Birol Küle

Birol Küle

Son dakika Birol Küle haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Birol Küle ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Birol Küle haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Birol Küle

haberleri sayfasında son dakika yaşanan birol küle gelişmeleri de dahil olmak üzere 28 birol küle haberi bulunmuştur. Tüm birol küle haberleri aşağıda listelenmiştir.
Birol Küle kimdir, kaç yaşında, nereli? Yeni Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle hangi görevlerde bulundu, önceki görevleri neler? İşte Birol Küle'nin biyografisi
Birol Küle kimdir, kaç yaşında, nereli? Yeni Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle hangi görevlerde bulundu, önceki görevleri neler? İşte Birol Küle'nin biyografisi Rekabet Kurulu Başkan ve üyeliklerine yapılan atamalara ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Atamalar 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 22’nci ve 23’üncü maddeleri ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7’nci maddeleri gereğince yapıldı. Peki, Birol Küle kimdir? Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle nereli, hangi görevlerde bulundu?
2.11.2023 Gündem
Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle açıkladı! 10,4 milyar TL ceza kesildi
Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle açıkladı! 10,4 milyar TL ceza kesildi Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle son dönemdeki çalışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
11.10.2023 Ekonomi
Maya üreticilerine idari para cezası! Suçlarını kabul ettiler
Maya üreticilerine idari para cezası! Suçlarını kabul ettiler 'Ortak fiyat belirledikleri ve müşteri paylaştıkları' iddia edilen maya şirketlerine Rekabet Kurulu ceza kesti.
15.08.2023 Ekonomi
Rekabet Kurumu'ndan 'kırmızı et' açıklaması
Rekabet Kurumu'ndan 'kırmızı et' açıklaması Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, kırmızı et fiyatlarına ilişkin çalışmaların titizlikle sürüldüğünü belirterek, "4054 sayılı 'Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlali niteliğindeki bu davranışların tespiti halinde ilgili teşebbüsler hakkında teşebbüslerin cirolarının yüzde 10'una varan idari para cezaları uygulanması söz konusu olabilecektir" dedi.
16.04.2023 Ekonomi
Rekabet Kurumu, afet bölgesine yönelik inceleme başlattı
Rekabet Kurumu, afet bölgesine yönelik inceleme başlattı Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, "Depremden etkilenen 11 ilimizde piyasalarda yaşanabilecek rekabet sorunlarının tespitine dönük bir inceleme süreci başlattık" dedi.
17.03.2023 Gündem
Rekabet Kurumu Başkanı Küle: Rekabet ihlalleri fiyatların suni artışına neden oluyor
Rekabet Kurumu Başkanı Küle: Rekabet ihlalleri fiyatların suni artışına neden oluyor Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, Rekabet Kurulu’nun 13 üretici/tedarikçi teşebbüse 878 milyon TL ceza uyguladığı soruşturmada, tedarikçiler ve perakendeciler arasındaki iş yapma biçiminin rekabet ihlallerine yol açabilecek şekilde oluştuğunun ortaya çıktığını söyledi. Küle, "Bu yaygın iş yapma biçimi çerçevesinde, üretici/tedarikçi teşebbüsler, kendi ürünleri bakımından perakendecilerin nihai satış fiyatlarını ve fiyat artış zamanlarını koordine ediyor. Bu iş yapma biçimi sonucu oluşan rekabet ihlalleri, teşebbüslerin fiyatlarını serbestçe belirlemelerini engelliyor ve piyasadaki fiyatların suni olarak yükselmesine ve tüketicilerin bu durumdan doğrudan zarar görmelerine neden oluyor" dedi.
