Bulgar Turist

Bulgar Turist

Son dakika Bulgar turist haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bulgar turist ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bulgar turist haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bulgar Turist

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bulgar turist gelişmeleri de dahil olmak üzere 52 bulgar turist haberi bulunmuştur. Tüm bulgar turist haberleri aşağıda listelenmiştir.
Edirne’ye akın eden Bulgarlar esnafın yüzünü güldürdü
Edirne’ye akın eden Bulgarlar esnafın yüzünü güldürdü Bulgaristan'dan Edirne'ye akın eden ve yılbaşı alışverişlerini yapan turistler, Edirneli esnafın yüzünü güldürüyor.
10.12.2022 Ekonomi
İtalya'da Ischia Adası'nda kurtarma çalışmaları sürüyor
İtalya'da Ischia Adası'nda kurtarma çalışmaları sürüyor İtalya'nın Tiren Denizi'nde yer alan Ischia Adası'nda şiddetli yağışın yol açtığı heyelan nedeniyle 7 kişi hayatını kaybederken, kayıp 5 kişi için bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Başbakan Giorgia Meloni, Ischia'daki doğal afet nedeniyle adada olağanüstü hal ilan ettiklerini duyurdu.
28.11.2022 Dünya
Pasaportsuz girişin ardından hafta sonları gelen Bulgar sayısı 20 bini buldu
Pasaportsuz girişin ardından hafta sonları gelen Bulgar sayısı 20 bini buldu Pasaportsuz Türkiye'ye girişlerine imkan tanınmasının ardından Edirne'ye alışverişe gelen Bulgar turist sayısı her geçen artıyor. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, "Hafta sonları bizim maksimum rakamlarımız 12 bin ile 16 binlere çıkmıştı. Şimdi 20 binleri görüyoruz. Kent ekonomisi açısından ciddi anlamda bir katkı sağlıyor" dedi.
27.08.2022 Yaşam
Pasaportsuz girişler başladı, turistler Edirne'ye akın akın etti
Pasaportsuz girişler başladı, turistler Edirne'ye akın akın etti Kentte her hafta Cuma günü kurulan ve özellikle Bulgar turistlerin uğrak noktası olan Ulus Pazarı bu hafta en kalabalık günlerinden birisini yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye'ye pasaportsuz girebileceğini duyurmasının ardından Edirne turist akınına uğradı.
29.07.2022 Ekonomi
Bulgaristan'ın gurbetçileri de Edirne'den alışveriş yapıyor
Bulgaristan'ın gurbetçileri de Edirne'den alışveriş yapıyor Edirne'ye günübirlik alışveriş için geçen Bulgar turistlere, Avrupa'da yaşayan ve yaz izinlerinde ülkelerine gelenler de eklendi. Edirne esnafından Metin Barmanbay, "Bulgaristan'ın da gurbetçileri var. Diğer Avrupa ülkelerinde çalışıp, orada 2 bin euro alıp, kendi ülkesinde 4 bin leva yapıp, o 4 bin leva'yı da ülkemize getirerek harcaması, onların da işlerine geliyor" dedi.
21.06.2022 Yaşam
İçişleri Bakanlığı açıkladı: 1 milyon gönüllü geri dönüşte son aşamaya gelindi
İçişleri Bakanlığı açıkladı: 1 milyon gönüllü geri dönüşte son aşamaya gelindi İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "Uzun süredir çalışmaları devam eden, 1 milyon Suriyelinin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak olan çalışmalar son aşamaya gelmiştir" dedi.
6.05.2022 Gündem
Çarşı ve pazarda Bulgar turist bereketi: Adım atacak yer kalmadı
Çarşı ve pazarda Bulgar turist bereketi: Adım atacak yer kalmadı Soğuk ve yağışlı havanın yerini güneşe bırakmasıyla birlikte Edirne'de Bulgar turist bereketi yaşandı. Gıdadan giyime, ev eşyasından temizlik ürünlerine kadar her türlü ihtiyacını Edirne'den karşılayan komşu ülke Bulgaristan vatandaşları, aldıklarını bavullara doldurdu. Kentte her hafta Cuma günü kurulan ve sosyete pazarı olarak bilinen Ulus Pazarı'nda adım atacak yer kalmazken, Bostan Pazarı esnafının yüzü de yine Bulgar turistlerle güldü.
