Ceyiz Yardımı

Ceyiz Yardımı

Son dakika ceyiz yardımı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ceyiz yardımı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ceyiz yardımı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ceyiz Yardımı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ceyiz yardımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 67 ceyiz yardımı haberi bulunmuştur. Tüm ceyiz yardımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
15 bin lira ödeniyor! 5 yıl sınırı var, SGK sosyal medyadan resmen duyurdu...
15 bin lira ödeniyor! 5 yıl sınırı var, SGK sosyal medyadan resmen duyurdu... SGK, SSK'lı Bağkur'lı memur, dul, yetim milyonları çok yakından ilgilendiriyor. SGK resmen duyurdu. Çok kolay, en az 15 bin lira ödeniyor.5 yıl sınırı var, bu sürede başvurmayan hakkını kaybediyor. Ölüm aylığı alan kız çocukları evlenmeleri durumunda yetim aylığı kesiliyor. Evlilik nedeniyle yetim aylıkları kesilecek olan kız çocuklarına devlet tarafından çeyiz parası ödeniyor. SSK veya Bağkur’dan vefat eden eşinden dolayı aylık almakta olan dul eşin, yeniden evlenmesi halinde kendisine çeyiz parası ödenmiyor, kişinin kız çocuğunun evlenmesi durumunda çeyiz parası var. Fakat dul memur eşin evlenmesi halinde, kendisine de 12 aylık çeyiz yardımı veriliyor. Ayrıca anne oğlundan veya kızından dolayı Emekli Sandığı’ndan yetim aylığı alıyorsa, evlenmesi halinde yine maaşının 12 katı kadar çeyiz yardımı sağlanıyor. Başvuru E-Devlet'ten yapılıyor.
11.06.2022 Çalışan Hakları
15 bin lira ödeniyor! Karşılıksız 5 yıl sınırı var...
15 bin lira ödeniyor! Karşılıksız 5 yıl sınırı var... SSK'lı Bağkur'lı memur, dul, yetim herkesi için için geçerli. Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. En az 15 bin lira ödeniyor.5 yıl sınırı var, bu sürede başvurmayan hakkını kaybediyor. Ölüm aylığı alan kız çocukları evlenmeleri durumunda yetim aylığı kesiliyor. Evlilik nedeniyle yetim aylıkları kesilecek olan kız çocuklarına devlet tarafından çeyiz parası ödeniyor. SSK veya Bağkur’dan vefat eden eşinden dolayı aylık almakta olan dul eşin, yeniden evlenmesi halinde kendisine çeyiz parası ödenmiyor, kişinin kız çocuğunun evlenmesi durumunda çeyiz parası var. Fakat dul memur eşin evlenmesi halinde, kendisine de 12 aylık çeyiz yardımı veriliyor. Ayrıca anne oğlundan veya kızından dolayı Emekli Sandığı’ndan yetim aylığı alıyorsa, evlenmesi halinde yine maaşının 12 katı kadar çeyiz yardımı sağlanıyor.
19.02.2022 Çalışan Hakları
SGK'ya başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! Süre sınırı var, 36 bin ve....
SGK'ya başvurana 24 aylık maaş peşin olarak ödeniyor! Süre sınırı var, 36 bin ve.... Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru şartı bulunuyor. 2 yıllık maaş tek seferde banka hesaplarına yatırılıyor. Süre sınırı bulunuyor. 5 yıl içerisinde müracaat etmeyenler hakkını kaybediyor. SGK ve Bağ-Kur için 24 aylık maaş ödemesi yapılıyor. Aylık 1.500 TL alan bir kişiye tek seferde 36 bin liralık ödeme yapılıyor. Devlet tarafından kız çocuklarına anne ve babasının ölümü nedeni ile sağlanan destek evlenene kadar sürüyor. Evlilik sürecinde ise çeyiz desteği veriliyor. Anne ya da babası SGK ve Bağ-Kur'dan emekli olanlar iki yıllık yetim aylığı tutarını çeyiz desteği olarak alıyor. Ancak memurlar için durum farklı. İlk kez 1 Ekim 2008 öncesinde memur olmuş anne ya da babadan ölüm aylığı alan kız çocuğuna 12 aylık ölüm aylığı tutarında evlenme ödeneği ödeniyor. Yani 1.500 TL'lik ölüm aylığı alan kız çocuğuna 18 bin TL evlenme ödeneği ödeniyor. Bu farklılığın nedeni 5434 sayılı kanunda evlenme ödeneğinin tutarının 12 ay olarak belirlenmesi. Öte yandan yerim aylığı alırken evlenen ve sonrasında boşanan kişilere yeniden yetim aylığı bağlanıyor. Buradaki dikkat çeken detay ise çeyiz parası alınan sürenin tamamlanmış olması. Yani SSK ve Bağ-Kur'dan yetim aylığı alanlar evlilik tarihi itibarı ile iki yıl sonrasında tekrar yetim aylığı alabiliyorlar.