24.12.2022 Ekonomi
Rekabet Kurulu Başkanı Küle: Kartel yapılanması gördük
Rekabet Kurulu Başkanı Küle: Kartel yapılanması gördük Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle, fahiş fiyat artışı nedeniyle 13 teşebbüse 878 milyon TL idari para cezası uygulanan soruşturmada, 'topla-dağıt karteli' dedikleri tipte kartel yapılanmasıyla karşılaştıklarını söyledi. Küle, "Yüksek paya sahip tedarikçiler ile yine yüksek paya sahip perakende şirketlerinin mevcut ticari ilişkilerini kullanarak refah dağılımını nasıl bozdukları, suni fiyat artışları ile moral de dahil toplumsal adaleti nasıl tahrip ettikleri, yoğunlaşmanın olduğu piyasalarda rekabet ihlallerinin kolaylaştığı, kritik dönemlerde özellikle alt pazardaki darboğazın tüketiciler üzerindeki baskısını artırdığı görüldü" dedi.
22.12.2022 Gündem
Rekabet Kurulu, WhatsApp ve Facebook ceza istedi
Rekabet Kurulu, WhatsApp ve Facebook ceza istedi Rekabet Kurumu soruşturma heyeti, WhatsApp ve Facebook’un Türkiye pazarında “hakim durumda olduğunu”, WhatsApp hizmetinin kullanılabilmesi için veri paylaşımına rıza gösterilmesini; aksi halde “kabul et ya da terk et” anlayışının rekabeti sınırlandırdığı sonucuna vararak ceza verilmesini istedi.
12.10.2022 Ekonomi
Mama fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Müdahale açıklaması
Mama fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Müdahale açıklaması Geçtiğimiz günlerde CNN Türk’te açıklamalarda bulunan Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, mama fiyatlarına müdahale yapıldığını açıklamıştı. Peki Rekabet Kurumu bu durum karşısında hangi adımı attı, vatandaşlar neler yapmalı? İşte cevabı...
26.06.2022 Ekonomi
Yumurta fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Soruşturma devam ediyor
Yumurta fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Soruşturma devam ediyor Yumurta fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle yumurta fiyatlarını da kapsayan soruşturmayla ilgili bilgi verdi. Küle, "Belli başlı fiyatı beraber belirleme arz kısıt oluşturma hassas bilgi ve pazar paylaşımı üzerine çok ciddi birkaç husus kartel iddiaları var soruşturma heyetinin. 2 aşamalı oldu çünkü taraf sayısı çok. 2'ye böldük. Aynı soruşturma 2 dosyada devam ediyor. İlk soruşturmada 17 taraf var. İkinci soruşturmada da 25 taraf var." dedi.
24.06.2022 Ekonomi
Zincir marketlerle ilgili flaş açıklama! Tarih verildi
Zincir marketlerle ilgili flaş açıklama! Tarih verildi Rekabet Kurulu Başkanı Birol Küle, 5 zincir market ve 17 tedarikçinin rekabeti ihlal edip etmediklerine ilişkin ikinci soruşturmanın raporunun 26 Nisan’da çıkacağını söyledi.
25.03.2022 Ekonomi
Zincir marketlerin zam ile ilgili konuşmaları ortaya çıktı! 'Fiyatı neden geri çektiniz? Sonra marjım düşük dersin'
Zincir marketlerin zam ile ilgili konuşmaları ortaya çıktı! 'Fiyatı neden geri çektiniz? Sonra marjım düşük dersin' Rekabet Kurulu, 5 zincir markete verilen toplam 2,7 milyar liralık idari para cezasının gerekçeli kararını yayımladı. Kararda 5 zincir marketin topla-dağıt özelliği sergileyen kartel niteliğinde anlaşma sağladıklarına kanaat getirilmesine karşın elde edilen satış gelirinin 5 zincir marketin cirolarının küçük bir kısmını kapsadığı gerekçesiyle hafifletici unsur olarak ele alınıp, idari para cezasının marketlerin yıllık gayri safi gelirinin yüzde 2’si ile yüzde 4’ü arasında verildiği kaydedildi. Rekabet Kurumu’ndan 2.7 milyar ceza alan 5 zincir marketle 1 tedarikçinin beraber hareket ettikleri yazışmalara yansıdı. Yazışmalarda bir tedarikçi, zam yapmayan marketleri uyarıyor.
