Bypass

Bypass

Son dakika bypass haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bypass ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bypass haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bypass

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bypass gelişmeleri de dahil olmak üzere 260 bypass haberi bulunmuştur. Tüm bypass haberleri aşağıda listelenmiştir.
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı”
Doç. Dr. Gökhan Alıcı: “Kan sulandırıcı kullanma kararı mutlaka hekime bırakılmalı” Sağlık Bilimleri Üniversitesi Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Alıcı, kalp damar hastalıklarında yoğunlukla kullanılan ve dünyanın en çok bilinen ilacı olan kan sulandırıcı kullanımı konusundaki kararın mutlaka hekimler tarafından verilmesi gerektiğini, aksi takdirde fayda yerine zarar verebildiğini söyledi.
20.03.2024 Adana
Erzincan'daki maden faciasında son durum: Her iki tarafta da arama faaliyetlerine ara veriyoruz
Erzincan'daki maden faciasında son durum: Her iki tarafta da arama faaliyetlerine ara veriyoruz Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 9 işçinin arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin yeni açıklama yapıldı.
21.02.2024 Gündem
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir Obezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024 Sağlık
Uzmanından şah damarı tıkanıklığı uyarısı: Bazen hiçbir bulgu vermeden hastanın büyük bir inme yaşamasıyla da kendini gösterebilir
Uzmanından şah damarı tıkanıklığı uyarısı: Bazen hiçbir bulgu vermeden hastanın büyük bir inme yaşamasıyla da kendini gösterebilir Uzmanlar vatandaşları son zamanlar da sayısı oldukça artan ve son derece tehlikeli olan şah damarı tıkanıklığı konusunda uyarıyor. Hastalık bazen konuşma bozukluğu, kol ve bacaklarda hissizlik, geçici veya kalıcı konuşma bozukluğu gibi semptomlar gösterebilirken bazen de hiç bir bulgu göstermeden de inmeye neden olabiliyor.
18.01.2024 Sağlık
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, "Memur ve memur emeklileri için fırsat olarak görüyoruz" deyip tarihi açıkladı
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, "Memur ve memur emeklileri için fırsat olarak görüyoruz" deyip tarihi açıkladı Memur Sendikaları Konfedarasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme birinci toplantısına ilişkin “Çalışanlar arasındaki ücret makasları bu anlamda şu an en büyük tartışma konusu. O yüzden hem çalışanlar arasında ücret makasının kapatılması ve gelir adaletinin sağlanması konusunda toplu sözleşmeyi bir fırsat olarak görüyoruz.” dedi.
1.08.2023 Ekonomi
Blow Off Valf Nedir, Ne İşe Yarar? Blow Off'un Cezası Var Mı?
Blow Off Valf Nedir, Ne İşe Yarar? Blow Off'un Cezası Var Mı? Blow Off günümüzde genellikle modifiye tutkunlarının popüler ettiği bir kelimedir. Aynı zamanda Dump Valf olarak da bilinir. Blow Off valf, özellikle need for speed oyunlarında araçların vites değişimlerinde ortaya çıkan bir sestir. Günümüzde de pek çok modifiye sever araç sahibinin aracına uygulattığı bir aksesuar ürünüdür.
4.06.2023 Gündem
Seren Serengil yine ameliyat masasında!
Seren Serengil yine ameliyat masasında! Daha önce geçirdiği gastrik bypass ameliyatı nedeniyle hızla kilo veren ve 44 kiloya kadar düşen Seren Serengil, ciddi bir sağlık sorunuyla karşı karşıya olduğunu açıklamıştı. Uzun zamandır sağlık problemleri yaşayan 52 yaşındaki sanatçı yeniden ameliyat masasına yattığını duyurdu.
30.04.2023 Magazin
Bakanlık: 158 tren seferi ile 30 bin depremzede tahliye edildi
Bakanlık: 158 tren seferi ile 30 bin depremzede tahliye edildi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nca deprem nedeniyle trafiğe kapalı güzergah bulunmadığı, 158 tren seferi ile afetten etkilenen yaklaşık 30 bin kişinin tahliye edildiği açıklandı.
13.02.2023 Gündem
Ahmet Mümtaz Taylan'dan kötü haber! Doktoru acil ameliyat dedi
Ahmet Mümtaz Taylan'dan kötü haber! Doktoru acil ameliyat dedi Leyla ile Mecnun dizisinde hayat verdiği İskender karakteriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan hastaneye yatacak.
22.01.2023 Magazin
ABD Kongresi’nde F-16 direnişi!
ABD Kongresi’nde F-16 direnişi! ABD yönetimi Türkiye’ye F-16 satışı için harekete geçti, ancak Kongre’de Menendez’in başını çektiği muhalif isimlerden hemen olumsuz açıklamalar geldi.
