuklarda demir eksikliğine dikkat!
Çocuklarda demir eksikliğine dikkat! Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meryem Albayrak, demir eksikliği anemisinin çocuklarda zekayı geri dönüşümsüz olarak olumsuz etkilediğini söyledi.
7.05.2015 Sağlık
Çocuğun şişmanlığından aile sorumlu
Çocuğun şişmanlığından aile sorumlu Çağın problemi haline gelen obezite, özellikle çocuk yaşlarda görülmeye başlamasıyla dikkat çekiyor. Yeteri kadar hareket etmeyen, spor yapmayan ve buna ek olarak sağlıksız besinler tüketen çocuklar, küçük yaşlardan itibaren kronik sağlık sorunlarıyla baş başa kalıyorlar. Çocuklarda beslenme alışkanlıklarının doğumla beraber başladığını ifade eden uzmanlar çocuklardaki kilo problemi ailelerin bilinçsizliğinden kaynaklandığını belirtti.
11.02.2015 Sağlık
Sitikolin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sitikolin Barındıran Gıdalar Listesi...
Sitikolin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sitikolin Barındıran Gıdalar Listesi... Sitikolin, protein içeren gıdalarda bulunan bir maddedir. Yumurta sarısı, karaciğer, soya fasulyesi, et, sakatatlarda bulunmaktadır. Vücudun ürettiği amino asidi ve metionin maddelerinden oluşan sitikolin suda çözülmektedir. Yapılan araştırma sonuçlarına göre sitikolinden zengin beslenmenin önemi ifade edilmektedir.
12.01.2024 Sağlık
E Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok E Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
E Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok E Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... E vitamini yağda çözünen bir vitamindir ve birçok gıdada da bulunur. E vitamini en çok kırmızı et, ceviz, fındık, ton balığı, somon, yumurta ve tahıllarda bulunmaktadır.
5.01.2024 Sağlık
“Teknoloji bağımlılarında böbrek taşı riski daha yüksek”
“Teknoloji bağımlılarında böbrek taşı riski daha yüksek” Böbrek taşı oluşumunda cinsiyetin, genetik faktörlerin, yaşam tarzının ve diyetin başlıca etkenler olduğuna dikkat çeken Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Şahin, “Taş hastalığı erkeklerde daha sıktır. Ancak son yıllarda beslenme alışkanlığının değişmesi nedeniyle kadınlarda ve çocuklarda da hastalık artmıştır. Sedanter hayat yaşayanlar, yatalak hastalar ve teknoloji bağımlılığı nedeniyle az hareket edenlerde daha sık görülmektedir. Obezite de taş hastalığı riskini artırmaktadır” dedi.
3.01.2024 Sağlık
Çocukların okul başarısı bu meyveye bağlı: Beslenme çantasına bir avuç koyun! Odaklanma ve dikkat yüzde 80 artabilir! Zihin açıyor...
Çocukların okul başarısı bu meyveye bağlı: Beslenme çantasına bir avuç koyun! Odaklanma ve dikkat yüzde 80 artabilir! Zihin açıyor... Çocuklarda okul başarısı ders çalışmak, programa uymakla yetmiyor olabilir. Hafızayı güçlendiren meyvelerle sınav başarısı da artıyor. Bu meyveden bir avuç beslenme çantasına koyunca gelişimi ve hafızayı güçlendiriyor.
18.12.2023 Yaşam
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor Yıllar önce tuvalete gazete ile girilirken şimdi ise cep telefonu ile giriliyor. Elimizden düşürmediğimiz telefonları tuvalete giderken bile yanımıza alıyoruz. Ancak zaman geçirmek için yanımıza aldığımız gazete, dergi ya da telefon tuvalette kalma süresini daha da uzatıyor. Buda beraberinde birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.
26.08.2023 Sağlık
Dondurma tüketirken dikkat edin! Diyabet, kalp damar hastalıkları ve zeka geriliğine sebep olabilir
Dondurma tüketirken dikkat edin! Diyabet, kalp damar hastalıkları ve zeka geriliğine sebep olabilir Yüksek kalsiyum içeriğinin yanı sıra, A, B, D vitaminleriyle besin değeri yüksek bir tatlı olan dondurmayı tüketirken dikkat edilmesi gerekenlere işaret eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Elif Akçeken, “Endüstriyel dondurma yüksek miktarda mısır şurubu, tatlandırıcılar, koruyucular, emülgatör, renk ve aroma maddeleri içerebilmektedir. Bu yüzden fazla tüketilmesi halinde diyabet, kalp damar hastalıkları ve gıda boyası sebebiyle çocuklarda zekâ geriliğine sebep olabilir” dedi.
6.06.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Çocuklarda Beslenme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çocuklarda beslenme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.