Burun Spreyi

Burun Spreyi

Son dakika Burun spreyi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Burun spreyi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Burun spreyi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Burun Spreyi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan burun spreyi gelişmeleri de dahil olmak üzere 69 burun spreyi haberi bulunmuştur. Tüm burun spreyi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Burun boşluğunda yer alan sinüslerin, enfeksiyon sonucu iltihaplanması ile meydana gelen hastalığa sinüzit denir. Sinüzit, genetik faktörler, akut ya da kronik olmak üzere ayrı safhalarda seyreder. Sinüziti olan bireylerde soğuk algınlığı, grip, nezle gibi enfeksiyonlara yakalanma yatkınlığı gözlemlenmektedir. İlaçlı tedavi ile kontrol altına alınabilen sinüzit, oldukça dikkat edilmesi gereken bir hastalıktır.
17.01.2024 Sağlık
Ramazanda Alo Fetva Hattı'nı arayanlar arttı; ilginç sorular soruldu
Ramazanda Alo Fetva Hattı'nı arayanlar arttı; ilginç sorular soruldu Antalya'da ramazan ayının başlamasıyla dini konularda bilgi almak için günde 150 çağrı gelen 'Alo 190 Dini Danışma' hattındaki görevlilere, bazı vatandaşların 'Saç boyatmak, krem sürmek, makyaj yapmak, tırnak kesmek oruç bozar mı?', 'Sahurda ezan bitene kadar yemek yenilir mi ?' gibi sorular yönelttiği belirtildi.
17.04.2023 Gündem
Bakan Koca: SMA Bilim Kurulu 31 Ocak'ta toplanacak
Bakan Koca: SMA Bilim Kurulu 31 Ocak'ta toplanacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, SMA Bilim Kurulu'nun 31 Ocak Salı günü toplanacağını açıkladı.
24.01.2023 Gündem
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi?
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, menopoz sonrası hormon tedavilerinin kanser gelişimini önlemedeki önemini sizler için anlattı.
22.06.2022 Sağlık
Dilaltı hapı, astım ilacı, burun spreyi, diş fırçalamak orucu bozar mı? Diyanet İşleri Başkanlığı tek tek açıkladı...
Dilaltı hapı, astım ilacı, burun spreyi, diş fırçalamak orucu bozar mı? Diyanet İşleri Başkanlığı tek tek açıkladı... Orucu bozan şeyler neler? Ramazan ayının en fazla merak edilen sorularına Diyanet İşleri Başkanlığı tek tek cevap verdi. Peki, diş tedavisi orucu bozar mı? Astım spreyleri, aşı, dilaltı hapı ve burun damlası orucu bozar mı? Diş tedavisi ve burun damlasının orucu etkilemeyeceğini belirten Diyanet, kazayla 2-3 dakika orucu erken açmanın da takvimde ihtiyat payı bırakıldığından orucu bozmadığını vurguladı. Tedavi sırasında yapılan başka işlemler sebebi ile -mesela ağız su ile çalkalanırken- boğaza su, kan veya tedavide kullanılan maddelerden biri kaçarsa oruç bozulur ve kaza edilmesi gerekir. İşte Diyanet'in merak edilen sorulara verdiği yanıtlar...
2.04.2022 Dini Bilgiler
Koronavirüste çığır açacak keşfi duyurdular! Evde, markette, toplu taşımada...
Koronavirüste çığır açacak keşfi duyurdular! Evde, markette, toplu taşımada... Avustralya'da bilim insanları Kovid-19'a karşı kan sulandırıcı bir burun spreyi tedavisi denemeye başladı. Sprey hem uygun fiyatıyla hem de maske görevi görerek virüse karlı koruyucu olmasıyla dikkat çekiyor.
22.12.2021 Dünya
'Burun estetiği ile hayat kalitenizi artırabilirsiniz'
'Burun estetiği ile hayat kalitenizi artırabilirsiniz' Burun Estetiği Uzmanı Op. Dr. Vepa Silapov, burun estetiğinin (rinoplasti) hem erkekler hem de kadınlar arasında yaygın bir prosedür haline geldiğini belirterek bu uygulama ile burun yapısından rahatsız olan kişilerin güzel bir burun görünümü ve özgüven kazanabildiğini söyledi. Silapov, “Rinoplasti; nefes alma, horlama ve uyku apnesi gibi sorunlara kesin çözüm olabiliyor. Yani burun estetiği ile hayat kalitenizi artırabilirsiniz” diye konuştu.
15.11.2021 Sağlık
Prof. Dr. Akdoğan'dan yerli aşı açıklaması
Prof. Dr. Akdoğan'dan yerli aşı açıklaması Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, yerli aşıda gelinen son noktayı açıkladı. Prof. Dr. Akdoğan, geçtiğimiz hafta başlatılan Turkovac'ın üçüncü doz olarak etkinlik ve güvenlik açısından Sinovac ile karşılaştırılacağı Faz 3 klinik araştırmasının Türkiye tarihinde yürütülen en büyük klinik araştırma olduğunu söyledi.