19.01.2022 Ekonomi
Zincir marketlerle ilgili son dakika açıklaması! Rekabet Kurumu duyurdu
Zincir marketlerle ilgili son dakika açıklaması! Rekabet Kurumu duyurdu Son dakika haberi... "Zincir marketlerle ilgili flaş gelişme! Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle duyurdu, gerekçeli karar için tarih verildi. Başkan Küle, "Zincir marketlere ilişkin gerekçeli karar önümüzdeki haftabaşı web sitemizden yayımlanır. Zincir marketler ve 1 tedarikçi olmak üzere 2.7 milyar TL ceza verilmişti. Delil niteliği taşıyan tüm iletişimi, koordinasyonu gerekçeli kararda göreceksiniz. Cezanın nedeni tedarikçiler aracılığı ile zincir marketler arasındaki fiyat geçişlerini birlikte sağlamak olarak özetleyebiliriz” dedi.
11.01.2022 Ekonomi
Rekabet Kurumu Başkanı Küle: Zincir marketlere ceza kartelleşme suçundan verildi
Rekabet Kurumu Başkanı Küle: Zincir marketlere ceza kartelleşme suçundan verildi Rekabet Kurumu (RK) Başkanı Birol Küle, Rekabet Kurulu tarafından zincir marketlere kesilen 2,7 milyar liralık rekor cezanın fahiş fiyat artışından değil, kartelleşme suçundan verildiğini belirtti.
5.11.2021 Ekonomi
BİM, CarrefourSA, Migros, ŞOK, A 101 ile ilgili son dakika açıklaması! Fahiş fiyat...
BİM, CarrefourSA, Migros, ŞOK, A 101 ile ilgili son dakika açıklaması! Fahiş fiyat... Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, BİM, CarrefourSA, Migros, ŞOK, A 101 gibi zincir marketlerin fiyatlar belirlenirken yaptığı anlaşmayla ilgili "Elde edilen belgelerde 'artırılan fiyatların rakiplerle eş zamanlı raflara yansıtılacağı' yönünde pek çok ifade bulunduğu görülmüştür" dedi.
5.11.2021 Ekonomi
Zincir marketlerden flaş fahiş fiyat açıklaması!
Zincir marketlerden flaş fahiş fiyat açıklaması! Rekabet Kurumu, koronavirüs sürecinde haksız ve fahiş fiyat uygulamaları gerekçesiyle zincir marketler ve tedarikçi firmaların temsilcilerinden sözlü savunma aldı.
28.10.2021 Ekonomi
Zincir marketlerden 'fahiş fiyat' savunması! Ekstra maliyete dikkat çektiler
Zincir marketlerden 'fahiş fiyat' savunması! Ekstra maliyete dikkat çektiler Rekabet Kurulu'nun salgın süresince görülen fiyatlama davranışlarına yönelik zincir marketlere yönelik soruşturmasında sözlü savunmalar alındı. Savunmalarda şirketler salgının yarattığı ekstra maliyetlere dikkat çekti. Temsilciler, bu süreçte ürünlerin sevkiyatı ve ithalatının kısıtlandığını, nakliye maliyetlerinin de ciddi oranda arttığını belirtti.
27.10.2021 Ekonomi
Rekabet Kurumu'ndan flaş açıklama! 'Yasa hazırlıyoruz'
Rekabet Kurumu'ndan flaş açıklama! 'Yasa hazırlıyoruz' Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, dijital pazarlara yönelik yasa çalışması yaptıklarını belirterek, dijital pazara yönelik tüketici ve satıcıyı korumaya alacak çalışmayı gelecek yıl tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.
27.06.2021 Ekonomi
Google soruşturmasında sözlü savunma toplantısı yapıldı
Google soruşturmasında sözlü savunma toplantısı yapıldı Google hakkında yerel arama hizmetleri pazarında rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırdığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada sözlü savunma toplantısı gerçekleştirildi.
30.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Gıda fiyatlarındaki artışla ilgili flaş açıklama!
