Büyüme Oranı

Büyüme Oranı

Son dakika büyüme oranı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan büyüme oranı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını büyüme oranı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Büyüme Oranı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan büyüme oranı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.417 büyüme oranı haberi bulunmuştur. Tüm büyüme oranı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kartlı ödemelerde yüzde 126'lık büyük artış
Kartlı ödemelerde yüzde 126'lık büyük artış Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mart ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 126 artarak 1 trilyon 181,4 milyar TL oldu.
19.04.2024 Ekonomi
Kartlı ödemelerde yüzde 126'lık büyük artış! Kart adedi de arttı
Kartlı ödemelerde yüzde 126'lık büyük artış! Kart adedi de arttı Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile mart ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 126 artarak 1 trilyon 181,4 milyar TL oldu.
19.04.2024 Ekonomi
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü
Hızlı tüketim ürünleri pazarı 2023’te yüzde 81 büyüdü Yapılan bir araştırma Türkiye'de sigara ve alkol hariç Hızlı Tüketim Ürünleri (FMCG) pazarının 2023 yılında yüzde 81 oranında ciro büyümesi kaydettiğini ortaya koydu.
16.04.2024 Ekonomi
Banka ve kredi kartlı ödemeler Şubat ayında 1,01 trilyon lira oldu
Banka ve kredi kartlı ödemeler Şubat ayında 1,01 trilyon lira oldu Şubat ayında yapılan toplam kartlı ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 152 artarak 1,01 trilyon TL oldu. Kartlı ödemelerin 843,1 milyar TL’si kredi kartları ile gerçekleştirildi.
25.03.2024 Ekonomi
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Çakar OVP’deki hedefleri gerçekçi bulduklarını belirterek, “Sadece 2024 sonu enflasyonunun yüzde 40-45 bandında olacağını öngörüyorum. Bunun da yapışkan bir enflasyon olmaması için çaba gösterilmeli” dedi. Çakar, 2025’te istenilen çıkışın sağlanması için 2024’ün restorasyonla geçmesi gerektiğini vurguladı.
25.01.2024 Ekonomi
Kredi kartlı ödeme tutarı değişti! Yüzde 25 arttı
Kredi kartlı ödeme tutarı değişti! Yüzde 25 arttı Kartlı ödeme tutarı Ekim ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 122 artarak 836,4 milyar TL oldu.
29.11.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek: Daha iyi işbirlikleri yapmalıyız
Bakan Şimşek: Daha iyi işbirlikleri yapmalıyız Türk-Arap Ekonomik Forumu’nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Enerji konusunda, az yatırım yapılıyor. Bunun sonucu olarak enerji fiyatlarının yüksek kalacağını görünüyor. Onun için daha iyi işbirlikleri yapmamız gerekiyor” dedi.
8.11.2023 Ekonomi
Bizim Toptan yılın ilk 9 ayında cirosunu yüzde 68 artırdı
Bizim Toptan yılın ilk 9 ayında cirosunu yüzde 68 artırdı Bizim Toptan, yılın ilk 9 ayında cirosunun bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 68 oranında artarak 15,7 milyar TL'ye ulaştığını duyurdu.
8.11.2023 Finans
Orta Vadeli Program açıklandı! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan önemli mesajlar
Orta Vadeli Program açıklandı! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan önemli mesajlar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz üç yıllık Orta Vadeli Program ile ilgili Beştepe'de açıklamalarda bulunarak, "Finansal istikrarı sağlamak ve orta vadede enflasyonu tek haneye indirmek temel hedefimiz." dedi.
6.09.2023 Gündem
Kredi kartlarıyla ilgili flaş gelişme! Haziran’da yüzde 109 arttı
Kredi kartlarıyla ilgili flaş gelişme! Haziran’da yüzde 109 arttı Kartlı ödeme tutarı haziran ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 109 artarak 638,7 milyar TL oldu. Bir önceki ay kartlı ödeme tutarı 625,9 milyar TL olarak gerçekleşmişti.
3.08.2023 Ekonomi
Merkez Bankası PPK toplantı özeti yayımlandı
Merkez Bankası PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, "Yumuşak bir geçiş süreci için sadeleşme politikasının kademeli olmasına karar verilmiştir" denildi.
