Bingöl Depremi

Bingöl Depremi

Son dakika Bingöl depremi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bingöl depremi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bingöl depremi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bingöl Depremi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bingöl depremi gelişmeleri de dahil olmak üzere 173 bingöl depremi haberi bulunmuştur. Tüm bingöl depremi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Doğu Anadolu fayında hangi iller var? Doğu Anadolu Fayı en son ne zaman kırıldı, enerjisini boşaltı mı, Doğu Anadolu fayı nereden geçiyor?
Doğu Anadolu fayında hangi iller var? Doğu Anadolu Fayı en son ne zaman kırıldı, enerjisini boşaltı mı, Doğu Anadolu fayı nereden geçiyor? Kahramanmaraş depremlerinin 1. yıldönümünde Adıyaman'da "Depreme Dirençli Kentler Sempozyumu"nda konuşan İTÜ Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu Fayı'na dikkat çekerek “Doğu Anadolu Fayı muhakkak zamanı geldiğinde depremi üretir. Bu bölge de sürekli olarak 7 ve 7nin üzerinde depremlerle tahrip olmuştur.” İfadelerini kullandı. Peki, Doğu Anadolu fayında hangi iller var? Doğu Anadolu Fayı en son ne zaman kırıldı, enerjisini boşaltı mı, Doğu Anadolu fayı nereden geçiyor?
6.02.2024 Gündem
Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi AFAD, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır" ifadelerini kullandı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar deprem sonrası yaptığı açıklamada "Yine sallandık büyük bir şiddetle. Maalesef şehir merkezine yakın bir deprem, ciddi anlamda etkiledi" dedi.
24.08.2023 Gündem
Bingöl depremi sonrası uzmanlar açıkladı: Çok sayıda fay var, büyük depremler olabilir
Bingöl depremi sonrası uzmanlar açıkladı: Çok sayıda fay var, büyük depremler olabilir Bingöl'de yerin 8.47 kilometre derinliğinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depreme dair açıklama yapan ve bölge için uyarıda bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Naci Görür, "Yeri itibariyle hassas, özenli olmakta yarar var. Belki de deprem dirençli yerleşim alanları çalışmasına buradan başlamalı" uyarısında bulundu. Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy da CNN Türk canlı yayınında bölgeyi işaret ederek açıklama yaptı.
23.08.2023 Gündem
Bingöl depremi bekleniyor mu? Doğu Anadolu Fay Hattında yer alan Bingöl'de deprem oldu mu, kaç şiddetinde ve büyüklüğünde?
Bingöl depremi bekleniyor mu? Doğu Anadolu Fay Hattında yer alan Bingöl'de deprem oldu mu, kaç şiddetinde ve büyüklüğünde? 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş depremleri sonrası uzmanlardan açıklamalar art arda geliyor. İstanbul, Adana ve Hatay'ın dışında uzmanlar Bingöl’de de depreme dikkat çekiyor. Öte yandan Bingöl'ün Genç ilçesinde 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Peki, Bingöl'de deprem ne zaman bekleniyor, Bingöl'de büyük bir deprem bekleniyor mu?
22.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: 'Çalışma yapıp adım atılabilir'
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: 'Çalışma yapıp adım atılabilir' Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu gerçekleştirdiği Trabzon ziyaretinde gençlerle bir araya geldi. Erdoğan gençlerin sorularını yanıtladı.
1.02.2022 Siyaset
Son dakika 'Bingöl depremi' açıklaması! 'Faylar aktif, depremler devam edecek'
Son dakika 'Bingöl depremi' açıklaması! 'Faylar aktif, depremler devam edecek' Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, Bingöl'de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremle ilgili, "Bu depremler, bize her ne kadar ana fay üzerinde olmasa da bu 2 fay zonu arasındaki fayların aktif olduğunu ve deprem üretme potansiyelleri olduğunu gösteriyor. Depremin bize verdiği mesaj, şu olmalı; bu depremler devam edecek, fayların aktif olduğunu gösteriyor" dedi.
31.01.2022 Gündem
Uzmanlar korkutan raporu açıkladı! İşte depremin verdiği zarar
Uzmanlar korkutan raporu açıkladı! İşte depremin verdiği zarar Bingöl'de geçtiğimiz hafta meydana gelen depremin verdiği zarar günler sonra ortaya çıktı. Uzmanlar, 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, günlerce yürüttükleri çalışmaların hasar tespit raporunu açıkladı.