Gıda fiyatlarındaki artışla ilgili flaş açıklama! Temel gıda maddelerinde yaşanan fahiş artış nedeniyle harekete geçildi. Rekabet Kurumu devreye girdi. Fiyatların makul seviyeye çekilmesi için gerekli zemin hazırlandı. Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle yaptığı açıklamada, "Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) da haksız fiyat artışı yapanları takibe aldı. Soruşturma tamamlanmak üzere ve vurguncular hak ettikleri cezaya çok yakın. Fiyatların makul rakamlara çekilmesi için gerekli zemin büyük ölçüde oluştu." dedi. Gramj hilesi ile yapılan zamlar ile ilgili ise Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Gramaj hilesi, "aldatıcı ticari uygulama" kapsamına alındı. Gramaj hilesi yapanlara 11 bin ile 114 bin TL arasında ceza verileceği duyuruldu. TESK tarafından yapılan açıklamada da vatandaşlar haksız fiyat artışlarını şikayet etmeleri konusunda uyarıldı.
4.02.2021 Ekonomi
Fahiş gıda fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Tarih belli oldu
Fahiş gıda fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Tarih belli oldu Fahiş fiyatlar ile ilgili flaş hamle! Tarih verildi. Tüm vatandaşlar fiyatlardaki anormal yükseklikten şikayetçiydi. Rekabet Kurumu devreye girdi. Çember daraltıldı. Fiyatların makul seviyeye çekilmesi için gerekli zemin hazırlandı. Milyonlarca kişiyi sevindirecek haberi Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle duyurdu. Rekabet Kurumu, 1.5 yıldır süren soruşturmanın sonuna yaklaşırken, Başkan Küle, “Bununla yatıp kalkıyoruz” dedi. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) da haksız fiyat artışı yapanları takibe aldı. Soruşturma tamamlanmak üzere ve vurguncular hak ettikleri cezaya çok yakın. Fiyatların makul rakamlara çekilmesi için gerekli zemin büyük ölçüde oluştu
2.02.2021 Ekonomi
Başkan Küle'den açıklama: Meyve ve sebze fiyatları...
Başkan Küle'den açıklama: Meyve ve sebze fiyatları... Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, corona virüs salgınının ardından sebze ve meyve fiyatlarında yaşanan haksız fiyat artışlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Küle, "Yarın yapacağımız toplantıda (haftalık Kurul toplantımız) bu yaş meyve sebze fiyatlarıyla ilgili soruşturmamızı görüşüp karara bağlayacağız. Rekabet Kanunu kapsamında verilebilen cezalar çok açık" diye uyardı.
25.03.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan süre verdi ve duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan süre verdi ve duyurdu! Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Corona virüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı sona erdi. Erdoğan, Türkiye'deki tedbirlerin salgın riski ortadan kalkana kadar geçici olarak uygulanacağının altını çizerek, 'Hassasiyet gösterirsek evde kalma süresini 3 haftayla sınırlı tutabiliriz' ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Corona virüs toplantısı öncesi yaptığı açıklamada da; "Milletimizi iyi bilgilendirir, hastalığı sıkı şekilde kontrol altında tutarsak umduğumuzdan da güzel bir tablo bizi bekliyor" dedi.
18.03.2020 Siyaset
Rekabet Kurulu Başkanlığı'na Birol Küle atandı
Rekabet Kurulu Başkanlığı'na Birol Küle atandı Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.
2.11.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 ismi daha atadı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 ismi daha atadı! Tarım ve Orman ile Milli Eğitim Bakan Yardımcılıkları ve Cumhurbaşkanı danışmanlıklarına ait atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Tarım ve Orman Bakan Yardımcılıklarına Mehmet Hadi Tunç, Akif Özkaldı ve Mustafa Aksu atandı. Milli Eğitim Bakan Yardımcılıklarına ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer ile Prof. Dr. Mustafa Safran getirildi.
9.08.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Birol Küle ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki birol küle haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.