Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi...
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi... Sorunsuz ve sağlıklı bir yaşam için vitaminlerin ve minerallerin vücutta yeteri kadar olması gerekir. Çinko dışarıdan karşılanması gereken bir mineraldir ve bağışıklık sistemi üzerinde de oldukça etkilidir.
24.01.2024 Sağlık
Çinko Kullanım Alanları Nelerdir? Çinkonun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Çinko Kullanım Alanları Nelerdir? Çinkonun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Geçiş elementleri arasında yer alan çinko madeni çok sert ve kırılgan yapısıyla dikkat çekmektedir. Renk olarak maviye çalan bir gridir ve düşük sıcaklıklarda kaynayan bir yapısının olmasıyla da oldukça ilgi çekicidir. Periyodik tablo içerisinde atam numarası 30 olan çinkonun sembolü ise '' Zn '' şeklinde gösterilmektedir. Günlük kullanımda demir, alüminyum ve diğer metallerle birlikte kullanılmaktadır. Doğada katı bir halde bulunmaktadır.
12.01.2024 Sağlık
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı
Çocuklarda nezle, grip ve soğuk algınlığı için ‘önlem’ uyarısı Ara tatilin sona ermesi ile özellikle nezle, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların çocuklarda artmasını beklediklerini belirten uzmanlar, mutlaka önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
13.02.2024 Sağlık
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi...
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi... B12 vitamini suda çözünebilen ve az da olsa vücut tarafından depolanan bir vitamindir. B12 eksikliğinin genellikle unutkanlığa neden olduğu bilinir. 
29.01.2024 Yaşam
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler
Hızlıca iyileşmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için öneriler Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Güler Yenipınar, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hızlıca iyileşmek için önerilerde bulundu. Yenipınar, "Bağışıklığı güçlendirmek için öncelikle kahvaltı ihmal edilmemelidir. Kaliteli beslenmede besinler kadar öğünlerde önemlidir. Öğünler atlanmamalıdır. Güne mutlaka kahvaltıyla başlanmalı, atlandığında veya gereken özen gösterilmediğinde aç kalınan süre içinde bağışıklık düşer" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Hamile kalmak için ne yapılmalı? İşte hamile kalma şansını artıran yiyecekler!
Hamile kalmak için ne yapılmalı? İşte hamile kalma şansını artıran yiyecekler! Çocuk sahibi olma hayali kuran çiftlerin pek çoğunda doğurganlık sorunları olabiliyor. Anne-Baba olmaya giden yolda bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Son Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 2 milyon çift çocuk sahibi olamıyor ya da zorlanıyor. Ancak, tedaviler ve yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesi ile doğurganlığı arttırabilirsiniz. Yiyecek seçimleri ve yaşam tarzı değişiklikleri doğurganlığı artırmaya yardımcı olabilen birkaç adımdan biri. Peki, Hamile kalmak için ne yapılmalı? Hamile kalmak için hangi yiyecekler tüketilmeli? Hamile kalmayı kolaylaştıran yiyecekler neler? Doğurganlığı artırmanın ve daha hızlı hamile kalmanın yollarını Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner anlattı.
23.05.2022 Sağlık
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevil Elçin Kızılok, çocuklarda vitamin eksikliğinin en önemli belirtisinin büyüme ve gelişme geriliği olduğunu belirterek, “Vitamin alımı özellikle hızlı büyüme dönemlerinde önemlidir. 0-3 yaş, 5 yaş, 10 yaş, yani ergenlik çağı başlangıcı olan bu dönemlerde yakın kontrol yapılmalıdır” dedi.
25.04.2022 Sağlık
Hamileler Ramazan'da nelere dikkat etmeliler?
Hamileler Ramazan'da nelere dikkat etmeliler? Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı, Embriyolog Op. Dr. Öznur Dündar Akın, Ramazan boyunca hamilelerin nelere dikkat etmesi gerektiğini sizler için anlattı.
19.04.2022 Sağlık
Saç dökülmesiyle ilgili dikkat çeken açıklama!
Saç dökülmesiyle ilgili dikkat çeken açıklama! Dermatoloji Uzmanı Dr. Enkhjargal Losol, “Yapılan bilimsel çalışmalarda Kovid-19 enfeksiyonu sonrası geç dönemde inatçı öksürük, nefes darlığı, halsizlik, koku ve tat almada bozukluk ve ciddi saç dökülmesi görülebileceğini ortaya koydu” dedi.
25.02.2022 Sağlık
Pandemide güçlü bağışıklık için ipuçları verildi
Pandemide güçlü bağışıklık için ipuçları verildi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi diyet birimi sorumlusu Diyetisyen Yiğit Osman Darıcı, pandemide güçlü bağışıklığın önemine dikkat çekerek beslenmenin önemine vurgu yaptı. Koronavirüsten korunmak için hijyen kurallarına uymanın dışında güçlü bir bağışıklığa sahip olmak gerektiğinin altını çizen Diyetisyen Yiğit Osman Darıcı, güçlü bağışıklık sistemine sahip olmak için düzenli uyku, yeterli miktarda sıvı alımının yanı sıra yeterli ve dengeli beslenmenin de önemli olduğunu ifade etti.
