Gazete Vatan Logo

İşte o davalardan bazıları...

KEMAL TÜRKLER DAVASI: DİSK eski Genel Başkanı Kemal Türkler’in öldürülmesiyle ilgili Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren dava, 1 Aralık 2010 tarihinde yapılan son duruşmada zaman aşımından düşürüldü. Dava sanığı Ünal Osmanağaoğlu, ceza almadan kurtuldu. Kemal Türkler, 1980 yılında Merter’deki evinin önünde öldürülmüştü.



HAYALİ İHRACAT DAVASI: Şişli eski Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk’ün eski eşi Orhan Aslıtürk hakkında hayali ihracat, dolandırıcılık, evrakta sahtecilik ve teşekkül halinde kaçakçılık suçlarından açılan 5 davanın üçü zaman aşımına uğradı. Kalan iki davadan birinin zaman aşımı süresi de 9 gün sonra dolacak. Aslıtürk İngiltere’de.



MURAT KARAYILAN DAVASI: Şanlıurfa’nın Siverek ve Hilvan ilçelerinde, 1980 yılı ve öncesinde terör örgütü PKK adına eylem ve faaliyet yürüttüğü saptanan 75 sanık hakkında 7 ayrı dava açılmıştı. Terör örgütü PKK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan’ın da yargılandığı ve kamuoyunda ‘Siverek- Hilvan PKK ana davası’ olarak adlandırılan dava, Siverek Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 Kasım 2010’da yapılan 26´ncı duruşmada zaman aşımına uğradı.



BİNGÖL DEPREMİ DAVASI: Bingöl’de 1 Mayıs 2003’te 170 kişinin hayatını kaybettiği depremde yıkılan Çeltiksuyu Pansiyonlu İlköğretim Okulu’nun müteahiti başta olmak üzere 6 kişi hakkında açılan dava da zaman aşımına uğradı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, suç tarihinde yürürlükte olan eski Türk Ceza Kanunu’na göre zamanaşımı süresinin dolduğunu belirterek, dosyasının ortadan kaldırılmasına karar verdi.



KEMAL-YAVUZ UZAN DAVASI: Kemal ve Yavuz Uzan’ın da aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet etmek” suçundan açılan dava da zaman aşımına uğradı. Dava kapsamında, Uzanlar hakkında 8 Nisan 2005 tarihinde gıyabi tutuklama kararı çıkarılmış diğer sanıklar için dava 14 Nisan 2009 tarihinde karara bağlanmıştı. Ancak Uzanlar yakalanamadığı için dava Haziran ayında zaman aşımına uğradı.

Haberin Devamı