Cennet Hurması

Cennet Hurması

Son dakika cennet hurması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cennet hurması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cennet hurması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cennet Hurması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cennet hurması gelişmeleri de dahil olmak üzere 14 cennet hurması haberi bulunmuştur. Tüm cennet hurması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da 8 yıl önce kurduğu iş tüm mahalleyi kalkındırdı!
Adana'da 8 yıl önce kurduğu iş tüm mahalleyi kalkındırdı! Adana’nın Kozan ilçesinde Cennet Hurması üreticisi Hamza Kılıçkaya’nın 8 yıl önce komşularına iş vererek, 10 kadınla başladığı hurma kurutma işi, 10 bin nüfuslu mahallede üreticilere örnek olup artınca geçim kaynağı oldu.
2.04.2024 Adana
Adana'da 8 yıl önce kuruldu: Hurma kurutma işi kadınlara istihdam sağlıyor
Adana'da 8 yıl önce kuruldu: Hurma kurutma işi kadınlara istihdam sağlıyor Adana’nın Kozan ilçesinde Cennet Hurması üreticisi Hamza Kılıçkaya’nın 8 yıl önce komşularına iş vererek, 10 kadınla başladığı hurma kurutma işi, 10 bin nüfuslu mahallede üreticilere örnek olup artınca geçim kaynağı oldu.
12.03.2024 Adana
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi... Potasyum, vücut için birçok olumlu katkıları olan önemli bir elementtir. Genellikle hücre içi sıvılarda kendini gösteren potasyumun, vücut dengesinin sağlanması ve iskelet kas sistemine olan desteği nedeniyle insan sağlığına faydası bulunmaktadır. En önemli potasyum kaynağı, besinler yoluyla alınmaktadır. Bu sebeple uzmanlar tarafından potasyum içeren besinlerin düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.
25.01.2024 Sağlık
Muazzam meyve reçel oluyor: Cennet Hurması Reçeli tarifi
Muazzam meyve reçel oluyor: Cennet Hurması Reçeli tarifi Mevsimini kaçırmadan bu lezzetin tadına bakmalısınız. Cennet hurması reçeli kahvaltıya şölen havası katıyor. İşte Cennet hurması tarifi...
21.01.2024 Yaşam
Yanlışlıkla ilçeyi cennet hurmasıyla tanıştırdı
Yanlışlıkla ilçeyi cennet hurmasıyla tanıştırdı Hakkari'nin Derecik ilçesinde yaşayan Beşir Yılmaz, 4 yıl önce armut diye aldığı fidanlardan ikisinin Trabzon hurması çıkmasıyla bu meyvenin de yetiştiriciliğini yapmaya başladı.
3.11.2022 Gündem
90 yıldır aynı yöntemi kullanıyorlar! 100 kilodan 10 kilo çıkıyor
90 yıldır aynı yöntemi kullanıyorlar! 100 kilodan 10 kilo çıkıyor Cennet hurması üreticisi Ayşe Nurcan Uçanok, Bilecik'te 90 yıl önce ataları ve dedelerinden bu güne kadar aynı yöntemle hurma pekmezi yaptıklarını anlatarak, "Hurma pekmezini o günkü şartlarla uygun olarak yapıyoruz. Bir kazan hurma pekmezinin yapımı 7-8 saat sürüyor. 100 kilo hurmadan 10 kilo pekmez elde ediyoruz, içinde hiç bir katkı maddesi yok" dedi.
7.03.2022 Yaşam
Gelir kapısı oldu! Büyük kazanç! Atık hurmalar kurutularak 20 misli fiyata satılıyor!
Gelir kapısı oldu! Büyük kazanç! Atık hurmalar kurutularak 20 misli fiyata satılıyor! Bilecik merkeze bağlı Başköy, Küplü ve Bekdemir köylerinde yılda 700 ton cennet hurması hasadı yapılırken, satıcının beğenmediği, atık durumdaki hurmalar seralarda kurutularak yüksek fiyattan satılıyor.