15.01.2023 Gündem
Rusya'nın Avangard hipersonik füze sistemleri Orenburg'da muharebe görevine geçti
Rusya'nın Avangard hipersonik füze sistemleri Orenburg'da muharebe görevine geçti Rusya Savunma Bakanlığı, sesten 27 kat daha hızlı olduğu öne sürülen Avangard hipersonik füze sisteminin Orenburg bölgesindeki silosuna yerleştirildiğini duyurdu.
17.12.2022 Dünya
Her gün yaptığını yaptı! Otobüs şoförü fark etti: Yine mi ölmedim
Her gün yaptığını yaptı! Otobüs şoförü fark etti: Yine mi ölmedim Her gün evinden dışarı çıkan Mehmet Yıldız hayatının kabus anlarını yaşayacağından habersizdi. Toplu taşıma aracını kullanarak evine dönen Yıldız, bir anda yere yığıldı. Otobüs şoförünün fark etmesiyle hemen hastaneye götürülen Yıldız'la ilgili gerçek ortaya çıktı. İşte haberin detayları...
14.12.2022 Yaşam
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı?
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Dünyaca ünlü aktör Ashton Kutcher’in 2 yıldır vaskülit hastalığı ile mücadele ediyor. Nadir görülen bir hastalık olan vakülit ile ilgili mücadelesini National Geographic’te yayınlanan “Running Wild With Bear Grylls: The Challenge” adlı programda anlatan ABD’li oyuncu Ashton Kutcher “Görme, duyma ve dengemi sağlama yetimi etkilendi” dedi. Peki, Vaskülit hastalığı nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Vaskülit tanısı nasıl konur? Vaskülit tedavisi nasıl yapılır? İşte Vaskülit hastalığı hakkında bilmeniz gerekenler…
10.08.2022 Sağlık
Damar sertliği nedir? Damar sertliği belirtileri nelerdir?
Damar sertliği nedir? Damar sertliği belirtileri nelerdir? Damar sertliğinin, tıbbi adıyla ateroskleroz, vücudun atardamarlarını etkileyen ve tedavi edilmediğinde hayati tehlikeye yol açabilen kalp damar hastalığı olduğunu bildiren Kalp Damar Cerrahı Doç. Dr. Mustafa Seren, “Şeker hastalığı, obezite, sigara kullanımı, yüksek tansiyon, aile bireylerinde kalp hastalığının olması, hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme damar sertliği riskini artırıyor. Damar sertliğinin belirtileri, hangi atardamarın etkilendiğine göre farklılık gösteriyor” dedi.
24.05.2022 Sağlık
Turgut Özal hakkında önemli açıklamalar: Kendini Bosna Hersek için feda etti!
Turgut Özal hakkında önemli açıklamalar: Kendini Bosna Hersek için feda etti! 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 29. yılında Koruma Müdürü Musa Öztürk, Özal’ın kendini Bosna Hersek için feda ettiğini söyledi.
19.04.2022 Gündem
Hipertansiyon hastaları uyarı geldi
Hipertansiyon hastaları uyarı geldi Kurallarına uygun tutulan orucun bazı hastalarda yararlı sonuçlar doğurabildiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Uçar, “Örneğin hipertansiyon hastalarında ilaçlarına devam etmek koşulu ile oruç tutmak, kan basıncında düşmeye ve kilo kaybına yol açmaktadır. Fakat aksine, sıcak havalara veya idrar sökücü ilaçlara bağlı olarak oruç tutan bir hastada aşırı sıvı ve elektrolit kaybı olabilir. Bu da kan basıncında aşırı düşmelere, bayılmalara, kalp krizlerine ve kalp yetmezliğine yol açabilir. Özellikle bu durum yaşlı hastalarda daha da belirgin olabilir” dedi.
5.04.2022 Sağlık
Her şeker hastasına ameliyat çözüm mü?
Her şeker hastasına ameliyat çözüm mü? Metabolik cerrahi olarak bilinen şeker ameliyatlarında hastanın yaşam şekli, beslenme alışkanlıkları, kullandığı diyabet ilaçları ve dozları, kişini kilosu ve yaşı etkilidir. Özellikle tatlı bağımlılığı olan, yüksek doz insülin ve ilave diyabet ilacı kullanan ileri derecede obez hastalarda gastrik bypass yöntemlerinden birisi tercih edildiğini belirten Obezite ve Metabolik Cerrahı Doç. Dr. Gül Bora Makal şeker ameliyatları hakkında bilgi verdi.
15.03.2022 Sağlık
Genel cerrahi alanında robotik cerrahi kullanımının önemi nedir?
Genel cerrahi alanında robotik cerrahi kullanımının önemi nedir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli, robotik cerrahi sisteminin genel cerrahi alanındaki avantajlarını, nasıl ve hangi hastalıklarda uygulandığını tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
23.02.2022 Sağlık
Ford Ranger Raptor 288 beygirle geliyor!
