Çift Kol Nakli

Çift Kol Nakli

Son dakika çift kol nakli haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çift kol nakli ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çift kol nakli haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çift Kol Nakli

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çift kol nakli gelişmeleri de dahil olmak üzere 140 çift kol nakli haberi bulunmuştur. Tüm çift kol nakli haberleri aşağıda listelenmiştir.
Prof. Dr. Ömer Özkan kimdir, nereli, hangi hastanede görevli? Binali Yıldırım’ın ameliyatını yapan Ömer Özkan’ın biyografisi…
Prof. Dr. Ömer Özkan kimdir, nereli, hangi hastanede görevli? Binali Yıldırım’ın ameliyatını yapan Ömer Özkan’ın biyografisi… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gittiği Azerbaycan'da trafik kazası geçiren AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım'ın ameliyatını Antalya'dan İstanbul'a giden Prof. Dr. Ömer Özkan yaptı. Peki, Prof. Dr. Ömer Özkan kimdir, nereli, hangi hastanede görevli?
24.10.2022 Gündem
Tıp tarihine geçmişti! 'Kendim 39, kollarım ise 12 yaşında'
Tıp tarihine geçmişti! 'Kendim 39, kollarım ise 12 yaşında' Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan ve 2008'de kollarını silaj makinesine kaptırarak kaybeden çiftçi Cihan Topal (39), yaşamını 12 yıl önce nakil yapılan iki kolla sürdürüyor. Ağaçlarındaki zeytinleri çırpma makinesiyle toplayıp, çuvallara doldurarak sırtında taşıyan ve Türkiye'de çift kol nakli yapılan ilk kişi olan Topal, "Kendim 39, kollarım ise 12 yaşında" dedi.
17.01.2022 Yaşam
Çift kol nakili sonrası fizik tedavi süreci başladı
Çift kol nakili sonrası fizik tedavi süreci başladı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde çift kol nakli yapılan Yavuz Ayılmazdır'ın (34), fizik tedavi süreci başladı. Dr. Fizyoterapist Kadriye Tombak "Diğer nakillerimizde güzel sonuçlar aldığımızı biliyorsunuz. Önceki nakillere paralel giden sürecin uyumlu olduğunu söyleyebilirim" dedi.
1.11.2021 Sağlık
Kol naklinden 35 gün sonra ayağa kalkıp, yürüyüş yaptı
Kol naklinden 35 gün sonra ayağa kalkıp, yürüyüş yaptı Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından 29 Haziran'da çift kol nakli gerçekleştirilen Yavuz Ayılmazdır (34), ilk kez ayağa kalkıp yürüyüş yaptı.
4.08.2021 Sağlık
Çift kol nakli yapılan hasta, hastane dışına çıkmaya hazırlanıyor
Çift kol nakli yapılan hasta, hastane dışına çıkmaya hazırlanıyor Akdeniz Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, Türkiye'de çift kol nakli yapılan 5. kişi olan Yavuz Ayılmazdır'ın, bayramdan sonra hastane dışına çıkabileceğini bildirdi.
22.07.2021 Sağlık
48 saat sonra gördü, 'Ne zaman çalışacak hocam' diye sordu
48 saat sonra gördü, 'Ne zaman çalışacak hocam' diye sordu Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde, iki hafta gün önce çift kol nakli yapılan Yavuz Ayılmazdır (34), operasyondan 48 saat sonra nakil kollarını ilk kez gördü. Ayılmazdır'ın, nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan'a ilk sorusu ise "Ne zaman çalışacak hocam" oldu.
12.07.2021 Yaşam
Tıp bir kişiye daha umut oldu! Hayatı değişti
Tıp bir kişiye daha umut oldu! Hayatı değişti Tıp bir hastaya daha umut oldu. 25 yıldır kolsuz yaşayan Yavuz Ayılmazdır, 5. kişi olarak kayıtlara geçti. Hastanın erken hissetmesi bekleniyor. 100 kişi daha sırasını bekliyor. Konuyla ilgili konuşan Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Duyularını hissettiği zaman bambaşka olacak” dedi.
11.07.2021 Sağlık
Antalya'da 6 hasta, çapraz böbrek nakliyle hayata tutundu
Antalya'da 6 hasta, çapraz böbrek nakliyle hayata tutundu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Başarılı çapraz nakiller gerçekleştirildi. Hocalarımız organ naklini bir üst seviyeye çıkardı." dedi.
9.07.2021 Sağlık
'Kadavradan akciğer ve ince bağırsak nakli için öncelik Türk hastalarda'
'Kadavradan akciğer ve ince bağırsak nakli için öncelik Türk hastalarda' Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ince bağırsak ve akciğer naklini hedeflediklerini açıklamalarının ardından yurt dışından çok sayıda hastanın kendileriyle iletişime geçtiğini belirterek, "Kadavradan nakil olacaklar için öncelik Türk vatandaşları" dedi.
11.04.2021 Sağlık
Prof. Dr. Özkan: Hedefimiz ince bağırsak ve akciğer nakli
Prof. Dr. Özkan: Hedefimiz ince bağırsak ve akciğer nakli Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, organ nakillerini çeşitlendirmek istediklerini söyledi. Akdeniz Organ Nakli Günleri'nin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Özkan, hedeflerinin ince bağırsak ve akciğer nakilleri olduğunu söyledi.
27.03.2021 Sağlık
