Bitkisel Ürün

Bitkisel Ürün

Son dakika bitkisel ürün haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bitkisel ürün ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bitkisel ürün haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bitkisel Ürün

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bitkisel ürün gelişmeleri de dahil olmak üzere 584 bitkisel ürün haberi bulunmuştur. Tüm bitkisel ürün haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Yumaklı duyurdu! Gelir Koruma Sigortası tüm illerde uygulanacak
Bakan Yumaklı duyurdu! Gelir Koruma Sigortası tüm illerde uygulanacak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2022 yılında Konya'da pilot olarak uygulanmaya başlayan Gelir Koruma Sigortası, artık ülke genelindeki bütün üreticilerimizi kapsayacak. Çiftçilerimiz, Gelir Koruma Sigortası yaptırarak yüzde 60 devlet prim desteğinden faydalanabilecek" dedi.
29.12.2023 Ekonomi
Tarımsal destekleme ödemesi! Bakan Yumaklı: Çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz
Tarımsal destekleme ödemesi! Bakan Yumaklı: Çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "406 milyon 132 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz" dedi.
8.12.2023 Ekonomi
Fındık üreticilerine sigorta uyarısı! Zirai don tehlikesi
Fındık üreticilerine sigorta uyarısı! Zirai don tehlikesi Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde geçmesi fındık üreticilerini tedirgin ederken, yaşanabilecek zirai don riskine karşı tarım sigortası uyarılarında bulunuldu.
19.01.2023 Ekonomi
Kış ayı gelince akın ediyorlar! Talep yağıyor
Kış ayı gelince akın ediyorlar! Talep yağıyor Aksaray’da havaların soğumasıyla birlikte artan soğuk algınlığı rahatsızlıklarına karşı vatandaşlar aktarların tavsiyesi ile en çok zencefil ve zerdeçal ikilisini tercih ediyor.
17.12.2022 Sağlık
Karaciğer için çok zararlı! Sakın günde iki defa tüketmeyin
Karaciğer için çok zararlı! Sakın günde iki defa tüketmeyin Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, “Vatandaşlarımız sık sık bitki çayları ve bitkisel ürünler tüketmekte. Bunları çok fazla tüketmenin bir faydası yok hatta zararı var. Günde 2 fincandan fazla bitki çayı ve bitkisel ürün tüketmeyi kesinlikle önermiyorum” dedi.
25.11.2022 Sağlık
Günde 2 fincandan fazla bitki çayı tüketenlere uyarı geldi
Günde 2 fincandan fazla bitki çayı tüketenlere uyarı geldi Ordu Üniversitesi (ODÜ) Tıp Fakültesi ve Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgür Enginyurt, “Vatandaşlarımız sık sık bitki çayları ve bitkisel ürünler tüketmekte. Bunları çok fazla tüketmenin bir faydası yok hatta zararı var. Günde 2 fincandan fazla bitki çayı ve bitkisel ürün tüketmeyi kesinlikle önermiyorum” dedi.
25.11.2022 Yaşam
“Böbrek sağlığınız için bu kurallara dikkat edin”
“Böbrek sağlığınız için bu kurallara dikkat edin” Üroloji Uzmanı Dr. Yusuf Gençten, dünyada her 10, ülkemizde ise her 7-8 kişiden birinin kronik böbrek hastası olduğunu belirterek, hastalığın sessizce ilerlediğini kronik böbrek yetmezliği geliştiğini belirtti.
7.03.2022 Sağlık
Havalar soğuyunca talep patladı!
Havalar soğuyunca talep patladı! Hatay’da havaların soğumasıyla grip ve soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlar bitkisel kış çayına yöneldi.
10.12.2021 Sağlık
'Nefessiz kalınca, her şeyin yok olduğunu anladım'
'Nefessiz kalınca, her şeyin yok olduğunu anladım' Konya’da koronavirüse yakalandıktan sonra yoğun bakımda solunum desteğiyle tedaviye alınan rehberlik öğretmeni Abdurrahim Hançer (40), “Birçok farklı görüş nedeniyle maalesef aşı olmadım. Evde atlatırım, diye düşündüm. Denemediğim bitkisel ürün kalmadı ama nafile. Bu hastalık bastırılacak bir hastalık değil. Bu işin sonunu gördükten sonra ikinci şansımızın olmadığını anladım. Nefessiz kaldığım an, dünyada her şeyin yok olduğunu anladım. 40 yaşındayım daha gencim dedim, bağışıklığıma güvendim ama durum öyle değilmiş. Devletimize ve bilim insanlarına güveneceğiz” dedi.
