Bütçe Komisyonu

Bütçe Komisyonu

Son dakika bütçe komisyonu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bütçe komisyonu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bütçe komisyonu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bütçe Komisyonu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bütçe komisyonu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.960 bütçe komisyonu haberi bulunmuştur. Tüm bütçe komisyonu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Sosyal medyada ve çeşitli yerlerde spekülatif hava oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Yılmaz "Bu tür tartışmaların temeli yok. Yerel seçimde ulusal politikaların değişmesini beklemek hiçbir temeli yok" dedi. Öte yandan Yılmaz, temel hedeflerinin enflasyonla mücadele olduklarını vurgulayarak "2026'da tek haneye ulaşacağız. Bunun planını yaptık. Ne yaptığımızı biliyoruz. Hesabımızı kitabımızı biliyoruz" diye konuştu.
23.03.2024 Gündem
Ek zam Resmi Gazetede yayımlandı mı 2024, emekliye ek zam Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak?
Ek zam Resmi Gazetede yayımlandı mı 2024, emekliye ek zam Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak? SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ek zamla birlikte yüzde 49,25 oranında artış yapıldı. Emekli zam farklarının Resmi Gazetede yayınlanıp yayınlanmadığı sorgulanmaya başlandı. Yüzde 5 zam farkına yönelik kanun teklifi, Meclis'te kabul edildi. Emekli maaş farkları, düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından hesaplara yatırılacak. Peki, Emekli farkları Resmi Gazete'de yayımlandı mı?
30.01.2024 Çalışma Hayatı
Emekliye ek zam! Aylık hesabı değişti, maaş farkı yatıyor, işte ödeme tarihi...
Emekliye ek zam! Aylık hesabı değişti, maaş farkı yatıyor, işte ödeme tarihi... Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Emekli zammı düzenlemeleri Meclis Genel Kurulu'nda oylanacak. Emekliye yüzde 5 zam ek zam ve 10 bin TL en düşük emekli maaşı düzenlemesi Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçerek yasalaşma sürecine girdi. SSK emeklileri de yüzde 37,57'lik zam ile maaşlarını gün gün alıyor. Ek zam ve 4A, 4B, 4C Ocak emekli maaş farkları ne zaman yatacak? İşte milyonların merak ettiği tarih...
23.01.2024 Emekli
Emekli maaşı neden eksik yattı, 10 bin yatmadı? Emekli maaşım eksik yatmış, ne yapmalıyım 2024, emekli maaşı neden 7500 yattı?
Emekli maaşı neden eksik yattı, 10 bin yatmadı? Emekli maaşım eksik yatmış, ne yapmalıyım 2024, emekli maaşı neden 7500 yattı? Emekli maaşım zamlı yatmadı 2024, neden eksik yattı? SSK ve Bağ-Kur emeklisine ek yüzde 5 zam verildi. Artış oranları, yüzde 42,6'ya yükselecek. En düşük emekli maaşı da 10 bin lira olacak. Zamlı maaşları hesaplara yatamayan emekliler arama motorlarına yönelerek emekli maaşının neden düşük yattığını sorgulamaya başladı. Peki, emekli maaşı neden 7500 yattı, emekli maaşı neden az yattı 2024?
20.01.2024 Emekli
Erken emeklilik müjdesi! SSK-Bağ-Kurlulara prim düzenlemesi, sistem değişiyor
Erken emeklilik müjdesi! SSK-Bağ-Kurlulara prim düzenlemesi, sistem değişiyor Erken emeklilik sinyali verildi. SSK-Bağ-Kurluları yakından ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen SSK ve Bağ-Kur emekli aylığına yüzde 5 zam öngören torba yasa teklifinin getirdiği yenilikleri açıkladı. İşte detaylar...
20.01.2024 Çalışan Hakları
SSK-Bağ-Kur'lulara prim düzenlemesi! Sistem değişiyor, 5 yıl erken emeklilik...
SSK-Bağ-Kur'lulara prim düzenlemesi! Sistem değişiyor, 5 yıl erken emeklilik... Erken emeklilik sinyali verildi. SSK-Bağ-Kurluları yakından ilgilendiriyor. Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen SSK ve Bağ-Kur emekli aylığına yüzde 5 zam öngören torba yasa teklifinin getirdiği yenilikleri açıkladı. İşte detaylar...
