Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek'
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek' BDDK, ikinci evini alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirdi. Tüketiciler, ikinci konut alımında eskiye göre yüzde 75 daha az kredi kullanabilecek. Söz konusu kısıtlama ilk ev alımında uygulanmayacak. Peki BDDK'nın konut kredi kararı nasıl yankı bulacak? Sektör temsilcileri değerlendirdi.
29.08.2023 Ekonomi
Konut fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Zamların ardından değişti, BDDK’nın kredi hamlesi sonrası...
Konut fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Zamların ardından değişti, BDDK’nın kredi hamlesi sonrası... Konut fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Mayıs ayından bu yanan ilk kez oldu. Vatandaşlar yüzde 200’lere dayanan konut fiyatlarındaki artışın ne zaman geri çekileceğini merak ederken çok kritik veriler ortaya çıktı. Mayıs ayında zirve yapan konut fiyat artış hızının düşüşe geçtiğini belirten gayrimenkul sektörü temsilcileri BDDK’nın kredi hamlesi ile alıcı sayısının azaldığını, yatırımlık konutu olanları ise gelir vergisi korkusu sardığını söyledi. İstanbul’da şu an 17 bin lira olan metrekare fiyatlarının ise yıl sonunda 22 bin liraya çıkabileceği öngörülüyor. İşte son dakika haberinin detayları...
4.08.2022 Ekonomi
Kredi kararı! Flaş değişiklik, resmen duyuruldu, artık...
Kredi kararı! Flaş değişiklik, resmen duyuruldu, artık... Kredi kullanımı ile ilgili flaş karar! BDDK resmen duyurdu. Zorunluluk kaldırıldı. Yeni karar uygulanmaya başlıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu kararın detaylarını açıkladı. BDDK, 500 milyon lira ve üzerinde sektörde kredisi olan şirketlerin yeni kredi kullanabilmesi için getirilen derecelendirme zorunluluğunda değişikliğe gitti.
7.01.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri