Gazete Vatan Logo

‘Yeni kollarla mucizeyi yaşıyorum’

‘Yeni kollarla mucizeyi  yaşıyorum’

AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi’nde 40 gün önce Prof.Dr. Ömer Özkan ve ekibi tarafından çift kol nakli yapılan 30 yaşındaki Mustafa Sağır, “Bugün o nakilli ellerimle saçlarımı tarıyor, terimi siliyorum. mucizeyi yaşıyorum” dedi.

‘Var mısın?’ dedi, ‘Varım’ dedim

Antalya’da 1 Şubat’ta beyin ölümü gerçekleşen Emin Konar’ın bağışlanan kolları, 2 Şubat’ta Doç. Dr. Özlenen Özkan ile eşi Prof. Dr. Ömer Özkan ve 35 kişiyi bulan ekibince başarılı bir operasyonla Mustafa Sağır’a nakledildi. Nakil olmasını mucize olarak nitelendiren Mustafa Sağır, “Hastanede tahlillerim yapıldı. Hocam bana, ’Var mısın Mustafa’ dedi. Ben de ’Varım hocam’ dedim. Çünkü insanın kaderinde ne varsa onu yaşadığını biliyordum. Ben bu ameliyatı olmadan önce iki kez farklı nedenlerle ameliyat oldum. Bunun da ağır bir ameliyat olduğunu biliyordum. Nakilden kısa süre sonra kendime geldiğimde çok mutluydum” dedi.

Saçımı tarıyorum...

Öte yandan ameliyattan 12 gün sonra sol el parmaklarını, 40’ıncı günde ise sağ el parmaklarını oynatabildiğini belirten Mustafa Sağır, “Bunun tabi ki sabır işi olduğunu biliyorum. Yavaş yavaş gelişecek. Çocuğun yürümeyi öğrenmesi gibi, ben de bir çocuk gibiyim, mucizeyi yaşıyorum. Saçlarımı tarıyor, terimi siliyorum” dedi.

Haberin Devamı