Ceza İndirimi

Ceza İndirimi

Son dakika ceza indirimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ceza indirimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ceza indirimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ceza İndirimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ceza indirimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.291 ceza indirimi haberi bulunmuştur. Tüm ceza indirimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ad yasası 8. yargı paketiyle çıkacak mı? Mahkumlara af var mı 2024, 8. yargı paketinde ceza indirimi olacak mı?
Ad yasası 8. yargı paketiyle çıkacak mı? Mahkumlara af var mı 2024, 8. yargı paketinde ceza indirimi olacak mı? 8. Yargı Paketi ve af yasasına dair araştırmalar devam ediyor. Yeni yargı paketinde infaz düzenlemesinin taslak metinde yer alıp almayacağı merakla bekleniyor. 8. Yargı paketinde denetimli serbestlik ve infaz düzenlemesi için beklentiler arttı. Af çıkacak mı, sorusunun yanıtı Bakan Tunç'tan geldi. Bakan Tunç, "70 maddelik teklif Meclis'e sunulacak. 7 tane yargı paketi Meclis'imizde yasalaştı. Şimdi 8'incisi yapıyoruz." dedi. Peki, 8. Yargı Paketi'nde ceza indirimi ve denetimli serbestlik var mı? Mahkumlara af çıkacak mı? İşte Af yasası 2024 son dakika haberleri…
17.02.2024 Gündem
8. Yargı paketinde son durum: Af var mı, yeni yargı paketinde neler var? 8.yargı paketiyle ceza indirimi ve af yasası çıkacak mı?
8. Yargı paketinde son durum: Af var mı, yeni yargı paketinde neler var? 8.yargı paketiyle ceza indirimi ve af yasası çıkacak mı? 8. Yargı Paketi’ni bu hafta Meclis’e sunması bekleniyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un “Meclis ara vermeden, Şubat sonu gibi Meclis’te görüşülür” dediği 8. Yargı Paketi için yapılan araştırmalar devam ediyor. Yargı paketinin 60’ın üzerinde maddeden oluşması kapsaması bekleniyor. Paketin genel af yasanını kapsayıp kapsamadığı merak konusu oldu. Yeni düzenlemeyle 0-6 yaş çocuğu olan kadınlar ya da engeli olan kişilerin denetimli serbestlikten yararlanabilmesi; anneye baba ile çocuğun arasındaki soy bağının reddi davası gibi birçok imkân tanınacak. Peki, af çıkacak mı 2024, mahkumlara af yasası var mı, 8. Yargı paketi içeriğinde neler var? 8. yargı paketi infaz düzenlemesi ne zaman yapılacak? İşte 8. yargı paketi maddeleri ve içeriğine dair merak edilenler…
13.02.2024 Gündem
ABD'yi dolandıran Türk 100 milyon dolar gelir etti! ABD ordusuna, devlet kurumlarına sahte ürün sattı
ABD'yi dolandıran Türk 100 milyon dolar gelir etti! ABD ordusuna, devlet kurumlarına sahte ürün sattı ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan, ABD-Türkiye çifte vatandaşı Onur Aksoy, Çin’den getirdiği cihazlara sahte yazılım yüklediği ve bununla 100 milyon dolar gelir elde ettiği yönündeki suçlamaları kabul etti.
11.06.2023 Yaşam
Genel af çıkacak mı 2023? İnfaz indirimi olacak mı, genel af yolda mı, 7. Yargı Paketi’nde mahkumlara ceza indirimi 2023 var mı?
Genel af çıkacak mı 2023? İnfaz indirimi olacak mı, genel af yolda mı, 7. Yargı Paketi’nde mahkumlara ceza indirimi 2023 var mı? İnfaz indirimi var mı, genel af çıkacak mı 2023, yolda mı? 7. Yargı Paketi teklifi TBMM Genel Kurul'da kabul edildi. Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışmaları yürütülen düzenlemede kirada arabuluculuk zorunluluğu, konutta haciz işlemi, infaz ertelemesi ve uyuşturucuyla mücadelede ağır cezalar öngörülürken, gözler genel affa çevrildi. Peki, Genel af yolda mı? İnfaz indirimi olacak mı, 7. Yargı Paketi’nde mahkumlara genel af var mı?