2.01.2022 Çalışma Hayatı
Maaşın 24 katı tek seferde ödeniyor! e-Devlet'ten...
Maaşın 24 katı tek seferde ödeniyor! e-Devlet'ten... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Toplu ödeme yapılıyor. Maaşın 24 katı tek seferde banka hesaplarına yatırılıyor. 5 yıllık zamanaşımı söz konusu. Yazılı başvuru şartı bulunuyor. Başvuru takibi ise e-Devlet üzerinden yapılıyor. Yetim aylığı alan kişilere evlenmeleri durumunda 2 yıllık maaşları peşin olarak ödeniyor. Evlenen kişinin yetim aylığı kesiliyor. Boşanma durumunda SGK tarafından yeniden yetim aylığı veriliyor.
21.07.2021 Ekonomi
Paralar banka hesaplarına yatırılıyor! En az 6 bin TL, süresi...
Paralar banka hesaplarına yatırılıyor! En az 6 bin TL, süresi... Yüz binlerce kişi yararlanıyor. Ödeme tutarı en az 6 bin lira. Başvuru şartı bulunuyor. Süresi var. Zamanaşımına uğruyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yetim aylığı alan kadınlara evlenmesi durumunda toplu ödeme yapılıyor. SGK çeyiz ödemelerini birçok kişi çeyiz hesabı ve çeyiz kredisi ile karıştırıyor. Çeyiz parası almak için ödeme yapmak gerekmiyor. Yetim aylığı alan kadınların evlendiklerinde aldıkları maaş kesiliyor. Kadınlara evlilikle birlikte toplu ödeme yapılıyor. Bu ödemeler 12 ay ya da 24 ay şeklinde oluyor. Kimler ne kadar çeyiz yardımı alabiliyor? İşte çeyiz parası ile ilgili tüm detaylar...
14.05.2021 Ekonomi
Hesaplara en az 6 bin lira yatırılıyor, ödeme günü...
Hesaplara en az 6 bin lira yatırılıyor, ödeme günü... Yüz binlerce kişiyi kapsıyor. SGK toplu para ödemesi yapıyor. Yazılı olarak başvuru yapanların paraları banka hesaplarına yatırılıyor. SGK'dan toplu para ödemesi almak için prim ödemesi ya da herhangi bir para ödemesi yapmış olmak gerekmiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) 6 bin liradan başlayan toplu para ödemesi almak mümkün. Başvurular SGK müdürlüklerine yazılı olarak yapılıyor. Başvuru takibi ise e-Devlet üzerinden yapılıyor. Para ödemeleri SGK'daki yoğunluk durumuna göre değişse de genel olarak başvurulan tarihten sonraki ödeme diliminde yapılıyor. 5 yıl içerisinde başvuruda bulunmayanlar haklarını kaybediyor. SGK çeyiz ödemelerini birçok kişi çeyiz hesabı ve çeyiz kredisi ile karıştırıyor. Çeyiz parası almak için ödeme yapmak gerekmiyor. Yetim aylığı alan kadınların evlendiklerinde aldıkları maaş kesiliyor. Kadınlara evlilikle birlikte toplu ödeme yapılıyor. Bu ödemeler 12 ay ya da 24 ay şeklinde oluyor. Kimler ne kadar çeyiz yardımı alabiliyor? İşte çeyiz parası ile ilgili tüm detaylar...
24.03.2021 Çalışan Hakları
SGK'dan toplu para ödemesi! Başvuran alıyor
SGK'dan toplu para ödemesi! Başvuran alıyor Yüz binlerce kişiyi kapsıyor. SGK toplu para ödemesi yapıyor. Yazılı olarak başvuru yapanların paraları banka hesaplarına yatırılıyor. SGK'dan toplu para ödemesi almak için prim ödemesi ya da herhangi bir para ödemesi yapmış olmak gerekmiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) 6 bin liradan başlayan toplu para ödemesi almak mümkün. Başvurular SGK müdürlüklerine yazılı olarak yapılıyor. Başvuru takibi ise e-Devlet üzerinden yapılıyor. Para ödemeleri SGK'daki yoğunluk durumuna göre değişse de genel olarak başvurulan tarihten sonraki ödeme diliminde yapılıyor. 5 yıl içerisinde başvuruda bulunmayanlar haklarını kaybediyor. SGK çeyiz ödemelerini birçok kişi çeyiz hesabı ve çeyiz kredisi ile karıştırıyor. Çeyiz parası almak için ödeme yapmak gerekmiyor. Yetim aylığı alan kadınların evlendiklerinde aldıkları maaş kesiliyor. Kadınlara evlilikle birlikte toplu ödeme yapılıyor. Bu ödemeler 12 ay ya da 24 ay şeklinde oluyor. Kimler ne kadar çeyiz yardımı alabiliyor? İşte çeyiz parası ile ilgili tüm detaylar...
