Gazete Vatan Logo

‘Yeni sol kolumun işaret parmağını oynatabiliyorum’

Çift kol nakledilen Mustafa Sağır ilk kez basın karşısına çıkarıldı. Bakan Müezzinoğlu da sağır’ı ziyaret edip operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan’a teşekkür etti. Sağır, sol kol işaret parmağını hissedebildiğini söyledi

‘Yeni sol kolumun işaret parmağını oynatabiliyorum’

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi’nde çift kol nakli yapılan 29 yaşındaki Mustafa Sağır’ı ziyaret edip geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bakan Müezzinoğlu’nu hastanede, Vekil Rektör Mustafa Ünal, rektör yardımcıları, Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ile aynı bölümdeki öğretim üyesi eşi Prof. Dr. Ömer Özkan karşıladı.

Müezzinoğlu, ardından hastanenin 5’inci katındaki Plastik Cerrahi Kliniği’ni ziyaret etti. Burada Türkiye’nin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar ve 4’üncü nakillisi Turan Çolak’la tanıştırılan Bakan Müezzinoğlu, “Evli olan değil mi” diye sordu. Uğur Acar ise “Ben bekarım sayın bakanım. Evli olan Turan Çolak. İnşallah zamanı gelince ben de evleneceğim” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel “Nikahlarını kıymak için hazırım” derken, Bakan Müezzinoğlu da Uğur Acar’a “İnşallah en kısa zamanda mutlu bir yaşam diliyorum sana” dedi.

Çok heyecanlandım

Bakan Müezzinoğlu daha sonra klinikte tedavisi sürdürülen, çift kol nakilli Mustafa Sağır’ı ziyaret etti. Mustafa Sağır’a geçmiş olsun dileğinde bulunan Bakan Müezzinoğlu, nasıl hissettiğini sordu. Mustafa Sağır ise “Ben her zaman nakil olma hayali kuruyordum. Benim durumum Allah’ın bir mucizesi. Her zaman Allah’a dua ve şükretmişimdir. Bu nakli de şükrüme bağlıyorum. Şu an sol kolumun işaret parmağımı hissediyorum, oynatabiliyorum. Bunu hissettiğimde çok heyecanlandım” dedi.

Haberin Devamı