23.10.2021 Sağlık
Delta, Alfa, Beta, Kovid-22... Hepsi için geçerli! Dünyada ilk, Türkiye'de üretilecek
Delta, Alfa, Beta, Kovid-22... Hepsi için geçerli! Dünyada ilk, Türkiye'de üretilecek Ankara, Bilkent ve Hacettepe Üniversitesi bilim insanları tarafından geliştirilen ve hayvan deneyleri başarıyla tamamlanan Kovid-19'a karşı burundan sprey şeklindeki "koruyucu ilaç" için geri sayım başladı. İlacın Faz 1 çalışmaları için gerçekleştirilecek numune üretimlerinin ardından etik kurul onayı ile gönüllüler üzerindeki araştırmalar başlayacak. Her şey yolunda giderse aralık ayında kullanıma sunulması planlanan ilaç, Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM) bünyesinde geliştirildi. Sprey ilacın, var olan ya da ortaya çıkabilecek tüm varyantlara karşı etkili olması bekleniyor. Griffithsin (GRFT) adı verilen bir proteinle geliştirilen ilaç, Sars-Cov2 virüsünü bloke edecek protein tabanlı bir ilaç adayı olarak da dünyada ilk olacak.
25.08.2021 Gündem
Koku alamıyorsanız dikkat! Depresyon...
Koku alamıyorsanız dikkat! Depresyon... 5 duyu organlarımızdan biri olan koku duyumuz tat alma duyumuz ile yakından bağlantılıdır. Güzel bir yemeğin kokusu, çiçek kokusu, güzel bir parfümün kokusu hayattan zevk almamızı sağlayarak, kendimizi iyi hissetmemize neden olur. Koku duyumuzun kaybolmasıyla beraber koku alamadan yaşamak ise renksiz ve tatsız bir yaşamdır. Bu nedenle koku bozukluğu olanlarda yaşam kalitesi bozulur ve depresyon gibi rahatsızlıklar daha sık görülür.
20.08.2021 Sağlık
Araştırma: Burun yoluyla uygulanan aşı yüzde 100 etki sağlıyor
Araştırma: Burun yoluyla uygulanan aşı yüzde 100 etki sağlıyor ABD’de bir grup araştırmacı, burun yoluyla uygulanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının etkili bağışıklık ve sıfır virüs yayılımı gösterdiği sonucuna ulaştı.
12.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Alerjik rinit hastalığına her yaşta yakalanmak mümkün
Alerjik rinit hastalığına her yaşta yakalanmak mümkün Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Hanifi Kaya, "Her yaşta yakalanabileceğiniz alerjik rinit hastalığı ömür boyu devam edebilir. Evinizi sağlığınıza uygun hale getirirseniz hastalığın şiddetini azaltabilirsiniz." ifadelerini kullandı.
24.06.2021 Sağlık
Astımı olanların oruç tutması sakıncalı mı? Astım ilaçları orucu bozar mı?
Astımı olanların oruç tutması sakıncalı mı? Astım ilaçları orucu bozar mı? Ramazan ayının gelmesiyle birlikte astım ve alerjik riniti olan çok sayıda kişi, oruç tutmalarının hastalıkları üzerinde nasıl bir etki bırakacağını ve ilaçlarını kullanıp kullanamayacakları konusunu merak ediyor. Koronavirüs aşısı yaptırma konusunda tedirginlik var. Peki, Astımı olanların oruç tutması sakıncalı mı? Koronavirüs aşısı hangi saatlerde yapılmalı? Astım ilaçları orucu bozar mı? Astım ilaçlarını oruca göre ayarlamak mümkün mü? Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
26.04.2021 Ramazan
Bakan Koca güzel haberi verdi! Burun spreyi...
Bakan Koca güzel haberi verdi! Burun spreyi... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Bilim Kurulu toplantısı sonrası gündeme getirdiği, burundan sprey olarak uygulanan yerli intranazal yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının İngiltere'de görülen varyanta karşı etkili olduğu, bağımsız klinik araştırmalar sonrası tespit edildi.
2.04.2021 Sağlık
Bakan Koca resmen duyurdu: En geç Haziran sonuna kadar...
Bakan Koca resmen duyurdu: En geç Haziran sonuna kadar... Bilim Kurulu Toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazılı açıklama yaptı. Mutasyon virüslerin yayılım hızının artığını ifade eden Bakan Koca, İngiltere varyantının 81 ilde 180.448 örnekte, Güney Afrika varyantının 11 ilde 169 örnekte, Brezilya varyantının 2 ilde 4 örnekte, California-New York varyantının 1 ilde 2 örnekte tespit edildiğini belirtti. Ayrıca Bakan Koca, "Hedefimiz en geç Haziran sonuna kadar nüfusun büyük çoğunluğunu aşılamaktır." ifadelerini kullandı.
31.03.2021 Gündem
Covid-19 virüsünü ağız ve burunda öldüren sprey üretildi
Covid-19 virüsünü ağız ve burunda öldüren sprey üretildi Bursa'da, Op. Dr. Ahmet Ümit Sabancı’nın geliştirdiği nanoteknolojik solüsyonun Covid-19 virüsünü 1 dakika içerisinde yok ettiği tespit edildi. Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) anti mikrobiyal etkinlik analizleri yapılan solüsyon, burun spreyi haline getirilerek, eczanelerde satılmaya başlandı.