13.04.2023 Gündem
7. yargı paketi maddeleri 2023! Yargı paketi Resmi Gazetede yayımlandı mı, yargı paketi yasalaştı mı? 7. yargı paketinde ceza indirimi var mı, genel af çıkacak mı?
7. yargı paketi maddeleri 2023! Yargı paketi Resmi Gazetede yayımlandı mı, yargı paketi yasalaştı mı? 7. yargı paketinde ceza indirimi var mı, genel af çıkacak mı? 7. Yargı Paketi maddeleri merak ediliyor. Adalet Bakanlığı'nın yürüttüğü 7. Yargı Paketi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Kanunla birlikte, çocuğu hasta annelere infaz ertelemesi getirilirken, uyuşturucuyla mücadelede ağır cezalar öngörülüyor. Haciz işlemleri hakim kararıyla olacak. Göçmen kaçakçılığı suçu artacak. Peki, Yargı paketi Resmi Gazetede yayımlandı mı, yargı paketi yasalaştı mı? 7. yargı paketinde ceza indirimi var mı? İşte 7. yargı paketi maddeleri 2023…
29.03.2023 Gündem
Pınar Damar cinayetinde yeni gelişme! Avukatı korkunç detayları anlattı: Hepsi kameralara yansımış durumda
Pınar Damar cinayetinde yeni gelişme! Avukatı korkunç detayları anlattı: Hepsi kameralara yansımış durumda Bağcılar'da çalılık alanda cesedi bulunan Pınar Damar cinayetinde dava açıldı. Davanın iddianamesinde kuzeninin dini nikahlı eşi olan sanık Metin A. hakkında istenen ceza belli oldu. Damar'ın avukatı Esin Yeşilırmak ise cinayete ilişkin korkunç detayları anlattı.
15.03.2023 Yaşam
Müebbet hapse mahkum edildi! 28 yıl sonra suçsuz olduğu anlaşıldı
Müebbet hapse mahkum edildi! 28 yıl sonra suçsuz olduğu anlaşıldı ABD'de cinayet nedeniyle müebbet hapse mahkum edilen bir kişinin, 28 yıl sonra masum olduğu ortaya çıktı.
15.02.2023 Dünya
Eski eşinin baltalı saldırısında parmakları kopan İlke: 18 ay hapis az
Eski eşinin baltalı saldırısında parmakları kopan İlke: 18 ay hapis az Aydın'ın İncirliova ilçesinde, eski eşi İsmail Demirci'nin (35) baltalı saldırısında 5 parmağı kopan İlke Kuleli (29), tutuklu sanığa verilen 18 yıl hapis cezasının az olduğunu söyledi. Üst mahkemeye itiraz başvurusu yapacağını belirten Kuleli, "Çok zorlu süreçlerden geçtim hala daha tedavilerim sürüyor. Sol elimi biraz kullanabiliyorum fakat sağ elimi hiç kullanamıyorum" dedi.
18.11.2022 Yaşam
7 aylık hamile eşini öldüren sanık: Alkol içtim, 'senden adam mı olur' deyince kendimi kaybettim
7 aylık hamile eşini öldüren sanık: Alkol içtim, 'senden adam mı olur' deyince kendimi kaybettim Isparta’da ve 7 aylık hamile olan eşi Raziye Karabuğa’yı öldüren sanık hakim karşısına çıktı. Sanık, "Alkollü içecek içtim eşime sordum, o da doğru olduğunu söyledi. 'Senden adam mı olur? Senin eve geldiğin mi var?' deyince araçtan indim kendimi kaybettim" dedi.