4.02.2022 Ekonomi
Yeni iş kapısı oldu! Tezgahlar doldu taştı! Kapış kapış gidiyor! Koronavirüse çare
Yeni iş kapısı oldu! Tezgahlar doldu taştı! Kapış kapış gidiyor! Koronavirüse çare Markette ve pazarda tazesi, kuruyemişçilerde ve baharatçılarda ise kurusu satılan Trabzon hurması, son yıllarda altın çağını yaşıyor. Denizli’de kirazdan sonra ikinci ana ürün olarak yetiştirilen, Ordu’da ise Karadeniz’in zirvesine çıkan Trabzon hurmasının en çok üretildiği il ise şaşırtıyor. Öte yandan Tüm dünyada Kovid-19'a karşı ilaç çalışmaları sürerken, Japonya’da yapılan bir çalışma Trabzon hurmasının koronavirüs ile savaştığını ortaya koydu. Bu çalışma hakkında Fonksiyonel Tıp ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Filiz Gültekin şunları söyledi: “Bilindiği üzere koronavirüs tükürükle etrafa yayılan parçacıklarla kolayca bulaşıyor. Bu nedenle virüsün tükürük ve ağız boşluğunda etkisiz hâle getirilmesi önemli. Japonya’da yapılan çalışmada Trabzon hurmasından elde edilen tanen kullanıldı. Ağız yoluyla verilen tanenin farelerin vücudundaki virüs yükünü azalttığı, bu sayede hem diğer farelere bulaşmanın olmadığı hem de hasta hayvanda gelişen zatürrenin şiddetinin daha hafif olduğu gözlendi. Tanen maddesi güçlü antioksidan ve antimikrobiyal aktiviteye sahip. Trabzon hurmasında yoğun olarak bulunur. Çalışmalar, Kovid - 19 virüsünü doz ve kullanım süresine orantılı olarak baskıladığını gösteriyor."
7.01.2022 Ekonomi
Kilosu 50 lira! Çöpe atmayıp kurutmaya başladı, talep patladı...
Kilosu 50 lira! Çöpe atmayıp kurutmaya başladı, talep patladı... Yurt dışından talep yağıyor, kurusunun kilosu 5o lira. Çöpe atmak yerine balkonunda kurutmaya başladı, 5 yılda 800 metrekarelik kurutma serasının sahibi oldu. İhracata başladı. Geçen yıl İngiltere ve KKTC’ye toplam 800 kilogram gönderdi. Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yaşayan Melek Yılmaz, bu yıl yurt içinde ve dışında 60 ton satış hedeflediklerini söyledi.
23.10.2021 Ekonomi
Cennet hurması, üreticiyi sevindirdi! Fiyatı 35 TL...
Cennet hurması, üreticiyi sevindirdi! Fiyatı 35 TL... Türkiye'nin cennet hurması (cennet elması) ihtiyacının yüzde 70'inin karşılandığı Denizli'nin Honaz ilçesinde, bu yıl 10 bin 200 ton rekolte elde edildi. İlçede 7 bin 500 dekar arazide üretimi yapılan cennet hurmasının verim ve fiyatı, üreticileri memnun etti.
3.01.2021 Ekonomi
Cennet hurmasını kurutup 1 lira yerine 23 liradan satıyor
Cennet hurmasını kurutup 1 lira yerine 23 liradan satıyor İstanbul'da çalışan 51 yaşındaki Salih Yıldız, memleketi Amasya'da kuruttuğu cennet hurmalarını yaş olarak kilogramı 1 liradan satmak yerine kurutarak 23 liradan piyasaya sunuyor.
18.11.2019 Yaşam
Trabzon Hurması her derde deva!
Trabzon Hurması her derde deva! Halk arasında 'Cennet Meyvesi' olarak da bilinen 'Trabzon Hurması'nın yaşlanmayı önlediği ve kanserden koruduğu belirtildi.
21.12.2014 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Cennet Hurması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cennet hurması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.