24.03.2021 Ekonomi
Vatandaştan yoğun talep! Yüzde 57 arttı
Vatandaştan yoğun talep! Yüzde 57 arttı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada rakamları paylaştı. Selçuk, " “Hattımıza gelen çağrılar 2019 yılına oranla yüzde 57 artış göstererek 23,3 milyona ulaştı. Burada vatandaşlarımızın iş sağlığı ve güvenliği, emeklilik işlemleri, kıdem ve ihbar tazminatı, işsizlik sigortası ve mesleki yeterlilik sınavları ile ilgili sorularını çözüme kavuşturduk Pandemi döneminde özellikle İŞKUR’a kısa çalışma ödeneği, kamu işçi alımları konularında yoğun çağrı geldi” dedi.
12.01.2021 Siyaset
SGK'dan parasını almayı unutanlar dikkat! Zaman aşımı süresi...
SGK'dan parasını almayı unutanlar dikkat! Zaman aşımı süresi... Yapılan uyarılar ve bilgilendirmeye rağmen pek çok kişi SGK’nın yaptığı ödemeleri almıyor ya da alacağını unutuyor. Ancak bu hakları almak için geç değil. Ancak almak için de geç kalmamak gerekiyor. Para zamanında çekilmeyince hak yanıyor. Çünkü, Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) yapılan ödemelerde zaman aşımı süresi uygulanıyor. Belirtilen süre içinde alınmayan aylık ve gelirler talepte bulunulan tarihten itibaren beş yıl öncesine kadar alınabiliyor. SGK tarafından verilen çeyiz yardımı, cenaze ödeneği gibi ödemelerin beş yıl içinde alınmaması halinde ise hak kayboluyor. İşte sosyal güvenlikte zaman aşımı ve hak düşürücü sürelere ilişkin detaylar...
8.09.2020 Ekonomi
SGK tamamını ödüyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
SGK tamamını ödüyor! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK )tamamını ödüyor. SGK, iş kazalarının ardından hem sigortalıya hem de bakmakla yükümlü bulunduğu kişilere yardımda bulunuyor. İşçi, iş göremezlik ödeneği ve gelirinden yararlanırken hayatını kaybetmesi durumunda kız çocuklarına çeyiz parası veriliyor.
15.01.2020 Ekonomi
Ödemeler tek seferde yapılıyor! 5 yıl içinde alınmazsa...
Ödemeler tek seferde yapılıyor! 5 yıl içinde alınmazsa... SGK’dan ölüm aylığı alan kız çocukları, evlenirlerse aylıkları kesilir. Ancak evlendiği için aylığı kesilen kız çocuklarına ölüm aylığının iki yıllık tutarı kadar evlenme ödeneği, yani halk arasında bilinen adıyla çeyiz parası ödenir.
10.12.2019 Ekonomi
Sigortalı çalışanlar emekli sandığından yetim maaşı alabilir mi?
Sigortalı çalışanlar emekli sandığından yetim maaşı alabilir mi? Anne ya da babası vefat eden kişilere emekli sandığından bağlanan ‘’yetim maaşı’’ birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bu soruların başını ise, sigortalı çalışan yetim maaaşı alabilir mi? sorusu dikkat çekiyor.
Çalışmadan emekli olmanın şartları neler?
Çalışmadan emekli olmanın şartları neler? Emekli olmak için belli bir prim ve yaşı doldurmak gerekiyor. Ancak başta ev kadınları olmak üzere çalışma imkanı olmayan vatandaşlara da emeklilik fırsatı var. Üstelik sağlıktan da yararlanılıyor. Peki, ev kadınları ve çalışma imkanı olmayan vatandaşlar çalışmadan nasıl emekli olabilir?
3.06.2019 Emekli
Evlenene 24 maaş çeyiz parası!
Evlenene 24 maaş çeyiz parası! Devlet, annesi ya da babası nedeniyle ölüm aylığı alan kız çocuklarına çeyiz parası ödüyor. Toplu olarak ödenen paralar 5 yıl içinde alınmaz ise yanıyor.