15.02.2022 Sağlık
Güçlü bir bağışıklık için bunları yapın!
Güçlü bir bağışıklık için bunları yapın! Güçlü bağışıklık sisteminin hastalıklarla mücadelede etkin rol oynadığını belirten İmmunoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Akçal, önerilerde bulundu.
7.12.2021 Sağlık
Kışın kahvaltıyı atlamak kilo artışını tetikleyebilir
Kışın kahvaltıyı atlamak kilo artışını tetikleyebilir Kışın artan grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için her besin grubundan yeterli ve dengeli şekilde beslenmenin şart olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selin Nur Ünal, “Kahvaltı kışın en sık atlanan öğünlerdendir. Gece boyu açlık sonrası vücudumuzun yakıtı olan besinlerle sıkı bir kahvaltı ile güne başlamak hem vücut direncimizi artırır hem de metabolizmanın daha iyi çalışmasını sağlar. Kahvaltının eksikliğini sonraki saatlerde ek öğünlerle kapatmaya çalışmak kilo artışını tetikleyebilir” dedi.
2.11.2021 Sağlık
Gece yeme bozukluğu kadınlarda daha sık görülüyor
Gece yeme bozukluğu kadınlarda daha sık görülüyor Yeme bozukluklarından biri olan gece yeme bozukluğu sendromu kişinin gece uykusundan uyandıktan sonra akşam yemeğini yediği halde, geç saatlerde çok fazla yemek tüketmesi olarak tanımlanır. Yapılan araştırmalarda kadınların erkeklere oranla gece yeme bozukluğuna daha yatkın olduğu tespit edilmiştir. Kadınların yaşadıkları hormonel değişikler gece yeme eğilimini artırır. Sonbaharın gelişiyle birlikte günlerin kısalmasının gece yeme bozukluğunu tetiklediğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Pınar Çoban Çinko, konu hakkında bilgi verdi.
21.10.2021 Sağlık
Sağlıklı bir gebelik için vücut kitle indeksi ne olmalı?
Sağlıklı bir gebelik için vücut kitle indeksi ne olmalı? Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Yusuf Aytaç Tohma, “Sağlıklı gebelik için ideal vücut kitle indeksi 18,5 ile 25 arasındadır. Herhangi bir problem yaşamamak adına gebelik planlayan çiftlerin fazla kilolarını kontrol altına alması ve sağlıklı bir beslenme şekli oluşturarak yaşam pratiklerini değiştirmesi gerekir” dedi.
2.10.2021 Sağlık
Anne sütünü artıran besinler nelerdir?
Anne sütünü artıran besinler nelerdir? Hamilelik döneminde beslenme bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için ne derece önemli ise, emziklilik dönemindeki beslenmede o derece önemlidir.
30.09.2021 Sağlık
Mevsim değişikliklerinde bağışıklığı güçlendirmenin yolları
Mevsim değişikliklerinde bağışıklığı güçlendirmenin yolları Sonbaharı karşılarken fiziksel aktiviteler azalıyor, havaların da serinlemesiyle enfeksiyon riski artıyor. Bağışıklık sistemi kabaca vücuda giren hastalık yapıcı mikropları ortadan kaldırmak için savaşan bir işleyiş düzeni olarak tanımlanabilir. Bağışıklığın zaman zaman çeşitli faktörlerden etkilenerek zayıf duruma düşebildiğini ve buna bağlı olarak da bazı hastalıkların ağır veya tekrar tekrar yaşanabildiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, özellikle mevsim geçişleri ve sonbaharda bağışıklığı güçlendirmenin yollarını paylaştı.
19.09.2021 Sağlık
Dr. Mehmet Öz'den sağlıklı yaşam için basit adımlar!
Dr. Mehmet Öz'den sağlıklı yaşam için basit adımlar! Ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz, sağlık yolculuğunuzu küçük, yapılabilir adımlara bölerek, zorlanmadan hedefinize ulaşmanıza yardımcı olacak sağlık önerilerini paylaştı. Sağlıklı bir yaşama sahip olmak istiyor ama bu zamana kadar yapmanız gerekenleri gözünüz büyütüyorsanız işte Dr. Mehmet Öz'den kolay ve küçük adımlar...
12.09.2021 Sağlık
Cildiniz için bu besinlere dikkat! Yazın cildi yenilemenin 10 püf noktası!
Cildiniz için bu besinlere dikkat! Yazın cildi yenilemenin 10 püf noktası! Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yıkıcı etkisi devam eden yüzyılın salgın hastalığı Covid-19 pandemisinde maske şüphesiz kritik önem taşıyor. Buna karşın yakıcı yaz sıcakları ve aşırı nemin de etkisiyle maske takmak çoğu zaman bunaltıcı olurken, ciltte de bazı sorunlara yol açabiliyor. Ancak pandeminin gölgesinde geçen yaz mevsiminde maskenin cildi yıpratmasını engellemek mümkün! Dermatoloji Uzmanı Dr. Belma Bayraktar, yazın dikkat edilmesi gereken basit ama etkili önlemleri ve cildi yenilemeye yardımcı 10 besini anlattı.
