Biyolojik

Biyolojik

Son dakika biyolojik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan biyolojik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını biyolojik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Biyolojik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan biyolojik gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.051 biyolojik haberi bulunmuştur. Tüm biyolojik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Yumaklı duyurdu: 694 milyon 461 bin TL'yi hesaplara aktarıyoruz
Bakan Yumaklı duyurdu: 694 milyon 461 bin TL'yi hesaplara aktarıyoruz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "694 milyon 461 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz" dedi.
19.04.2024 Ekonomi
Uğur Dündar'a  'babalık davası' açılmıştı! Suphiye Orancı ille ilgili tüm sırlar ortaya çıktı: İbrahim Tatlıses ve Hülya Avşar'la da yolları kesişti
Uğur Dündar'a  'babalık davası' açılmıştı! Suphiye Orancı ille ilgili tüm sırlar ortaya çıktı: İbrahim Tatlıses ve Hülya Avşar'la da yolları kesişti  Uğur Dündar'a açılan 'babalık davası' ile ilgili gelişmeler magazin gündemindeki yerini korurken Suphiye Orancı'nın hayatı merak ediliyor. Metin Akpınar'ın biyolojik babası olduğunu mahkeme kararı ile ispatlayan Duygu Nebioğlu, annesi Suphiye Orancı'yı bulmak için Müge Anlı'nın programına başvurmuştu. Almanya'da yaşayan ve adını Sofia olarak değiştiren Suphiye Orancı'nın 80'li yıllarda Yeşilçam filmlerinde figüranlık yaptığı ortaya çıktı. 
18.04.2024 Magazin
Uğur Dündar'a 'babalık davası' açan Dilara'dan sonra anne Suphiye Orancı da ortaya çıktı
Uğur Dündar'a 'babalık davası' açan Dilara'dan sonra anne Suphiye Orancı da ortaya çıktı Metin Akpınar’a babalık davası açan Duygu Nebioğlu, “Ablamın babası da ünlü bir gazeteci” dedi, o ismin Uğur Dündar olduğu öne sürüldü. Dündar, iddiayı Adli Tıp Kurumu raporuyla yalanladı. Ancak Duygu Nebioğlu, raporun gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Öte yandan Duygu Nebioğlu'nun canlı yayında seslendiği biyolojik annesinin fotoğrafı ilk kez yayınlandı.
17.04.2024 Magazin
Nisan’da portakal çiçeği kokan Çukurova, narenciye üretiminde Türkiye birincisi! Rakam verildi
Nisan’da portakal çiçeği kokan Çukurova, narenciye üretiminde Türkiye birincisi! Rakam verildi Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çukurova’nın bereketli topraklarının, narenciye üretiminde Türkiye’de birinci sırada yer aldığını hatırlatarak, “2023 yılında bölgemizde 3 milyon 200 bin tonun üzerinde rekolte elde edildi” dedi.
17.04.2024 Adana
Deniz suyu sıcaklığının artması hortum ve meteorolojik olayları etkiliyor
Deniz suyu sıcaklığının artması hortum ve meteorolojik olayları etkiliyor Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, deniz suyu sıcaklıklarının artmasının hortumları ve meteorolojik olayları daha da artırdığını ifade etti.
27.03.2024 Adana
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek!
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek! Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde su sıcaklığının uzun yıllar ortalamasına göre 3 derece daha yüksek olduğunu açıkladı.
16.03.2024 Gündem
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı
Kalitesiz uykuda, hipertansiyon ve kalp hastalıkları riski uyarısı 2008 yılından bu yana hеr yıl Mart ayının üçüncü cuma günü kutlanan Dünya Uyku Günü yaklaşırken uzmanlar kaliteli uykunun önemine dikkat çekti.
14.03.2024 Sağlık
Adana Bahçeşehir Mahallesi’ne gündüz bakımevi açıldı
Adana Bahçeşehir Mahallesi’ne gündüz bakımevi açıldı Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bahçeşehir Gündüz Bakımevi açıldı.
14.03.2024 Adana
Komşusundan gelen telefon hayatını kararttı! Boşandıktan sonra çocuklarının babası olmadığını öğrendi
Komşusundan gelen telefon hayatını kararttı! Boşandıktan sonra çocuklarının babası olmadığını öğrendi Konyalı 3 çocuk babası Hüseyin A. (42), 17 yıllık evliliğini anlaşmalı boşanmayla noktaladıktan sonra komşularının, çocuklarına DNA testi yaptırmasını söylemesi üzerine babalık davası açtı. Adli Tıp Kurumu'nun DNA test sonuçlarında ise Hüseyin A.’nın, çocuklarından 2’sinin biyolojik babası olmadığı ortaya çıktı. Hüseyin A., “15 yaşındaki oğlum benden çıktı. 12 ve 9 yaşlarındaki kız çocuklarının biyolojik babasının ben olmadığım netleşti. Eski eşime DNA test sonuçlarından sonra ‘Çocukların babası kim?’ diye sorduğumda, ‘Senin kuzenin M.K.’, diye cevap verdi” dedi.
