Bor Madeni

Bor Madeni

Son dakika bor madeni haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bor madeni ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bor madeni haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bor Madeni

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bor madeni gelişmeleri de dahil olmak üzere 58 bor madeni haberi bulunmuştur. Tüm bor madeni haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzman isim ‘bor’ madeninin insan sağlığı üzerindeki etkilerini anlattı!
Uzman isim ‘bor’ madeninin insan sağlığı üzerindeki etkilerini anlattı! Bor madeninin sanayide 200’e yakın alanda az çok kullanılan bir element olduğunu söyleyen Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mükerrem Şahin, insan sağlığı açısından önemli etkilerinin olduğunu söyledi.
26.04.2024 Gündem
Bor Kullanım Alanları Nelerdir? Borun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Bor Kullanım Alanları Nelerdir? Borun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Bor elementi, çeşitli birçok alanda ve farklı sektörlerde kullanılmakta olan bir elementtir. Yeryüzünde bor madeni çok fazla miktarda bulunmamaktadır. Ancak dünya üzerinde özellikle bazı bölgelerde bor madeninin yoğun bir şekilde bulunduğu bilinmektedir. Bor elementi doğada doğal bir şekilde bulunmamaktadır. Özellikle saf bor endüstri alanında üretilmektedir. Dünyada yer alan en önemli bor kaynakları ise Türkiye, Rusya, ABD ve Güney Amerika'da bulunmaktadır. 
27.01.2024 Yaşam
Selçuk Bayraktar'dan 'bor madeniyle uçan İHA' iddialarını yanıt
Selçuk Bayraktar'dan 'bor madeniyle uçan İHA' iddialarını yanıt Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, 'bor madeniyle uçan İHA' iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.
9.09.2022 Ekonomi
Dünyanın en büyük rezervi Türkiye'de! İhracatta tarihi rekora damgasını vurdu...
Dünyanın en büyük rezervi Türkiye'de! İhracatta tarihi rekora damgasını vurdu... Dünyanın en büyük ve en zengin bor madenleri Türkiye'de. Ülkemizin bor ve bor ürünleri ihracatı ilk 6 ayda geçen yıla göre yüzde 9 artarak 564 milyon dolara çıktı. Dünyanın en büyük bor rezervine sahip olan Türkiye, son yıllarda attığı adımlarla bu ürünü katma değerli olarak daha fazla ülkeye sattı. Önceki yıllarda toprağın altından çıktığı gibi ihraç edilen ve satılan bor, artık yarı mamul ve mamul olarak da Türkiye'de üretilmeye başlandı.
13.07.2022 Ekonomi
Dünyanın en büyük rezervi Türkiye'de! Bir ilk olacak: Tonu 40 bin dolar...
Dünyanın en büyük rezervi Türkiye'de! Bir ilk olacak: Tonu 40 bin dolar... Dünyanın en büyük bor rezervine sahip olan Türkiye, bir eşik atlıyor. Bandırma'daki tesis yılsonu, tonu 40 bin $ olan bor karbür üretimine başlayacak...
26.05.2022 Ekonomi
Ağaç kullanmadan mobilya ürettiler
Ağaç kullanmadan mobilya ürettiler Türkiye’ de doğa ve çevrenin korunması için ‘ağaçsız mobilya’ üretimi başladı. Yeni üretim metoduyla ilk etapta yıllık 30 bin adet ağacın kesilmesinin önüne geçilirken, her bir koltuk takımının imalatında 100 kg plastik atık ve pet şişe dönüşümü de yapıldı.
16.09.2021 Ekonomi
Türkiye'den yeni Çin hamlesi! 2 tane daha gidiyor
Türkiye'den yeni Çin hamlesi! 2 tane daha gidiyor Mülkiyeti Türk firmalarına ait toplam 41 konteynerden oluşan trenler, yerli üretim MDF kaplı levha taşıyacak. Asya-Avrupa arasında en avantajlı güzergahlardan birisi olarak ön plana çıkmaya başlayan BTK Demir Yolu Hattı ve Orta Koridor ile Türkiye-Çin arasında orta vadede yılda karşılıklı 1.500 tren işletilmesi ve 60 bin TEU yük taşınması hedefleniyor.