2.07.2021 Gündem
Bingöl'de 5,2 büyüklüğünde deprem! Birçok ilde de hissedildi
Bingöl'de 5,2 büyüklüğünde deprem! Birçok ilde de hissedildi Bingöl'ün Kiğı ilçesinde saat 21.28'de merkez üssü 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada, Bingöl, Erzurum, Erzincan, Elazığ ve Diyarbakır’dan olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Ekiplerin mahallinde tarama çalışması devam ediyor. Ayrıntılı bilgi ayrıca verilecektir" denildi. Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Kiğı ilçesinde saat 21.28'de 5,2 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğun olmadığını, AFAD ekiplerinin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
25.06.2021 Gündem
Marmara depremi için korkutan açıklama! 7.6 şiddetinde...
Marmara depremi için korkutan açıklama! 7.6 şiddetinde... Prof. Dr. Naci Görür, "Kumburgaz kolunun yani Silivri açıkları ile Yeşilköy açıklarına uzanan 65 kilometrelik fayın kırılmasıyla en az 7.2 büyüklüğünde bir deprem olacağını ama Adalar'ın güneyinden geçen fay hattı kırılırsa en fazla 7 büyüklüğünde deprem olacağını düşünüyoruz. Ancak her ikisinin birden kırılma olasılığı var. İkisi birden kırılırsa İstanbul'da 7.6 büyüklüğünde bir deprem olacak" dedi.
3.12.2020 Gündem
Jeofizik uzmanı Oğuz Gündoğdu: Marmara Denizi’ndeki fay aktif
Jeofizik uzmanı Oğuz Gündoğdu: Marmara Denizi’ndeki fay aktif Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Silivri’de geçen yıl 26 Eylül’de meydana gelen Silivri Depremi’ni değerlendirirken, “Buradaki fay halen aktif. Marmara’nın içinde Silivri’nin açıklarında bir yoğunluk var. Bu yoğunluk birkaç depremin peş peşe oluşu şeklinde. Ancak bu depremler insanların hissedeceği büyüklükte değil” dedi.
25.09.2020 Gündem
Bakan Soylu'dan Bingöl depremi açıklaması: 4 binin üzerinde çadır gönderildi
Bakan Soylu'dan Bingöl depremi açıklaması: 4 binin üzerinde çadır gönderildi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bingöl'deki deprem ile ilgili yaptığı açıklamada "4 binin üzerinde çadır sadece Bingöl'e sevk edildi. Kızılayımız 30 bin 650 öğün sıcak yemek dağıttı. 1127 ağır hasarlı şu ana kadar tespit edilmiş bağımsız bölüm var. 31 orta hasarlı, 2 bin 674 az hasarlı, 151 yıkık, bağımsız bölüm var. 92 de acil yıkılacak olan bağımsız bölüm var." dedi.
20.06.2020 Gündem
Bakan Kurum'dan Bingöl depremine ilişkin açıklama
Bakan Kurum'dan Bingöl depremine ilişkin açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bingöl'de gerçekleşen deprem sonrasında yapılan tespitlere ilişkin açıklamalarda bulundu. 1 okulun ağır, 4 okulun da orta hasar gördüğünü belirterek, "En kısa zamanda yerlerimizi yapıp, vatandaşlarımızın yaralarını sarıp, depremin etkilerini ortadan kaldıracağız." dedi.
18.06.2020 Gündem
Bakan Pakdemirli: Tüm zararlar karşılanacak
Bakan Pakdemirli: Tüm zararlar karşılanacak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bingöl'deki depremde telef olan hayvanların karşılanması ile afet bölgesi için yem desteği sağlanması kararı aldıklarını bildirdi.
15.06.2020 Ekonomi
Bingöl depremi, İstanbul depremini tetikler mi?
Bingöl depremi, İstanbul depremini tetikler mi? Bingöl'de saat 17:24'te meydana gelen deprem, Doğu'nun bir çok ilinde hissedildi. Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda meydana gelen sarsıntı, akıllara İstanbul Depremi'ni getirdi. Jeofizik Uzmanı Oğuz Gündoğdu Bingöl Depremi'ni yorumladı.