28.08.2021 Sağlık
Devlet destekledi, üretimi rekor kırdı! 5 yılda 5 kat arttı
Devlet destekledi, üretimi rekor kırdı! 5 yılda 5 kat arttı Ağrı'da devlet çiftçiyi destekledi, şimdi 5 kat daha fazla üretiliyor. Üreticiye büyük kazanç kapısı oldu. Tarlaları adeta sarıya boyuyor. Görüntüsüyle kente ayrı bir hava katıyor. ‘Sarı gelin’ olarak adlandırılan ayçiçeği, fotoğraf çektirmek isteyenlerin de ilgi odağı halinde...
4.08.2021 Ekonomi
Hibe açıklaması! 24 milyon lira...
Hibe açıklaması! 24 milyon lira... Hibe desteği ile ilgili yeni açıklama geldi. Rakamlar belli oldu. 24 milyon lira karşılıksız verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen 'Kırsal Kalkınma Destekleri' kapsamında, bu yıl ekonomik yatırımlar ve kırsal ekonomik alt yapı yatırımları için Diyarbakır'daki üreticilere 29 proje için 20 milyon lira, basınçlı sulama sistemleri hibeleri için 133 projeye 4,2 milyon lira olmak üzere, toplam 24,2 milyon lira hibe desteği verilecek.
16.06.2021 Ekonomi
Bilinçsiz tüketimi hayati tehlike oluşturuyor
Bilinçsiz tüketimi hayati tehlike oluşturuyor Türkiye’de satışı olmadığı bilinen bitkinin yoğun talep görmesi, gözleri aktarlara ve uzmanlara çevirdi. Sinirleri yatıştırdığı gerekçesiyle tüketilen bitkinin, ciddi hayati tehlike oluşturduğu ortaya çıktı.
14.06.2021 Sağlık
Böbrek sağlığını koruyan 10 öneri
Böbrek sağlığını koruyan 10 öneri Genellikle böbreklerin görevinin vücutta oluşan zararlı ve atık maddeleri, fazla sıvıyı idrar yoluyla süzerek dışarı atması olduğu bilinir. Oysa bunların dışında böbrekler kan basıncını düzenler, kan hücrelerinin üretimi için gereken hormonları salgılar, su ve mineral dengesini sağlar ve vücuttaki D vitaminini aktif hale getirir. D vitamininin aktif hale gelmesiyle kalsiyum-fosfor metabolizmamız düzenlenir ve böylelikle sağlıklı kemik yapımız oluşur. Dolayısıyla böbrekle ilgili olumsuz bir durum tüm vücudumuzu etkiliyor. Nefroloji Bölümü’nden Doç. Dr. Abdullah Özkök, böbrek sağlığını korumanın önemi ve korumanın yolları hakkında bilgi verdi.
10.06.2021 Sağlık
'RTÜK'ü iktidarın savunucusu ilan etmek aymazlıktır'
'RTÜK'ü iktidarın savunucusu ilan etmek aymazlıktır' RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, "Verilen cezalar sadece belli medya kuruluşlarına yönelikmiş gibi bir algı oluşturmak, halkı yanlış yönlendirmek, RTÜK'ü iktidarın savunucusu ilan etmek en kibar tabirle aymazlıktır" dedi.
18.05.2021 Televizyon
Bakan Pakdemirli duyurdu! Tüm zamanların rekoru kırıldı
Bakan Pakdemirli duyurdu! Tüm zamanların rekoru kırıldı Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 2020/2021 pazarlama yılında pancar ve şeker üretiminde tüm zamanların rekorunun kırıldığını açıkladı.
3.03.2021 Ekonomi
Sağlıklı cinsel performans için 11 öneri
Sağlıklı cinsel performans için 11 öneri Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, 2021 yılında sağlık bir cinsel yaşam için önerilerde bulundu. Prof. Dr. Hattat, “30'lu yaşlardan itibaren erkek vücudunda seks hormonları düşmeye başlar. Dolayısıyla bu yıl en azından bir kez cinsel check-up yaptırın. Cinsel bölge damarlarını ve sinirlerini tekrar oluşturan yöntemler, o bölgede oluşan ödemi attıran metotlar deneyin. Stres, duygusal iniş-çıkışlar, iş sıkıntıları, aile problemleri ve daha pek çok neden geçici olarak gücü azaltabilir vakit kaybetmeden uzmandan destek alın” dedi.
29.12.2020 Sağlık
Bitkisel ürünlere talep arttı
Bitkisel ürünlere talep arttı Kış ayına girilmesi ve pandemi nedeniyle doğal ve bitkisel ürünlere talep arttı.
