Bes Yeni Dönem

Bes Yeni Dönem

Son dakika BES yeni dönem haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan BES yeni dönem ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını BES yeni dönem haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bes Yeni Dönem

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bes yeni dönem gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.153 bes yeni dönem haberi bulunmuştur. Tüm bes yeni dönem haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem! Kredi ve kısmi ödeme detayı ortayı çıktı
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem! Kredi ve kısmi ödeme detayı ortayı çıktı Bireysel Emeklilik Sistemi, iş hayatında birikim yapmak isteyenlerin tercihi oluyor. Fakat farklı nedenlerden dolayı erken çıkmak isteyenler bulunuyor. Sözleşmeler ise bankadan bankaya değişiklik gösterirken, caymadaki farklılıklar bazı mağduriyetlerin yaşanmasına neden oluyor. Öte yandan Bireysel Emeklilik Sisteminde bulunan katılımcılara avantajlı kredi imkânı tanılıyor. Bunun yanında 1 Temmuz itibarıyla BES katılımcıları birikimlerinin yüzde 50'sini belli şart dahilinde kullanabilecekler.
23.04.2024 Çalışma Hayatı
BES'te yeni dönem başladı! Kredi çekmek isteyenler için önemli detay
BES'te yeni dönem başladı! Kredi çekmek isteyenler için önemli detay Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla birlikte Bireysel Emeklilik Sistemi kesintisinde ücretler değişti. Konuyla ilgili SGK Uzmanı Emin Yılmaz açıklamalarda bulunarak BES hakkındaki yeni değişiklerle ilgili bilgi verdi.
17.01.2024 Emekli
BES'te yeni dönem başlıyor! 1 Ocak itibarıyla geçerli olacak, kefil ve teminat detayı
BES'te yeni dönem başlıyor! 1 Ocak itibarıyla geçerli olacak, kefil ve teminat detayı Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammıyla birlikte Bireysel Emeklilik Sistemi kesintisinde ücretler değişti. Konuyla ilgili SGK Uzmanı Emin Yılmaz açıklamalarda bulunarak BES hakkındaki yeni değişiklerle ilgili bilgi verdi.
29.12.2023 Emekli
BES'te yeni dönem! Sistemden çıkmadan nakit ve hediye fırsatı
BES'te yeni dönem! Sistemden çıkmadan nakit ve hediye fırsatı Bireysel Emeklilik Sistemi'nde(BES) yeni dönem başlıyor. Emeklilik sistemi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yeni teşvikler getirilmesi beklenen bireysel emeklilik sisteminde (BES) bu yıl yapılan devlet katkısı yüzde 30’a çıkarılırken, nakit ihtiyaçları için sistemden çıkmadan ödeme alma olanağı sağlandı. Sandık birikimlerinin aktarımı ve hediye BES de mümkün. Peki BES'te emeklilik ikramiyesi ne zaman yatıyor. Emeklilik şartları neler? İşte BES ile ilgili son dakika tüm detaylar...
21.10.2022 Emekli
Bes'te yeni dönem! 200 lira ek katkı! Tarih verildi
Bes'te yeni dönem! 200 lira ek katkı! Tarih verildi Bes ile ilgili son dakika açıklaması! Bes'te yeni dönem. Garanti BBVA Emeklilik 1-31 Ağustos tarihleri arasında 0-2 yaş bebekler için yaptırılan BES sözleşmelerine 200 TL hediye ediyor. Çocuklarının geleceğine yatırım yapmak isteyen ebeveynler, minimum 185 TLlik aylık katkı payı ödeme taahhüttü ile bir kereye mahsus olarak 200 TLlik ek katkıdan ve hiçbir yatırım aracında bulunmayan devlet katkısı avantajından da yararlanıyorlar.
26.08.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Tamamen değişiyor, performansa göre kesinti...
BES'te yeni dönem! Tamamen değişiyor, performansa göre kesinti... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni uygulamalar hayata geçirilmeye devam ediyor. 14 milyon katılımcı, tasarruflarını, özel emeklilik şirketleri aracılığı ile emeklilik fonlarında değerlendiriyor. Hem emeklilik şirketleri hem de portföy yönetim şirketleri verdikleri hizmetler karşılığında sisteme giriş aidatı, fon işletim kesintisi gibi kesintiler yapıyor. Kesinti oranları fonuna göre, kişilerin sistemde bulunduğu yıla göre farklılık gösteriyor. şirketlerin giriş aidatı, yönetim gider kesintileri ve fon toplam gider kesintileri adı altında yapacakları kesintilerin azami limitleri bulunuyor. fon işletim kesintileri yıllık yüzde 1 ila yüzde 2 arasında değişiyor.
