Bes Hesaplama

Bes Hesaplama

Son dakika BES hesaplama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan BES hesaplama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını BES hesaplama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bes Hesaplama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bes hesaplama gelişmeleri de dahil olmak üzere 110 bes hesaplama haberi bulunmuştur. Tüm bes hesaplama haberleri aşağıda listelenmiştir.
BES'te yeni dönem! Genelge ile duyuruldu, tamamen değişti, kesinti, aidat ve...
BES'te yeni dönem! Genelge ile duyuruldu, tamamen değişti, kesinti, aidat ve... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde büyük değişiklik! Çok sayıda kişi bekliyordu. Hayata geçirildi. BES'te yeni dönemin detayları belli oldu. SEDDK duyurdu. Kesinti yapılmayacak. Ayrıca aidat da ödenmeyecek. Artık sandık, dernek, vakıflarda çalışan ve emekli olanlar da birikimlerini BES hesabına aktarabilecek Dernek, vakıf, sandık üyelerinin özel emeklilik sistemine, yani Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) geçişi ile ilgili detaylar belli oldu. Öte yandan BES katılımcılarına maaş ödemesi de gündemde. çalışmalar başlatıldı. 2022 yılı içerisinde bu konuda da önemli adımlar atılması bekleniyor.
2.03.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! SEDDK genelge ile duyurdu, aktarım detayları belli oldu, kesinti ve aidat yok
BES'te yeni dönem! SEDDK genelge ile duyurdu, aktarım detayları belli oldu, kesinti ve aidat yok BES ile ilgili flaş adım! Çok sayıda kişiyi ilgilendiriyor. Birikimler BES hesabına aktarılabilecek. SEDDK genelge ile duyurdu. Detaylar netleşti. Birikim aktarımı yapılabiliyor. Bu yıl geçilen düzenlemeyle, sandık, dernek, vakıf birikimlerinin BES’e aktarımında, işveren katkıları dahil yurt içi ve dışındaki tüm birikimler ve taahhütlere ilişkin tutarlar BES hesaplarına aktarılabiliyor. Aktarılan miktar, emeklilik şirketine nakit olarak veriliyor. Aktarımlarda kesinti ve giriş aidatı istenmiyor.
22.02.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Bireysel Emeklilik Sistemi'nde flaş değişiklik, devlet katkısı, yaş şartı ve...
BES'te yeni dönem! Bireysel Emeklilik Sistemi'nde flaş değişiklik, devlet katkısı, yaş şartı ve... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni bir dönem başladı. Değişiklik kararları tek tek açıklandı. Devlet katkısı arttı. Yeni düzenlemeler ile birlikte katılımcılar eğitim, evlilik, konut alımı gibi hallerde nakit paraya ihtiyaç duyarsa, BES'teki birikimlerinden avans kullanabilecek. Birikimlere devlet katkısı yüzde 25'ten yüzde 30'a yükseltildi. Böylece BES için 100 lira yatıran bir katılımcı için devlet de 30 lira ilave edecek. Ayrıca yıllık devlet katkısı limitini aşan katkı payları için müteakip yıllarda devlet katkısının alınabilmesinin yolu açıldı, böylece sisteme toplu ödeme yapmanın cazibesi artırıldı. İşte BES'te yeni dönem ile ilgili bilinmeyen detaylar...
6.02.2022 Emekli
BES'te yeni dönem! 5 değişiklik birden geliyor, devlet katkısı artıyor, avans sistemi, temlik, OKS ve...
BES'te yeni dönem! 5 değişiklik birden geliyor, devlet katkısı artıyor, avans sistemi, temlik, OKS ve... BES'te büyük değişiklik! Tek tek açıklandı. Devlet katkısı artıyor, avans sistemi geliyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nden çıkmadan para çekilebilecek. Konut alımı, evlilik, eğitim ve benzeri özellik arz eden durumlarda BES hesabından kısmi olarak para çekilebilecek. OKS'de yaş sınırı kalkacak. Birikimlerin temlik edilmesine imkan tanınacak. BES'teki değişiklikler ile birlikte katılımın daha da artması bekleniyor. BES'te hayata geçirilecek en büyük yenilik para çekme imkanın devreye alınması olacak. Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil olmayanların en önemli gerekçesi uzun süre biriken paranın kullanılamayacak olmasıydı. Ancak artık BES katılımcıları, yatırdıkları anapara ve devlet katkısının yarısına kadar kısmını avans olarak çekebilecekler. Sistemden çıkmalarına gerek kalmadan ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Örneğin BES hesabında ödediği anapara ve devlet katkısı 100 bin lira olan bir katılımcı, bu paranın 50 bin liraya kadar kısmını avans olarak alabilecek. Devlet katkısı hesabından da avans olarak çektiği tutarın yüzde 25’i oranında, yani 12 bin 500 lira tutarında ödeme yapılacak.