14.06.2020 Gündem
Bingöl depremi sonrası, bölgeden dehşete düşüren görüntü...
Bingöl depremi sonrası, bölgeden dehşete düşüren görüntü... Bingöl depremi sonrası, bölgeden dehşete düşüren görüntü...
14.06.2020 Haber
Ünlü deprem uzmanı Bingöl için aylar önce uyarmış!
Ünlü deprem uzmanı Bingöl için aylar önce uyarmış! Bingöl'ün Karlıova ilçesinde saat 17.24'te 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Birçok ilde hissedilen deprem için Prof. Dr. Naci Görür'ün aylar önce uyarı yaptığı ortaya çıktı. Görür, "Bingöl Karlıova'ya doğru, Palu ve ötesine dikkat etmek lazım biraz" ifadelerini kullanmıştı.
14.06.2020 Gündem
Bingöl depremi sonrası korkutan açıklama: Marmara fay hattına...
Bingöl depremi sonrası korkutan açıklama: Marmara fay hattına... Kandilli Rasathanesi'nden yapılan son dakika açıklamasında, Bingöl'ün Karlıova ilçesinde saat 17.24'te 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 5.0 km olarak açıklandı. Deprem sonrası uzmanlar peş peşe önemli açıklamalarda bulundu.
14.06.2020 Gündem
'İstanbul depreminde en düşük ihtimalle 145 bin kişi ölecek'
'İstanbul depreminde en düşük ihtimalle 145 bin kişi ölecek' Arnavutköy Belediyesi ve Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) işbirliği ile Arnavutköy'de kurulan deprem tırında farklı şiddetlerdeki depremler öğrencilere ve Arnavutköylülere yaşatılarak deprem eğitimi verildi.
29.09.2021 Gündem
Memleket meselesine en duygusal ‘miras’
Memleket meselesine en duygusal ‘miras’ Mustafa V. Koç’un sevenleri, Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) 49 yıllık tarihinin bağış rekorunu kırdırdı. TEV’e Koç adına yapılan 3 bin 500 çelenklik bağış, bugüne kadar yapılan en yüksek bağışı 8’e katladı. Vakfa yapılan bağışlar Mustafa V. Koç Burs Fonu’nda toplanacak. Fonun; Koç’un büyük önem verdiği Meslek Lisesi Memleket Lisesi projesine ithafen meslek liselilere kullandırılacağı belirtiliyor.
25.01.2016 Ekonomi
Bana sonunda bunu da dedirtecekler: Ey Kılıçdaroğlu...
Bana sonunda bunu da dedirtecekler: Ey Kılıçdaroğlu... Cumhurbaşkanın Recep Tayyip Erdoğan Erzurum’da vatandaşlara seslendi...
29.09.2021 Gündem
Binaları deprem değil, hatalar yıkmış
Binaları deprem değil, hatalar yıkmış İstanbul Üniversitesi Doğal Afetler Arama Kurtarma Ekibi, ilk teknik raporunu yayımladı
29.09.2021 Gündem
İşte o davalardan bazıları...
İşte o davalardan bazıları... KEMAL TÜRKLER DAVASI: DİSK eski Genel Başkanı Kemal Türkler’in öldürülmesiyle ilgili Bakırköy 2...
29.09.2021 Gündem
Bingöl fayı 7’lik depreme gebe
Bingöl fayı 7’lik depreme gebe Yer bilimcileri Doğu Anadolu’da Bingöl’ün deprem alarmı verdiği görüşünde birleşti
29.09.2021 Gündem
Prof. Dr. Işıkara: Deprem sessizliği beni ürkütüyor
Prof. Dr. Işıkara: Deprem sessizliği beni ürkütüyor Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü eski müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, 2003'deki Bingöl depremi sonrasındaki sessizlikten rahatsız olduğunu söyledi
17.09.2005 Yaşam
Doğu geriliyor
Doğu geriliyor Bingöl 5.7 büyüklüğünde depremle sarsıldı. 2 yıl önce 177 kişiye mezar olan bölgede bu kez can kaybı olmadı. Uzmanlar uyardı: Kuzey Anadolu ve Doğu Anadolu fay zonlarının kesiştiği, riskin çok yüksek olduğu noktada oldu. Büyük deprem burada bekleniyor, önlem alınsın
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bingöl Depremi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bingöl depremi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.