9.09.2022 Yaşam
Türk polisi başardı Almanlar hayran kaldı: Olmayacak şeyi yaptınız!
Türk polisi başardı Almanlar hayran kaldı: Olmayacak şeyi yaptınız! Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun raporu üzerinden Milliyet'in açtığı “telefon dolandırıcılığı” dosyasında dikkat çeken detaylar var. “Telefon dolandırıcılığı” dosyasında, Emniyet Genel Müdürlüğü ayağı da mercek altına alındı. Şubat 2022’de sadece dolandırıcılığa odaklanacak “Dolandırıcılık Şubesi”ni kuran Emniyet, bu mücadelede yürüttükleri yeni konsepti anlattı. Almanya’daki Türk ve Alman vatandaşlarını dolandıran İzmir merkezli şebeke kıskıvrak yakalanarak 500 milyonluk mal varlığına el konuldu. Emniyet yetkilileri, “Alman emniyet yetkilileri operasyonumuza hayran kaldılar. ‘Bunu nasıl çözdünüz, olmayacak şeyi yaptınız’ diyerek görüşmelerimizde bize sordular” ifadelerini kullandı.
15.08.2022 Gündem
Amerika'nın en fazla nefret edilen adamı Martin Shkreli yıllar sonra yeniden gündemde!
Amerika'nın en fazla nefret edilen adamı Martin Shkreli yıllar sonra yeniden gündemde! Amerika'da televizyon kanalları ve gazeteler kendisini "bir numaralı halk düşmanı" ilan ettiğinde henüz 32 yaşındaydı. Onun yerinde başka kim olsa bir halkla ilişkiler şirketiyle anlaşır, yerle bir olan imajını düzeltmek için profesyonellerden yardım alırdı. O ise tam tersi bildiğini okumaya ve insanları sinirlendirmeye dozu artırarak devam ediyordu.
21.05.2022 Dünya
Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesini de içeren kanun teklifi kabul edildi
Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesini de içeren kanun teklifi kabul edildi Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesini de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kadına ve sağlık çalışanlarına yönelik kasten işlenen suçlar katalog suçlara girecek. 
12.05.2022 Gündem
Maaş artışı müjdesi! 3600 ek göstergeyle ilgili flaş açıklama: Beklentileri karşılayacak
Maaş artışı müjdesi! 3600 ek göstergeyle ilgili flaş açıklama: Beklentileri karşılayacak 3600 ek göstergeyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Maaşlar artacak. Memur ve emekli hepsini yakından ilgilendiriyor. Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren gelişme. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlileri dahil birçok meslek grubu çalışanını etkiyecek. AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, 3600 ek gösterge konusunda sona gelindiğini belirterek, "Uzun süredir gündemimizde olan 3600 diye tanımlanan mesele Çalışma Bakanlığımızın yoğun gündemi olarak devam ediyor. Artık bir sonuçlandırma aşamasına yaklaşıyor. Bunun birçok etapları var. Zor bir düzenleme. İnşallah beklentileri karşılayacak şekilde bir sonuca vardırılır" dedi. Öte yandan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ta konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Başta hemşireler ve diğer sağlık bilimi lisansiyerleri de 3600 ek gösterge kapsamı içine alınacak. Sağlık çalışanlarıyla ilgili yasal düzenlemeleri mayıs ayı içerisinde Meclis gündemine getiriyoruz. " İşte 3600 ek gösterge ile ilgili son dakika gelişmeleri...
