Bekir Şahin

Bekir Şahin

Son dakika bekir şahin haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bekir şahin ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bekir şahin haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bekir Şahin

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bekir şahin gelişmeleri de dahil olmak üzere 859 bekir şahin haberi bulunmuştur. Tüm bekir şahin haberleri aşağıda listelenmiştir.
HDP'ye kapatma davası ile ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin'den açıklama
HDP'ye kapatma davası ile ilgili Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin'den açıklama Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'ye kapatma davasıyla ilgili yaptığı açıklamada "HDP, PKK'yı terör örgütü olarak görmediğini açıkça ifade etti. Biz yazılı metindeki taleplerimizi aynen ilettik. Seçimden önce sürecin tamamlanıp tamamlanmaması yüksek mahkemenin takdiri" ifadelerini kullandı.
10.01.2023 Gündem
AYM'den HDP kararı: Geçici olarak bloke konuldu
AYM'den HDP kararı: Geçici olarak bloke konuldu Anayasa Mahkemesi, HDP'nin Hazine yardımı hesabına geçici bloke konulmasına karar verdi.
5.01.2023 Gündem
Yargıtay Başkanı Akarca: Adaleti rahat bıraksınlar, her şey sistem içinde yürür
Yargıtay Başkanı Akarca: Adaleti rahat bıraksınlar, her şey sistem içinde yürür Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, "Eğer yargıyı düzeltebilirsek, yargı sorunlarını çözebilirsek, bu konuda çok ciddi adımlar atılmakla birlikte, bu eksikliklerimizi giderebilirsek, her şey düzelir. Memlekette adalet varsa, hukuk varsa; her şey tıkır tıkır işler. Bütün sistemler, adalete bağlıdır. Adaleti rahat bıraksınlar, her şey tıkır tıkır yürür. Her şey sistemin içinde yürür" dedi.
1.07.2022 Gündem
AYM Başkanı Arslan: Bireysel başvuruda ihlallerin kaynağını kurutmalıyız
AYM Başkanı Arslan: Bireysel başvuruda ihlallerin kaynağını kurutmalıyız Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, "Bireysel başvuruda iş yükünü radikal bir şekilde çözmenin yolu, bireysel başvurunun objektif etkisinin hayata geçirilmesidir. Daha açık bir ifadeyle ihlallerin kaynağını kurutmaktır. Bu da ancak AYM bir ihlal kararı verdikten sonra ihlale sebep olan kanun veya idari makamların kararları veya yargı kararlarının ortadan kaldırılmasıyla mümkündür" dedi.
25.04.2022 Gündem
HDP, kapatma davasında savunmasını AYM'ye teslim etti
HDP, kapatma davasında savunmasını AYM'ye teslim etti HDP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca açılan kapatma davası kapsamında, esas hakkındaki savunmasını Anayasa Mahkemesi’ne teslim etti.
19.04.2022 Siyaset
Anayasa Mahkemesi'nden flaş HDP kararı
Anayasa Mahkemesi'nden flaş HDP kararı Anayasa Mahkemesi (AYM), Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması istemiyle açılan davada partiye esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için 60 günlük ek süre verdi.
16.02.2022 Gündem
Bakan Gül, 'Kesişme: İyi ki Varsın Eren' filmini izledi
Bakan Gül, 'Kesişme: İyi ki Varsın Eren' filmini izledi Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Trabzon'da teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Eren Bülbül ile Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik'in hayatını konu alan 'Kesişme: İyi ki Varsın Eren' filmini izledi.
21.01.2022 Siyaset
HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada flaş gelişme
HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada flaş gelişme HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, esas hakkındaki görüşünü Anayasa Mahkemesine sundu.
29.11.2021 Gündem
HDP’yi kapatma davasında son dakika gelişmesi! AYM’ye sundu
HDP’yi kapatma davasında son dakika gelişmesi! AYM’ye sundu HDP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca kapatılması istemiyle açılan davada yazılı ön savunmasını Anayasa Mahkemesine sundu.
5.11.2021 Siyaset
Artık tek suç sayılacak! Flaş düzenleme, cezalar...
Artık tek suç sayılacak! Flaş düzenleme, cezalar... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Artık tek suç sayılacak. Henüz Meclis'e gelmedi ancak detayları açıklandı, konu Yargıtay'da tartışıldı. 'Naylon fatura' düzenleyen ya da kullanana verilecek cezaların dayanağı olan Vergi Usul Kanunu’nun ünlü 359’uncu maddesindeki değişiklikle bu suç artık tek suç olarak tanımlanacak ve zincirleme suç hükümleri uygulanarak cezalandırılmayacak. Yani 4 farklı yılda bu suçu işleyen biri, 4 yıldan ayrı ayrı değil, tek bir yıldan ceza alacak.
25.10.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan art arda önemli kabuller
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan art arda önemli kabuller Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay Başkanı Akarca ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Şahin'i kabul etti. Erdoğan daha sonra yaş haddi nedeniyle emekli olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Dündar'ı da kabul etti.
24.08.2021 Gündem
HDP, kapatma davası savunmasında AYM'den ek süre istedi
HDP, kapatma davası savunmasında AYM'den ek süre istedi HDP, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan kapatma davası kapsamında Anayasa Mahkemesi’nden savunma için ek süre talep etti. HDP’nin talebinin kabul edilmesi halinde savunma süresi 60 günden 90 güne çıkarılacak.
16.08.2021 Gündem