9.04.2022 Galeri
Bulgar turistler akın etti! Adım atacak yer kalmadı: 'Pazarda fiyatların çok iyi'
Bulgar turistler akın etti! Adım atacak yer kalmadı: 'Pazarda fiyatların çok iyi' Soğuk ve yağışlı havanın yerini güneşe bırakmasıyla birlikte Edirne'de Bulgar turist bereketi yaşandı. Gıdadan giyime, ev eşyasından temizlik ürünlerine kadar her türlü ihtiyacını Edirne'den karşılayan komşu ülke Bulgaristan vatandaşları, aldıklarını bavullara doldurdu. Kentte her hafta Cuma günü kurulan ve sosyete pazarı olarak bilinen Ulus Pazarı'nda adım atacak yer kalmazken, Bostan Pazarı esnafının yüzü de yine Bulgar turistlerle güldü.
9.04.2022 Ekonomi
Türkiye'ye akın ettiler! Sayıları yüzde 186,52 arttı, ilk 3 ayda...
Türkiye'ye akın ettiler! Sayıları yüzde 186,52 arttı, ilk 3 ayda... Edirne'ye alışveriş için 3 ayda 500 binden fazla Bulgar turist geldi...
3.04.2022 Gündem
Bulgaristan'dan flaş Türkiye kararı!
Bulgaristan'dan flaş Türkiye kararı! Bulgaristan Sağlık Bakanlığı, artan koronavirüs vakaları ve ülkelerinde aşılama oranının düşük olması nedeniyle 'kırmızı bölge'ye aldığı Türkiye'den yapılacak girişler için getirdiği PCR testi ve aşı sertifikası zorunluluğu uygulamasını gevşettiğini açıkladı. Türkiye'nin Sofya Büyükelçiliği, 1 Şubat'ta hayata geçirilecek uygulamaya ilişkin geçerli aşı sertifikası, hastalığın geçirildiğini kanıtlayan ya da negatif sonuçlu PCR testi belgelerinden birinin ibraz edilmesinin Bulgaristan'a girişte yeterli olacağı açıklamasında bulundu.
29.01.2022 Gündem
Bulgarlar Türkiye'den vazgeçmiyor! PCR testini 530 lira daha ucuza yaptırıyorlar
Bulgarlar Türkiye'den vazgeçmiyor! PCR testini 530 lira daha ucuza yaptırıyorlar Bulgaristan Sağlık Bakanlığı’nın Edirne'ye günübirlik alışverişe gelen Bulgar turistlerden dönüşte istenen PCR testi Bulgaristan’da 600-700 lira arasında değişiyor. Bulgar turistler ülkelerinin çıkışta istemediği PCR testlerini Edirne'de Sağlık Bakanlığı'nın onayladığı sağlık kuruluşlarında 170 liraya yaptırmaya başladı. Hastane başhekimi Bülent Havza, "Özellikle ayın 20'sinden sonra ciddi yoğunluk kazandı testler. Özellikle Bulgarlar çok talepte bulunmaya başladı, çünkü testlerimiz Bulgaristan'dakine göre çok ucuz yapılmakta" dedi.
25.01.2022 Yaşam
Bulgar turistlere PCR engeli! Esnaf endişeli
Bulgar turistlere PCR engeli! Esnaf endişeli Bulgaristan'ın artan koronavirüs vakaları ve ülkelerinde aşılama oranının düşük olması nedeniyle Türkiye'yi 'kırmızı bölge'ye almasının ardından ülkeye girişlerde PCR testi zorunluluğuna geçmesi, Edirne'ye gelen Bulgar turist sayısını düşürdü. Kentte çoğu Bulgar turiste satış yapan bazı işletmeciler de müşteri gelmediği için kepenk kapattı.
21.01.2022 Gündem
Yasak kalktı! 189 gün sonra geldiler, yoğun ilgi...
Yasak kalktı! 189 gün sonra geldiler, yoğun ilgi... Edirne'de cuma günleri kurulan ve pandemi tedbirleri kapsamında kapatılan, Bulgaristan ile Yunanistan'dan gelen müşteriler ile uluslararası pazar özelliği olan Ulus Pazarı, 189 gün sonra tekrar açıldı. Türkiye'nin Yunanistan ve Bulgaristan'a PCR testi ibraz etme zorunluluğunu kaldırıp, aşı kartı sertifikasıyla da girişlerini kolaylaştırmasıyla Yunan ve Bulgar müşteriler, pazara gelmeye başladı.
4.06.2021 Gündem
Edirne'de Bulgar turistler için PCR testi kolaylığı girişimi
Edirne'de Bulgar turistler için PCR testi kolaylığı girişimi Bulgaristan'ın ülkeye girişlerde aşı olan ve daha önce koronavirüs geçirenlere PCR testi zorunluluğunu kaldırmasının ardından Edirne'de de günübirlik alışverişe gelen ve kent ekonomisine katkı sağlayan Bulgarlara aynı uygulamanın yapılması için çalışma başlatıldı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, "Aşı kartı olan Bulgaristan vatandaşı Türkiye'ye girebilsin. Covid-19 geçirdiyse çıktısıyla gelebilsin çünkü Bulgaristan'daki vatandaşların Edirne ticaretine olumlu etkisi var” dedi.