25.05.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! O şart kaldırıldı, hemen maaş alabilecekler ve...
BES'te yeni dönem! O şart kaldırıldı, hemen maaş alabilecekler ve... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem! Değişti ve o şart kaldırıldı. Genelge yayımlandı. Emeklilik Gelir Planı'na (EGP) aktarım kolaylaştırıldı. Aktarılması gereken asgari tutar aylık brüt asgari ücretin 12 katıyken 4 kata indirildi. Artık, aktarılan tutarın tamamı anapara olarak kabul edilecek. Bu da emekli olacak kişiler için emeklilikte ödenecek stopajın azalması anlamına geliyor. Pasif üyeler, emekliliğe hak kazanmış olanlar, 10 yıllık üyelik ve 56 yaşını tamamlamış olanlar doğrudan Emeklilik Gelir Planı'na aktarım yapabilecek ve hemen maaş alabilecek.
15.04.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Geçen hafta değişti, yasak kalktı artık...
BES'te yeni dönem! Geçen hafta değişti, yasak kalktı artık... BES'te bir dönem sona erdi. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yapılan değişiklik BES katılımcılarını doğrudan ilgilendiriyor. Yeni düzenleme hayata geçirildi. Geçen hafta itibarı ile yasak kalktı. Birçok katılımcı BES sisteminin getirisinin fonların altında kalması nedeni ile endişe yaşıyor. Şu an yüzde 10'luk bir kayıptan söz etmek mümkün. BES katılımcıları bu durumda nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini merak ediyor. Emeklilik şirketlerinden destek alınabiliyor, geçtiğimiz hafta bu konuda önemli bir düzenleme yapıldı ve artık emeklilik şirketlerine, katılımcılarına birikimlerin değerlendirilmesi konusunda tavsiyede bulunmalarının önü açıldı.
11.04.2022 Emekli
BES ile ilgili flaş açıklama! Bireysel Emeklilik Sistemi artık...
BES ile ilgili flaş açıklama! Bireysel Emeklilik Sistemi artık... BES ile ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Çalışanların, çalışma yaşamları boyunca yaptıkları tasarrufları uzun vadeli yatırıma yönlendirerek emeklilik dönemlerinde standartlarını da koruyarak bir gelir elde etmelerini sağlayan özel emeklilik sistemine ilgili her geçen gün artıyor. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman, emeklilik şirketlerinin yatırım danışmanlık hizmeti vermesi gerektiğini belirterek, şirketlerin yatırım fonlarını da pazarlayabileceğini söyledi.
4.04.2022 Ekonomi
Zamlı emekli maaşları hesaplara bugün yatıyor! İşte kuruşu kuruşuna yeni maaşlar...
Zamlı emekli maaşları hesaplara bugün yatıyor! İşte kuruşu kuruşuna yeni maaşlar... Zamlı emekli maaşları hesaplara yatırılıyor. Ödemeler bugün yapılmaya başlanıyor. Yüz binlerce emekliyi kapsıyor. Yeni düzenleme ile işçi ve Bağkur emeklilerine yüzde 25.46, memur emeklisine de ilave yüzde 2.5’lik artışla toplam yüzde 30.5 zam yapılacak. En düşük emekli maaşı 2500 liraya çıkacak. Maaşı bu rakamın altında olanlar ise normal maaşını alacak. Ancak düzenlemeye ilişkin kanun çıktıktan sonra farklar hesaba yatacak. Örneğin, 1.800 lira alana daha sonra 700 lira fark yatacak. Ödemeler ocak ayında tamamlanacak. Öte yandan yeni düzenleme ile SSK ve Bağkur’lu emekli maaşları tatil gününe gelse de yatırılacak. Kuruşu kuruşuna hesaplandı. Parasını kim, hangi gün alacak? İşte emekli maaşları ile ilgili detaylar...
17.01.2022 Emekli
Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) yeni dönem! 45 yaş kararı...
Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) yeni dönem! 45 yaş kararı... Bireysel Bireysel Emeklilik Sistemi(BES) ile ilgili son dakika açıklaması! Devlet katkısı yüzde 30 oranına çıkarılacak. Örneğin BES’e aylık 1.000 lira yatıran bir kişi için bugün devlet, aylık 250 lira katkı yapıyor. Yasa çıktıktan sonra 1.000 lira yatıran kişiye devlet aylık 300 lira, yıllık da 3.600 lira katkı koyacak. Yeni düzenleme ile otomatik katılımdaki 45 yaş sınırı nihayet kalkıyor. Bununla ilgili yasa tasarısı komisyonlardan geçti ve Meclis’e geldi. Bir-iki gün içinde de tasarı yasalaşacak. İşte BES ile ilgili merak edilen tüm gelişmeler...
17.01.2022 Emekli
BES'te yeni dönem! Hesaplar değişti, devlet desteği arttı, 15 lira...
BES'te yeni dönem! Hesaplar değişti, devlet desteği arttı, 15 lira... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem başladı. Temmuz ayı itibarı ile 18 yaş altındaki kişiler de BES'e katılabiliyor. Birçok aile çocuklarını küçük yaşlardan itibaren Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil ediyor. BES'e katılımcılarına devlet tarafından destek sağlanıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde asgari ücrete gelen artışla birlikte yeni oranlar ortaya çıktı. Asgari ücretin brüt 5004 liraya ulaşmasından dolayı devlet katkısı tavanı 60 bin 48 liraya ulaştı. Hem otomatik BES hem de gönüllü BES yaptıranlar devletten her ay yatırdıkları paranın yüzde 25'ini devlet katkısı olarak aldığından yılda toplamda 120 bin lira BES'e yatırdığında 30 bin lira almış olacak. BES'te olanların 2022'de biriktirdiği yıllık 60 bin liraya karşı ise devlet 15 bin lira verecek.
20.12.2021 Emekli
BES'te yeni dönem! 10.732 TL devlet katkısı, 3 yıl kalan alıyor
BES'te yeni dönem! 10.732 TL devlet katkısı, 3 yıl kalan alıyor Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem başladı. Temmuz itibarı ile 18 yaş altındaki kişiler de BES'e dahil olabiliyor. Birçok aile çocuklarını küçük yaşlardan itibaren Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil ediyor. Ancak işin önemli bir boyutu gözden kaçırılıyor. Bireysel emeklilik sistemini cazip kılan iki husus var. Birincisi, birikimlerin, günün şartlarına uygun yatırım araçlarında değerlenerek artması; ikincisi ve daha da önemlisi yüzde 25’lik devlet katkısı. Fakat devlet katkısı ile ilgili önemli bir detay bulunuyor. 3 yıl dolmadan sistemden çıkanlar devlet katkısı imkanından yararlanamıyor. Bugün için BES'te en yüksek devlet katkısı 10.732 TL. Bu rakam asgari ücrete göre belirleniyor. BES’teki bir kişinin en yüksek yararlanabileceği devlet katkısı tutarı, yıllık asgari ücret toplamının yüzde 25’ini geçemiyor . Asgari ücrete yapılacak zam ile birlikte BES'te devlet katkısı miktarı da artacak.
13.12.2021 Emekli
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem! Artık zorunlu oldu...
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni dönem! Artık zorunlu oldu... Milyonlarca kişi için geçerli. Resmen yürürlüğe girdi. Bireysel emeklilik sisteminde (BES) yeni dönem. Emeklilik planı yılda en az 4 kez değiştirilebilecek. BES'ten ayrılmak isteyen katılımcı talep formunu posta veya elektronik iletişim yoluyla şirketine ulaştırır. Talep yazısı bilgi şirkete ulaştığı tarihten itibaren yirmi iş günü içinde bireysel emeklilik hesabındaki birikim ve devlet katkısı hesabındaki varsa hak kazanılan tutarlar şirket tarafından katılımcının belirttiği hesaba ödenir.
5.05.2021 Çalışma Hayatı
Yeni işe girenin BES’i devletten!
Yeni işe girenin BES’i devletten! İstihdam teşviki ile nisan sonuna kadar yeni işe girenin maaşını üç ay devlet karşılayacak. İşe girenler otomatik BES’e dahil olacağından çalışanların bireysel emeklilik kesintileri de devletin ödediği maaşlardan yapılacak. Üzerine devlet yüzde 25 katkı daha yapacak. Çalışan iki ay sistemden çıkmazsa devlet 1.000 lira daha katkı sağlayacak.
4.03.2019 Ekonomi
Ömür boyu BES’lenecekler
Ömür boyu BES’lenecekler BES’te yıllık gelir sigortası uygulaması başladı. Yeni dönemde, sistemden emekli olanlara ömür boyu aylık ödenecek. Aylık ödemeler, 5 yıl sonra başlayabilecek
1.10.2015 Ekonomi
Devlet 25 lirayla BES’leyecek!
