Gazete Vatan Logo

'Kimsenin haddi değil'

Başbakan Erdoğan, büyükelçiler konferansında konuştu. Erdoğan, HSYK düzenlemesi ile ilgili Avrupa'ya da sert çıktı.

İşte konuşmasından satır başları:

2014’te birinci dünya savaşının yüzüncü yıl dönümünü idrak edeceğiz. Osmanlı Devleti bu savaşta en ağır insan ve toprak zaiyatını yaşamış, Mondros ve Sevr anlaşmalarıyla fiilen tarihe karışmıştı. Yüzüncü yıl dönümü vesilesiyle, birinci dünya savaşının çeşitli etkinliklerde değerlendirilecek olmasını ben şahsen çok önemsiyorum.

BÜYÜKELÇİLERE UYARI

Bu savaştaki en önemli devlet olan Osmanlı’nın bakiyesi bir devletin büyükelçisi olarak etkinliklere katkı sunmanızı rica ediyorum. İki önemli husus var. Önümüzdeki yıl da 1915’in yüzüncü yılına ulaşacağız. 1915 olayları olarak bilinen hadiselerin de yüzüncü yıl etkinliklerine şahit olacağız.

Ermeni Diasporası gerçekleri farklı lanse etmek için hazırlıklarını yapıyor.

Bir ülke bir millet kendi tarihinden kopartılırsa bir kimlik inşa edemez.Milletler tıpkı ağaçlar gibidir.Kökünü unutanlar kimliksiz kalırlar.Bir ülke, bir millet tarihinden koparılırsa ayakta duramaz.

"YAKIN TARİHİ UNUTMAK CİNAYETTİR"

Yakın tarihi unutmak adeta cinayettir.Yakın tarihi inkar ederek bugünün meselelerine çıkış yolu bulamazsınız.

Bize soruyolar neden Mısır'la, Filistin'le ilgileniyorsunuz diye bunu soranlara diyoruz ki sırtımızı dönmemiz mümkün mü?

Biz bir kasaba devlet değiliz.Dış politikada gizlimiz saklımız yok.

17 Aralık'ta başlayan süreç, yolsuzluk operasyonu kapsamında bir darbe girişimidir.Ambalajda yolsuzluk varken paeketin içinde dış politikaya, çözüm sürecine aleni sabotaj var.

"BUNUN ADI İHANET"

Adeta düğmeye başlamış gibi. İçerde ve dışarda destekler var.MİT'i engellemeye çalışıyorlar, demokrasiyi sekteye uğratmaya çalışıyorlar. Bu yaşananlar ihanetten başka bir kavramla açıklanamaz.

Bu operasyonda hedef parti hükümet değil bir ülkedir. Hedef hükümet ya da parti değil Türkiye’dir. Burada hiçbir arkadaşımın ihmalkar davranmaması gerekir. İlgili tüm mercilere bunları anlatmanız gerekir. Çünkü yaklaşım tarzları farklı.

"HADLERİ DEĞİL"

Örneğin AB ülkelerinde, HSYK ile ilgili oturmuş bir sistem yokken, her ülke kendine ait bir düzenlemeye yaparken, Türkiye’nin HSYK düzenlemesi ile ilgili beyanatta bulunmak kimsenin haddi değildir.

"BİZE YUTTURACAKLARI BİR ŞEY DEĞİL"

Oturmuş bir şey varsa ha bunu bilelim. Ama biz çalışmamızı yaparken A’dan Z’ye inceledik. Bir bakıyoruz ki oralarda seçilmişin ciddi manada etkisi var. AB’nin müktesebatına dair tespitler kusura bakmasınlar bize yutturacakları bir şey değil. Biraz okuma yazma biliyoruz. Türkiye’deki gerçek manzarayı muhataplarınıza doğruları anlatmanızı, bu ihanet operasyonunu bozmak için daha fazla gayret sarf etmenizi bekliyoruz.

"YAŞANANLARI ANLATIN"

Size büyük görev düşüyor. Bunun bir yolsuzluk operasyonu değil. Bir darbe girişimi olduğunu anlatmanız gerekmektedir.

Yolsuzlukların olduğu bir hükümet 230 milyardan 800 milyar dolara gelir çıkarabailir mi? 79 senede 6 bin bölünmüşlük yol yapılmış. Biz 10 yılda 17 bin km yaptık.

Bu operasyon 3. köprüye ve onun kullanıcılarına yapıldı. Diyorlar ki; biz sizin önünüzü keseriz.









Haberin Devamı