3.07.2023 Ekonomi
Şirketler 2022 finansal sonuçlarını açıklıyor
Şirketler 2022 finansal sonuçlarını açıklıyor Şirketler 2022 yılına dair finansal sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.
24.03.2023 Ekonomi
Kartla yapılan kamu-vergi ödemeleri katlandı
Kartla yapılan kamu-vergi ödemeleri katlandı Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni de içeren kartlarla yapılan kamu-vergi ödemeleri, geçen yılın yaklaşık 2 katına ulaşarak 19,3 milyar TL tutarında gerçekleşti.
1.03.2023 Ekonomi
İstanbul ve Ankara’da kentsel dönüşüm müjdesi! Bakan detayları açıkladı
İstanbul ve Ankara’da kentsel dönüşüm müjdesi! Bakan detayları açıkladı Ev almayı ya da evini yenilemeyi düşünenleri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Türkiye’nin dört bir yanında 3.2 milyon konut kentsel dönüşüm kapsamında yenilendi. Konutta yeni dönüşüm için ise harekete geçildi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İstanbul’da 90 bin, Ankara’da 10 bin olmak üzere toplamda 250 bin konutun dönüşümü sahada devam ediyor. 2035’e kadar acil dönüştürülmesi gereken 1.1 milyon konutun yenilenmesi sağlanacak” dedi.
5.02.2023 Ekonomi
İkinci el konutlar için finansman kampanyası! Proje kimleri kapsayacak?
İkinci el konutlar için finansman kampanyası! Proje kimleri kapsayacak? 'Yeni Evim', 'İlk evim, İlk işyerim' ve 'İlk Evim Arsa ve İlk İş Yerim' kampanyalarından sonra İkinci el konutlarla ilgili destek paketi üzerindeki çalışma sürüyor. Öncelik ilk evini alacak vatandaşların olacak. Çalışmanın detaylarının bu ay içerisinde açıklanması bekleniyor.
4.02.2023 Ekonomi
Bakan Muş: Yüzde 5 veya üzerinde büyüme oranı bekliyoruz
Bakan Muş: Yüzde 5 veya üzerinde büyüme oranı bekliyoruz Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Türkiye büyümek istiyor, bölgede önemli bir ülke. Geçtiğimiz yılın rakamları daha açıklanmadı ama yüzde 5 civarında veya biraz üzerinde büyüme oranı bekliyoruz" dedi. 
4.02.2023 Ekonomi
Tüm zamanların ocak ayı ihracat rekoru kırıldı
Tüm zamanların ocak ayı ihracat rekoru kırıldı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatın geçtiğimiz yıl yakaladığı ivmeyi bu yılın ilk ayında da devam ettirerek en yüksek ocak ayı ihracat değerine ulaştığını ifade ederek, "Ocak ayında ihracatımız geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 10,4 artışla 19,4 milyar dolara ulaşmıştır" dedi.
2.02.2023 Ekonomi
Kartla ödeme tutarı Ekim ayında yüzde 129 arttı
Kartla ödeme tutarı Ekim ayında yüzde 129 arttı Ekim ayında yapılan toplam kartla ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 129 artarak 377,4 milyar TL oldu.
24.11.2022 Ekonomi
Eylül ayında değişti! Kartlı ödemeler yüzde 128 arttı
Eylül ayında değişti! Kartlı ödemeler yüzde 128 arttı Eylül ayında yapılan toplam kartla ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 128 artarak 363,4 milyar TL oldu.
2.11.2022 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyon mesajı
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyon mesajı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın sonuncu enflasyon raporunun tanıtımına ilişkin toplantıda sunum yaptı. Kavcıoğlu, "Küresel risklerin önümüzdeki dönemde de devam etmesi ve önümüzdeki yıl büyümeleri daha çok etkilemesi bekleniyor. Üretim kapasitesi risk altında olan Avrupa ülkeleri için tahmin güncellemeleri daha belirginleşti" dedi.