14.03.2024 Gündem
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı Adana'da, Emine Rozi'ye (80), 1,5 yıl önce aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkarılması için yapılan ameliyatta ayrıca yerine biyolojik aort kapağı kondu, diğer kapağın yerine yeni mitral biyolojik kapak yerleştirildi, 3'üncü kapak tamir edildi, tıkalı 2 kalp damarına baypas yapıldı, aort damarı genişletildi. Prof. Dr. Mehmet Şah Topçuoğlu, aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkartılması operasyonunun bugüne kadar dünyada 30 hastaya yapıldığını, bu hastaların yarısının ameliyat masasında hayatını kaybettiğini, yaptıkları ameliyatın ise Türkiye'de ilk olduğunu söyledi.
12.03.2024 Adana
3 yaşındaki Müslüme'nin öldürülmesinden beraat eden dedenin cezası arttı
3 yaşındaki Müslüme'nin öldürülmesinden beraat eden dedenin cezası arttı Mersin'in Gülnar ilçesinde kayıp olarak aranırken 10 gün sonra cesedi bulunan Müslüme Yağal'ı (3) öldürdüğü suçlamasıyla delil yetersizliğinden beraat eden dedesi Hasan Yağal’a (72), gelininden olan kızına sarkıntılık suçundan verilen 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası, istinaf mahkemesince 18 yıla çıkarıldı. Böylece, Yağal’ın daha önce gelinine yönelik 'nitelikli cinsel saldırı’ suçundan aldığı 28 yıl ile birlikte cezası 46 yıl oldu.
11.03.2024 Gündem
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı '8'inci Yargı Paketi' kabul edilerek yasalaştı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
18.02.2024 Gündem
Adana'da dereyi kirleten fabrikaya para cezası uygulandı! Büyük tepki çekmişti
Adana'da dereyi kirleten fabrikaya para cezası uygulandı! Büyük tepki çekmişti Adana'nın Kozan ilçesinde Deliçay Deresi fabrika atıkları nedeniyle siyah ve mor aktı. Yapılan incelemeden sonra dereyi kirleten fabrika belirlenerek para cezası uygulandı.
15.02.2024 Adana
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde, istiflenen tonlarca siyanürlü toprak sel olup aktı. İlk tespitlere göre 9 kişi toprak altında kaldı. 400 kişiyle arama kurtarma çalışması başlatılırken bölgede çevre felaketi yaşanmasından endişesi ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’dan toprak kaymasıyla ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 400 personelle arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtirken, '9 kişiye ulaşılamıyor.' ifadelerini kullandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da “Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık” açıklamasını yaptı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu CNN TÜRK'te son durumu aktarırken, 'Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var.' dedi. Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili 4 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da gerekli incelemeleri yapmak üzere 3 başmüfettiş ile 1 müfettişin görevlendirildiğini söyledi.
14.02.2024 Gündem
Plazmoliz Nedir, Hangi Ortamlarda Olur? Plazmoliz Örnekleri Nelerdir?
Plazmoliz Nedir, Hangi Ortamlarda Olur? Plazmoliz Örnekleri Nelerdir? Plazmoliz; bitkisel yapı üstünden değişik ortam şartları altında gerçekleşmektedir. Bununla beraber bu konu; biyolojik bakımdan canlı çeşitleri içerisinde önemli bir yer taşımaktadır. Plazmoliz durumu; bir osmoz neticesinde oluşmaktadır. Dış ortam içerisinde yer alan konsantrasyonun oranı, hücre çapındaki sıvıya göre çok fazla olduğu zaman çözünen molekül ve birim hacim başında daha az su içermesi nedeniyle ortaya çıkmaktadır.
9.02.2024 Yaşam
Biber gazı taşımak yasak mı 2024? Biber gazı taşımanın cezası var mı, biber gazı silah sayılır mı, biber gazı taşımak kullanmak yasak mı?
Biber gazı taşımak yasak mı 2024? Biber gazı taşımanın cezası var mı, biber gazı silah sayılır mı, biber gazı taşımak kullanmak yasak mı? Bireysel olarak savunma araçlarından biri olan biber gazı taşımanın yasak olup olmadığı sorusu gündeme geldi. Peki, Biber gazı taşımak yasak mı? Biber gazı taşımanın cezası var mı, biber gazı silah sayılır mı? Biber gazı kullanmak yasal mı?
9.02.2024 Gündem
Bebeğini fındık bahçesine gömen annenin hapis cezası belli oldu
Bebeğini fındık bahçesine gömen annenin hapis cezası belli oldu Ordu'da evlilik dışı ilişkisinden doğan 2 günlük kız bebeğini öldürüp, fındık bahçesine gömdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Bilge Çapa (28), müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
6.02.2024 Gündem
Tembel Hayvan Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tembel Hayvan Kaç Yıl Yaşar?