12.01.2022 Ekonomi
BES'te yeni dönem! Hesaplar değişti, devlet desteği arttı, 15 lira...
BES'te yeni dönem! Hesaplar değişti, devlet desteği arttı, 15 lira... Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) yeni dönem başladı. Temmuz ayı itibarı ile 18 yaş altındaki kişiler de BES'e katılabiliyor. Birçok aile çocuklarını küçük yaşlardan itibaren Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil ediyor. BES'e katılımcılarına devlet tarafından destek sağlanıyor. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde asgari ücrete gelen artışla birlikte yeni oranlar ortaya çıktı. Asgari ücretin brüt 5004 liraya ulaşmasından dolayı devlet katkısı tavanı 60 bin 48 liraya ulaştı. Hem otomatik BES hem de gönüllü BES yaptıranlar devletten her ay yatırdıkları paranın yüzde 25'ini devlet katkısı olarak aldığından yılda toplamda 120 bin lira BES'e yatırdığında 30 bin lira almış olacak. BES'te olanların 2022'de biriktirdiği yıllık 60 bin liraya karşı ise devlet 15 bin lira verecek.
20.12.2021 Emekli
Yeni işe girenin BES’i devletten!
Yeni işe girenin BES’i devletten! İstihdam teşviki ile nisan sonuna kadar yeni işe girenin maaşını üç ay devlet karşılayacak. İşe girenler otomatik BES’e dahil olacağından çalışanların bireysel emeklilik kesintileri de devletin ödediği maaşlardan yapılacak. Üzerine devlet yüzde 25 katkı daha yapacak. Çalışan iki ay sistemden çıkmazsa devlet 1.000 lira daha katkı sağlayacak.
4.03.2019 Ekonomi
KIDEM TAZMİNATI TAVANI 2024 | Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? En yüksek kıdem tazminatı tavanı
KIDEM TAZMİNATI TAVANI 2024 | Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? En yüksek kıdem tazminatı tavanı 2024’te geçerli olacak asgari ücret 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net asgari ücret 17002 lira olarak açıklandı. Peki, Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? İşte en yüksek kıdem tazminatı tavanı...
27.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık AB bu yanlıştan vazgeçmelidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık AB bu yanlıştan vazgeçmelidir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Budapeşte ziyaretine Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile Sandor Sarayı’nda yaptığı görüşmeyle başladı. Daha sonra Karmelita Manastırı’na geçen Erdoğan, burada Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. Erdoğan kritik ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
19.12.2023 Gündem
Kredi kartı faizi oranı değişecek mi? Gözler Merkez Bankası'na çevrildi
Kredi kartı faizi oranı değişecek mi? Gözler Merkez Bankası'na çevrildi Hafta başında bankalara TL’yi güçlendirmek için yeni KKM talimatları gönderen Merkez Bankası’nın bugünkü PPK kararları merakla bekleniyor. TL’yi güçlendirme yönündeki ekonomi yönetimi demeçlerinden yola çıkan uzmanlar, Merkez’in 250 ila 500 baz puan arasında faiz artışı kararı alacağı tahmininde bulunuyor. Politika faizindeki artış kredi kartı faizi ile gecikme faizini direk etkilediği için vatandaşın gözü de kredi kartı faizlerinde.
21.09.2023 Ekonomi
Japon deprem uzmanı Marmara depremi için uyarıda bulundu! "Şimdi olacak gibi hazır olun"
Japon deprem uzmanı Marmara depremi için uyarıda bulundu! "Şimdi olacak gibi hazır olun" 32 yıldır Türkiye’de yaşayan Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul depreminin ne zaman olacağını kimsenin yüzde 100 bilemeyeceğini söyleyerek, “Bir sene içinde de olabilir, on sene içinde de... Ama hemen şimdi hazır olunmalı” dedi.
22.08.2023 Yaşam
Kıdem tazminatında izin parası detayı! Hepsi tek tek belli oldu
Kıdem tazminatında izin parası detayı! Hepsi tek tek belli oldu Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için sıcak gelişmelere yaşanıyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde sona yaklaşıldı. Yüz binlerce kişinin maaş alacağı tarih netleşirken EYT'liler alacakları emekli aylıklarını hesaplamaya başladı. EYT ile emekli olacakların alacağı kıdem tazminatında izin parası detayı ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin detayları...