14.11.2020 Sağlık
Bilim Kurulu üyesi Kara: Aynı konuda yapılan farklı açıklamalar kafa karışıklığı yaratıyor
Bilim Kurulu üyesi Kara: Aynı konuda yapılan farklı açıklamalar kafa karışıklığı yaratıyor Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile ilgili yapılan onlarca sayıda farklı araştırma ve açıklama kafa karışıklığına yol açarken, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'dan da bu konuda uyarı geldi. Prof. Dr. Ateş Kara, Covid-19'a ilişkin uzmanlar tarafından aynı konu hakkında yapılan farklı açıklamaların toplumda kafa karışıklığına neden olabildiğini söyledi.
29.10.2020 Gündem
Tarım sigortası nedir? Tarım sigortası nasıl yaptırılır?
Tarım sigortası nedir? Tarım sigortası nasıl yaptırılır? Tarım sigortası, toprakla ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin ürünlerini koruması açısından çok önemlidir. Çiftçiler devlet garantili bu sigortayı yaptırarak ürünlerini veya hayvanlarını güvence altına almış oluyorlar. Herhangi bir olası ürün kaybında veya hayvan telefinde sigortadan zararlarını karşılayabiliyorlar. Bu nedenle tarım sigortasının ne olduğunu öğrenip, bu sigortadan yararlanabilirsiniz. Tarım sigortası hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
24.07.2020 Ekonomi
Türk Dermatoloji Derneğinden vitiligo hastalarına "bitkisel ürün"  uyarısı
Türk Dermatoloji Derneğinden vitiligo hastalarına "bitkisel ürün" uyarısı Vücut derisinin rengini oluşturan maddenin (pigment) kaybı nedeniyle cildin beyazlaşması şeklinde seyreden bir hastalık olan vitiligonun tedavisine yönelik "bitkisel ürün" adı altında satışa sunulan ve Sağlık Bakanlığı onayı olmayan hap ve kremlerden uzak durulması uyarısında bulunuldu.
13.06.2020 Sağlık
Zerdeçal satışları arttı, uzmanlar 'dozaj' uyarısı yaptı
Zerdeçal satışları arttı, uzmanlar 'dozaj' uyarısı yaptı Türkiye'de, koronavirüs salgınından korunmaya çalışan vatandaşların, sosyal medyadan zerdeçalın virüse iyi geldiği ile ilgili yapılan paylaşımların ardından bu bitkiye olan talebi arttı. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, virüse iyi gelip gelmediği konusunda araştırma yapılmayan zerdeçalın, baharat olarak kullanılmasını, tedavi amaçlı kullanımında ise dozajının hekim tarafından belirlenmesi gerektiğini söyleyerek uyarıda bulundu
22.04.2020 Sağlık
"Kanama riskini artırabilir"
"Kanama riskini artırabilir" Bitkisel ürünlerin birçoğu, zararı olmadığı düşüncesiyle rastgele kullanılırken, bilinçsizce kullanılan gıda takviyeleri ve bitkisel adıyla satılan ürünler zarar verebiliyor. Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Gülçin Kantarcı, bu tür ürünlerin, tüketilen başka ilaçlar ve gıdalarla etkileşime girebileceğini belirterek uyarılarda bulundu.
13.04.2020 Sağlık
Bilinçsizce sarımsak tüketmek kanama riskini artırabilir
Bilinçsizce sarımsak tüketmek kanama riskini artırabilir Bitkisel ürünlerin birçoğu, zararı olmadığı düşüncesiyle rastgele kullanılırken, bilinçsizce kullanılan gıda takviyeleri ve bitkisel adıyla satılan ürünler zarar verebiliyor. Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Gülçin Kantarcı, bu tür ürünlerin, tüketilen başka ilaçlar ve gıdalarla etkileşime girebileceğini belirterek uyarılarda bulundu.
13.04.2020 Sağlık
Online alışveriş sitelerinden corona kararı!
Online alışveriş sitelerinden corona kararı! Corona virüs salgını nedeniyle neredeyse tüm mağazalar kepenk indirmiş durumda. Markalar bu nedenle online mağazalara yöneldi ancak virüsün yayılması üzerine çok sayıda marka internet üzerinden yaptıkları satışlara da geçici süreliğine ara verdiğini duyurmaya başladı
31.03.2020 Ekonomi
Bazı bitkisel ürün desteklerine yönelik başvuru tarihleri uzatıldı
Bazı bitkisel ürün desteklerine yönelik başvuru tarihleri uzatıldı Bazı bitkisel üretim desteklerine yönelik son başvuru tarihlerinde uzatmaya gidildi.
24.03.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bitkisel Ürün ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bitkisel ürün haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.