İtirafçı İbrahim Parım'a verilen cezanın gerekçesi açıklandı
İtirafçı İbrahim Parım'a verilen cezanın gerekçesi açıklandı Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) operasyonuyla Irak'ın Sincar bölgesinde yakalanıp Türkiye'ye getirilen ve itirafçı olarak 75 PKK'lı teröristi deşifre eden PKK/KCK'nın sözde lojistik sorumlusu İbrahim Parım'ın 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldığı kararın gerekçesi açıklandı. Gerekçede, "Sanığın aşamalardaki beyanında örgütün yapısı ve faaliyeti çerçevesinde örgüt içerisinde bulunduğu konumu itibarıyla örgüt mensuplarına dair faydalı bilgiler vererek etkin pişmanlıkta bulunduğu anlaşılmıştır" denildi.
20.04.2022 Gündem
Bakan Koca: Takım elbise ve kravat artık iyi hal indirimi nedeni olmayacak
Bakan Koca: Takım elbise ve kravat artık iyi hal indirimi nedeni olmayacak Sağlık Bakanı Koca, Sağlıkta ve diğer şiddet suçlarında failin ceza indirimi amacıyla duruşmada kılık kıyafetine özen göstermesi, takım elbise giymesi, kravat takması gibi şekli tutum ve davranışların iyi hal indirimine neden sayılmayacağını açıkladı.
31.03.2022 Gündem
Sağlık çalışanlarını ilgilendiriyor! Flaş karar, değişiyor
Sağlık çalışanlarını ilgilendiriyor! Flaş karar, değişiyor Sağlık çalışanlarını ilgilendiren önemli bir adım atılıyor. Toplumun tüm kesimlerinde tepki ile karşılanıyordu. Tamamen değişiyor. Sağlık personeline karşı işlenen şiddet ‘katalog suç’ kapsamına alınacak. Saldırgana iyi hâl indirimi de uygulanmayacak.
10.03.2022 Gündem
Mafya üyesi 'İnsan kasabı' Giovanni Brusca tahliye edildi! İtalya ayağa kalktı...
Mafya üyesi 'İnsan kasabı' Giovanni Brusca tahliye edildi! İtalya ayağa kalktı... İtalya'da mafyayla mücadele savcısı Giovanni Falcone'ye suikast düzenleyen, 14 yaşındaki bir çocuğu asitle yok eden, 150 cinayette parmağı olduğunu itiraf eden mafya üyesi Giovanni Brusca, 25 yıl hapis cezasının ardından tahliye edildi.
1.06.2021 Dünya
Şoke eden olay! Kızını öldürdüğü babaya söyledikleri isyan ettirdi!
Şoke eden olay! Kızını öldürdüğü babaya söyledikleri isyan ettirdi! Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kız arkadaşı Gülnur Kocabaş'ı (22) pompalı tüfekle öldüren tutuklu sanık Yusuf Akbulut'un (27) ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada, 'Çok pişmanım, acılı aileye başsağlığı diliyorum' dedi. Akbulut'un bu ifadesi Kocabaş'ın yakınlarını isyan ettirdi. Duruşma çıkışında kızı Neşe Kocabaş ile açıklama baba Eyüp Kocabaş, "O sadece benim kızımı öldürmedi, bizi de vurdu. 313 gündür biz yaralı bir haldeyiz. Başsağlığı dilemesi bizi daha da üzdü. Bir insanın evladını öldürüp sonra başsağlığı dilemek kadar acı bir şey yok diye konuştu.
6.04.2021 Yaşam
Trump'tan af kararı! O kişiler...
Trump'tan af kararı! O kişiler... ABD Başkanı Donald Trump, Donald Trump'daki son saatlerinde 143 kişi hakkında af ve ceza indirimi kararı çıkardı.
20.01.2021 Dünya
ABD Başkanı Trump'tan bir skandal karar daha!
ABD Başkanı Trump'tan bir skandal karar daha! ABD'deki tarihi seçimleri kaybeden ve başkanlık koltuğundaki son bir ayını geçiren ABD lideri Irak'ta 17 sivilin öldürülmesine karışan paralı askerler ve Rusya soruşturmasının kilit isimlerini affetti.