19.01.2023 Emekli
Taksicilere fazla mesai müjdesi! Yüzde 50 fazla ödenecek
Taksicilere fazla mesai müjdesi! Yüzde 50 fazla ödenecek Taksici yüz binlerce vatandaşa güzel haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme; hasılata bağlı günlük yevmiyeli olarak çalışma sisteminde, haftalık 45 saati aşan bir çalışması bulunması durumunda işçinin fazla çalışma ücretine hak kazanacağına hükmetti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "Kararın en enteresan ve önemli tarafı uyuşmazlığa konu olayın hangi iş ilişkisine girdiğinin tespitinin sağlanması." dedi.
15.11.2022 Ekonomi
Memur maaşları ve emekli aylıklarına zam! Polis, hemşire, öğretmen hepsini kapsıyor! Tek tek hesaplandı! İş yeni maaşlar en düşüğü...
Memur maaşları ve emekli aylıklarına zam! Polis, hemşire, öğretmen hepsini kapsıyor! Tek tek hesaplandı! İş yeni maaşlar en düşüğü... Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam geliyor. Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına gelecek olası zam oranıyla birlikte yeni maşalarlar tek tek hesaplandı. Polis, memur, öğretmen, hemşire, milyonlarca kişi merak ediyordu. Buna göre, Temmuz 2022'de SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak 2022'de olduğu gibi 6 aylık enflasyon kadar maaş zammı alacak. Bu rakamı beklenen rakamlara göre zam oranı yüzde 38,5 olarak belirtildi. Memur ve memur emeklileri için Temmuz zammı ise yüzde 38 (38,5-7,5+7) olarak hesaplandı. Beklentilere göre 38,5'luk 6 aylık enflasyon gerçekleşirse; en düşük maaş memurlarda 6429 TL'den 8872 TL'ye en düşük emekli aylığı ise memurlarda 4289 TL'den 5918 TL'ye, esnafta 2948 TL'den 4083 TL'ye, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda ise bu rakam 3292 TL'den 4559 TL'ye çıkacak. İşte memur maaşları ve emekli aylıklarıyla ilgili son dakika tüm gelişmeler...
9.05.2022 Memur
Kiracı ve ev sahibi herkesi ilgilendiriyor! Geçersizdir, 5 yıl sınır var...
Kiracı ve ev sahibi herkesi ilgilendiriyor! Geçersizdir, 5 yıl sınır var... Kiracı ve ev sahibi milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Kira fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Kanuna göre, kiracıları tüketici olarak kabul eder ve kira artışını 12 aylık ortalama tüketici enflasyonuyla sınırlar. Sözleşmeye daha yüksek bir kira artış oranı yazılmış olsa bile geçersizdir. Yıllık kira artışının en fazla 12 aylık TÜFE ortalamasına göre yapma hakkı, 5 yıl ile sınırlıdır. Beşinci yılın sonunda ev sahibinin ya da kiracının mahkemeye başvurarak 5’inci yıldan sonraki yeni kira yılında uygulanacak kira bedelinin belirlemesini isteme hakları var. 5’inci yıldan sonraki ödenecek kira bedeli belirlenirken, tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranı, kiralananın durumu ve emsal kira bedelleri göz önünde tutularak hakkaniyete uygun biçimde olmasına bakılır. Beş yılın sonunda kira artışı mahkeme kararı ile piyasa ortalamasına denk gelecek şekilde yükseltilebilir. İşte kiracı ve sahibi milyonları ilgilendiren detaylar...
7.05.2022 Ekonomi
2022 muhtar maaşları ne kadar oldu? Muhtar maaşlarına zam Resmi Gazete’de!
2022 muhtar maaşları ne kadar oldu? Muhtar maaşlarına zam Resmi Gazete’de! Muhtar maaşlarına zam! Resmi Gazete’de yayımlandı ve belli oldu! Resmi Gazete’de yayınlanan 7394 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi Ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Yasası’nda düzenleme yapıldı. Karar göre, muhtar maaşları asgari ücret seviyesine yükseltildi. Peki, 2022 muhtar maaşları ne kadar oldu? İşte detaylar…
15.04.2022 Çalışan Hakları
BES'te yeni dönem! Ev almak isteyene güzel haber, resmen duyurdu...
BES'te yeni dönem! Ev almak isteyene güzel haber, resmen duyurdu... Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren düzenleme geliyor. BES'te yeni dönem başlıyor. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkan Vekili Ali Ersoy, şu anda bankalarda bulunan konut hesabının BES'in içine alınması için çalıştıklarını söyledi. Böylece ev almak isteyenler peşinat ve ev parasını BES'te biriktirecek. Devlet de yüzde 30 teşvik verecek. Sistemin hayata geçirilmesi için 3 ayrı yöntem üzerinde çalışıldığı öne sürülüyor.
2.04.2022 Ekonomi
Kira beyannamesi son ödeme tarihi ne zaman? Kira gelir vergisi ödeme nasıl yapılır? Kira geliri beyannamesi verilmezse ne olur?
Kira beyannamesi son ödeme tarihi ne zaman? Kira gelir vergisi ödeme nasıl yapılır? Kira geliri beyannamesi verilmezse ne olur? 2021 yılında elde edilen kira gelirine ilişkin verilecek yıllık gelir vergisi beyannameleri üzerinden hesaplanan gelir vergisi, bu yılın mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödeniyor. 2021 yılı için belirlenen 7 bin TL istisna tutarını aşanların, beyannamelerini vermeleri gerekiyor. Peki, Kira beyannamesi son ödeme tarihi ne zaman? Kira gelir vergisi ödeme nasıl yapılır? Kira geliri beyannamesi verilemezse ne olur? İşte kira beyannamesi ile ilgili detaylar…
22.03.2022 Ekonomi
Ev, arsa, tarla, iş yeri alan milyonları ilgilendiriyor! Devlete ödeyecek! 19 bin lira...
Ev, arsa, tarla, iş yeri alan milyonları ilgilendiriyor! Devlete ödeyecek! 19 bin lira... Mart ayının sonuna kadar satış yapan bazı mülk sahiplerinin beyanname vermesi de gerekiyor. Beyanname vermek için; elde edilen kazancın istisna tutarını (2021 için 19 bin lira) aşması gerekiyor. Tek kriter 19 bin liralık istisna değil beyanname vermek için. Aynı zamanda mülkün alım tarihi ile satım tarihi arasında geçen sürenin, beş yıldan daha az olması gerekiyor. Mülkü alıp, üzerinden beş yıl geçtikten sonra satanlar için bir vergi yükümlülüğü bulunmuyor, beyanname verilmesi de gerekmiyor, vergi ödenmesi de gerekmiyor. Yalnızca alış fiyatı ile satış fiyatı arasındaki farka bakılmıyor. İlaveten enflasyon etkisi dikkate alınarak kazanç daha aşağıya çekilebiliyor. Enflasyon etkisinin tutarsal karşılığı bulunuyor, alış bedelinin üzerine ilave ediliyor, maliyet daha yüksek bir tutar olarak hesaplanıp kazanç daha aşağıya çekilebiliyor. Dolayısıyla maliyet artınca kazanç düşüyor, vergi de daha az hesaplanıyor.
8.03.2022 Ekonomi
Şubat ayı 2022 enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Şubat enflasyon beklentisi 2022 nedir, ne olur?
Şubat ayı 2022 enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Şubat enflasyon beklentisi 2022 nedir, ne olur? Enflasyon oranı şubat ayının bitmesiyle merakla bekleniyor. 2022 yılı Ocak ayı enflasyonu yüzde 11,10 artarken, yıllık bazda yüzde 48,69 olmuştu. Buna göre, tüketici fiyat endeksinde (TÜFE) 2022 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 11,10, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 11,10, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 48,69 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 22,58 artış gerçekleşti. Peki, Şubat ayı 2022 enflasyon oranı ne zaman açıklanacak? Şubat 2022 enflasyon beklentisi nedir, tahmini kaç?
2.03.2022 Ekonomi
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Devlete ödemek zorunda! En az 7 bin lira...
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Devlete ödemek zorunda! En az 7 bin lira... Ev sahibi milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Kira geliri 7 bin lirayı aşan herkes vergi ödeyecek. Geçen yıl (2021’de) elde ettiği konut kira geliri 7 bin lirayı aşmayanlar beyanname vermeyecek. Beyanname vermeyen mülk sahipleri kira gelirleri için vergi de ödemeyecek. 7 bin liranın üzerinde konut kira geliri olanlar, mart ayı içinde beyanname verecek. Hissedarlar için de aynı tutar geçerli. Kişi başı elde edilen konut kira geliri 7 bin lirayı geçmiyorsa beyanname verilmeyecek. Konut kira geliri; hissedar başına 7 bin lirayı geçtiği andan itibaren, her bir hissedar ayrı ayrı 7 bin liralık istisnayı vergi hesabında gelirinden düşebiliyor. Bir kişi, birden fazla konuttan kira geliri elde etmesi halinde, kira gelirleri toplamına bir defa (7 bin lira) istisna uygulanabilecek. İşte tüm detaylar...