23.08.2021 Sağlık
Sıcak havalarda gül hastalığına dikkat!
Sıcak havalarda gül hastalığına dikkat! Yaz aylarında tetiklenen ve yüzde kızarıklıklarla kendini belli eden rozase yani gül hastalığını kontrol altına almanın mümkün olduğunu dile getiren Dermatolog Doç. Dr. Ayşe Serap Karadağ rozase konusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
10.08.2021 Sağlık
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun?
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun? Vitamin eksikliği pek çok önemli sağlık sorununa neden olabilir. Vitaminlerin doğal yollardan alınmasının önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, günlük tüketilmesi gereken elzem aminoasit, yağ asidi ve karbonhidrat bileşenleri ile yerine konması son derece önemli olduğunu vurguladı. Peki, Takviye vitaminlere gerçekten ihtiyacımız var mı? Hangi vitamin ne kadar kullanılmalı? İşte vitaminler ile ilgili bilmeniz gerekenler...
6.08.2021 Sağlık
Kronik yorgunluk sendromuna karşı bunları tüketin
Kronik yorgunluk sendromuna karşı bunları tüketin Vücuttaki en önemli antioksidan olan glutatyonun yaşla birlikte azaldığını belirten Doç. Dr. Didem Sezgin Özcan, “Sağlıklı kalmak, yaşlanmayı yavaşlatmak, hasarlı hücreleri onarmak, bağışıklığı güçlendirmek için glutatyon yeterli düzeyde tutulmalı. Glutatyon uygulamalarının kronik yorgunluk sendromu, depresyon, fibromiyalji, iltihaplı romatizmal hastalıklar gibi yaygın bir kullanım alanı mevcut” dedi. Özcan, et, yumurta, balık, sarımsak, soğan, brokoli, lahana, su teresi, maydonoz, karnabahar gibi sebzelerin beslenmede yer alması önerisinde bulundu.
24.07.2021 Sağlık
Göz sağlığınız için bu besinleri ihmal etmeyin!
Göz sağlığınız için bu besinleri ihmal etmeyin! Göz sağlığının korunmasında ideal kilonun korunmasının ve beslenmenin önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, göz sağlığı için tüketilmesi gereken besin gruplarına dikkat çekiyor. Uzmanlara göre lutein ve zeaksantin açısından zengin olan yapraklı yeşil sebzeler, iyi bir görüş sağlayan makulayı korumaya yardımcı oluyor. Bu besinler lahana ve ıspanakta bol miktarda bulunuyor. Mineral çinko ise retinanın sağlıklı kalmasına yardımcı oluyor ve gözleri ışığın zararlı etkilerinden koruyabiliyor. Fasulye, börülce, barbunya gibi baklagiller ile çinko ihtiyacını karşılayabilirsiniz. Genellikle turuncu renkli sebze ve meyvelerde bulunan A vitamini göz sağlığı için çok önemli.
23.07.2021 Sağlık
Mutlaka tüketin! Bu besinler kanserden koruyor!
Mutlaka tüketin! Bu besinler kanserden koruyor! Kanserden korunmada beslenmenin de önemli bir faktör olduğunu söyleyen, Beslenme ve Diyet Uzmanı, Dyt. Havva Kılınç, “Yapılan araştırmalarda posa içeriği düşük bir diyetle beslenenlerde kalın bağırsak kanserlerinin, yüksek posalı beslenen topluluklardan daha sık görüldüğü görülmüştür. Dolayısıyla posalı besinlerin tüketimi arttırılmalıdır. Yetişkinlerde günlük alınması gerekenin minimum posa miktarı 25-30 gramdır” dedi.
5.04.2021 Sağlık
Cildin sıkı ve gergin olmasını sağlıyor
Cildin sıkı ve gergin olmasını sağlıyor Kolajen proteininin vücut için en elzem proteinlerden olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Aslıhan Kara, "Kolajen cilt yenilenmesi ve kırışıklıkların giderilmesinde oldukça etkili. Son yapılan çalışmalarda da yağ yakımını hızlandırarak, kas kütlesi oluşumuna etkisi vardır. Besinler yoluyla yeterli miktarda kolajen alamıyorsanız, takviye olarak bir uzman önerisiyle güvenli dozlarda kullanılması uygundur" dedi.
18.03.2021 Sağlık
Kötü beslenme geçirgen bağırsak sendromuna neden olabiliyor
Kötü beslenme geçirgen bağırsak sendromuna neden olabiliyor Sindirim sisteminin merkezi olan ve ikinci beyin olarak tanımlanan bağırsakların sağlığı, tüm metabolizmayı doğrudan etkiliyor. Bağırsaktaki mikrobiyal dengenin doğru olduğunda, tüm vücudun olması gerektiği gibi çalıştığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı, Dyt. Havva Kılınç, kötü beslenmenin geçirgen bağırsak sendromuna neden olduğuna dikkat çekti.
20.02.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri