Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Taahhüt ettiklerini yerine getirmediler
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İsveç ve Finlandiya açıklaması: Taahhüt ettiklerini yerine getirmediler Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışı dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "İsveç ve Finlandiya’dan henüz bu belgede ve daha açıklamalarıyla taahhüt ettiklerini yerine getirmediklerini görüyoruz, bu yönde atılan bir adım görmedik. İlk toplantı 26 Ağustos'ta planlanıyor." ifadelerini kullandı.
11.08.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB'ye çağrı: Somut adımlar bekliyoruz
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB'ye çağrı: Somut adımlar bekliyoruz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başkent Ankara’da 13. Büyükelçiler Konferansı açılış konuşmasında gündeme dair önemli açklamalarda bulundu. Çavuşoğlu konuşmasında, AB'ye seslenerek, "Avrupa Birliği'nden somut adımlar atmasını bekliyoruz. Türkiye'nin nasıl vazgeçilmez bir ülke olduğunu oluşturduğumuz bir programla yeniden anlatacağız. Türkiye, Avrupa'dır ve Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı var. Avrupa güvenliğinin Türkiye'ye ihtiyacı var. 360 derece bakışla çevremizdeki her bölgede sürdürülebilir barış lisanıyla devam etmeyi diliyoruz." diye konuştu.
8.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yakında Doğu Akdeniz'den de inşallah müjdeli haber alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yakında Doğu Akdeniz'den de inşallah müjdeli haber alacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de 12. Büyükelçiler Konferansı'nda büyükelçilere seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Yakında Doğu Akdeniz'den de inşallah müjdeli haber alacağız." ifadelerini kullandı.
9.11.2020 Siyaset
'Kimsenin haddi değil'
'Kimsenin haddi değil' Başbakan Erdoğan, büyükelçiler konferansında konuştu...
29.09.2021 Gündem