20.01.2024 Çalışan Hakları
Emekliye ek zamda son dakika gelişmesi! Kabul edildi
Emekliye ek zamda son dakika gelişmesi! Kabul edildi Emekliye ek zam düzenlemesinin de dahil edileceği işsizlik sigortası kanun teklifinin görüşmeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
18.01.2024 Ekonomi
Emekliye ek zamda yeni gelişme! Maaşlara yansıyacak
Emekliye ek zamda yeni gelişme! Maaşlara yansıyacak Emekliye ek zam düzenlemesinin de dahil edileceği işsizlik sigortası kanun teklifinin görüşmeleri, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda başladı.
18.01.2024 Ekonomi
Dijital Telif Yasası geliyor! AK Partili Yayman: Dijitalleşme çağında bu yasa kırmızı çizgi
Dijital Telif Yasası geliyor! AK Partili Yayman: Dijitalleşme çağında bu yasa kırmızı çizgi Google'ın dijital yayıncılar için telif ödenmesine ilişkin Kanada ile anlaşmaya varmasının ardından gözler Türkiye'ye çevrilirken, dikkat çeken açıklamalar da geliyor. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, CNN TÜRK'te gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
6.12.2023 Gündem
AK Parti'den 5 bin TL'lik ikramiye açıklaması
AK Parti'den 5 bin TL'lik ikramiye açıklaması TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş çalışan emeklilere bir defaya mahsus ödenecek 5 bin liralık ikramiyeden 4 milyon 688 bin emeklinin daha yararlanacağını belirtti.
6.12.2023 Çalışma Hayatı
5 bin liralık ikramiye için tarih verildi
5 bin liralık ikramiye için tarih verildi AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, çalışan emeklilere de ikramiye verilmesini içeren düzenlemenin önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu'nda görüşüleceğini bildirdi.
1.12.2023 Ekonomi
5000 TL ikramiyeyi çalışan emekliler ne zaman alacak? Düzenleme Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti Bakan takvimi açıkladı
5000 TL ikramiyeyi çalışan emekliler ne zaman alacak? Düzenleme Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti Bakan takvimi açıkladı Çalışan emeklilere ikramiye düzenlemesi Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti. 5000 TL emekli ikramiyesi Meclis sürecini tamamlamasının ardından Başkan Erdoğan'ın onayı sonrası Resmi Gazete'de yayımlanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan ödeme takvimi ile ilgili açıklama geldi. Çalışan emeklilere 5000 lira ne zaman yatacak?
30.11.2023 Emekli
5 bin TL ikramiyede net tarih belli oldu! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensubu emekliler alacak
5 bin TL ikramiyede net tarih belli oldu! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensubu emekliler alacak 5 bin liralık ikramiyeden yararlanamayan çiftçi, Bağ-Kur'lu esnaf ve çalışan emeklilerin de yüzü güldü. Çalışan emekliye ikramiye düzenlemesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilirken, 'Çalışan emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?' sorusu da yanıt buldu. İşte SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensubu tüm emeklilerin yararlanacağı 5 bin TL'lik ikramiye ödemesi ile ilgili detaylar...
30.11.2023 Emekli
Bakan Bayraktar duyurdu: Elektrik ve doğal gazda vatandaşlara 270 milyar TL destek verildi
Bakan Bayraktar duyurdu: Elektrik ve doğal gazda vatandaşlara 270 milyar TL destek verildi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, geçtiğimiz yıl vatandaşların elektrik ve doğal gaz tüketimlerinin 270 milyar lirasının devlet tarafından karşılandığını bildirdi.
17.11.2023 Ekonomi
Bakan Güler açıkladı: 40 adet Eurofighter almayı planlıyoruz
Bakan Güler açıkladı: 40 adet Eurofighter almayı planlıyoruz Milli Savuma Bakanı Yaşar Güler, "Eurofighter’larla ilgili çalışmamız var. İngiltere ve İspanya’yla görüşüyoruz. Hem İngiltere hem İspanya evet diyor, Almanya’yı ikna etmeye çalışıyorlar. Onlar çalışıyor biz çalışmıyoruz. Olursa oradan da 40 tane Eurofighter almayı planlıyoruz" dedi.
16.11.2023 Gündem
Öğretmenlere ikramiye mi verilecek? Bakan Tekin son noktayı koydu
Öğretmenlere ikramiye mi verilecek? Bakan Tekin son noktayı koydu Öğretmenlere ikramiye verilmesiyle ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, muhalefetin ‘24 kasımda öğretmenlere ikramiye verilsin’ çağrısı ise ilgili açıklamalarda bulundu.
