Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması TEKNOFEST’te
Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması TEKNOFEST’te TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK yürütücülüğünde düzenlenen Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması için başvurular başladı.
4.01.2024 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Yarışmalarına Yurt Dışından Başvuru Süresi 31 Mart’a Uzatıldı
TEKNOFEST Yarışmalarına Yurt Dışından Başvuru Süresi 31 Mart’a Uzatıldı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen teknoloji yarışmaları her yıl olduğu gibi bu yılda gençlerden büyük ilgi görüyor. Ülkemiz gençlerinin yanı sıra yurt dışından da yoğun talep gösterilen yarışmalar için yurt dışı başvuru süresi de uzatıldı. Belirlenen 16 farklı yarışma için uzatılan başvuru süresi 31 Mart tarihinde sona erecek. Yarışmalara yurt dışından ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve üzeri seviye ile mezun seviyesi dahil teknoloji meraklısı tüm gençler katılabiliyor.
16.03.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Karadeniz'de başvuru süresi 7 Mart'a uzatıldı
TEKNOFEST Karadeniz'de başvuru süresi 7 Mart'a uzatıldı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında bu yıl 40 ana yarışma-99 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarının son başvuru tarihi gençlerden gelen yoğun talep üzerine 7 Mart’a kadar uzatıldı.
28.02.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları başvuruları 28 Şubat’ta sona eriyor
TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları başvuruları 28 Şubat’ta sona eriyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Teknoloji Yarışmalarına başvurular 28 Şubat’ta sona eriyor.
24.02.2022 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST başladı! Gelişmiş hali ilk kez görüntülendi
TEKNOFEST başladı! Gelişmiş hali ilk kez görüntülendi Son dakika haberi... Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST heyecanı başladı. Sabah erken saatlerden itibaren alana akın akın ziyaretler gerçekleşti. TSK akrobasi timi SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları İstanbul Boğazı semalarında selamlama uçuşu gerçekleştirdi. BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, "Bu gençler sayesinde bağımsız güçlü Türkiye hedefimize her geçen gün bir adım daha yaklaşıyoruz” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “TEKNOFEST'te dereceye giren takımlara 5 milyon liranın üzerinde ödül dağıtılacak” ifadelerini kullandı.
21.09.2021 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST gençleri biyoteknoloji ve inovasyonla buluşturuyor
TEKNOFEST gençleri biyoteknoloji ve inovasyonla buluşturuyor Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi öncülüğünde gerçekleştirilecek "Biyoteknoloji İnovasyon Yarışması" için başvurular 15 Mart Pazartesi günü sona erecek.
5.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Adana Teknofest'e hazırlanıyor
Adana Teknofest'e hazırlanıyor Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Bayram, Türkiye'nin öncü havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in 2024 Teknoloji Yarışmaları için başvuruların başladığını bildirdi.
24.01.2024 Adana
TEKNOFEST İzmir'de başladı! Selçuk Bayraktar: Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak
TEKNOFEST İzmir'de başladı! Selçuk Bayraktar: Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, İzmir Çiğli Havalimanı'nda kapılarını ziyaretçilerine açtı. Milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olan TEKNOFEST'e sabahın erken saatlerinden itibaren ziyaretçiler gelmeye başladı. Açılışta konuşan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Türkiye Yüzyılı'na sizler ve eserleriniz damga vuracak" ifadelerini kullandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ise konuşmasında "Bu yıl 337 bin takım 1 milyon yarışmacıyla dünyada eşi benzeri olmayan bir rekora imza attık. TEKNOFEST kuşağını her daim himaye eden Sayın Cumhurbaşkanımıza, tüm paydaşlarımıza, özellikle TSK'ya huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum." dedi.
27.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te müjdeyi duyurdu: Halkımızın istifadesine sunulacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan TEKNOFEST'te müjdeyi duyurdu: Halkımızın istifadesine sunulacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2021 etkinliğinde konuştu. Erdoğan, "Nasıl yapılan şovları beğendiniz mi? Türkiye'nin ürettiği helikopter, uçak, otomobille gurur duydunuz mu? Elhamdülillah, artık zaman yakın. TOGG halkımızın istifadesine sunulacak. Atak helikopterlerimizi yaptık. Onunla beraber terörü ülkemizde ve ülke dışında belini kırdık" dedi.
25.09.2021 Siyaset
Gaziantep'te Teknofest 2020'nin tanıtımı yapıldı
Gaziantep'te Teknofest 2020'nin tanıtımı yapıldı Dünyanın en büyük 2. havacılık festivali olan "Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne" ev sahipliği yapacak Gaziantep'te tanıtım toplantısı düzenlendi.
20.01.2020 Bilim ve Teknoloji