23.04.2019 Ekonomi
Çeyiz parası nasıl hesaplanır? 2019 çeyiz parası ne kadar?
Çeyiz parası nasıl hesaplanır? 2019 çeyiz parası ne kadar? Asıl adı evlenme ödeneği olan ancak halk arasında çeyiz parası olarak bilinen yardım, sadece kadınlara ve bir defalığına veriliyor. Anne veya babasından ölüm geliri veya aylığı alan kız çocuklarına yapılan çeyiz yardımın detayları haberimizde...
14.02.2019 Uzmana Sor
Çeyiz hesabı nedir? Çeyiz hesabından faydalanma koşulları nelerdir?
Çeyiz hesabı nedir? Çeyiz hesabından faydalanma koşulları nelerdir? Yeni evlenen vatandaşlar, bütçelerine katkı yapabilmek için devletin yeni evlilere verdiği destekleri araştırıyor. Bunlardan birisi de çeyiz hesabı ya da çeyiz yardımı olarak bilinen ve devletin belli koşulları sağlayan hesap sahiplerine verdiği katkı ödeesi. İşte çeyiz yardımı konusunda tüm merak edilenler.
10.01.2019 Gündem
Evlenene 55 bin lira
Evlenene 55 bin lira Devletin çeyiz ve konut desteği artırıldı. Evlenene 7.500 lira ev alana 20 bin lira verilecek. Bir nişanlı çift iki yardımı da alırsa 55 bin lira ödenecek.
11.11.2018 Ekonomi
Son dakika: O kural değişti! Artık yetim aylığı kesilmeyecek
Son dakika: O kural değişti! Artık yetim aylığı kesilmeyecek Ölen anne ya da babasından dolayı yetim aylığı alan gençlerle ilgili bu yıl mart ayında yasa değişikliği yapıldı. Normalde, çalışmaya başlayan çocukların yetim aylığı kesiliyor. Yasa değişikliği uyarınca, öğrenimi devam eden çocuklar bir işte çalışsa bile artık aylıkları kesilmeyecek.
18.09.2018 Ekonomi
Hükümetten kadına büyük destek
Hükümetten kadına büyük destek İş gücüne daha fazla katılmaya başlayan kadınlar için çok önemli haklar yasalaştı. 15 önemli tedbir, hem kadınları koruyor hem de onlara maddi destek sağlıyor. İşte devletin kadınlara verdiği destekler.
8.03.2018 Ekonomi
Yeni evleneceklere 55 bin lira hibe
Yeni evleneceklere 55 bin lira hibe Yeni evlenecek çiftlerin imdadına iki hesap yetişecek. Çeyiz hesabına devlet katkısı yeni yasa ile yüzde 50 artırılarak 7500 liraya çıkacak. Konut hesabındaki 15 bin liralık devlet katkısı ise en fazla 20 bin lira olarak artırılacak. Eşler, her iki destekten ayrı ayrı yararlanıp toplamda 55 bin lira hibe alabilecek.
17.02.2018 Ekonomi
Konut sandığı
Konut sandığı Bankacılar, vatandaşın tasarruflarını artırması ve kolay ev sahibi olabilmesi için hükümete Yapı Tasarruf Sandığı’nı önerdi.
24.08.2016 Ekonomi
‘Evlenen memura 4 bin lira istiyoruz’
‘Evlenen memura 4 bin lira istiyoruz’ Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşme görüşmelerinde evlenen memura 3 bin 946 lira destek verilmesini talep edeceklerini bildirdi...
7.08.2015 Ekonomi
47 bin öğretmen alımına onay
47 bin öğretmen alımına onay Evlenecek çiftlere çeyiz yardımı, konut desteği, 47 bin öğretmen kadrosu ihdası içeren "Torba Kanun" teklifinin 7 maddesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
29.09.2021 Gündem
Ev alana yüzde 15 devlet desteği!
Ev alana yüzde 15 devlet desteği! Başbakan Davutoğlu, konut alacaklara katkı müjdesi verdi: ‘Ev alacaklar eğer birikim hesabı açarlarsa devlet de ev alırken bu hesaba yüzde 15 ila 20 katkı sağlayacak...’
27.01.2015 Ekonomi
Zamlarda yüzde 51 artış!
Zamlarda yüzde 51 artış! Sayıları milyonlara ulaşan yoksul, bakıma muhtaç yaşlı ve engellilerden asker harçlıklarına kadar milyonlarca vatandaş 2014 yılında yüzde 8,1 ila yüzde 51,6 oranında zam alacak...
10.12.2013 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ceyiz Yardımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ceyiz yardımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.