15.11.2023 Memur
Bakan Koca duyurdu! Gazze'deki kanser hastası çocuklar Türkiye'ye getirilecek
Bakan Koca duyurdu! Gazze'deki kanser hastası çocuklar Türkiye'ye getirilecek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu-Bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulunuyor. Koca, "İsrail Sağlık Bakanı ile görüştüm. Çocuklar konusundaki hassasiyeti ifade ettim. Bu durumun inkar edilecek hiçbir yanı yok. Kendisi de haklı olduğumuzu ifade etti. Hastaların Türkiye'ye güvenli sevki için mutabık kaldık. En yakın sürede kanser hastası çocukları Türkiye'ye getirmeye başlayacağız" dedi.
9.11.2023 Gündem
Bakan Kacır açıkladı: TOGG sayısı 10 bini aştı
Bakan Kacır açıkladı: TOGG sayısı 10 bini aştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bugün itibariyle banttan inen Togg araçların sayısı 10 bini aşmıştır. Bu 60 yıllık bir hayalin gerçekleşme hikayesidir. Ancak şunu da biliyoruz ki bu büyük başarı hikayesini geleceğe taşımak adına daha yapacak çok işimiz var” dedi.
7.11.2023 Ekonomi
2024 asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan tarih verdi
2024 asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Işıkhan tarih verdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 3600 ek gösterge ve asgari ücret çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Vedat Işıkhan, "2024 yılı asgari ücretini belirlemek için aralık ayı başında komisyonumuz toplanacak. Herkesin mutabık kaldığı bir tutarda uzlaşılacağını ümit ediyoruz" dedi.
3.11.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyonla mücadele vurgusu!
Bakan Şimşek'ten enflasyonla mücadele vurgusu! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bütçe sunumunda konuşarak, "Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik ve bundan sonra da ezdirmeyeceğiz." dedi.
31.10.2023 Ekonomi
Emeklilik yaşı değişecek mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıkladı
Emeklilik yaşı değişecek mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan açıkladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Emeklilik yaşı yükselecek mi? sorusuna cevap verdi.
24.10.2023 Ekonomi
TBMM ekonomi ağırlıklı mesai yapacak! Gündemde birçok konu var
TBMM ekonomi ağırlıklı mesai yapacak! Gündemde birçok konu var Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 12'nci Kalkınma Planı, 2024 yılı merkezi yönetim bütçesi, Irak ve Suriye tezkereleri ile emeklilere 5 bin lira Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilmesini de içeren konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik kanun teklifi için mesai yapacak.
15.10.2023 Ekonomi
TCMB Başkanı Erkan'dan flaş açıklama: Gündemimizde ne sıfır atma ne de 500 liralık banknot var
TCMB Başkanı Erkan'dan flaş açıklama: Gündemimizde ne sıfır atma ne de 500 liralık banknot var Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, “2023 yılının ilk yarısında bağlayıcı olmayacak şekilde verebileceğimiz rakamlar var. TCMB tarafından KKM'ye ödenen 90 milyar lira olduğunu, Hazine tarafında da bunun 60 milyar lira olduğunu söyleyebilirim” dedi.
3.10.2023 Ekonomi
Emekli maaşı ile ilgili AK Parti'den yeni açıklama geldi
Emekli maaşı ile ilgili AK Parti'den yeni açıklama geldi AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Meclis'in açılmasına dakikalar kala önemli açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu, emekli maaşlarına düzenleme ile ilgili de konuştu. İşte detaylar...
1.10.2023 Gündem
CHP'de kriz büyüyor! Kılıçdaroğlu 'bırakma' şartını açıkladı
CHP'de kriz büyüyor! Kılıçdaroğlu 'bırakma' şartını açıkladı CHP'de iç savaş devam ediyor. PM’de “değişimciler” güç gösterisi yaptı. 11,5 saatlik toplantıda sert tartışmalar yaşandı tansiyon hiç düşmedi. Kulislerde “el enseler çekildi asıl savaş ve pazarlık şimdi başlıyor” yorumları yapılıyor. Öte yandan Kılıçdaroğlu, belediye başkanları toplantısında genel başkanlığı bırakma şartını da açıkladı.
25.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bütçe Komisyonu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bütçe komisyonu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.