Devlet 25 lirayla BES’leyecek! Bireysel Emeklilik Sistemi’nde yeni bir sayfa açılıyor
22.12.2012 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
BES'te yeni dönem başlıyor! İşte BES birikiminden kısmi çekişin şartları
BES'te yeni dönem başlıyor! İşte BES birikiminden kısmi çekişin şartları BES katılımcılarının ihtiyaç halinde birikimlerinin bir kısmını çekebilmesinin şartları netleşti. Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) kısmi ödeme dönemi 1 Temmuz 2024 tarihinde başlayacak. Buna göre sistemde minimum beş sene kalmış bir katılımcı, birikiminin yüze 50’lik kısmını devlet desteği ile birlikte alabilecek.
15.04.2024 Çalışma Hayatı
Restoran ve kafelerde servis ücreti kurnazlığı!
Restoran ve kafelerde servis ücreti kurnazlığı! Restoran ve kafelerde fiyat listeleri zorunluluğu getirilmesinin ardından ticaret bakanlığı servis ücretlerini de sıkı denetliyor. İşletmeler kurallara uyuyor ama bazıları yabancı müşterinden servis ücreti almaya devam ediyor.
14.04.2024 Ekonomi
BES'te yeni dönem başlıyor! Ödeme desteği geliyor, biriken parayı çekebilirsiniz
BES'te yeni dönem başlıyor! Ödeme desteği geliyor, biriken parayı çekebilirsiniz BES'te yeni dönem devreye giriyor. Bireysel Emeklilik Sistemi’nde (BES) biriken tasarruflar artık bankadan çekilebilecek. Yeni düzenleme 1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla başlayacak. İşte yeni düzenlemenin detayları...
14.04.2024 Ekonomi
BES'te yeni dönem başladı! Sakın yapmayın, hesabınızdaki paradan çekiliyor
BES'te yeni dönem başladı! Sakın yapmayın, hesabınızdaki paradan çekiliyor Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katılanların sayısı her geçen gün artıyor. Devlet BES katılımcılarına büyük destek sağlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelik’te yapılan bir değişiklikle BES katılımcıları için kolay kredi kullanımının yolu açıldı. BES'te kısmen ödeme hakkında yönetmelik değişikliği geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlandı. Evlilik, konut satın alma, üniversite eğitimi ve doğal afet durumlarında BES kullanıcılarına sistemden çıkmadan birikimlerinin yüzde 50’sine kadar olan kısmını çekme hakkına sahip. 1 Temmuz’dan itibaren BES’teki birikmiş tutarın yarısı evlenme, konut satın alma ve doğal afet gibi durumlarda sistemden çıkmadan ve hak kaybına uğramadan çekilebilecek. İşte şartlar...
12.04.2024 Ekonomi
Borsa İstanbul'dan yeni rekor! Yükseliş sürüyor
Borsa İstanbul'dan yeni rekor! Yükseliş sürüyor BİST 100 endeksi güne 9807 puandan başladı.
9.04.2024 Ekonomi
Vatandaş ihbar ediyor sosyal medya timi yakalıyor
Vatandaş ihbar ediyor sosyal medya timi yakalıyor Yapay zeka ve algoritma gibi modern denetim modellerini devreye alan Maliye, sosyal medyadan gelen ihbarları tek tek dikkate alıyor.
9.04.2024 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Para çekme kolaylaştı, toplu ödeme için sistemden çıkmaya gerek kalmadı
BES'te yeni dönem! Para çekme kolaylaştı, toplu ödeme için sistemden çıkmaya gerek kalmadı Bireysel Emeklilik Sistemi'ne katılanların sayısı her geçen gün artıyor. Devlet BES katılımcılarına büyük destek sağlıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelik’te yapılan bir değişiklikle BES katılımcıları için kolay kredi kullanımının yolu açıldı. BES'te kısmen ödeme hakkında yönetmelik değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Evlilik, konut satın alma, üniversite eğitimi ve doğal afet durumlarında BES kullanıcılarına sistemden çıkmadan birikimlerinin yüzde 50’sine kadar olan kısmını çekme hakkına sahip. 1 Temmuz’dan itibaren BES’teki birikmiş tutarın yarısı evlenme, konut satın alma ve doğal afet gibi durumlarda sistemden çıkmadan ve hak kaybına uğramadan çekilebilecek. İşte şartlar...
9.04.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bes Yeni Dönem ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bes yeni dönem haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.