23.05.2021 Ekonomi
Bordan üretilen 10 üründen 4'ü piyasaya sunuldu
Bordan üretilen 10 üründen 4'ü piyasaya sunuldu Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mükerrem Şahin, "Geliştirdiğimiz sağlıkta kullanılan 10 ürün bulunuyor. Bunlardan 4'ü sanayi kuruluşlarımız tarafından üretilerek kullanıma sunuldu." dedi.
14.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Bordan yarı sentetikli el yumuşatıcı krem üretildi
Bordan yarı sentetikli el yumuşatıcı krem üretildi Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Temel, doktora öğrencisiyle bor madeni üzerinde yaptığı çalışmalarla yarı sentetikli bor türevli el yumuşatıcı krem üretti.
26.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Türk öğrencilere uluslararası bilim yarışmasında 2 altın madalya
Türk öğrencilere uluslararası bilim yarışmasında 2 altın madalya Türkiye'den iki lise öğrencisi, Endonezya'da düzenlenen uluslararası bilim yarışmasında mühendislik ve bilim alanındaki 2 ayrı projeyle altın madalyaya layık görüldü.
20.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Bor madeninden yatak üretildi; bakterileri öldürüyor
Bor madeninden yatak üretildi; bakterileri öldürüyor Son yıllarda kullanım alanı oldukça genişleyen bor madeninden yatak üretildi. Antibakteriyel özelliğinden yararlanılarak üretilen yatakta bor; bakterilerin yüzde 99 oranında üremesini, mite ve küflerin ise gelişimini engelliyor.
16.01.2020 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Üretimine başlıyoruz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu: Üretimine başlıyoruz! Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bor karbürü üretimine başlıyoruz, Balıkesir Bandırma'da temelini attığımız üretim merkezini hazırlıyoruz." dedi.
27.11.2019 Siyaset
Hibrit yerine 'bor' kullanımı için proje geliştirdi
Hibrit yerine 'bor' kullanımı için proje geliştirdi Proje ile bor madenindeki hidrojenin, uygun katalizörler geliştirilerek salıverilmesi ve bundan hibrit araçların ihtiyaç duyduğu enerjinin üretilmesi amaçlanıyor.
19.11.2019 Bilim ve Teknoloji
Bakan Dönmez CNN Türk'te açıkladı! Kasım ayının ilk haftası...
Bakan Dönmez CNN Türk'te açıkladı! Kasım ayının ilk haftası... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CNN TÜRK'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Türkiye'nin milli kaynağı bor ile ilgili bilgiler veren Bakan Dönmez, yıllık bin ton üretim kapasitesinin olacağını belirtti. Dönmez, bor madeni temizlik ürünüyle ilgili de, "Kasım ayının ilk haftası yeni ürünlerin lansmanını yapacağız. Raflarda klasik poşet içinde olacak" dedi.
27.10.2019 Gündem
Borda verim 2 bin kata çıktı!
Borda verim 2 bin kata çıktı! Türkiye borda sessiz bir devrim yapıyor. Bordan üretilen ve Ar-Ge aşamasındaki ürünlerin katma değeri ham halinin 2 bin katına kadar ulaşmış durumda. Zırh yapımından, nükleere kadar geniş bir alanda kullanım olacak.
20.02.2019 Ekonomi
Dünyada ilk kez Türkiye'de üretildi! Bor madeninden...
Dünyada ilk kez Türkiye'de üretildi! Bor madeninden... Bor madeninden dünyada ilk kez soğutma özelliği olan yangın söndürücü toz Türkiye’de üretildi. Patenti İzmir merkezli bir firmaya ait olan yangın söndürücü toz, yerli, milli, kanserojen olmayan, katı soğutma teknolojisinde ilk ürün olma özelliği taşımasının yanı sıra Türkiye’nin yaklaşık 3 milyar dolarlık yangın söndürücü ithalatının da önünü kesmeye aday.