Özlenen Özkan kimdir? Akdeniz Üniversitesi Yeni Rektörü Özlenen Özkan kaç yaşında ve nereli?
Özlenen Özkan kimdir? Akdeniz Üniversitesi Yeni Rektörü Özlenen Özkan kaç yaşında ve nereli? Rektör atamalarına ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla 16 üniversitenin rektörü değişti. Akdeniz Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Özlenen Özkan internette araştırılan isimler arasında geliyor. Peki, Prof. Dr. Özlenen Özkan kimdir? Akdeniz Üniversitesi Yeni Rektörü Özlenen Özkan kaç yaşında ve nereli? Akdeniz Üniversitesi Yeni Rektörü Özlenen Özkan hayatı...
14.08.2020 Gündem
Rahim naklinden anneliğe uzanan süreçte 'Kovid-19' hassasiyeti
Rahim naklinden anneliğe uzanan süreçte 'Kovid-19' hassasiyeti Rahmi olmadığı için hamile kalamayan,2011'de 7 saat süren operasyonla kadavradan rahim nakli yapılan ve geçen yıl hamile kalan Derya Sert'in 4 Haziran'a denk gelen doğumu, Kovid-19 nedeniyle büyük bir hassasiyetle takip edilerek başarıyla tamamlandı.
29.06.2020 Sağlık
"Farklı bir metot uyguladık"
"Farklı bir metot uyguladık" Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Estetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlenen Özkan, Türkiye'nin 4'üncü çift kol nakillisi Yusuf Oğuz Şimşek'in (26) fizik tedavi sürecinin geçen hafta başladığını belirterek, "Bundan sonra Yusuf'u daha yoğun fizik tedavi süreci bekliyor" dedi. Baba Mustafa Şimşek ise Yusuf'un 2-3 gündür odasında ayağa kalktığını belirterek, "Hocalarımız ve Yusuf, parmaklarında dolaşım ve hissinin olduğunu söylüyor" dedi.
16.12.2019 Sağlık
Kollarıyla tıp tarihine geçti!
Kollarıyla tıp tarihine geçti! Aydın'da kollarını silaj makinesine kaptırarak kaybeden çifti, kol hakli olarak tıp tarihine geçti. Çiftçi Cihan Topal, yeni kollarıyla her şeyi yapabiliyor.
29.11.2019 Yaşam
Dünyanın konuştuğu 'ilklerin doktorları' Özkan çifti
Dünyanın konuştuğu 'ilklerin doktorları' Özkan çifti "Türkiye'nin ilk yüz ve çift kol, dünyada kadavradan ilk rahim nakli"ni gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Prof. Dr. Özlenen Özkan çifti, başarılarıyla dünyada adından söz ettiriyor.
27.11.2019 Sağlık
‘Yeni kollarla mucizeyi  yaşıyorum’
‘Yeni kollarla mucizeyi yaşıyorum’ AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi’nde 40 gün önce Prof...
13.03.2016 Yaşam
‘Yeni sol kolumun işaret parmağını oynatabiliyorum’
‘Yeni sol kolumun işaret parmağını oynatabiliyorum’ Çift kol nakledilen Mustafa Sağır ilk kez basın karşısına çıkarıldı. Bakan Müezzinoğlu da sağır’ı ziyaret edip operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan’a teşekkür etti. Sağır, sol kol işaret parmağını hissedebildiğini söyledi
19.02.2016 Yaşam
Yeni kollarım Cihan’dan iyi mi
Yeni kollarım Cihan’dan iyi mi Çift kol nakli yapılan 29 yaşındaki Mustafa Sağır’ın uyandıktan sonraki ilk sözleri, ilk çift kol nakilli Cihan Topal’ı kast ederek, “Cihan’dan daha mı iyi, daha mı kötü?” oldu.
4.02.2016 Yaşam
11 saatlik operasyonla bir çift yeni kolu oldu!
11 saatlik operasyonla bir çift yeni kolu oldu! Akdeniz Üniversitesi’ndeki çift kol naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Özkan, “Erdemli bir ailenin bağışlaması sonucu hastamız kollarına kavuşmuş oldu. Karaciğer nakli kadar kolaydı. Hasta babasıyla konuştu” dedi.
3.02.2016 Yaşam
Antalya’da 4. çift kol nakli 12 saat sürdü
Antalya’da 4. çift kol nakli 12 saat sürdü Türkiye’nin 4. çift kol naklini 31 yaşındaki Mustafa Sağır’a yaklaşık 12 saatlik operasyonla gerçekleştirdi
29.09.2021 Gündem
Omer hoca yine iki kol naklinde
Omer hoca yine iki kol naklinde 3’üncüsü yapılacak çift kol nakli operasyonu başladı. Mustafa Sağır bombanın patlamasıyla kaybettiği kollarına kavuşacak.
2.02.2016 Yaşam
İki nakil kolla bilgisayar kullanıyor!
İki nakil kolla bilgisayar kullanıyor! Antalya’da 2010’da çift kol nakledilen Cihan Topal iyileşti. Bilgisayar kullanan, Topal, oğluna ameliyatı yapan Prof. Ömer Özkan’ın adını vermiş...
10.07.2015 Yaşam
Diyabete tek neşter!
Diyabete tek neşter! Ajans Press geçtiğimiz yıl dünyada ve Türkiye'de adından en çok bahsedilen en başarılı Türk hekimler ile ilgili kapsamlı bir rapor hazırladı...
2.04.2015 Sağlık
Ben de eşim de yüzümüzü bağışladık
Ben de eşim de yüzümüzü bağışladık Çift kol nakli, dünyada kadavradan ilk rahim nakli, Türkiye’deki beş yüz naklinden üçünü gerçekleştirerek dünya tıp literatüre giren bir hekim Prof...
28.07.2013 Arşiv
Yüz naklinden sonra ilk kez!
Yüz naklinden sonra ilk kez! Hastaneden yayınına bağlandılar ve...
26.07.2012 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Çift Kol Nakli ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çift kol nakli haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.