Çocuk Eğitimi

Çocuk Eğitimi

Son dakika çocuk eğitimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çocuk eğitimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çocuk eğitimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çocuk Eğitimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çocuk eğitimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.093 çocuk eğitimi haberi bulunmuştur. Tüm çocuk eğitimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Danıştay’dan kritik Coca-Cola kararı! İçeriği sır gibi saklanıyordu...
Danıştay’dan kritik Coca-Cola kararı! İçeriği sır gibi saklanıyordu... Danıştay’dan Coca-Cola için kritik krara geldi. Çocuk eğitimi ve sağlığı alanında çalışmalar yapan bir kişinin Coca-Cola’ya yönelik açtığı davada dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İdare mahkemesinin kararının bozulmasına hükmeden Danıştay 10. Dairesi, Coca-Cola’nın içinde zararlı maddeler olup olmadığının araştırılmasına karar verdi.
15.11.2021 Ekonomi
İstismarı önlemek için toplumun bilinçlenmesi gerek
İstismarı önlemek için toplumun bilinçlenmesi gerek Toplumun bilnçlenmesiyle çocuk istismarının önleneceğini söyleyen Erken Çocuk Eğitimi Uzmanı Damla Aydın, “Toplumun tüm fertleri, çocuk istismarının önlenmesinde, bildirilmesinde ve fark edilmesinde çok önemli bir role sahiptir. Haberlere bakıp, ‘ah, vah!’ demek çözüm olmaz. Çocuk istismarını önlemek, çocuğundan yaşlısına tüm toplumun bilinçlenmesi ile mümkündür” dedi.
19.12.2020 Sağlık
Bakan Selçuk duyurdu! 'Arttırmayı hedefliyoruz'
Bakan Selçuk duyurdu! 'Arttırmayı hedefliyoruz' Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Erken Çocukluk Eğitiminde Hayata Geçirilen Projeler'in Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Selçuk, "Çocuklarımızın her fırsata eğitim alması için fırsatlar oluşturmaya çalışıyoruz. Erişimi ve ulaşımı daha fazla artırmayı hedefliyoruz" dedi.
16.10.2020 Gündem
Anne ve babalar dijital dünyada da ebeveynlik yapmalı
Anne ve babalar dijital dünyada da ebeveynlik yapmalı Uzmanlar, çocukların dijital mecralarda geçirdiği zamanın pandemi döneminde arttığına işaret ederek, anne ve babaların dijital dünyada da ebeveynlik rolü üstlenip çocuklarına bilinçli internet ve teknoloji kullanımı konusunda eğitim vermesi gerektiğini belirtiyor.
13.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan velilere mektup
Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan velilere mektup Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla velilere mektup yazdı.
10.05.2019 Eğitim
Çocuklarımız kime emanet?
Çocuklarımız kime emanet? Bursa İnegöl’de 1 yaşındaki Melisa Tuana Memiş’in uyurken yaşamını yitirdiği kreşin iki yıldır izinsiz hizmet vermesi “merdiven altı” anaokullarını gündeme getirdi.
2.12.2018 Yaşam
Çocukların eğitimi için doğru oyuncak nasıl seçilir?
Çocukların eğitimi için doğru oyuncak nasıl seçilir? Çocuk gelişiminin bir parçası da oyuncaklar. Oyuncak seçmek, aslında sanılandan daha fazla şeyi akılda tutmayı ve göz önünde bulundurmayı gerektiriyor. Dikkat edilmesi gereken şeyleri inceledik.
5.11.2018 Eğitim
Öğrencilere simülasyon tırında deprem eğitimi
Öğrencilere simülasyon tırında deprem eğitimi Erzurum'da öğrenciler, Türkiye'de yaşanmış büyük depremlerin canlandırıldığı AFAD'ın simülasyon tırında hem teorik hem pratik eğitim aldı hem de deprem korkularını yenmeye çalıştı.
31.10.2018 Eğitim
Başarıda öğretmenden çok arkadaş etkili
Başarıda öğretmenden çok arkadaş etkili Çocukların okul başarısının öğretmenlerle ilişkili olduğu düşünülür. Ancak yapılan bir araştırma, öğretmenlerden çok sınıf arkadaşlarının okul başarısını etkilediğini ortaya koyuyor.
12.10.2018 Eğitim
10 yaşına kadar çocuğunuza öğretmeniz gereken 5 şey
10 yaşına kadar çocuğunuza öğretmeniz gereken 5 şey Çocuklar, aslında yetişkinlerin tahmin ettiğinden çok daha beceriklidir. Kolaylıkla öğrenebilecekleri ve sorumluluk almayı öğrenecekleri işleri onlara vererek gelişimlerini hızlandırabilirsiniz.
5.10.2018 Eğitim
Çocuklara bilimi sevdirmek adına yapılabilecekler
Çocuklara bilimi sevdirmek adına yapılabilecekler Hayatının bir yerinde bilime yer verebilen herkes, dünyayı daha verimli bir şekilde algılamanın yanı sıra yeni bakış açıları da geliştiriyor. Çocuğunuzun bilime ilgisini artırıp eğitim hayatının biçimlenmesini nasıl sağlarsınız?
5.10.2018 Eğitim
TRT 1 yayın akışında bugün neler var? - 04 Nisan Çarşamba
TRT 1 yayın akışında bugün neler var? - 04 Nisan Çarşamba 04 Nisan Çarşamba gününe ait olan TRT 1 yayın akışı, sabah 07:05’de “1’de Bugün” adlı haber bülteni ile ekranlar karşısındaki yerini alıyor. Haber dünyasının tüm merak edilen gelişmelerini ayrıntılı şekilde öğrenebilirsiniz. Akşam saatlerinde ise 20:00’da “Diriliş Ertuğrul” adlı tarihi dizinin nefes kesen yeni bölümü yayın akışına başlıyor. Her karesinde farklı yaşanmış olayları anlatan dizi ile mükemmel bir akşam sizleri bekliyor. Kanala ait yayın akışı hakkında tüm merak edilen detayları haberimizin devamından inceleyebilirsiniz.
4.04.2018 Gündem
Eğitimde Sürdürülebilir Başarı Nasıl Sağlanır?
Eğitimde Sürdürülebilir Başarı Nasıl Sağlanır? Sürekli gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz. Değişime açık, uyum sağlayabilen ve koşullarla birlikte kendisini geliştirebilen bireyler başarıyı yakalamaktadır. Ancak başarının anlık olarak yakalanmasından çok sürdürülebilir olması daha önemlidir. İyi bir eğitim de bu noktada büyük rol oynamaktadır.
20.02.2018 Eğitim
Zorlu PSM’de terapi ve gelişim atölyeleri başladı!
Zorlu PSM’de terapi ve gelişim atölyeleri başladı! Birbirinden farklı sanat türlerine kapılarını açan Zorlu PSM, “Daha iyi bir sen” sloganıyla kurulan Human Art’ın iş birliğinde kişisel gelişim atölyelerine ev sahipliği yapıyor. Her biri alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleşen atölyeler, pek çok kişisel gelişim atölyesini ağırlayacak
27.01.2018 Magazin
Sanal oyunlarla tanışma yaşı en az 7 olmalı
Sanal oyunlarla tanışma yaşı en az 7 olmalı Ekran karşısında geçirilen zaman giderek artıyor. Geçmişte yalnızca televizyon ekranlarından söz edilirken; bilgisayar, tablet ve telefon gibi dijital cihaz ekranları da hayatımızda artık önemli bir yer tutuyor. Yaşam konforunu artıran ve hayatı kolaylaştıran bu teknoloji harikaları, özellikle çocukluk çağında kontrolsüz olarak kullanıldığında; psikolojik, sağlık ve sosyal problemlere yol açıyor. Ailelerin sanal alemin, gerçek dünyanın önüne geçmesini engelleyecek önlemler alması gerekiyor.
8.01.2018 Eğitim
İyi anne baba olmanın bir formülü var mıdır?
İyi anne baba olmanın bir formülü var mıdır? Anne ve babalığın kişiden kişiye farklılıklar gösterdiğini belirten Uzman Pedagog Serap Buharalı, iyi anne baba olmanın formülünü sizler için açıkladı.
4.01.2018 Sağlık
Yarıyıl tatilinde aşırı ders yerine eğlenceli faaliyetler motivasyonu arttırıyor
Yarıyıl tatilinde aşırı ders yerine eğlenceli faaliyetler motivasyonu arttırıyor Rehberlik Danışmanı Özde Gül Şen, verimli ve eğlenceli yarıyıl tatili için tavsiyelerde bulundu. Şen, çocuklara ihtiyaca yönelik ödüller alınması gerektiğinin, programlanmış aşırı olmayan ders düzeninin ve birlikte geçirilen kaliteli zamanın doyurucu bir tatili beraberinde getireceğini söyledi.
3.01.2018 Eğitim
Ev işlerinde çocuklara görev verilmeli mi?
Ev işlerinde çocuklara görev verilmeli mi? Çocuk gelişim uzmanları çocukların sorumluluk bilinci kazanmaları ve kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için belirli bir yaştan sonra ev işlerine yardım etmeleri konusunda hemfikir.
27.12.2017 Eğitim
'Kar küresi atölyesi' çocuklara kimyayı sevdirecek
'Kar küresi atölyesi' çocuklara kimyayı sevdirecek EFK (Engineering For Kids), çocuklar için Ataşehir'deki merkezinde Kar Küresi Atölyesi oluşturdu. Kimya mühendisliği kapsamında gerçekleştirilecek olan çalışma, 30-31 Aralık günleri 4-12 yaş arası çocuklar için yapılacak.
26.12.2017 Eğitim
Çocuklara uykunun önemi nasıl anlatılır?
Çocuklara uykunun önemi nasıl anlatılır? Çocuk gelişiminde düzenli uykunun önemli bir yeri var. Hem düzenli hem kaliteli uyumanın çocuklara küçük yaşlardan itibaren kazandırılması ve alışkanlık haline getirilmesi gerekiyor. Bu neden çocuklara uykunun önemini anlatmak isteyen ebeveynler çocuklarına bu önerileri verebilir:
21.12.2017 Eğitim
Çocukların yazma kabiliyetini geliştirmek için 5 aktivite
Çocukların yazma kabiliyetini geliştirmek için 5 aktivite Çocuklar, yazmayı öğrenmeden önceki dönemlerinde yazabilmek için hevesli olurlar. Bu yüzden yazmayı öğrendikleri ilk zamanlar onların yazma kabiliyetini ve verimliliğini arttırmak için en doğru zamandır.
20.12.2017 Eğitim
Çocukların yaratıcılığı nasıl desteklenir?
Çocukların yaratıcılığı nasıl desteklenir? Küçük çocuklar bilinçsiz ve doğal bir şekilde yaratıcı yönlere sahiptir. Yaratıcı olan çocuğun hep böyle kalması, hatta bu yönünü daha da geliştirmesi sağlanabilir.
19.12.2017 Eğitim
Çocuklar için günlük tutmanın faydaları
Çocuklar için günlük tutmanın faydaları Günlük tutmak çocuklar için yapılacak yararlı bir etkinliktir çünkü hızlı büyüdükleri için günlük tuttukları zamana dair anıları korunmuş olur.
18.12.2017 Eğitim
'Çocuklar İçin Mühendislik' projesi her çocuğu doğuştan mühendis olarak görüyor
'Çocuklar İçin Mühendislik' projesi her çocuğu doğuştan mühendis olarak görüyor Engineering for Kids (EFK - Çocuklar İçin Mühendislik) projesi 2009 yılında Dori Roberts'in fikriyle ABD'de ortaya çıkan ve çocukları doğuştan mühendis kabul eden bir proje. 4-14 yaş aralığındaki çocukların problem çözme becerilerini geliştirmeyi ve mühendisliği hem eğlenceli hem uygulamalı olarak çocuklara öğretmeyi amaçlıyorlar.
21.11.2017 Eğitim
Ailelerin de eğitime ihtiyacı var
Ailelerin de eğitime ihtiyacı var Çocuk Hakları Koruma Platformu'nın hazırladığı rapor, ailelerin çocuk yetiştirme ve eğitme konusunda eksik olduğunu belirtirken %66 oranının eğitime ihtiyacı olduğunu vurguluyor.
5.01.2017 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Çocuk Eğitimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çocuk eğitimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.