22.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye'den ses getirecek aşı çalışmaları! 7 Türk aşısı yolda!
Türkiye'den ses getirecek aşı çalışmaları! 7 Türk aşısı yolda! TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi bünyesinde üniversiteler ve ilaç şirketlerinin yer aldığı 49 kuruluş ve 436 araştırmacının ortak çalışmalarıyla geliştirdiği 7 aşıdan 3’ünün hayvan deneyleri tamamlandı. Karı koca bilim insanları Prof. Dr. Mayda ve İhsan Gürsel’in yerli bir ilaç firmasıyla geliştirdiği aşıda sona yaklaşıldı. Faz 1 çalışmasının martın sonunda başlaması, aşının da haziranda piyasaya sürülmesi hedefleniyor.
10.01.2021 Corona Virüsü
Devlet üniversitesi propolisli ürünler geliştirdi
Devlet üniversitesi propolisli ürünler geliştirdi Düzce Üniversitesi ve Arı Mucizesi Akademi üyeleri insan sağlığına sayısız faydası olan propolisten yeni ürünler geliştirdi. Propolisli damla, pastil ve softjel formda satışa sunuldu. Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, “Türk akademisyenlerin öncülüğünde propolis çağı başlıyor. Yeni ürünlerimiz ‘Arı Mucizesi’ markası ile satışa çıktı. İçeriği çinko, D3 vitamini, C vitamini ve bor ile daha güçlü hale getirdik. Antibakteriyel ve antiviral özellikleri ile bağışıklık sistemini destekliyoruz” dedi.
8.12.2020 Sağlık
Türk bilim insanlarından koronaya karşı burun spreyi
Türk bilim insanlarından koronaya karşı burun spreyi Bilkent Üniversitesi, Ankara ve Hacettepe Üniversiteleri ile işbirliğinde koronavirüsün hücreye girişini engelleyecek burun spreyi geliştirildi. Hayvan deneyleri başarıyla sonuçlanan burun spreyi, şimdi gönüllüler üzerinde uygulanacak. Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Urartu Şeker, spreyin salgını yavaşlatacağına inandığını söyledi.
3.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Gripten korunmak için 5 etkili yol
Gripten korunmak için 5 etkili yol Grip sezonuna adım adım yaklaşıyoruz. Uzmanların en büyük endişesi corona virüs salgınının grip salgını ile birleşmesi. Corona virüsten nasıl korunmamız gerektiğini hepimiz biliyoruz. Yine de hatırlatalım: Maske- mesafe- hijyen. Peki gripten nasıl korunacağız? İşte size gripten korunmanızı sağlayacak basit ve etkili 5 öneri.
13.10.2020 Sağlık
“Burun spreyi güvenli ve hücrelere zarar vermiyor”
“Burun spreyi güvenli ve hücrelere zarar vermiyor” Yakın Doğu Üniversitesi’nin COVID-19’u önlemeye yönelik proje ortağı olduğu koruyucu “burun spreyi”nin güvenirlilik testleri tamamlandı.
1.10.2020 Sağlık
Çin Kovid-19 aşı adayının klinik denemelerine  onay verdi
Çin Kovid-19 aşı adayının klinik denemelerine onay verdi Çin, yeni tip corona virüse (Kovid-19) karşı burun spreyiyle tatbik edilen bir aşı adayının insanlar üzerinde test edilmesini onayladı.
11.09.2020 Sağlık
Çin onay verdi! Burun spreyi formundaki aşı...
Çin onay verdi! Burun spreyi formundaki aşı... Çin, yeni tip corona virüse karşı burun spreyiyle tatbik edilen bir aşı adayının insanlar üzerinde test edilmesini onayladı.
11.09.2020 Bilim ve Teknoloji
"Çok su içmek şekersiz diyabetin habercisi olabilir"
"Çok su içmek şekersiz diyabetin habercisi olabilir" Çok fazla idrara çıkıp, çok su içmenin şekersiz diyabet hastalığının belirtisi olabileceğini söyleyen Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, “Aşırı idrara çıkmakla birlikte görülen çok su içme aslında vücudun susuz kalmamak için kendini koruma refleksidir. Şekersiz diyabette yeterli su alınamazsa aşırı sıvı kaybına bağlı kan tuzunda fazla yükselme, bilinç bozukluğu ve koma yaşanabilir” dedi.
28.08.2020 Sağlık
Corona'ya karşı yerli ilaç ve aşı çalışması! Burun spreyi şeklinde...
Corona'ya karşı yerli ilaç ve aşı çalışması! Burun spreyi şeklinde... Moleküler Biyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nesrin Özören, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile gerçekleştirilen toplantı sonrası koronavirüse karşı Türkiye'de yerli aşı ve ilaç çalışmalarına hızla başlanacağını söyledi ancak aşı çalışmaları için 6 ay-1 yıl gibi bir sürenin gerekeceğini belirtti.
24.03.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Burun Spreyi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki burun spreyi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.