19.05.2021 Gündem
Kapıkule'de, Bulgar turistler uzun araç kuyruğu oluşturdu
Kapıkule'de, Bulgar turistler uzun araç kuyruğu oluşturdu Bulgaristan'dan günübirlik alışveriş için Edirne'ye gelen turist sayısında yeniden artış yaşanması ile yılbaşını Türkiye'de geçirip geri dönmek için yola çıkan gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluğa neden oluyor.
7.01.2021 Gündem
Turistlerin balık merakı: Kilosu 15-20 liradan...
Turistlerin balık merakı: Kilosu 15-20 liradan... Edirne'ye alışveriş yapmak amacıyla Yunanistan ve Bulgaristan'dan günübirlik gelen turistlerin çoğu balık pazarından alışveriş yapmadan kentten ayrılmıyor.
30.10.2018 Ekonomi
Komşular için dükkanlar gece de açık olacak
Komşular için dükkanlar gece de açık olacak Son dönemde alışveriş amaçlı turizmin yoğunlaştığı Edirne'de, Yunan ve Bulgar turist hareketliliğinden daha fazla yararlanma hedefiyle mağazaların gece de açık olması için çalışma yürütülüyor. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Recep Zıpkınkurt, Edirne'ye alışveriş amacıyla gelen Bulgar ve Yunan turistlerin kentte daha fazla kalmasını sağlamak amacıyla dükkanların geç saatlere kadar açık kalması için çalışma yaptıklarını belirtti.
17.10.2018 Ekonomi
Bulgar turist banyoda ölü bulundu
Bulgar turist banyoda ölü bulundu Antalya’nın Kemer ilçesindeki 5 yıldızlı bir otelde tatil yapmakta olan 59 yaşındaki Bulgar turist iddiaya göre banyoda ayağının kayarak düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
2.07.2017 Yaşam
Balkanların gözü Türkiye'de!
Balkanların gözü Türkiye'de! Balkanlar A grubu seyahat acentelerine uçuş başına verilen 6 bin dolarlık yakıt desteğinden istiyor.
7.03.2017 Ekonomi
Kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz!
Kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz! KUŞADASI'nda tatillerini geçirmek üzere gelen çoğu çocuk ve kadın 150 Bulgar turist, acentelerinin ödeme yapamaması nedeniyle otele alınmayınca geceyi çocuk parkında geçirmek zorunda kaldı.
29.09.2021 Gündem
Sevişirken uyaran  görevliye dayak
Sevişirken uyaran görevliye dayak Bulgar turist, ağaçlık bölgede Rus kızla sevişirken kendilerini uyaran görevliyi döverek hastanelik etti
22.09.2007 Yaşam
' Sevişirken rahatsız ettin ' dayağı
' Sevişirken rahatsız ettin ' dayağı Kız arkadaşıyla ağaç altında sevişen Bulgar turist, kendisini uyaran görevliyi hastanelik etti
22.09.2007 Yaşam
Bulgar turist, cezayı telefondan öğrendi
Bulgar turist, cezayı telefondan öğrendi Eşi ile Türkiye'ye gezmeye gelen Bulgar Borislov Anguelov, Bolu'da hız yapınca radara yakalandı
14.01.2004 Yaşam
Doğal gaz krizi sonrası turistler Edirne’ye akın etti! ‘Ne gördüysek aldık’
Doğal gaz krizi sonrası turistler Edirne’ye akın etti! ‘Ne gördüysek aldık’ Bulgaristan’ın Bağımsızlık Günü kutlamaları çerçevesinde resmi tatili fırsat bilen Bulgar vatandaşlar, yaklaşan kış mevsimi öncesi ihtiyaçlarını karşılamak için Edirne’ye akın etti.
24.09.2022 Ekonomi
Turistler akın etti, kiralar 50 bin liraya çıktı: 'Sürekli birileri arıyor'
Turistler akın etti, kiralar 50 bin liraya çıktı: 'Sürekli birileri arıyor' Bulgaristan vatandaşlarına sağlanan 'pasaportsuz geçiş hakkı' sonrası, Edirne'ye günübirlik alışveriş için gelenlerin sayısı daha da arttı. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Bulgar turistlerin gelişinde yüzde 30 artış olduğunu belirterek, son 1 yıl içinde 57 firmanın kentte yatırım yaptığını söyledi. Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker ise kentin önemli caddelerindeki iş yeri kiralarının 10-15 bin liradan 50 bin liraya çıktığını belirtti.
8.09.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bulgar Turist ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bulgar turist haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.