27.10.2022 Ekonomi
Kartla ödeme tutarı Ağustos ayında yüzde 125 arttı
Kartla ödeme tutarı Ağustos ayında yüzde 125 arttı Banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kartlar ile ilgili açıklama geldi. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verileri duyurdu. Kartla Ağustos ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 125 artarak 346 milyar TL oldu. Öte yandan toplam kart sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16'lık bir artış yaşandı ve 322 milyon adede ulaştı. İşte detaylar...
28.09.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye net mesaj: Hesap verecek değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye net mesaj: Hesap verecek değiliz Birleşmiş Milletler 77'inci Genel Kurulu çerçevesinde ABD’nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan PBS kanalına önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili olarak, "200 rehinenin takası konusunda mutabakat sağlandı. Bu güzel bir gelişme. Çünkü bu rehinelerle birlikte orada çok çok önemli bir adım atılmış oluyor." ifadelerini kullandı. F-16 konusuna da değinen Erdoğan, "F-16 konusunda eğer biz Amerika’dan istediğimiz neticeyi alamazsak ne yapacağız? Başımızın çaresine bakacağız." açıklamasında bulundu. Öte yandan Erdoğan, Avrupa Birliği'ne "Hesap verecek değiliz" diyerek tepki gösterdi.
20.09.2022 Siyaset
Bakan Muş: Türkiye, dünyadaki arz sıkıntısını gideren ülkelerin başında gelecek
Bakan Muş: Türkiye, dünyadaki arz sıkıntısını gideren ülkelerin başında gelecek Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 'Tahıl koridoru' ile ilgili “İhracatımızla alakalı bu koridorun açılmasıyla beraber ihtiyaç duyulan ham madde gelecektir. Türkiye işleyeceği bu ham maddeyle beraber dünyadaki oluşabilecek olan arz sıkıntısını bir anlamda da ihracatçı ülke olarak gideren ülkelerin aslında başında gelecektir” dedi.
3.08.2022 Ekonomi
Kredilerle ilgili son dakika gelişmesi! Merkez Bankası'ndan flaş değişiklik
Kredilerle ilgili son dakika gelişmesi! Merkez Bankası'ndan flaş değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 'Zorunlu Karşılıklar Tebliği'nde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle ilgili Merkez Bankası'ndan, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda finansal istikrarın desteklenmesi ve liralaşmanın teşvik edilmesi kapsamında makroihtiyati politika setini güçlendirerek zorunlu karşılık düzenlemesinde değişikliğe gitmiştir" açıklaması yapıldı. Karar kapsamında bankalar ile finansman şirketlerinin; KOBİ tanımına giren işletmelere kullandırdığı krediler, esnaf kredileri, ihracat ve yatırım kredileri, tarımsal krediler, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ekindeki (I), (II), (III) ve (IV) sayılı cetvellerde yer alan kurum ve kuruluşlar ile kamu iktisadi teşebbüsleri ve bunların müessese, bağlı ortaklık ve iştiraklerine kullandırılan krediler, kurumsal kredi kartları ve mali kuruluşlara kullandırılan krediler hariç olmak üzere TL cinsinden ticari nitelikteki nakdi kredileri zorunlu karşılığa tabi tutulduğu belirtildi.
23.04.2022 Ekonomi
Halka arz edilecek hisseler 2022! Suwen halka arz ne zaman? Suwen halka arz eşit mi? Suwen halka arz hisse fiyatı ne?
Halka arz edilecek hisseler 2022! Suwen halka arz ne zaman? Suwen halka arz eşit mi? Suwen halka arz hisse fiyatı ne? Kadın iç giyim perakende markası Suwen halka arz ediliyor. Halka arz başvurusu SPK tarafından onaylanan Suwen hisselerinin yüzde 41,1’i halka arz edilecek. Yatırımcı, Suwen halka arz tarihleri ve hisse fiyatı merak ediliyor. Peki, Suwen halka arz ne zaman? Suwen halka arz eşit mi? Suwen halka arz hisse fiyatı ne? Suwen hisse kodu ne? Suwen halka arz hangi banka? İşte Suwen halka arz bilgileri…
12.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Büyüme Oranı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki büyüme oranı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.