Tembel Hayvan Nedir, Özellikleri Nelerdir? Tembel Hayvan Kaç Yıl Yaşar? Oldukça yavaş hareketleri ve üşengeç tavırlarıyla dünyanın en popüler canlıları içerisinde tembel hayvan isimli canlılar gelir. Tembel hayvanlar orta ve Güney Amerika'da yaşayan, 6 farklı türe sahip olan memeli canlılardır. Genelde adeta ağır çekim yapılıyormuş gibi çok yavaş hareketlere sahip hayvanlar olarak öne çıkarlar.
4.02.2024 Gündem
Enzimlerin Kullanım Alanları Nelerdir? Enzimler Canlılar İçin Neden Önemlidir?
Enzimlerin Kullanım Alanları Nelerdir? Enzimler Canlılar İçin Neden Önemlidir? Enzimler canlılar için oldukça önemli bir yere sahiptir. Enzimlerin kullanım alanları da çeşitli sektörlere göre farklılık gösterir. Enzimler çevre kirliliği ve atık yönetiminde de geniş yer tutmaktadır. Gıda sektöründe ise gıdaların işlenmesi, depolanması ve saklanması gibi durumlarda enzimlere ihtiyaç duyulmaktadır. 
30.01.2024 Yaşam
Annesi gerçek babasını itiraf etti 30 milyonluk mirasa ortak oldu!
Annesi gerçek babasını itiraf etti 30 milyonluk mirasa ortak oldu! Annesinin itirafıyla yıllar sonra gerçek babasının kimliğini öğrenen Serpil Yılmaz ünlü yazarla kardeş olduğunu öğrendi. İzmir'de yaşayan ev hanımı Serpil Yılmaz (44) annesinin itirafıyla 3 yıl önce kütük babasının gerçek babası olmadığını öğrendi. Yılmaz, eğitimci yazar Gülşah Yemen'in (37) 34 yıl önce trafik kazasında 32 yaşındayken yaşamını yitiren babası Mustafa Yemen'e babalık davalarını sonuçlandırmakla ünlü avukat Varol Turbay aracığıyla dava açtı.
29.01.2024 Gündem
Canlıların Ortak Özellikleri Nelerdir? Canlıları Cansızlardan Ayırma Yöntemleri...
Canlıların Ortak Özellikleri Nelerdir? Canlıları Cansızlardan Ayırma Yöntemleri... Hem biyolojik olarak hem de fizyolojik açıdan canlıların birçok farklı ortak özellikleri bulunur. Bu özellikler bütün canlıların dünya üzerinde yaşaması ve bu koşullarda hayatını sürdürmesi sebebiyle ortaya çıkar. Elbette pek çok açıdan farklılıklar olsa bile önemli ölçüde ortak özellikler yer almaktadır. Canlı fizyonomisinin en küçük yapı taşından en büyük yapı taşına kadar pek çok benzerlik bu konuda önemli yer taşır. Örneğin hücresel yapı, metabolizma ya da beslenme ve solunum gibi ortak özellikler büyük öneme sahiptir. Yaşanan evrimleşme ile birlikte bu canlılarda birçok değişiklik ortaya çıksa bile, önemli ölçüde ortak özellikler kaldı.
23.01.2024 Eğitim
Bilim Nedir, Bilimin Temel Özellikleri Nelerdir? Bilimin Amacı Nedir?
Bilim Nedir, Bilimin Temel Özellikleri Nelerdir? Bilimin Amacı Nedir? Olguları ve iddiaları ele alarak deney ve gözlem ile birlikte kanıtlayan, onları entelektüel ya pratik disiplin doğrultusunda inceleyen alan bilim olarak ifade edilmektedir. Herhangi bir araştırma ve incelemenin bilim olabilmesi için, deneyler ve gözlemlerin incelenerek bunların net olarak kanıtlanması gerekir.
23.01.2024 Eğitim
Hizmetçilik yaptığı iş adamı babası çıktı, milyarlık servete ortak oldu!
Hizmetçilik yaptığı iş adamı babası çıktı, milyarlık servete ortak oldu! Türk filmlerini aratmayan olay Manisa'da yaşandı. Yıllarca hizmetçilik yaptığı iş adamı Niyazi Üzmez'in babası olduğunu 71 yıl sonra öğrenen Kalbiye Sağlam, bunu DNA testiyle kanıtlayıp 1 milyarlık servete ortak oldu. Kalbiye Sağlam, babalığın benimsenmemesi nedeniyle de dava açtı.
15.01.2024 Gündem
Antrolopoloji Nedir, Ne Bilimidir? Antropologlar Ne İş Yapar?
Antrolopoloji Nedir, Ne Bilimidir? Antropologlar Ne İş Yapar? Antropoloji, insanı temel alan iletişim ve etkileşim, kültürel gelişmeler ve çeşitlilik gibi pek çok konuyu gündeminde tutan çok önemli bir bilim dalıdır. Güncel ve tarihsel boyutlarda Antropoloji ilgi alanına giren konuları oluşturur. İnsan toplulukları ile ilgili derinlemesine bilgi edinmeyi amaçlayan Antropoloji geleneği ise, antropologlar aracılığı ile sürdürülür ve geliştirilir. 
11.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Biyolojik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki biyolojik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.