29.01.2019 Gündem
Bor madeninde 'bire bin katılacak'
Bor madeninde 'bire bin katılacak' Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, "Bor madeni çıplak vaziyette tonu 200 dolar iken, daha yüksek nitelikli ürünlere dönüştürdüğünüz zaman 300-400 bin dolarlara kadar çıkabilen bir değer söz konusu oluyor. Bu da demektir; bire bin katıyorsunuz" dedi.
11.06.2018 Ekonomi
Yüzyılın madeni ‘Leonardit’in kaynağı Türkiye’de
Yüzyılın madeni ‘Leonardit’in kaynağı Türkiye’de Hayvancılıktan, cilt sağlığına kadar birçok alanda kullanılabilen ve oluşumunu milyonlarca senede tamamlayan ‘Leonardit’ madeninin dünyada en fazla çıktığı ülkeler arasında Türkiye 2’nci sırada bulunuyor.
19.04.2018 Ekonomi
Türkiye'den tarihi hamle! Bor ile üretilecek
Türkiye'den tarihi hamle! Bor ile üretilecek Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleşer, dünya rezervinin yüzde 73’ü Türkiye’de bulunan bor madeniyle ilgili yeni projeleri anlattı. Keleşer, bor katkılı gübre üreterek kahve diyarı Brezilya ve Kolombiya’ya satmayı hedeflediklerini söyledi...
16.04.2018 Ekonomi
Bor'dan üretildi! Dünyanın en güçlüsü
Bor'dan üretildi! Dünyanın en güçlüsü Dünya rezervlerinin yüzde 72'si Türkiye'de bulunan bor madeni, son yıllarda ülkemizde ileri teknoloji ile işlenerek farklı alanlarda süper güçlü maddelere dönüştürülüyor.
29.09.2021 Gündem
Enerji Bakanı: Saatleri karıştıranlardan özür diliyorum
Enerji Bakanı: Saatleri karıştıranlardan özür diliyorum ENERJİ ve Tabi Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, önümüzdeki Pazar günü yapılacak milletvekilliği genel seçimlerinde enerji arz güvenliği ile ilgili sorun bulunmadığını söyledi...
29.09.2021 Gündem
Alay edilen inek heykeli kaldırıldı
Alay edilen inek heykeli kaldırıldı BALIKESİR’in 28 bini damızlık 83 büyükbaş, 68 bin 500’de küçükbaş hayvanı ile günlük 300 bin litre süt üretimiyle ikinci sırada yer alan ilçesi Bigadiç’in girişindeki döner kavşağa, geçen hafta Belediye Başkanı İsmail Avcı’nın talimatıyla inek heykeli konuldu...
5.05.2015 Yaşam
Bigadiç’te alay konusu olan inek heykeli kaldırıldı
Bigadiç’te alay konusu olan inek heykeli kaldırıldı Balıkesir’in Bigadiç İlçesi Belediye Başkanı AK Partili İsmail Avcı’nın, süt üretimiyle tanınan ilçenin girişine birebir ölçülerde yaptırdığı inek heykeli, sosyal medyada alay konusu oldu...
5.05.2015 Yaşam
Türk bilim adamlarından bir ilk
Türk bilim adamlarından bir ilk DPÜ'den bir grup bilim adamı, bor üzerine yaptıkları çalışma sonucunda, dünyanın en pahalı elementlerinden olan rubidyum elementinin, bu madeninin atıklarının içerisindeki varlığını tespit etti.
1.02.2015 Ekonomi
Güçlü kemikler için kuru üzüm
Güçlü kemikler için kuru üzüm Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, kansızlığa,dişlere,dişetlerine iyi gelen kuru üzüm'ün kemik sağlığı için de tüketilmesinin faydalı olacağını belirtti...
27.01.2015 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bor Madeni ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bor madeni haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.