Ford Ranger Raptor 288 beygirle geliyor! Yeni Nesil Ranger Raptor pick-up, 288 PS güç ve 491 Nm tork sunan çift turbo 3.0 litre EcoBoost V6 motora sahip.
22.02.2022 Otomobil
Kalp hastalarına yeni umut! Ameliyat çözüm olmaktan çıktı!
Kalp hastalarına yeni umut! Ameliyat çözüm olmaktan çıktı! Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nde Kardiyoloji Doktoru Prof. Dr. Hasan Pekdemir, by-pass dışında hiçbir tedavi şansı olmayan yüzde yüz tıkalı kalp damarlarının tedavisinde tek çözümün ameliyat olmadığını ve özel kronik total oklüzyon (CTO) telleri ve kateterleri hastalara yeni bir umut kapısı olduğunu belirtti.
18.02.2022 Sağlık
Kalp hastalığına yakalananların yaş ortalaması düştü
Kalp hastalığına yakalananların yaş ortalaması düştü Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi Başhekimi ve Kalp Damar Cerrahisi Opr. Dr. Lütfi Çağatay Onar, kalp hastalığına yakalananların yaşının düştüğünü belirterek, "Son 1 yılda yapmış olduğumuz 212 açık kalp ameliyatının 60 yaş civarında olduğunu görüyoruz. Trakya bölgesinde kamu hastanelerinde açık kalp cerrahisinin başlamasından bu yana geçen sürede yaş ortalamasının 7-8 yaş gençleştiğini söylemek mümkün" dedi.
12.02.2022 Sağlık
Doğu Akdeniz'de Türk zaferi! İsrail'den Türkiye itirafı geldi: Tek seçeneğimiz boyun eğmek...
Doğu Akdeniz'de Türk zaferi! İsrail'den Türkiye itirafı geldi: Tek seçeneğimiz boyun eğmek... Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi dışlayarak ittifak kuran Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs Yönetimi hüsran yaşıyor. ABD, Türkiye’nin bypass edildiği EastMed doğalgaz boru hattı projesinden desteğini çekti. Projenin taraflarından İsrail’de, bu durum yenilgi olarak kabul edildi. Haaretz gazetesi, “İsrail'in boyun eğmekten başka seçeneği yok” yorumu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’la görüşebileceklerini söylediği gün yayınlanan haberde, “ABD, Putin ve Erdoğan’ı kızdırmak istemiyor” denilirken Yunan medyasında hüsran ve öfke vardı...
19.01.2022 Dünya
Obezite cerrahisinde hangi yöntemler bulunmaktadır?
Obezite cerrahisinde hangi yöntemler bulunmaktadır? Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Onur Bayraktar, obezite ve tedavi yöntemleri hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
12.01.2022 Sağlık
Kalp ameliyatlarında bu yöntem enfeksiyon riskini azaltıyor!
Kalp ameliyatlarında bu yöntem enfeksiyon riskini azaltıyor! Modern çağın yaşam ve beslenme alışkanlıkları tüm sağlık sistemimizi olumsuz etkiliyor. Ancak aşırı hareketsizlik, fazla kilo, diyabet, yağlı beslenme gibi faktörlerin kalbi besleyen atardamarlarda tıkanmaya yol açması, kalp krizine neden olduğu için hayati risk taşıyor. Bu nedenle her yıl giderek daha fazla kişi koroner by pass ameliyatı olarak tanımlanan cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyuyor. Halk arasında “iman tahtası” olarak bilinen göğüs kemiğinin (sternum) kesilerek gerçekleştirilen klasik kalp ameliyatları çok büyük yara izine neden olduğu için hastada estetik kaygıya da neden olabiliyor. Gelişen yöntemlerin kalp damarı tıkanıklıklarını çoğunlukla meme altından küçük kesilerle gerçekleştirmeye olanak verdiğini anlatan Kardiyovasküler Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Arnaz, “Minimal invaziv (kapalı kalp ameliyatı) yöntemler sayesinde hastalar, kan kaybı, enfeksiyon gibi risklere daha az maruz kalıyor. Hastanede yatış süresi kısalıyor ve hasta günlük hayatına çok daha hızlı dönebiliyor. Göğüs kemiğindeki büyük ameliyat izleri de ortadan kalkıyor” diyor.
8.01.2022 Sağlık
Atatürk'ün talimatıyla yapılmıştı! Yıllar sonra ilk kez oldu
Atatürk'ün talimatıyla yapılmıştı! Yıllar sonra ilk kez oldu Atatürk'ün talimatı ile 1936 yılında inşa edilen Türkiye'nin ilk betonarme barajı Çubuk- 1, 27 yıl sonra yeniden su tutmaya başladı.
30.12.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bypass ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bypass haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.