23.12.2020 Dünya
Yargı reformu ne zaman Meclis’e sunulacak? Yeni 4. yargı reformu paketinde neler var, af-ceza indirimi paket içeriğine alındı mı?
Yargı reformu ne zaman Meclis’e sunulacak? Yeni 4. yargı reformu paketinde neler var, af-ceza indirimi paket içeriğine alındı mı? Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "yargı reformu"na ilişkin patronlarla yapacakları görüşmeler kapsamında yarın TÜSİAD yönetimiyle bir araya gelecek. Yapılan çalışmada, “ifade özgürlüğü” alanıyla ilgili davalarda “uygulamadaki farklılıkların giderilmesi”, Anayasa Mahkemesi (AYM) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) ihlâl kararlarının “yeniden yargılama” sebebi sayılması, ticari arabuluculukta kapsamın genişletilmesi gibi başlıklar öne çıkıyor. Peki, Yargı reformu ne zaman Meclis’e sunulacak?
27.11.2020 Gündem
Resmen duyuruldu: Yüzde 25 indirim...
Resmen duyuruldu: Yüzde 25 indirim... Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren indirim kararı. Yüzde 25 indirim yapılıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın verilerine göre mükelleflere uygulanan vergi ve cezalarda, ilgili ihbarnamenin tebliğinden itibaren 30 gün içinde dava açma, uzlaşma ve cezada indirim gibi haklar kullanılabiliyor. Bu kapsamda cezalarda indirim oranları, vergi ziyaı, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yarısı oranında uygulanabiliyor. Uzlaşma olması durumunda ise uzlaşılan vergi ziyaı cezasının yüzde 25'i indiriliyor.
9.09.2020 Ekonomi
Karısını 25 yerinden bıçaklayarak öldüren kocaya tahrik indirimi
Karısını 25 yerinden bıçaklayarak öldüren kocaya tahrik indirimi Samsun’da karısını hastanenin otoparkında 25 bıçak darbesiyle öldürün kocaya verilen müebbet hapis cezası Bölge Adliye Mahkemesi tarafından olayda ’tahrik ve iyi hal’ indirimi uygulanarak 24 yıla indirildi.
14.07.2020 Gündem
Eski futbolculara FETÖ'den verilen hapis cezasının gerekçesi  açıklandı
Eski futbolculara FETÖ'den verilen hapis cezasının gerekçesi açıklandı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) futbol yapılanmasına ilişkin davada, 3'ü etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan 6 eski futbolcuya "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan verilen hapis cezası hükmünün gerekçesi açıklandı.
13.05.2020 Gündem
Af yasası Meclis’ten geçti mi? Ceza indirimi çıktı mı? İnfaz yasasında neler var, yeni infaz yasası neler getiriyor? Af ile ilgili son durum…
Af yasası Meclis’ten geçti mi? Ceza indirimi çıktı mı? İnfaz yasasında neler var, yeni infaz yasası neler getiriyor? Af ile ilgili son durum… İnfaz düzenlemesinin ikinci bölümü TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Koşullu salıverilmeden yararlanabilmek için mahkumun kurumdaki infaz süresini iyi halli olarak geçirmesi gerekecek - Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar 30 yılını, müebbet hapis cezasına mahkum edilmiş olanlar 24 yılını, diğer süreli hapis cezalarına mahkum edilmiş olanlar cezalarının yarısını infaz kurumunda çektikleri takdirde koşullu salıverilmeden yararlanabilecek - Hükümlüler, ceza infaz kurumlarında bulunduğu tüm aşamalarda, idare ve gözlem kurulu tarafından iyi halin belirlenmesine esas olmak üzere en geç altı ayda bir değerlendirmeye tabi tutulacak - Basın İlan Kurumu aracılığıyla resmi ilan ve reklam yayınlama hakkı bulunmayan gazeteler, ceza infaz kurumuna kabul edilmeyecek.
13.04.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ceza İndirimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ceza indirimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.