1.03.2022 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanlığı resmen duyurdu! 1 Mart 'ta başlıyor, çalışan, evi olan, konutunu satan yüz binlerce kişiyi kapsıyor, alt sınır 7 bin TL...
Hazine ve Maliye Bakanlığı resmen duyurdu! 1 Mart 'ta başlıyor, çalışan, evi olan, konutunu satan yüz binlerce kişiyi kapsıyor, alt sınır 7 bin TL... Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti. Tek tek tespit edilip SMS ile bildiriliyor. Evi olan ya da yakın bir tarihte evini satan vatandaşlar ile iki işte birden çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. 1 Mart itibarı ile başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı gelir vergisi öncesinde mükellefleri SMS’le uyarmayı planlıyor. Kira geliri elde eden 785 bin ev sahibine, evini 5 yıldan önce satan 110 bin mükellefe mesaj gönderilecek. Maliye basılı mektup göndermeyerek, 10 milyon lira tasarruf edecek.
22.02.2022 Ekonomi
Kiracının kontrat süresi dolmadan kira artışı yapılabilir mi? Ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi?
Kiracının kontrat süresi dolmadan kira artışı yapılabilir mi? Ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi? Son aylarda kiralık ev fiyatları uçuşa geçti. Kiraların artmasıyla birlikte ev sahipleri de kiracılarına ya evden çıkmalarını ya da istedikleri artış oranını yapmalarını istiyor. Bu durum kiracılarla ev sahiplerini karşı karşıya getirirken eski kiracılar da ev sahiplerinin güncel kiralar üzerinden artış talebi ile ilgili yasal sürecin nasıl işlediğini merak ediyor. Peki, Kirasını kontrat süresi dolmadan kira artışı yapılabilir mi? Ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi? Kira artışı neye göre yapılır? Kira artış oranı hesaplama nasıl yapılır? İşte kira konusunda merak edilen soruların cevapları…
21.02.2022 Gündem
Emeklilik fırsatı! SSK'lı ve Bağ-Kur'luları kapsıyor, en az 2.251 TL...
Emeklilik fırsatı! SSK'lı ve Bağ-Kur'luları kapsıyor, en az 2.251 TL... Emeklilik ile ilgili son dakika gelişmesi! Yeni düzenleme hayata geçirildi. En düşüğü 2022'de, 2.251 lira olarak belirlendi. Yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. 5400 günle emeklilik imkanı doğdu. 2019 öncesi 4 A (SSK) kapsamındaydı. Ancak daha sonra yapılan değişiklik ile 4 B (Bağ-Kur) statüsünde değerlendirilmeye başladı. Pek çok kişi bir süre çalıştıktan sonra ne zaman emekli olacağını araştırmaya başlıyor. Ancak bazı durumlarda çalışarak emekli olmak mümkün olmayabiliyor. Gurbetçi vatandaşların bir kısmı Türkiye'de SGK'lı olarak çalıştıktan sonra yurt dışında çalışmaya devam ediyor ya da Türkiye'de hiç çalışmamış olanlar gittikleri ülkede çalışmaya başlayabiliyor. Gurbetçi vatandaşların Türkiye'den emekli olmaları mümkün. Üstelik 5400 gün yeterli kabul ediliyor. yurtdışı borçlanmasında en düşük tutar 2.251 TL olarak hesaplandı.
13.02.2022 Emekli
SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile ilgili kritik detay! Gün satın alma formülü ile...
SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile ilgili kritik detay! Gün satın alma formülü ile... SSK ve Bağ-Kur’dan emekli olanlar ile ilgili kritik detay ortaya çıktı! Kimse bilmiyor ama bu formül emeklilik için çok kolay. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız nasıl ve hangi şartlarda emekli olacaklarını ayrıca emeklilik tarihlerini merak ediyor. Dışarda yaşamak ya da çalışmak aslında bir avantaj. Hele Türkiye’de sigortanız varsa işiniz daha da kolay. İşte yurtdışında bulunan ya da kesin dönüş yapan vatandaşların emeklilik formülleri…
10.02.2022 Ekonomi
SSB Başkanı Demir: Ar-Ge alanında 4.1 milyar lira değerinde proje çalışmasını başlattık
SSB Başkanı Demir: Ar-Ge alanında 4.1 milyar lira değerinde proje çalışmasını başlattık Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, “Başkanlık olarak Ar-Ge alanında 4.1 milyar lira değerinde proje çalışmasını başlattık ve son 5 yılda 1.2 milyar lira değerinde proje gerçekleştirdik” dedi.
27.01.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Bes Hesaplama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bes hesaplama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.