HDP iddianamesi kabul edildi
HDP iddianamesi kabul edildi Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Halkların Demokratik Partisinin (HDP) kapatılması istemiyle yeniden açılan davada iddianamenin oy birliğiyle kabulüne karar verdi. HDP'nin hazine yardımlarının bulunduğu banka hesabına bloke konulması yönündeki tedbir talebinin bu aşamada reddine hükmedildi.
21.06.2021 Gündem
HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada Anayasa Mahkemesi ilk incelemeyi 21 Haziran'da yapacak
HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada Anayasa Mahkemesi ilk incelemeyi 21 Haziran'da yapacak Son dakika haberine göre; Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle yeniden açılan davada ilk incelemesini 21 Haziran'da yapacak.
15.06.2021 Siyaset
HDP'nin kapatılma davasıyla ilgili flaş açıklama
HDP'nin kapatılma davasıyla ilgili flaş açıklama Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin kapatılmasına ilişkin iddianamenin hazırlanıp, Anayasa Mahkemesine sunulduğunu belirterek, "451 kişi hakkında siyasi yasak istiyoruz, artı iddianamede partinin banka hesabına tedbir konulmasını talep ettik." dedi.
10.06.2021 Gündem
Anayasa Mahkemesi'nden HDP iddianamesine ret kararı
Anayasa Mahkemesi'nden HDP iddianamesine ret kararı Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulu, Halkların Demokratik Partisinin (HDP) kapatılması istemiyle açılan davada iddianamenin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına iadesini kararlaştırdı.
31.03.2021 Gündem
HDP için kritik gün yarın! PKK ve vekillerle ilgili flaş ayrıntılar
HDP için kritik gün yarın! PKK ve vekillerle ilgili flaş ayrıntılar HDP'nin kapatma davasıyla ilgili kritik aşamaya gelindi. Bu kapsamda iddianamede çarpıcı ayrıntıların yer aldığı HDP davasında çok önemli bilgi ve belgelere yer verilirken HDP'nin geleceğini belirleyecek olacak karar için ilk kritik gün yarın.
30.03.2021 Gündem
AYM, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada ilk incelemeyi 31  Mart'ta yapacak
AYM, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada ilk incelemeyi 31 Mart'ta yapacak Anayasa Mahkemesi (AYM) Genel Kurulunun, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle açılan davada ilk incelemesi 31 Mart 2021'de gerçekleştirilecek.
24.03.2021 Gündem
HDP için kapatma süreci başladı! AYM adımı
HDP için kapatma süreci başladı! AYM adımı HDP'nin kapatma davasında yüksek yargı makamları süreci resmen başlattı. Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Zühtü Arslan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından Halkların Demokratik Partisinin (HDP) kapatılması istemiyle açılan davada bir raportör görevlendirdi. Buna göre 2 hafta içerisinde HDP'nin kapatma davasına ilişkin süreç netleşmiş olacak.
20.03.2021 Gündem
Raportör ne demek, nedir? Raportör ne yapar? HDP için Anayasa Mahkemesi (AYM) raportör görevlendirdi!
Raportör ne demek, nedir? Raportör ne yapar? HDP için Anayasa Mahkemesi (AYM) raportör görevlendirdi! AYM Başkanı Zühtü Arslan, HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada ilk inceleme için raportör görevlendirdi. Raportörün ilk incelemeye ilişkin raporunu en geç 15 gün içinde tamamlayarak AYM heyetine sunması bekleniyor. Ardından heyet, davaya ilişkin ilk incelemesini yapacak ve iddianamenin kabul edilip edilmediğine karar verecek. Raportör ne demek, nedir? Raportör ne yapar?
19.03.2021 Gündem
HDP'nin kapatılması talebiyle hazırlanan iddianamenin detayları belli oldu!
HDP'nin kapatılması talebiyle hazırlanan iddianamenin detayları belli oldu! Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatılması istemiyle hazırlanan 609 sayfalık iddianamede, partinin, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği belirtildi.
18.03.2021 Siyaset
Dikkat çeken anket! Halkın büyük çoğunluğu 'HDP kapatılsın' diyor
Dikkat çeken anket! Halkın büyük çoğunluğu 'HDP kapatılsın' diyor Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvururken, haber siyasetin gündeminde bomba etkisi yarattı. Konu Ahmet Hakan'ın CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge Programı'nda yer buldu.
18.03.2021 Gündem
HDP'nin kapatılması  istemiyle  dava açıldı!
HDP'nin kapatılması istemiyle dava açıldı! Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı. İddianame Yüksek Mahkeme'ye gönderildi. İddianamede, HDP üyelerinin beyan ve eylemleriyle devletin milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı, ortadan kaldırmayı amaçladıkları belirtildi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 600'den fazla HDP'li hakkında siyasi yasak istedi.
17.03.2021 Gündem
Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan: Anayasa hükümleri üstün hukuk kurallarıdır
Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan: Anayasa hükümleri üstün hukuk kurallarıdır Anayasa Mahkemesi Başkanı Arslan, "Anayasa hükümleri yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını bağlayan üstün hukuk kurallarıdır." dedi.
9.02.2021 Gündem
Bakan Akar'dan Yargıtay'a ziyaret
Bakan Akar'dan Yargıtay'a ziyaret Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'i ziyaret etti.
23.12.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Bekir Şahin ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bekir şahin haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.